χονδροϊτινης και γλουκοζαμινης ποσοτητα..

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
καλησπερα η' καλημερα...
εχω εδω και λιγο καιρο στην ζωη μου ενα κουταβι bull mastiff.
ειμαι στην φαση που θα αλλαξω την τροφη του με μια πιο καλη και συγχρονος θα ξεκινησω συμπληρωμα διατροφης με χονδροϊτινη και γλουκοζαμινη.

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερουμε τι ποσοτητα χρειαζεται ο σκυλος μας
πως μπορω να το υπολογισω για να δω ποσο πρεπει να του δινω....
ευχαριστω!!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Για το συμπληρωμα ρωτας τι ποσοτητα χρειαζεται? Εξαρταται απο το συμπληρωμα, καταλληλος ειναι ο κτηνιατρος που θα στο προμηθευσει να σου πει δοσολογιες.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Για το συμπληρωμα ρωτας τι ποσοτητα χρειαζεται? Εξαρταται απο το συμπληρωμα, καταλληλος ειναι ο κτηνιατρος που θα στο προμηθευσει να σου πει δοσολογιες.
δεν ρωταω για το συμπληρωμα. ρωταω για τον σκυλο ποσο χρειαζεται...
λογικα η καθε ρατσα αναλογα τις αναγκες, αναλογα τα κιλα θελει και τα αναλογα mg απο το καθε ενα...
καλα ο κτηνιατρος θα μου πει , αλλα ρωταω για να ξερω τι μου γινετε...

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Εγώ πάντως δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό το να δίνουμε συμπληρώματα χωρίς να έχει ο σκύλος κάποιο πρόβλημα!
εγω επιδη δεν ξερω κραταω την παροιμια που λεει... ρωτοντας πας στην πολη.... οποτε...
παντος επιδη η τροφη που βρηκα εχει αρκετο απο μονη της μπορει και να το γλυτωσω... γι αυτο θελω να μαθω ποσο δοσολογια χρειαζεται...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Σου ξαναγραφω οτι δεν υπαρχει μονο ενα σκευασμα γλουκοζαμινης χονδροιτινης για να σου πουμε μιση ταμπλετα ή 3/4.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Σου ξαναγραφω οτι δεν υπαρχει μονο ενα σκευασμα γλουκοζαμινης χονδροιτινης για να σου πουμε μιση ταμπλετα ή 3/4.
μαλλον δεν καταλαβες τι ζηταω...
για να μου πεις δωσε του 1 ταμπλετα απο τα ταδε, η' 1/2 απο εκεινο, η' 3/4 απο το αλλο πρεπει να ξερουμε ποσο αναγκη εχει το κουταβι μας. σωστα???
Ε, αυτο με ενδιαφερει να μαθω.... ποσα mg εχει αναγκη το κουταβι μου την μερα.
με αυτον τον τροπο να δω αν με φτανουν οι ποσοτητες που εχει η τροφη και αν χρειαζεται να παρω καποιο συμπληρωμα...

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
το canosan ειναι νομιζω το μονο που προβλεπεται και για κουταβια...την δοσολογια την βλεπεις στην φωτο...canosan-2.jpg

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
νομίζω οτι τα mg καθορίζονται απο τα κιλά του σκύλου και από το αν εχει σοβαρό πρόβλημα ή όχι.
οπότε για το bullmastiff μπορεις να εμπιστευτεις τη δοσολογία που γράφει στα χαρτιά του χαπιού.
εγώ στην πιτσιρίκα μου (μεσαιου μεγάθους κουτάβι) της πήρα cosequin.
νομίζω οτι είναι αρκετά ακίνδυνα χαπάκια και αξίζει να τα φάει ο σκύλος αποτρεπτικά

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
οποτε παει συμφωνα με τα κιλα... οποτε τωρα που ειναι κουταβι θα πρεπει ανα μηνα σχεδον να αλλαζω τις ποσοτητες...
οκ. ευχαριστω πολυ!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μου απο την στιγμη που θα αλλαξεις και τροφη .. υπαρχει καποιο προβληα που θελεις να δωσεις χονδροιτινη?
να ξερεις οτι αν θελεις να δωσεις προληπτικα χονδροιτινη απο τις κτηνιατρικες μονο αυτη που εγραψε ο ρεινμαστερ μπορεις να δωσεις...
και συνηθως δινεις ενα μηνα και σταματας δυο...
ολα αυτα για την προληψη σε περιπτωση προβληματος παει αναλογως του προβληματος
οι δοσολογιες αναφερονται σε σωματικο βαρος ενηλικα σκυλου

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
μπορείς να δώσεις επίσης το Canhydrox GAG της Canina....(υδροξυαπατίτης, εγχύλισμα οστράκων με πράσινο χείλος, φύκια, οξείδιο του μαγνησίου, οξείδιο του πυριτίου)
έχει δοσολογία για κουτάβια...
2 ταμπλέτες /10 kg βάρους....

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
φιλε μου απο την στιγμη που θα αλλαξεις και τροφη .. υπαρχει καποιο προβληα που θελεις να δωσεις χονδροιτινη?
να ξερεις οτι αν θελεις να δωσεις προληπτικα χονδροιτινη απο τις κτηνιατρικες μονο αυτη που εγραψε ο ρεινμαστερ μπορεις να δωσεις...
και συνηθως δινεις ενα μηνα και σταματας δυο...
ολα αυτα για την προληψη σε περιπτωση προβληματος παει αναλογως του προβληματος
οι δοσολογιες αναφερονται σε σωματικο βαρος ενηλικα σκυλου
την τροφη την αλλαζω γιατι θελω να του δωσω μια πιο καλη.
χονδροιτινη και γλουκοζαμινη μου το ειπαν και η εκτροφεας, και ο κτηνιατρος να του δινω προλυπτικα μεχρι να μεγαλωσει λογο οτι αναπτυσονται ταχυτατα και γινονται βαρια σκυλια.
το καλο ειναι οτι με την νεα τροφη που θα του ξεκινησω συντομα, μαλλον δεν θα χρειαστω να δινω εξτρα συμπληρωμα μιας και οι ποσοτητες που παρεχει η τροφη ειναι επαρκης...

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
διναμε κι εμεις ενα συμπληρωμα στην κιρκη οταν ηταν μικρη(συμβουλη του εκτροφεα για μια παραπανω ενισχυση) ηταν της equimins και θυμαμαι ηταν αγγλια η εταιρια αλλα ειχαμε βρει αντιπροσωπο εδω,το πληρωσαμε λιγο παραπανω αλλα αξιζε και δοξα το θεο απο αρθρωσεις δεν εχουμε θεμα....με τη καρδια της εχει θεμα τωρα(ετσι για να γουσταρουμε) και ειμαστε εν μεσω εξετασεων.... αλλα νομιζω πως τα bull mastiff δεν ειναι δα και τοοοοοσο βαρια ωστε να χρειαζεται συμπληρωμα σε σχεση με αλλα μαστιφοειδη,δεν ξερω δεν το εχω ψαξει αλλα αν η τροφη την καλυπτει,γιατι μιας καλης εταιριας τροφη για ολα τα γιγαντοσωμα εχουν στανταρ γλουκοζαμινη,χονροιτινη και κατι αλλα μαζι.........

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
διναμε κι εμεις ενα συμπληρωμα στην κιρκη οταν ηταν μικρη(συμβουλη του εκτροφεα για μια παραπανω ενισχυση) ηταν της equimins και θυμαμαι ηταν αγγλια η εταιρια αλλα ειχαμε βρει αντιπροσωπο εδω,το πληρωσαμε λιγο παραπανω αλλα αξιζε και δοξα το θεο απο αρθρωσεις δεν εχουμε θεμα....με τη καρδια της εχει θεμα τωρα(ετσι για να γουσταρουμε) και ειμαστε εν μεσω εξετασεων.... αλλα νομιζω πως τα bull mastiff δεν ειναι δα και τοοοοοσο βαρια ωστε να χρειαζεται συμπληρωμα σε σχεση με αλλα μαστιφοειδη,δεν ξερω δεν το εχω ψαξει αλλα αν η τροφη την καλυπτει,γιατι μιας καλης εταιριας τροφη για ολα τα γιγαντοσωμα εχουν στανταρ γλουκοζαμινη,χονροιτινη και κατι αλλα μαζι.........
ευχομαι να σας πανε ολα καλα με το θεματακι στην καρδια.
οσο για τον δικο μου, μας ειπε κι εμας η εκτροφεας για συμπληρωμα και ο γιατρος μεχρι να μεγαλωσει... αλλα οταν τους ειπα την τροφη που θα δινω και τα ποσοστα που εχει μου ειπα οτι τελικα επαρκει και δεν χρειαζεται συμπληρωμα.... :) :) σε ευχαριστω για την παρεμβαση σου. :)