στην περιοχή που πάω την μικρή για τρέξιμο, βρήκα δίπλα σε σπαρμένο χωράφι 4 μπουκάλια ζιζανιοκτόνο με την ονομασία limcpa40sl. Η μικρή (7 μηνών ριτρίβερ) έτρχε κι έπαιζε μέσα στο χωράφι για αρκετή ώρα. Είναι επικίνδυνη αυτή η ουσία;
οκ, ευχαριστώΧρησιμοποιειται ως ζιζανιοκτονο πλατυφυλλων σε ανοικτα χωραφια η σε χωραφια με χαμηλη μονοκαλλιεργεια.
Για παραδειγμα εγω το ριχνω μια φορα το χρονο στο γκαζον για να μην βγαζει μεσα αυτα τα ενοχλητικα χορταρια που ξεχωριζουνε κ μου σπανε τα νευρα.
Την επομενη μερα βαζω μεσα τα σκυλια μου κ παιζουμε απλα το προσεχω για κανα δυο τρεις μερες να μην "βοσκησουνε" απο το γκαζον.
Ετσι απλα με την επαφη σε χωραφι που εχει ψεκαστει την προηγουμενη μερα, οχι δεν θα παθει κατι....
Τα παραπανω στα λεω οχι σαν γεωπονος ουτε απο κτηνιατρικες γνωσεις, αλλα επειδη κανω χρηση του συγκεκριμενου φαρμακου.
θα ρωτήσω αν χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές εδώ στην περιοχή. ευχαριστώνα μην ξαναπας εκει.
πολλες φορες οσοι σπερνουν τα χωραφια τους ριχνουν φολες για να μην πηγαινουν οι κυνηγοι για εκπαιδευτικα.