12 σκυλιά νεκρά από μολυσμένη σκυλοτροφή

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μία μολυσμένη σκυλοτροφή προκάλεσε ζημιά στο συκώτι και τελικά θάνατο τουλάχιστον 12 σκύλων.

Η σκυλοτροφή περιείχε μία τοξίνη που προκλήθηκε από κάποιο από τα συστατικά. 3 τροφές εντοπίστηκαν να έχουν την ύποπτη ουσία: Hi-pro, Buddies και Legends. Πωλούνται από μικροεμπόρους χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους ασφάλειας.

Η τοξίνη επιτίθεται στο συκώτι του ζώου, προκαλώντας εμετό και αιμορραγία που τελικά καταλήγουν θανατηφόρα.

Η Ένωση Βιομηχανιών Ζωοτροφών προσπαθεί να εντοπίσει ποιό ακριβώς είναι το συστατικό που προκάλεσε το θάνατο των ζώων ενώ οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να μην δώσουν το φαγητό αυτό στο σκυλί τους και να το πάνε άμεσα σε κτηνίατρο αν δουν συμπτώματα κακοκεφιάς, εμετού κλπ.

Έδωσαν επίσης την γενική συμβουλή να προτιμούν γνωστές μάρκες μεγάλων εταιριών και όχι φτηνές, άγνωστες τροφές.

Και στη χώρα μας έχουν αναφερθεί θάνατοι ζώων από φτηνή τροφή (F....) μάρκας γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Προσοχή, μπορεί να ταϊζετε πολλά αδέσποτα και να μην έχετε οικονομική δυνατότητα για καλής ποιότητας τροφή, αλλά σίγουρα υπάρχουν και μέσες λύσεις.

Πηγή

adespoto.gr

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ερώτηση
προς τι το F....
δεν είναι αποδεδειγμένο το κατηγορητήριο της φρίκης?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
φρικαλέο
κι άλλες τροφές πάντως με τρανταχτότερα ονόματα έχουν κάνει λάθη
αλλά συνήθως προλαβαίνουν και ανακαλούν τους κωδικούς

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η τροφή προέρχεται νομίζω από τη Νότια Αφρική. Αν κάνετε αναζήτηση στο Google "Hi-pro, Buddies Legends dog food" χωρίς τα εισαγωγικά, θα βρείτε αρκετές πληροφορίες και συνδέσεις με τον νοτιοαφρικανικό τύπο. Γενικά, παίδες, να αποφεύγετε τις φτηνές τροφές και τις ακριβές περίεργες που τις πουλάνε λίγα μέρη. Θα μου πείτε ότι γίνονται ιστορίες και με μεγάλες τροφές, αλλά, όπως είπα και παλιά, υπάρχουν πιο πολλοί έλεγχοι με τις μεγάλες εταιρείες λόγω της ιατρικής έρευνας στους ανθρώπους.

Χμμμμ, λέω να ρωτήσω τη φιλενάδα μου που είναι κτηνίατρος και ξέρει τα απομέσα να δω αν έχουν σκοπό καμιά φορά οι Αμερικάνοι να αρχίσουν τους ελέγχους ανάλογα με αυτούς των ανθρώπινων φαγητών.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ θα το ξαναπώ
όπως και να έχει το συνέχεια το ίδιο φαγητό μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει ούτε φυσιολογικό είναι -ούτε και ασφαλές
καλή και η ξηρά
αλλά καλά είναι ο σκύλος να τρώει απο όλα
την μία μέρα απο το δικό μας
την άλλη ξηρά
την άλλη ωμά
και πάει λέγοντας
και αν δεν θέλετε τα ωμά κρέατα δώστε τυρί με λαχανικά και λίγο ελαιόλαδο
να σπάει το συνέχεια ξηρά ώστε ακόμα και κάτι να έχει τύπου "λάθος" να σας προλάβει και η ενημέρωση της ανάκλησης αλλά και να σπάει η μονοτονία
στην φύση είναι δυνατόν να βρίσκεις κάθε μέρα το ίδιο ακριβώς φαγητό?????
θα μου πείς "στην φύση δεν θα έβρισκε και μπιφτέκια στον φούρνο"
αλλά ποτέ δεν ξέρεις-μπορεί κάποιος να τα ξέχναγε στο παράθυρο να κρυώσουν και να τα γράπωνε ο σκύλος :lol:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστός! Διότι ο σκύλος ως γνωστόν είναι scavenger και τρώει τα πάντα, το είπε και ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Εγώ όντως τώτρα τον ταΐζω τα πάντα, δηλαδή άλλες φορές ωμό, άλλες φορές κόκκαλα με ολίγα λαχανικά, άλλες φορές (σπάνια τώρα) ξηρά, άλλες φορές άλλα πράγματα, συνήθως ειδικά μαγειρεμένα για το σκύλο. Τρώει όμως και από τα δικά μου, π.χ. σήμερα δεν είχα μαγειρέψει, ήμουν κουρασμένη και ερχόμενη στο σπίτι αγόρασα έτοιμο ταϋλανδέζικο. Έτσι το Μουφ έφαγε μια σαλάτα από φρέσκο μαρούλι, κιμά κοτόπουλου με καροτάκι φρέσκο, λεμονάκι και κορίανδρο και μετά που χτύπησε το τηλέφωνο για να με ανταμείψει μπήκε το μικρό τέρας μέσα στη ταϋλανδέζικη γαριδόσουπα (ευτυχώς είχα φάει πάνω από τη μισή) και την έκανε ταράτσα. Fortune cookie δεν του έδωσα όμως κι ας με κοίταζε και ξερογλυφότανε...:rolleyes:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
να αποφεύγετε τις ακριβές περίεργες που τις πουλάνε λίγα μέρη.
Αυτό είναι γενίκευση. Η Belcando που παίρνω δεν είναι ούτε περίεργη, ούτε πανάκριβη και παρόλ' αυτά στην Ελλάδα την ξέρω εγώ άντε κι άλλοι πενήντα και σπάνια τη βρίσκει κάποιος. Είναι όμως απ' τις καλύτερες βάσει συστατικών, βάσει αναλογίας συστατικών και βάσει ονόματος. Λίγα και σφιχτά κακά, καθόλου αέρια, ούτε ρεψίματα σε άσχετες ώρες και την τρώνε πάντα με όρεξη.

Θα συμφωνήσω με ενθουσιασμό με τον Κοκόνι. Ούτε εγώ είμαι της άποψης κάθε μέρα τα ίδια. Ναι ως επί το πλείστον τρώνε την ξηρά τους αλλά τουλάχιστον για μια βδομάδα κάθε μήνα τους μαγειρεύω κι επειδή δεν είμαι πολύ του αλατιού τρώνε κι απ' τα δικά μου. Βέβαια ωμά κρέατα δε δίνω ποτέ. Λάθος σωστό δεν μ' ενδιαφέρει. Απ' όταν έκανα Ανοσολογία, Παρασιτολογία και Λοιμώδη Νοσήματα άλλαξαν πολλές απόψεις μου σχετικά ακόμη και στον τρόπο που μαγείρευα κάποια πράγματα για τον εαυτό μου.