Aναζήτηση πομεράνιαν

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Καλημερα στο φορουμ απο ενα καινουριο μελος!
Εδω και πολλους μηνες αναζητω ενα σκυλακι της φυλης των πομερανιαν!Στην αρχη που ημουν πολυ πιο ασχετη με αυτα εψαχνα με τον λαθος τροπο(οπως δυστυχως την παταει και ο περισσοτερος κοσμος και κανουν την χαρη αθελα τους σε αυτους που εκμεταλλευονται τα ζωα).
Μια μερα ομως για καλη μου τυχη πεφτει στην αντιληψη μου ενα αρθρο του φορουμ σας και μου ανοιξε τα ματια!επειτα εγινα μελος και καθε μερα εχω κατι καινουριο να μαθω:)συγχαρητηρια για τα θεματα σας!
Απο καποια μελη του φορουμ πληροφορηθηκα για τον ΚΟΕ αλλα επειτα εμαθα οτι δεν υπαρχουν εκτροφεις στην Ελλαδα:(και μετα απο αυτο τι??υπαρχει καποιος εδω λατρης (και μη) της φυλης αυτης που να με συμβουλεψει?καθε πληροφορια θα ειναι πολυ χρησιμη,ευχαριστω!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Θα ήταν ιδανικό να ταξιδέψεις και να δεις απο κοντά τα σκυλιά και τ χώρο που μεγαλώνουν καθώς και να γνωρισεις απο κοντά τους ανθρώπους που εκτρέφουν τα σκυλιά :)
Φυσικά άρχισε να επικοινωνείς μαζί τους πρώτα τηλεφωνικά ή με μειλ!

(γιατί άνοιξες κι άλλο τοπικ με το ίδιο θέμα?)

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Μαλλον πρεπει να αρχισω να επικοινωνω με τα εκτροφεια!αλλα πως μπορει να κρινει καποιος αν ειναι ολα αυτα που παρουσιαζουν νομιμα??κουταβια πεντιγκρι γονεισ κλπ???ανοιξα θεμα εδω γιατι θεωρησα οτι ειναι η κατηγορια που ταιριαζει περισσοτερο.....δεν ξερω εκανα λαθος??αχ συγχωρηστε με ειμαι καινουρια εδω.........!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
καλά δεν έκανες και έγκλημα, απλά αναρωτήθηκα :)

Δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο με διάβασμα και ενημέρωση μπορείς να...αποφύγεις τις κακοτοπιές!
Ξεκοκάλησε ότι πληροφορία μπορείς να βρεις για τη φυλή σου μέχρι να αισθάνεσαι ότι μπορείς να ξεχωρίσεις ένα τυπικό δείγμα της φυλής (δεν είναι τόσο απλό βέβαια) μια καλή αρχή είναι το πρότυπο, στη θέση σου θα το μάθαινα απ`έξω!
Βρες ιδιοκτητες πομεράνιαν και ρώτα τους πως είναι να ζεις με ένα! ΑΝ μπορούσες να βρεις ιδιοκτήτες πομεράνιαν που τα έχουν υιοθετήσει απο τα εκτροφεία που κοιτάς θα ήταν τέλεια!
Κάνε πολλές ερωτήσες στους εκτροφείς, αλλά α πρέπει πρώτα να έχεις μάθει κάποια πράγματα ώστε να μπορείς έστω να υποψιαστείς αν αυτά που σου λένε "στέκουν".
Δες ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας της φυλής και ρώτα τους αν εχουν κανει εξετάσεις στους γεννήτορες (φυσικά ζήτα να τις δεις).
Ζήτα να δεις τι διακρίσεις έχουν πάρει τα σκυλιά τους στις εκθέσεις μορφολογίας.

Δες και αυτό τ λινκ: http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?370-Πώς-διαλέγω-εκτροφέα

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Βεβαια πρεπει να μαθω οσον το δυνατο περισσοτερα για τη φυλη απο τα κυρια χαρακτηριστικα (που τα εχω μαθει απ εξω!!) μεχρι τα προβληματα υγειας που για ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τιποτα!πολυ θα ηθελα να μου πουν καποιοι που εχουν ηδη πομερανιαν τι να προσεξω αν και παρατηρω οτι η φυλη δεν ειναι τοσο διαδεδομενη...και ευχαριστω πολυ Λαρα για τις πληροφοριες!!

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
δες και το xantah στη Νότιο Αφρική, με μια μακρόχρονη παράδοση (αρκετές δεκαετίες), απλά για να δείς τι γίνεται ανά τον κόσμο
http://xantah.co.za/poms.htm
Πολυ ενδιαφερον σιτε!θα στειλω και εκει ημειλ να μαθω διαφορα καθως και στην αγγλια κ ιταλια!:)

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Καλο Μεσημερι! Εδω και 2 ημερες απεκτησα το μικρο μου πομερανιαν. Τελικα το πηρα απο το εκτροφειο xantah οπου η Ρενε(η εκτροφεας) φερθηκε πολυ επαγγελματικα και γενικα ολα πηγαν αψογα..Το μονο που απομενει ειναι να συνηθισει το νεο του περιβαλλον.Εχω ομως την εξης απορια ως αρχαρια που ειμαι. Ενω μαζι μου ειναι πολυ φιλικο γιατι οταν ερθει καποιος αλλος εδω μεσα γαυγιζει σαν τρελο? Φταιει η ηλικια ακομη (6 μηνων) και η ελειπης κοινωνικοποιηση του,δηλαδη να κανω υπομονη εγω και οι γειτονες η πρεπει να αναλαβω δραση και να το σταματησω με καποιο τροπο? Τι προτεινετε?
Καθε συμβουλη σας θα ειναι πολυτιμη,ευχαριστω!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλημέρα από το χιονισμένο Καλαμποκιστάν και καλωσόρισες στο φόρουμ. :) Πρέπει να βρεις εκπαιδευτή και για το γαύγισμα και για τα άλλα που θα προκύψουν. Επίσης ναι, θέλει κοινωνικοποίηση και με ανθρώπους και με σκύλους, αν και το γαύγισμα δεν οφείλεται μόνο σ' αυτό.

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Καλησπερα Σαρα και ευχαριστω για την απαντηση.Στην βολτα που καναμε σημερα ηταν πολυ φιλικο με τα σκυλια και προθυμο να το χαιδεψουν και ξενοι..Πιστευω θα κοινωνικοποιηθει ευκολα.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν δεχεται αλλη παρουσια μεσα στο σπιτι περα απο τη δικη μου..Μηπως επειδη δεν εχει εξικειωθει με το περιβαλλον? Δηλαδη δεν εχω ελπιδα να το καταφερω μονη μου παρα μονο με εκπαιδευτη θα λυθει το προβλημα?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλησπέρα!:)
Να σου ζήσει το μωρό! :DΠώς λέγεται;
Φωτογραφίες να βάλεις!:D

Τα σπιτς ειδοποιούν και δεν εμπιστεύονται εύκολα. Κι αυτό δεν είναι κακό. Εντός σπιτιού, σε μας δουλεύει η εντολή. Όταν γαυγίζει, πάω κοντά και της λέω ''σουτ'', αν είναι στο μπαλκόνι της φωνάζω να μπει μέσα. Δεν είναι καμιά τρελή εκπαίδευση, αλλά δουλεύει στο να μην κάνουμε φασαρία τις ώρες κοινής ησυχίας και μη.
Με τους ξένους την παίρνω αγκαλιά να τους βλέπει και ζητώ να την χαϊδέψουν μέχρι να σταματήσει ή την αφήνω ελεύθερη να μυρίσει όσο θέλει.
Εκτός σπιτιού προσπαθώ να την συνηθίζω σε μέρη και ανθρώπους. Στο αεροπλάνο, στο τρένο, στο σταθμό, στο λεωφορείο, στην αγορά, στους ποδηλάτες :rolleyes:, και γενικά όπου πηγαίνω είναι μαζί μου.
Θα δουλέψει η εκπαίδευση, αλλά κι εσύ πρέπει να την εξοικειώνεις με πολλά ερεθίσματα.

Last edited:

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Καλησπερα Βερονικα! Το λεω Σιμπα :) Θα βαλω και φωτο αν και τωρα περναει την ασχημη του φαση και δεν εχει ακομη πολυ τριχωμα.. Το προσπαθω και εγω με το "σουτ" και την αυστηρη σταση σωματος να του επιβληθω αλλα ματαια..μεχρι που το εκλεισα στο δωματιο οσο ειχα ακομα καλεσμενους γιατι λυσαξε..Ξερω δεν ηταν καλο αλλα ηταν πολυ πρωι και φοβηθηκα για τους γειτονες. Πιστευω με τον καιρο να καταλαβει να σιωπα.Το δικο σου ποσο ειναι και σε ποσο διαστημα σας πηρε ωστε να μαθει την εντολη?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Η Βερόνικα είναι δυο χρονών.
Έμαθε την εντολή αμέσως, γιατί το γαύγισμα το είχε για καλημέρα. Μέχρι και στον κήπο γαύγιζε στον αέρα... Της έλεγα ''σουτ'' με το κάθε ασήμαντο γαβ, κι έτσι έμαθε. Δε γίνεται αλλιώς...
Πάντως μην τον απομονώνεις. Ασε να μπουν οι άνθρωποι, να τους μυρίσει, να ασχοληθούν μαζί του και θα ησυχάσει. Με τον καιρό θα γαυγίζει απο χαρά, όπως όταν γυρνάς σπίτι.

Αν δεις και το πρότυπο, θα καταλάβεις ότι η συμπεριφορά του είναι απολύτως φυσιολογική.

BEHAVIOUR AND CHARACTER : The German Spitz is always attentive, lively and exceptionally devoted to his owner. He is very teachable and easy to train. His distrust to strangers and lack of hunting instinct make him the ideal watchdog for home and farm.
He is neither timid nor aggressive. Indifference to weather, robustness and longevity are his most outstanding attributes.

Last edited:

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
Τωρα ευτυχως ειναι ηρεμος με τους υπολοιπους εχει αρχισει να παιζει και με το κονγκ επιτελους.Θελω να πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου να τα καταφερω σε αυτο το θεμα! Ευτυχως με την τουαλετα του εχει ηδη μαθει στην εφημεριδα.Αυτα για την ωρα ευχαριστω πολυ!Θα ακολουθησει και φωτο!

soPhie pom

Member
1 Μαϊου 2011
23
0
theogoniakennel σε ευχαριστω πολυ καλως σας βρηκαμε!! σε ευχαριστω ιδιαιτερως που μου προτεινες το καλο αυτο εκτροφειο!!!