σκυλοσυνάντηση στον Καρέα 16-2-2014














IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Ζηλεύω..... στην επόμενη θα είμαι και εγώ με πολλές προτεινόμενες διαδρομές...
 






IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Τα Σ/Κ πάντα επιλέγω να κάνω μακρινές βόλτες οπότε την Κυριακή είμαι πάλι στο ίσως.... Παρόλα αυτά όπως υποσχέθηκα σας στέλνω μια διαδρομή... Μπείτε στο google maps για να τα κοιτάτε παράλληλα ώστε να είναι καλύτερα αντιληπτό.

Το κόκκινο είναι η διαδρομή που στην ουσία σας βγάζει στον επάνω δρόμο ο οποίος είναι σχεδόν άδειος πάντα. Οπότε θα απολαύσετε διαδρομή με τα σκυλιά σας, χωρίς ποδήλατα, δρομείς και περίεργους. Έχει λίγη ανηφόρα στην αρχή αλλά αξίζει.

Το μπλε είναι μονοπάτι ασφαλείας αν χάσετε το πρώτο (αν και φαίνεται) το μπλε ξεκινάει στην ουσία από το σημείο που παρκάρουν το καλοκαίρι τα πυροσβεστικά, έχει και μια δεξαμενή νερού. Στον επάνω δρόμο στο πρώτο 1/3 της διαδρομής Υπάρχει μια πηγή με νερό ασφαλές για τα σκυλιά σας. Εγώ τον αφήνω πάντα να πιει. Δε φαίνεται... Ή θα την ακούσετε ή θα την βρουν τα σκυλιά. Μπορείτε να εντοπίσετε το σημείο και απο την αλλαγή στη βλάστηση στα βράχια αριστερά σας και την μικρή αλλαγή στη θερμοκρασία. Κάντε ησυχία και θα την ακούσετε.

Αν κουραστείτε μπορείτε να κατεβείτε απο το κίτρινο μονοπάτι αν και δεν αξίζει καθώς από εκεί και πέρα η διαδρομή είναι κατηφορική και εύκολη....

Θα ετοιμάσω και δεύτερη συντομότερη και ευκολότερη διαδρομή σε λίγο....

Ανακαλύψτε τον Υμηττό .... Έχει πολλές ομορφιές....

 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο πρόγραμμα για σχεδιασμό διαδρομής σε βουνό ας με ενημερώσει....
 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Επίσης έχετε λίγο το νου σας για αυτόν τον κούκλο... Τον εντόπισα να τριγυρνάει στον κάτω δρόμο πριν 20 μέρες. Αν έχετε μαζί σας λίγη τροφή θα την εκτιμήσει σίγουρα... Εγώ δε μπόρεσα να τον βρω δεύτερη φορά αλλά έμαθα οτι τον βλέπουνε....

Η ανακοίνωση είναι απο 30/1

"30 Ιανουαρίου
Τον κούκλο τον συνάντησα στην χτεσινή μου βόλτα στο βουνό (στον Υμηττό , πάνω από την Ηλιούπολη). Νεαρός στην ηλικία, φιλικός με τους ανθρώπους αλλά όχι με αρσενικά σκυλιά. Φορούσε κόκκινο κολάρο, φυσικά χωρίς τηλέφωνο ή κάποιο άλλο στοιχείο. Δεν μπόρεσα να τον κατεβάσω για έλεγχο τσιπ καθώς είχα μαζί μου άλλα δύο σκυλιά. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κοινοποιήσω μήπως κάποιος τον ψάχνει και (όπως του υποσχέθηκα) την επόμενη φορά να έχω μαζί μου λίγη τροφή. Είναι σκελετωμένος, μέτρησα όλα του τα πλευρά με ένα μου χάδι….

Αν τον συναντήσετε μην τον φοβηθείτε, είναι πολύ καλός και ήρεμος.

Πώς μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι το βουνό είναι το κατάλληλο μέρος για να εγκαταλείψει το σκύλο του; Να τον καταδικάσει σε αργό θάνατο από ασιτία; Να τον αναγκάσει να περάσει τον χειμώνα στη βροχή, το κρύο χωρίς κανένα κατάλυμα; Πριν μια εβδομάδα κατέβασα πάλι από το βουνό ένα κουτάβι (το έχει αναλάβει η φιλοζωική της Ηλιούπολης και την ευχαριστώ για αυτό). Ήταν μόνο του, πεινασμένο και φοβισμένο.