σκνιπες και καλαζαρ

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Καλησπέρα μένω πόρτο ράφτη και έχω τρομερό πρόβλημα με τα κουνούπια και τις σκνίπες μέχρι και σήμερα που σας γράφω ,το μαλινουακι μου το προστατεύω όσο μπορώ με αμπούλες και σπρέι αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα ειδή έχει καλααζάρ και έχουμε μπει στη διαδικασία τον ενέσεων .έχετε να προτείνετε κανέναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
υπαρχουν και φαρμακα ακινδυνα για το σκυλο να ψεκαζεις το χωρο που κινουνται,σκαλιμπορ,σιτρονελλα με μια αναζητητηση θα βρεις πολλα θεματα.μοντς ριχτε κανα λινκ.
υγ.που ειναι οι φωτογραφιες απο το μαλινουα????

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γενικά να ξέρεις πως θεωρητικά το πρόβλημα με τις σκνίπες το έχουμε από τις 16-17 βαθμούς κελσίου και πάνω..
Aυτό που μπορείς να κάνεις είναι μόνο η καλή πρόληψη..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ευχμαι να αναρρωσει πληρως....
δυστυχως τιποτα παραπανω απο οσα προαναφερθηκαν και που μαλον τα γνωριζεις...
βαζε και ¨φιδακια " στους χωρους που κινειται στα δυσκολα....
δεν ξερω κατι παραπανω....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Και να μένει μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον τις επικίνδυνες ώρες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Και να μένει μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον τις επικίνδυνες ώρες.
Μα παντα το ειχα απορια.Πως γινεται αυτο;Μολις βραδιαζει να μη βγαινει ο σκυλος.Ειναι δυνατόν;Και τι ωρα θα ειναι η τελευταια του αναγκη.18:00;Ο δικος μου αν δεν τον παω την τελευταια κατα τις 23:30,θα εχει ζωγραφισει το μπαλκόνι μεχρι το πρωι!

Α!Καλημέρα!:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Βρε ούφο...(δεν έχεις φτιάξει καφέ ακόμη ε; :p ), δεν λέω να μην βγει την βόλτα του. Οταν είναι σε κίνηση δεν κινδυνεύουν τόσο. Να μην κοιμούνται έξω ή να μην μένουν ξάπλα ακίνητα, γιατί τότε είναι πολύ πιο εύκολο να σημαδέψουν οι κωλοσκνίπες, να στρογγυλοκάτσουν και να κάνουν την βρωμοδουλειά τους...

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πολυ καλη δουλεια με τα ιπταμενα εντομα κανουν και αυτα

Ειδικα αν ο σκυλος μενει σε εξωτερικο χωρο , το θεωρω must.Το κρεμας σε ενα στεγασμενο μερος για να μην βραχει και το βαζεις πανω σε χρονοδιακοπτη να ανοιγει/κλεινει μονο του.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρε ούφο...δεν λέω να μην βγει την βόλτα του. Οταν είναι σε κίνηση δεν κινδυνεύουν τόσο. Να μην κοιμούνται έξω ή να μην μένουν ξάπλα ακίνητα, γιατί τότε είναι πολύ πιο εύκολο να σημαδέψουν οι κωλοσκνίπες, να στρογγυλοκάτσουν και να κάνουν την βρωμοδουλειά τους...
Αχα!Κι αυτο το ειχα απορια και το ελυσες.Αν μπορουν να κατσουν πανω του ενω περπαταμε.Κατι ιπταμενα ομως τα βλεπω που και που και βολταρουν στον κωλο του.Εχει φαει κωλοσφαλιαρες ο κακομοιρης για να φυγουν!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ειδικά φέτος, μας έχουν ανατρέψει πολλές τέτοιες θεωρίες οι βρωμιάρες. Αυτές και τα τσιμπούρια βέβαια. Κάνουμε τα πάντα και αυτά εκεί :mad:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Στην Κρητη εχει ακομα πολυ υψηλη θερμοκρασια.Μεχρι και την Παρασκευή ειχε 25 βαθμους και πανω.Η κτηνιατρος με αποτρεπει να κανω κααλαζαρ,γιατι δεν εχουν μπει ακομα τα κρυα και αδικα θα την κανω.Μα,αν συνεχισει ετσι θα καταληξω να την κανω Μαρτη,δηλ φετος θα βγει μια φορα το χρονο.Σκεφτομαι τωρα εγω.Αν ο σκυλος κολλησε τον Αυγουστο,δε θα εχει χειροτερεψει μεχρι να περιμενω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τι να σου πω; Κι εσύ έχεις δίκιο και η γιατρός σου. Αντε πάρε απόφαση τώρα :(
Εγώ πάντως τους τα έκανα. Και αντιρρήσεις να είχε ο γιατρός μου, άμα πω ότι το θέλω να γίνει κάτι, δεν μπαίνει στον κόπο του debate ο χριστιανός...:D

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Πάντως με το scalibor είμαστε καλυμμένοι απο τις σκνίπες έτσι δεν είναι;Εγώ θα της φοράω και τον χειμώνα για καλό και για κακό!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Στην Κρητη εχει ακομα πολυ υψηλη θερμοκρασια.Μεχρι και την Παρασκευή ειχε 25 βαθμους και πανω.Η κτηνιατρος με αποτρεπει να κανω κααλαζαρ,γιατι δεν εχουν μπει ακομα τα κρυα και αδικα θα την κανω.Μα,αν συνεχισει ετσι θα καταληξω να την κανω Μαρτη,δηλ φετος θα βγει μια φορα το χρονο.Σκεφτομαι τωρα εγω.Αν ο σκυλος κολλησε τον Αυγουστο,δε θα εχει χειροτερεψει μεχρι να περιμενω;
Ειχα κι εγω τον ιδιο ενδιασμο αλλα με διαφωτισε η Πηγη

Οι εξετάσεις που κάνουμε το φθινόπωρο είναι για να πιάσουμε την αρρώστια που ξεκίνησε την άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού. Δε βλέπω γιατί να καθυστερήσετε. Αν χτύπα ξύλο το κακό γίνει τώρα το Δεκέμβριο, θα το πιάσετε στις ανοιξιάτικες εξετάσεις. Είμαι της άποψης να μην καθυστερούμε, αλλά πάντα κατάλληλος για ν'απαντήσεισε τέτοια θέματα είναι ο κτηνίατρος. :)
Πάντως με το scalibor είμαστε καλυμμένοι απο τις σκνίπες έτσι δεν είναι;Εγώ θα της φοράω και τον χειμώνα για καλό και για κακό!
Υπαρχουν περιπτωσεις σκύλων που ακομα και με scalibor (και με αλλα παρασιτοκτονα), βρεθηκαν θετικοι σε λεισμανια..

Last edited:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Α ναι το έχω ακούσει και αυτή την περίπτωση!!Θα κάνω εξετάσεις κάποια στιγμή μετά τα Χριστούγεννα,όλες τις βιοχημικές για να είμαι καλυμμένος,τουλάχιστον αν έχουμε κάτι,που απεύχομαι,να το προλάβουμε όσο είναι κουτάβι ακόμη!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Α ναι το έχω ακούσει και αυτή την περίπτωση!!Θα κάνω εξετάσεις κάποια στιγμή μετά τα Χριστούγεννα,όλες τις βιοχημικές για να είμαι καλυμμένος,τουλάχιστον αν έχουμε κάτι,που απεύχομαι,να το προλάβουμε όσο είναι κουτάβι ακόμη!
Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να γράψεις...:confused: