πυομητρα

KRITSMAN

Member
4 Μαϊου 2013
14
0
χαιρετε...η λιλα μας ενα ημιαιμο τζακ ρασελ γυρω στα 4(χρονων) πριν κανα μηνα περιπου ειχε περιοδο..εφοσον της τελειωσε η περιοδος αρρωστησε με συμπτωματα να μην τρωει να λαχανιαζει να μην εχει ορεξη και τα λοιπα..λογο αποστασης δν μπορουσα να την παω στον κτηνιατρο αμεσως..τον πηρα τηλ ομως και μου ειπε οτι εφοσον δν κανει εμετο να μην ανησυχω τοσο..μου ειχε κανει μονο μια φορα διαρροια..την επομενη μερα πηρε τα πανω της παλι και φαινοταν μια χαρα με τη μονη διαφορα οτι δν ειχε αυτη τη ταση λαιμαργιας να τρωει οτι της δινεις οπως ειχε πριν..τεσ παν..
γυρισαμε σπιτι απο το χωριο που ειμασταν και προχθες συγγεκριμενα προσεξαμε οτι η κοιλια της ηταν λιγο πρησμενη και δυο απο τις θηλες της ηταν αρκετα πρησμενες...μας μπηκαν οι υποψιες οτι ισως να ηταν εγγυος γτ στο χωριο ηταν λιγο ελευθερη..(παρ'ολο που την πηρα απο εκει οταν καταλαβα οτι ηταν σε οιστρο,ισως να μην προλαβα σκεφτηκα)..την πηγα λοιπον στο γιατρο..μας ειπε οτι προφανος ειναι ψευδοκυηση..δν μπορουσε να ξερει αν ηταν εγγυος εκτος αν καναμε υπερηχο..του ειπα οτι σκεφτομουν να κανουμε στειρωση γτ δν ηθελα να βλεπω το σκυλο να ταλαιπωριεται καθε φορα και επισης δν θελαμε κουταβια γτ δν θα ειχαμε υπευθυνα ατομα να τα δωσουμε..το λοιπον μας ειπε μια τιμη στα 150 ευρω συν 20 για το τσιπακι..του ειπα θα το συζητησω με τη γυναικα και θα αποφασιζαμε για να κλειναμε ραντεβου..
τυχαια λοιπον το ιδιο βραδυ με πηρε τηλεφωνο μια κοπελα απο μια φιλοζωικη που της ειχαν πει οτι σκεφτομουν για στειρωση και μου ειπε οτι αν ενδιαφερομαι μπορει να μου κανει στειρωση και τσιπ μαζι εντελως δωρεαν σε δικο της κτηνιατρο...ειπα λοιπον να παω εκει μιας και τα 150 δν μου ειναι κ τοσο ευκολα..
στο θεμα μου λοιπον γιατι γραφω τοση ωρα..αφησα το σκυλο 12 το μεσημερι εκει και 14.00 με παιρνει ο κτηνιατρος και τι μου λεει..πυομητρα..τον ρωταω ειναι κατι επικυνδυνο?δν μου απαντησε επακριβως ..απλα βιαζοταν να κλεισει..με ρωτησε για να προχωρησει στην επεμβαση..του ειπα φυσικα ναι..οταν τελειωσε και τον πηραμε και μας ειπε οτι ολα πηγαν καλα μας ειπε οτι προλαβαμε στο παρα ενα και οτι ισως ο σκυλος πεθαινε αν δν πηγαιναμε εκεινη τη μερα..εγω βεβαια το σκυλο την προηγουμενα μερα τον εβλεπα μια χαρα..τεσ παν

τα θεματα μου ειναι τα εξης και πειτε με καχυποπτο..πρωτον ο δικος μου κτηνιατρος δν ανεφερε τπτ για πυομητρα..δλδ τι?αν δν με επερνε τηλ εκεινη η κοπελα θα πεθαινε?τι αλλο επρεπε να κανω απο το να τη παω στο γιατρο της?και επισης το αναποδο..επειδη ο γιατρος της ειναι εμπειρος μου φαινετε επισης περιεργο το οτι δν ανεφερε κατι τετοιο..ξεχασα να αναφερω οτι θα πληρωσω τωρα γυρω στα 150 για την επεμβαση στο σκυλο..
τελικα σε ποιον να ριξω ευθυνες?στο δικο μας γιατρο?η να ψαξω να δω μηπως μου τη στησανε εκμεταλευομενοι το οτι ειμαι ανιδεος?δν ξερω τι πρεπει να κανω..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τώρα εκ των υστέρων φυσικά δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνες.
Εμπιστεύτηκες μια κοπέλα που σε πήρε τηλέφωνο και όχι τον κτηνιατρο σου, καθαρά για οικονομικό λόγο.
Ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτα.... πήγες το σκυλί σε έναν γιατρό που δεν γνώριζες...

Μου θυμίζεις τα σκηνικά που πας το αμάξι σε άγνωστο συνεργείο και σου αναφέρουν ότι εχει ένα σωρό προβλήματα, σε βαθμό να λες "πώς και δεν με προσπέρασε η ρόδα μου" χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα αν όντως ισχύουν...και να σε πιάσουν οι υποψίες εκ των υστέρων...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Καχύποπτος θα έπρεπε να είσαι με τη φρεσκοχειρουργημένη σκύλα σου γιατί διατρέχει ακόμα κίνδυνο.

• Like
Reactions: Aslan

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Μια εγχείρηση, δεν καταλαβαίνω πως και κυρίως γιατί, μπορεί να γίνει δωρεάν!
Θεωρώ αντιδεοντολογική, την σκέψη και μόνο.
Δεν μπορεί να γίνει μηδενισμός του κόστους, για τις γνώσεις και τον κόπο ενός γιατρού, αλλά ούτε και για την υγεία του ζώου μας. Αντε, να σου κάνει μια καλύτερη τιμή. Αλλά...δωρεάν εγχείρηση; Είναι δυνατόν;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δωρεάν γίνεται σε πολλούς δήμους σε συνεργασία με φιλοζωικές και σωματεία δηλαδή. Τα έχει πληρώσει ο δήμος και έχει δώσει στον κτηνίατρο ένα ποσό (μικρό) για την κάθε στείρωση. Ο γιατρός υπογράφει για 20 στειρώσεις πχ σε διάστημα ενός με δυο μηνών. Οπότε ίσως για να τον εξυπηρετήσει, το δήλωσε ότι έκανε στείρωση σε αδέσποτο ή σε ζώο σωματείου.

Εγω θα είχα ζητήσει να το δω. Σε προηγούμενο σκυλάκι που είχαμε πάθει πυομήτρα, ο γιατρός μου είχε δείξει τι αφαίρεσε. Άλλα συμπτώματα δεν είχε; Εκκρίσεις πχ..; Αλλά τώρα εκ των υστέρων δε μπορείς να ξέρεις. Καλό θα ήταν να βρεις και να παραμείνεις με έναν γιατρό τον οποίο να εμπιστεύεσαι πλήρως.

• Like
Reactions: ioanna a

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Οι φιλοζωικές, με τα άπειρα οικονομικά προβλήματα που έχουν, δεν θα έπρεπε να παρέχουν τέτοιες διευκολύνσεις σε ιδιώτες. Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι δήμοι που πληρώνουν. Καλά θα ήταν, αλλά δεν... Ειδικά, εκτός Αττικής.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δεν το παρέχει η φιλοζωική αλλά ο Δήμος όπως είπα. Πάντως ναι..εδω και εντός Αττικής πάλι λίγοι είναι οι Δήμοι που ασχολούνται..οπότε κάτι δεν πάει καλά μάλλον. Τέλος πάντων καλά να είναι η σκυλίτσα και σιδερένια απο δω και πέρα.

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δεν το παρέχει η φιλοζωική αλλά ο Δήμος όπως είπα.
Μάλλον δεν το εξηγώ καλά...
...ο Δήμος υποθέτω, ότι θα έχει κάποιο πλαφόν. Είτε χρηματικό, είτε περιστατικών. Οι φιλοζωικές λοιπόν, αν τάζουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, από δω κι από κει, θα εξαντλούν το πλαφόν τους, μια ώρα αρχύτερα, και θα τις στερούν ίσως, από τα αδέσποτα που τις έχουν ανάγκη :(

• Like
Reactions: vek and sea-mol

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
οχι οχι. Υπάρχουν και κονδύλια απο την ΕΕ αφενός, αφετέρου οι Δήμοι (κάποιοι Δήμοι δηλαδή) διαθέτουν στον ετήσιο π/υ χρήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων. Αυτά τα χρήματα τα δίνει ο Δήμος στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος απο κει και πέρα μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με σωματεία, με φιλοζωικές ή και με απλούς εθελοντές. Το χειρίζεται εκείνος. Και για την κάθε στείρωση κόβει παροχή στο Δήμο. Σου λέει έχω πάρει 200 ευρώ απο το Δήμο για 10 στειρώσεις πχ. Έτσι γίνεται και υπάρχουν όπως είπα κονδύλια κανονικά και μέσω ΕΕ αλλά..τρέχα γύρευε..Για Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα ξέρω ότι γίνεται.

• Like
Reactions: mareco

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
χαχαχαχα ε τελος πάντων απο κάποιους φίλους κτηνιάτρους. Τώρα τι κάνει η πλειοψηφία..δεν ξέρω. Αλλά φαντάζομαι απο που μπορούν να πηγάζουν οι ενστάσεις σου..Εμείς πάντως στη δουλειά σε κάποια προγράμματα δημοσίου που έχουμε τρ

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ε όταν η κοιλιά έχει μία διόγκωση το μυαλό κάθε ιατρού ''πάει'' και σε πυομήτρα.. και ο δικός σας ο έμπειρος με τι στοιχεία είπε οτι προφανώς είναι ψευδοκύστη ? έκανε εξετάσεις ? υπέρηχους, αίμα κτλ ?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν έχω καταλάβει τι σε ενοχλεί τελικά;
Ότι υπάρχει περίπτωση να γλίτωσε ο σκύλος σου από του χάρου τα δόντια τελευταία στιγμή χωρίς να πάρεις είδηση και να ενεργήσεις εγκαίρως;
Ότι πρέπει να πληρώσεις 150 ευρώ;
Ότι μπορεί να μην είχε πυομήτρα ο σκύλος και ο γιατρός σε χρεώνει περισσότερο από τα 0 ευρώ που είχες υπολογίσει ότι θα έπαιρνε;

Να στην έστησε ποιος; Ο γιατρός τον οποίο κοροϊδέψατε παρουσιάζοντάς του δεσποζόμενο σκύλο για αδέσποτο; :rolleyes:

Για την ιστορία, 150 ευρώ για στείρωση και 20 για τσιπάκι, είναι πολύ χαμηλές χρεώσεις. Θα μπορούσαν να είναι οι διπλές.

KRITSMAN

Member
4 Μαϊου 2013
14
0
Η Λιλα μας ειναι μια χαρα..το κοστος της επεμβασης ειναι 150..δεν θα ξαναπαω προφανως στο κτηνιατρο που πηγαιναμε γιατι δν μου αρεσε η αδιαφορια του..και μαλιστα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τον παρω να του πω τι συνεβη..
δεν εμπιστευτικα μια αγνωστη ετσι απλα φυσικα..το ειχε κανει πριν σε θειας μου σκυλο και ετσι ηρθαμε και σε επαφη αλλωστε..
τελος καλως ολα καλα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
..το ειχε κανει πριν σε θειας μου σκυλο και ετσι ηρθαμε και σε επαφη αλλωστε..
Και έτυχε να σε πάρει η κοπέλλα, το ίδιο βράδυ, που εσύ προβληματιζόσουν σχετικά!
Απίστευτη τύχη!

• Like
Reactions: ntoulis and ghelly

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ουτε του παπα τετοια τυχη! Η τιμη ειναι μια χαρα για στειρωση σε θηλυκο σκυλο!
Η Λιλα σας ειναι πολυ τυχερη με ολες αυτες τις συγκυριες.. η πυομητρα ειναι υπουλο πραγμα και το σκυλι μπορει να πεθανει σε λιγες μερες αν δε το καταλαβεις εγκαιρα κι ας φαινεται ο σκυλος μια χαρα.. ουτε του παπα σου λεω!