ψαχνω κουταβακι american bully classic.

fragbot

Member
26 Αυγούστου 2018
6
1
27
Γεια σας ψαχνω να αγορασω κουταβακι αλλα στην ελλαδα εχω βρει μονο μια σελιδα στο φβ που λενε οτι ειναι εκτροφεις αλλα πουλαει american bully pocket.
γνωριζει καποιος που πρεπει να απευθυνθω αν θελω να αγορασω ενα τετοιο σκυλι ?

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Να ΜΗΝ αγοράσεις τέτοιο σκύλο.

Είναι μια τεχνητή φυλή, με πολλά και μεγάλα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς, που αποσκοπεί μόνο στην εμφάνιση. Καθαρή αμερικανιά.

Έχει ξανασυζητηθεί εδώ : https://www.dogforum.gr/community/threads/american-bully.9370/

Αν επιμένεις να αγοράσεις, μόνο από Αμερική και με πολύ ψάξιμο. Μην το κάνεις όμως.

Και το επίσημο πρότυπο : https://www.ukcdogs.com/docs/breeds/american-bully-breed.pdf

Έβαλα το πρότυπο κυρίως για να δεις οτι είναι απολύτως άχρηστα ως φύλακες Πέραν των περιορισμών της φυσιολογίας και της σωματοδομής τους, το πρότυπο ορίζει οτι : Aggressive behavior towards humans is uncharacteristic of the breed, and highly undesirable μιας και 2-3 γνωστοί μου που ήθελαν μπούλυ, νόμιζαν οτι είναι καλοί φύλακες, μήπως αυτός είναι κι ο λόγος που θέλεις κι εσύ .....

fragbot

Member
26 Αυγούστου 2018
6
1
27
Να ΜΗΝ αγοράσεις τέτοιο σκύλο.

Είναι μια τεχνητή φυλή, με πολλά και μεγάλα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς, που αποσκοπεί μόνο στην εμφάνιση. Καθαρή αμερικανιά.

Έχει ξανασυζητηθεί εδώ : https://www.dogforum.gr/community/threads/american-bully.9370/

Αν επιμένεις να αγοράσεις, μόνο από Αμερική και με πολύ ψάξιμο. Μην το κάνεις όμως.

Και το επίσημο πρότυπο : https://www.ukcdogs.com/docs/breeds/american-bully-breed.pdf

Έβαλα το πρότυπο κυρίως για να δεις οτι είναι απολύτως άχρηστα ως φύλακες : Aggressive behavior towards humans is uncharacteristic of the breed, and highly undesirable μιας και 2-3 γνωστοί μου που ήθελαν μπούλυ, νόμιζαν οτι είναι καλοί φύλακες, μήπως αυτός είναι κι ο λόγος που θέλεις κι εσύ .....
Η ερωτηση μου δεν ηταν αν μου προτεινετε να αγορασω. Η ερωτηση μου ηταν σαφης. Που μπορω να βρω να αγορασω. Το σκυλι αυτο μαρεσει για την εικονα του. Καπως ετσι ειναι εμφανισιακα το κλασικ μπουλυ που θα μου αρεσε.

• Like
Reactions: GRDANE

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.573
10.937
Athens
Η ερωτηση μου δεν ηταν αν μου προτεινετε να αγορασω. Η ερωτηση μου ηταν σαφης. Που μπορω να βρω να αγορασω.
Λογικός άνθρωπος εδώ μέσα δεν νομίζω να σου απαντήσει από που να αγοράσεις ακόμη κι αν ήξερε. Στη σελίδα που έβαλες διαφημίζουν το προϊόν αυτό με ατάκες για τα πανηγύρια "δες κοκαλάρες και κεφαλάρες" - ψώνισέ τον από εκεί λοιπόν. Επίσης να ξέρεις ότι το κόψιμο αυτιών απαγορεύεται - κοινώς αν σε πάρει χαμπάρι κανένας εσένα ή το παλικάρι που τα παράγει στον κτηνίατρο με το ψαλίδι στο χέρι, πάτε ομαδικώς για καταγγελία μαζί και με τον κτηνίατρο.

• Like
Reactions: Eroe and AGRIAN

fragbot

Member
26 Αυγούστου 2018
6
1
27
Λογικός άνθρωπος εδώ μέσα δεν νομίζω να σου απαντήσει από που να αγοράσεις ακόμη κι αν ήξερε. Στη σελίδα που έβαλες διαφημίζουν το προϊόν αυτό με ατάκες για τα πανηγύρια "δες κοκαλάρες και κεφαλάρες" - ψώνισέ τον από εκεί λοιπόν. Επίσης να ξέρεις ότι το κόψιμο αυτιών απαγορεύεται - κοινώς αν σε πάρει χαμπάρι κανένας εσένα ή το παλικάρι που τα παράγει στον κτηνίατρο με το ψαλίδι στο χέρι, πάτε ομαδικώς για καταγγελία μαζί και με τον κτηνίατρο.
η φωτογραφια ειναι μια τυχαια φωτογραφια που βρηκα στο γκουγκλ. εγω θελω απλα καποιος να μου προτεινει ενα εμπιστο ατομο. αν θελει ας μου στειλει και προσωπικο μηνυμα. το πως θελει ο καθενας να μοιαζει το σκυλι του ειναι δικο του θεμα.

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
το πως θελει ο καθενας να μοιαζει το σκυλι του ειναι δικο του θεμα.
Ο σκύλος, όπως και ο άνθρωπος - και σχεδόν κάθε έμβιος οργανισμός - είναι πολλά περισσότερα από την εξωτερική του εμφάνιση. Αν μένεις μόνο σε αυτή, τα κριτήρια επιλογής σου είναι πολύ εσφαλμένα. Το πώς μοιάζει ένας σκύλος, ελάχιστη ως καθόλου σχέση έχει με τη συνολική του προσωπικότητα, τις ικανότητές του, την ψυχοσύνθεσή του, τη δύναμη της ψυχής του .... Πολύ φιλική συμβουλή, κι ας μη σε ξέρω, κι ας μην θέλεις συμβουλές : ΠΡΙΝ πάρεις σκύλο, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου.

Δεν ξέρω εκτροφείς μπούλυ. Αλλά κι αν ήξερα, κι αν σου έλεγα, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα, θα μας εμπιστευόσουν ; δεν θα το έψαχνες μόνος σου ; Από τη μικρή μου εμπειρία με τους σκύλους θα σου πω κάτι : Ο σκύλος που διαλέγει ο καθένας μας είναι το τοτέμ του και η αναζήτησή του είναι πιο πολύ πορεία αυτογνωσίας παρά εμπορική πράξη.

Σε κάθε περίπτωση, Google is your friend.
Αυτά από εμένα. Καλή συνέχεια.

• Like
Reactions: stefanosk and vek

fragbot

Member
26 Αυγούστου 2018
6
1
27
αν υπαρχει καποιος να μπορει να βοηθησει εκτος απο το να λεει φιλοσοφιες θα το εκτιμουσα.
εχω ψαξει αλλα δεν μπορω να βρω κατι απο ελλαδα για την συγκεκριμενη φυλη.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Προφανως γιατι δεν υπαρχει απλα;
Βασικα ενας ειναι ο "εκτροφεας" των bully στην ελλαδα, αυτος που εννοεις κι εσυ, και αυτο το πραμα που εχει μονο εκτροφειο δεν το λες.
Απο κει και περα η φυλη δεν εχει το δικαιωμα να υπαρχει καν γιατι ειναι τερμα σακατεμενη και κανει μονο για επιδειξη, αν νομιζεις οτι προτιμας αυτο απο κατι πιο νορμαλ, θα το βρεις στο εξωτερικο

Last edited:

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
αν η εικονα της φυλης που εχεις στο μυαλο σου ειναι σαν αυτη του σκυλου που εβαλες, γιατι δεν κοιτας τα american staffordshire terrier ή τα staffordshire bull terrier;

υπαρχουν και για τις δυο φυλες εκτροφεια στην ελλαδα.

fragbot

Member
26 Αυγούστου 2018
6
1
27
αν η εικονα της φυλης που εχεις στο μυαλο σου ειναι σαν αυτη του σκυλου που εβαλες, γιατι δεν κοιτας τα american staffordshire terrier ή τα staffordshire bull terrier;

υπαρχουν και για τις δυο φυλες εκτροφεια στην ελλαδα.
εχω βρει σε αυτες τις 2 φυλες που ανεφερες σκυλακια παρα πολυ κοντινα σε αυτο που ψαχνω. το θεμα μου ειναι οτι αλλα ειναι κοντινα και αλλα οχι. οταν ενα σκυλακι ειναι κουταβακι δεν μπορω να καταλαβω αν θα γινει ετσι η οχι.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
εχω βρει σε αυτες τις 2 φυλες που ανεφερες σκυλακια παρα πολυ κοντινα σε αυτο που ψαχνω. το θεμα μου ειναι οτι αλλα ειναι κοντινα και αλλα οχι. οταν ενα σκυλακι ειναι κουταβακι δεν μπορω να καταλαβω αν θα γινει ετσι η οχι.
το πως θα γινει το κουταβακι το οριζει το προτυπο της φυλης.
καθε φυλη εχει ενα συγκεκριμενο προτυπο που οριζει ποια θα ειναι η εμφανιση του ωριμου σκυλου. οι αποκλισεις που εχουν απο το προτυπο καποια δειγματα ειναι αμελητεες και δεν αλλαζουν τη γενικη εικονα του. αρα ή σου αρεσει η εμφανιση μιας φυλης ή οχι.

ποια ειναι τα στοιχεια του χαρακτηρα του σκυλου που σ' αρεσει; ο σκυλος δεν ειναι μονο εμφανιση, ειναι ενα ζωντανο πλασμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.302
Μέλη
20.064
Νεότερο μέλος
Panchar