τέντωμα μετά το φαγητό;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Έχω προσέξει ότι αρκετές φορές ο Σάντσο τεντώνεται μετά το φαγητό. Τεντώνει δηλαδή τα μπροστινά πόδια. Είναι κάτι το συνηθισμένο ή αξίζει ένα τηλέφωνο στην κτηνίατρο; Επειδή το κάνει ακριβώς μετά, σκέφτηκα μήπως έχει σχέση. Δεν είναι λαίμαργος με το φαγητό του (με όλα τα άλλα είναι), ποτέ δεν το τρώει όλο και δε θα λεγα ότι το τρώει γρήγορα. Μόλις τελείωσει θα τεντωθεί και θα σκουπίσει τη μουσούδα στη μοκέτα. :roll:
Μπορεί να τον ενοχλεί το στομάχι; Ή απλώς είναι συνηθεια;

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Έχω προσέξει ότι αρκετές φορές ο Σάντσο τεντώνεται μετά το φαγητό. Τεντώνει δηλαδή τα μπροστινά πόδια. Είναι κάτι το συνηθισμένο ή αξίζει ένα τηλέφωνο στην κτηνίατρο; Επειδή το κάνει ακριβώς μετά, σκέφτηκα μήπως έχει σχέση. Δεν είναι λαίμαργος με το φαγητό του (με όλα τα άλλα είναι), ποτέ δεν το τρώει όλο και δε θα λεγα ότι το τρώει γρήγορα. Μόλις τελείωσει θα τεντωθεί και θα σκουπίσει τη μουσούδα στη μοκέτα. :roll:
Μπορεί να τον ενοχλεί το στομάχι; Ή απλώς είναι συνηθεια;
Νομίζω ότι το τέντωμα έχει να κάνει με τη λήξη μιας κατάστασης που περιμένει να τελειώσει "πως και πως" και απλά είναι σα να λέει "Ουφ... τελείωσε κι αυτό" . Ο δικός μου τεντώνεται για κάνα λεπτό όταν τον βγάζω το πρωί από το δωμάτιό του και αν τον δει κανείς θα σκεφτεί ότι κοιμόταν σε καμιά τρύπα 30Χ30 και όχι σε playroom 60 τμ. Απλά ανακουφίζεται που βγαίνει έξω από το δωμάτιο κι έρχεται μαζί μας στο σαλόνι.

Το συμπέρασμα: μήπως δεν του αρέσει πολύ του Σάντσο η τροφή που τρώει ? :rolleyes:

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Ετσι κάνει και ο δικός μου εδώ και πολύ καιρό. Δεν φαίνεται να είναι κάτι ενοχλητικό γι' αυτόν, θεωρώ πως δεν πρέπει να ανησυχείς. Εμένα το κάνει όταν είναι να φάει σκέτες κροκέτες που τις ψιλοβαριέται.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
βαριέται το φαι του? να σου δανείσω την δική μου να του τρώει την μερίδα να δεις μετά πως θα τρώει!!

Πέρα απο την πλάκα και εγω νομίζω οτι το τέντωμα έχει να κάνει με μια άβολη κατάσταση, μήπως τον πίεζες να φάει και το βλέπει αγγαρία?

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Η δικιά μου, τεντώνετε και στο ενδιάμεσο, και εκτός του τεντώματος κάνει μια βόλτα, γυρνάει από εδώ το λαιμό της από εκεί το λαιμό της τον φαίρνει στα ίσια και συνεχίζει να τρωει. Αρα υπάρχουν και χειρότερα. Γενικά είναι δύσκολη στο φαγητό. Δεν τρωει και πολύ. Μακάρι να έτρωγε περισσότερο.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το τεντωμα μπορει να δηλωνει και ευχαριστηση ή ανακουφιση. Εμενα δεν θα με προβληματιζε καθολου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ε Παναγιά μου με τι κάθεστε και ασχολήστε!:p

Τεντώνεται μετά τον ύπνο, μετά το φαγητό ,όταν είμαστε στην πόρτα και του φορέσω το περιλαίμιο για βόλτα!

Δεν έχω δώσει ποτέ σημασία τι μπορεί να σημαίνει!Αφού τον βλέπω να κουνάει ουρά και να είναι ένας βλάκας και μισός δεν με νοιάζει να το ψάξω...

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εισαι αγορακι φιλε Stelios για αυτο. Τα κοριτσακια ειμαστε λιγο της υπεραναλυσεως (ο αντρας μου το λεει και αλλιως αλλα μας κοβει η λογοκρισια). :cool:

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Εισαι αγορακι φιλε Stelios για αυτο. Τα κοριτσακια ειμαστε λιγο της υπεραναλυσεως (ο αντρας μου το λεει και αλλιως αλλα μας κοβει η λογοκρισια). :cool:
Καλέ και εγώ κοριτσάκι είμαι αλλά δεν είχα δώσει ποτέ σημασία γιατί τεντώνεται ο Rock. Μην σε προβληματίζει το κάθε τι, ειδικά αν είναι κάτι φυσιολογικό.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Η γιαγιά μου όποτε τεντωνόμασταν μετά το φαγητό έλεγε "σταματήστε βρε να τεντώνεστε σαν τα σκυλιά!"
;)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ε Παναγιά μου με τι κάθεστε και ασχολήστε!:p

Τεντώνεται μετά τον ύπνο, μετά το φαγητό ,όταν είμαστε στην πόρτα και του φορέσω το περιλαίμιο για βόλτα!

Δεν έχω δώσει ποτέ σημασία τι μπορεί να σημαίνει!Αφού τον βλέπω να κουνάει ουρά και να είναι ένας βλάκας και μισός δεν με νοιάζει να το ψάξω...
Με κάλυψες και πάλι.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος..

Καλύτερα να τεντώνεται μετά το φαγητό, παρά να έρχεται να ρεύεται μπροστά στη μούρη σου και να σκουπίζει τα υπολείμματα τροφής πάνω σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η γιαγιά μου όποτε τεντωνόμασταν μετά το φαγητό έλεγε "σταματήστε βρε να τεντώνεστε σαν τα σκυλιά!"
;)
Αυτά είναι!!! Η γιαγιά θα ήξερε σίγουρα ! :) :)

King193

Member
21 Ιανουαρίου 2013
10
0
και ο δικός μου το ίδιο κάνει. είναι κάτι συνιθισμένο διότι και ο σκύλος του ξάδελφού μου το κάνει εδώ και χρόνια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
και ο δικός μου το ίδιο κάνει. είναι κάτι συνιθισμένο διότι και ο σκύλος του ξάδελφού μου το κάνει εδώ και χρόνια.
Ακόμα εδώ είσαι εσύ!? Δεν είπαμε στον γιατρό γρήγορα;;;