σκυλος=σωζει απο αλεργιες;;;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Χρονια τωρα, καθε ανοιξη και φθινοπωρο τρεχουν η μυτη μου και τα ματια μου και ανεξαρτητως εποχης εχω συχνα πονοκεφαλους και ημικρανιες.

Απο τοτε που πηρα το σκυλο,αυτα εξαφανιστηκαν(βασικα οι ημικρανιες ελαττωθηκαν σημαντικα δεν εξαφανιστηκαν).Το απεδωσα στο σκυλο.Μπορει να ισχυει κατι τετοιο ή εγω θελω να το πιστευω;Σας εχει συμβει;

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Υποφέρω από ημικρανίες εδώ και χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι έχω κι ένα πρόβλημα με τη γνάθο μου και πρέπει να φοράω ειδικό νάρθηκα στα δόντια κατά την ώρα του ύπνου. Κάτι που αμελούσα τους τελευταίους μήνες.
Ξανάρχισα να το φοράω όμως και παράλληλα πήρα τη μικρή πριν 1,5 μήνα. Όντως έχουν μειωθεί δραματικά οι ημικρανίες.
Δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο, εάν είναι συνδυασμός και των δύο, αλλά θέλω να πιστεύω το δεύτερο. Η μικρή με έχει ηρεμήσει απίστευτα. Είναι φορές που τα βλέπω και τα δυο να παίζουν και χαμογελάω σα χαζό. Αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο :)

Θέλω να πω, πιστεύω ακράδαντα, ότι τα ζώα μας κάνουν κι αισθανόμαστε καλύτερα, ψυχολογικά και σωματικά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι γεγονός πως τα ζώα μας ηρεμούν, μας φτιάχνουν την διάθεση, κάνουν πολύ καλο σε περιπτώσεις υπέρτασης και κατά επέκταση μας δίνουν πέρα από την ψυχολογική και σωματική υγεία.

:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι....νομίζω ότι χωράει πολύ συζήτηση το θέμα.....

Καταρχήν να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η αυθυποβολή είναι μεγάλη υπόθεση!

ΑΠό κει και πέρα, σίγουρα ένας σκύλος βοηθάει σε ότι σχετίζεται με το στρες!Άρα, αν κάποια ασθένεια μπορεί να είναι "στρεσοεξαρτόμενη", αν μειωθεί αυτό, είναι πιθανό να υπάρξει κάποια μικρότερη ή μεγαλύτερη βελτίωση....

Τώρα για κάποιον άλλο μηχανισμό σε άλλες ασθένειες....ποιος ξέρει.....
Μπορεί να έχουν κάποια επίδραση, μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ή σύμπτωση η διαφορά στην εκδήλωση των συμπτωμάτων.....

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Εχει δικιο ο Foibos, αν εσυ νομιζεις οτι σε σωζει απο αλλεργιες, τοτε ναι ετσι ειναι .
Μπορει οντως να υπαρχει εξηγηση και να αποδυκνειεται επιστημονικα, μπορει και οχι.

Σημασια εχει οτι μας κανουν να νιωθουμε καλυτερα , σωματικα και ψυχολογικα!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια αρχικα δεν ηταν κατι που σκεφτομουν.Το παρατηρησα πολυ αργοτερα σε μια συζητηση φιλων για αλλεργιες.Εκει που πηγα να πω οτι κι εγω εχω,θυμηθηκα οτι ουτε την ανοιξη ουτε το φθινοπωρο ειχα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν η ψυχολογία μας είναι καλή, είναι σε "καλή" κατάσταση και όλα τα υπόλοιπα.., είναι γεγονός πως η ψυχολογία και το stress είναι αρνητικά για οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση που μπορεί να περνάει ο οργανισμός.., άρα τα κατοικίδια μας κάνουν καλο..και δρουν θετικά στην υγεία μας.

Δεν είναι τυχαίο πως τα χρησιμοποιούν σε πολλές κλινικές του εξωτερικού ως αντικαταθλιπτικά και για θεραπεία του stress.

Άρα ένας σκύλος μας κάνει καλο.:D

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Υπάρχουν σχετικές μελέτες γενικά για την επίδραση του σκύλου στον άνθρωπο... Είχα διαβάσει κάποιες, αλλα που να τις βρω τώρα...΄

Σίγουρα τα ζώα, δη τα σκυλιά είναι αγχολιτικά και η απώλεια του άγχους στο "ζώο" άνθρωπος έχει πολλές προεκτάσεις...
Επίσης, μπορώ να πώ γενικά και με κάθε επιφύλαξη -δεν είμαι ειδικός- , ότι ο σκύλος δημιουργεί αντισώματα στον άνθρωπο, ειδικά αν υπάρχει σχέση σκύλος-παιδί, δηλαδή απο μικρή ηλικία. Υπάρχουν παραδείγματα ανρθώπων που μεγάλωσαν με σκυλιά απο μικρή ηλικία, και πάσχουν απο αρώστιες αρκετά πιο δύσκολα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επίσης, μπορώ να πώ γενικά και με κάθε επιφύλαξη -δεν είμαι ειδικός- , ότι ο σκύλος δημιουργεί αντισώματα στον άνθρωπο, ειδικά αν υπάρχει σχέση σκύλος-παιδί, δηλαδή απο μικρή ηλικία. Υπάρχουν παραδείγματα ανρθώπων που μεγάλωσαν με σκυλιά απο μικρή ηλικία, και πάσχουν απο αρώστιες αρκετά πιο δύσκολα.
Αυτό είναι πολύ περίπλοκο στο να μελετηθεί επιστημονικά γιατί υπεισέρχονται άπειροι αστάθμητοι παράγοντες στην διαμόρφωση του ανοσοποιητικού....
Για μένα είναι πιστεύω αντίστοιχο με το να αφήσει κανείς ένα παιδί να ζει σε "φυσικό" περιβάλλον και να μην το κλειδώνει σε ένα υπερπροστατευτικό αποστείρωμένο κόσμο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Φυσικά και τα σκυλιά επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία μας και κατά συνέπεια νοιώθουμε συχνότερα, καλύτερα, αλλά...
...κορίτσια, για τις ημικρανίες υπάρχουν και γιατροί...
Οσο κι αν λέω ότι τα σκυλιά μου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία, τις καραμπινάτες ημικρανίες που είχα από παιδί, έφτασα να γεράσω για να τις αντιμετωπίσω με γιατρό και να μουτζώνομαι για τα χρόνια που έχασα στα σκοτάδια, διπλωμένη στα δύο, κάνοντας εμετούς :( Τώρα είναι ζήτημα να παθαίνω δύο φορές τον χρόνο, αντί για δύο φορές την εβδομάδα και χαίρομαι πολύ περισσότερο την παρέα των σκυλιών μου, από πριν ;););):):):)

Ψιλο off-topic ;;; :)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Και εγώ με τις αλλεργίες έχω θέμα, ειδικά την άνοιξη. Μύτη-μάτια τρέχουν ανεξέλεγκτα.

Τα τελευταία χρόνια, όταν περνούσα πολύ ώρα με το σκύλο της κοπέλας μου, με έπιανε αλλεργία. Καμιά φορά έβγαζα κ μικρά σπυράκια στα χέρια (για λίγες ώρες) ακόμη κ δύσπνοια είχα νιώσει. Τον τελευταίο καιρό που έχω αποκτήσει τη Sandy, παρατήρησα ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις δεν εμφανίζονται μαζί της, ενώ και με το Ρον έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Βέβαια έχει περάσει η Άνοιξη που είμαι πιο ευαίσθητος, όμως νομίζω ότι μου έχει κάνει καλό ούτως ή άλλως. Θα σας πω μέσα φθινοπώρου πάλι...