προβλημα στο ποδι!!!!!!

mote

Member
2 Μαρτίου 2010
9
0
καλημερα σας .ειμαι καινουριος στην παρεα και θα ηθελα αν καποιοσ μπορει να βοηθησει σε κατι που με απασχολει με τον σκυλο μου..εχω ενα bulldog 3 μηνων και εντελως ξαφνικα τιν τριτη αρχισε να κουτσαινει το πισω δεξι ποδι της αλλα οχι υπερβολικα εντονα...την πηγα λοιπον στον κτηνιατρο και σαν πρωτη αντιμετωπιση και μετα απο ελεγχο δεν διαπιστωσε οτι ποναει καπου,και ειπαμε αν συνεχιστει και αυριο να την ξαναπαω.το προβλημα λοιπον συνεχιστηκε και την επομενη μερα,μερα τεταρτη,την πηγα λοιπον και της εκανε μια αντιφλεγμονοδη..το σκυλι απο το απογευμα ηταν ηδη καλητερα .την επομενη μερα στο περπατημα της δεν το κουτσαινε αλλα το μαζευε οταν ηταν ορθια και ακινιτη,δεν το παταγε δηλαδη με δυναμη στο πατωμα..ειναι στιγμες ποθ δεν κοθτσαινει καθολου πχ την ωρα που ειναι να φαει αλλα οχι παντα...μπορει καποιος να ξερει κατι...να περιμενω λιγες μερες ακομα η να την παω και αλλου για μια δευτερη γνωμη...ισως να το επαθε απο γλιστρημα στο πλακακι...αν μπορει καποιοσ να βοηθησει με οτι ξερει ειναι δεκτο γιατι εχο ψιλοαγχωθει..ευχαριστω

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ στην θέση σου, θα περιμενα μερικές μέρες να δω αν θα υποχωρήσει κι αν όχι είτε θα ζητούσε περαιτέρω ελεγχο από τον κτηνίατρο που την παρακολουθεί, είτε θα ζητούσα δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο κτηνίατρο, αν έχιε εξειδίκευση και στα ορθοπεδικά ακόμα καλύτερα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
To πλακακι να το κοιταξεις ομως.. Μη την αφηνεις και κανει πατιναδες... καλυτερα να βαλεις ενα λαστιχενιο πατωμα για μερικους μηνες ή μια ψευτομοκετα....

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Προτεινω απολυτο περιορισμο μεχρι τη Δευτερα ...οταν κινειται , μονο με λουρι ελεγχομενα ή ''σηκωτα'' ...κομμενες οι βολτες μεσα στο σπιτι και ειδικα σε γλυστερες επιφανειες (αυτο πρεπει να προσεχθει γενικα , ακομα και οταν ξεπερασει το προβλημα αυτο).

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Δεν κανετε μια ακτινογραφια για να αποκλειστει το ενδεχομενο της δυσπλασιας ισχιου?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Valeria νομίζω ότι τόσο μικρό δεν μπορεί να διαγνωσθεί δυσπλασία με ασφάλεια.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Αν ήταν δυσπλασία, δεν θα πονούσε στην εξέταση;
Οχι απαραιτητα.
Αν ειναι σε αρχικο σταδιο ή αν οι αντοχες του σκυλου στιν πονο ειναι μεγαλες δε μπορεις να καταλαβεις

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω δεν θεωρω πως υπαρχει λογος για εξεταση δυσπλασιας σε ενα κουταβι που απλα κουτσαινει ...μιλαμε για κουταβι 3 μηνων και η εξεταση δυσπλασιας ειναι επιπονη.Αλοιμονο εαν σε καθε κουταβι (ή σκυλο) που κουτσαινει για τρεις ημερες , το πηγαιναμε για εξετασεις δυσπλασιας.

Ας δωθει χρονος αναπαυσης και περιορισμου , ας λυθει αμεσα το θεμα του γλυστριματος και βλεπουμε ...:)

Last edited:

mote

Member
2 Μαρτίου 2010
9
0
σας ευχαριστω ολους που τουλαχιστον ειπατε κατι....συμφωνω και νομηζω θα περιμενω μεχρι την τριτη να δω πως θα παει...γενικως παντως εχει δειξει βελτιωση,ηδη εχει μπει σε περιοριζμο οσο γινεται και περιμενω..παντως σιγουρα εχειδειξει βελτιωση...για δισπλασια δεν νομηζω ειναι πολυ μικρο ακομα και σιγουρα θα αντιδρουσε ,ι μικρη ουτε καν κουνιετε ...αλλα λεω μου κανει εντυπωση που δεν το κουτσαινει καθολου την ωρα του φαγητου ....ελπηζω παντως να μην ειναι κατι γιατι αληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει λιγο...ευχαριστω

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν υπαρχει μπουλντογκ που να μην εχει εστω και για λιγο κουτσαθει,το μονο που πρεπει να προσεχεις ειναι τα κιλα του,και οχι πολλα ακροβατικα,εχει πολλους και δυνατους μυες αλλα δεν εχει καλο σκελετο,πολυ γερα κοκκαλα αλλα και πολυ κακες αρθρωσεις.
Διαιτα και παλι διαιτα.

mote

Member
2 Μαρτίου 2010
9
0
βρηκα τελικα εγω και οχι ο κτηνιατρος που αυτο σημαινει αλλαγη κτηνιατρου ενα πρηξιμο στον αντιστοιχο αστραγαλο του σκυλου..δηλαδη στην πρωτη αρθρωση πανω ακριβως απο το πελμα...μαλον το εχει κοπανησει καπου πανω στο παιχνιδι..δευτερα θα παω σε αλλον να το δουμε..την εχω περιορισει αρκετα και περιμενουμε..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μήπως το πρήξιμο δεν υπήρχε όταν το είδε ο γιατρός;
Εγώ θα ξαναπήγαινα στον γιατρό μου και θα του το έδειχνα.

mote

Member
2 Μαρτίου 2010
9
0
μπορει να ειναι και αυτο που λες δεν ειμαι σιγουρος πανω σε αυτο..σιγουρα ομως δεν ειναι κατι μυικο και οχι δυσπλασια ....μαλον καπου το εχει χτυπησει,ετσι φαινετε

mote

Member
2 Μαρτίου 2010
9
0
ανακαλυψα σημερα ενα πρηξιμο στον αντιστοιχο αστραγαλο δηλαδη στην αρθρωση του πελματος..μαλον καπου το κοπανησε...