Border collie: Σχέση ή κατοικίδιο;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γνώμη μου κακώς συσχετίζουμε την εξυπνάδα με το πόσο πολύ θέλει να αλληλοεπιδράσει ένας σκύλος με τον ιδιοκτήτη του. Θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει κάποιος ότι ένα σκυλί που ψάχνει τόσο πολύ την επικοινωνία με τον άνθρωπο και να είναι τόσο πρόθυμο να καταλάβει το κάνει απο έλλειψη εξυπνάδας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει κάποιος ότι ένα σκυλί που ψάχνει τόσο πολύ την επικοινωνία με τον άνθρωπο και να είναι τόσο πρόθυμο να καταλάβει το κάνει απο έλλειψη εξυπνάδας.
Μόνο κάποιος που...ζηλεύει που δεν έχει...:p

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Πρώτο από πέντε επεισόδια. Αξίζει για όποιον ενδιαφερεται να μάθει παραπάνω για τα border collie.
[video=youtube;tbcHM9Kq7F4]http://www.youtube.com/watch?v=tbcHM9Kq7F4[/video]

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.730
Δραμα
καλως τον...
εχω ανοιξει θεμα για σκυλους βοσκης-heding dogs και αυριο με καθαρο μυαλο και καφεδακι θα τα δω ολα,φαινεται ενδιαφερον!

δεν πηρα τηλ κ στον οφεπ....

μπραβο για τα βινετακια

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
καλως τον...
εχω ανοιξει θεμα για σκυλους βοσκης-heding dogs και αυριο με καθαρο μυαλο και καφεδακι θα τα δω ολα,φαινεται ενδιαφερον!

δεν πηρα τηλ κ στον οφεπ....

μπραβο για τα βινετακια
Πως σου φάνηκε;

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.730
Δραμα
λοιπον,μολις το ειδα ολο

τα αγγλικα μου ειναι σε καλυτερο επιπεδο αποσο νομιζα :)

πραγματικα, πολυ κατατοπιστικο,καθολου κουραστικο και να σου πω
την αληθεια θα ηθελα να δω κ για αλλα σκυλια τετοια ντοκυμαντερ,ενημερωτικα απλα

απιστευτος σκυλος,πραγματικα απιστευτος,πιστευω δλδ οτι μπορει ο ιδιοκτητης να του πει
"πανε,φερε τα προβατα και βαλτα μεσα,κλεισε τις πορτες καλα και μην ξεχασεις να τα ποτησεις"

και να απαντησει ο σκυλος

"βρε boss....ξεχασες οτι σουχω φτιαξει ηλεκτρονικη κλειδαρια?"

:)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Συγνώμη και χωρίς να θέλω να φανώ κακός να τονίσουμε ότι αυτά τα σκυλιά που βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ είναι σκυλιά που έχουν δουλευτεί πάρα πολύ!
Ο μέσος σκύλος ενός μέσου διοκτήτη με μέση ενασχόληση δεν είναι έτσι!!

Το λέω γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να δει κάποιος άπειρος αυτό το νήμα και να νομίζει ότι θα πάρει border και θα τα κάνει όλα μόνο του!

Τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε κανέναν που έχει γράψει σε αυτό το νήμα γιατί δεν σας γνωρίζω και δεν θέλω να περεξηγηθώ!
Απλά φοβάμαι μην χτίζουμε υπερβολικά στο μυαλό κάποιον τις ικανότητες ενός σκύλου χωρίς να λέμε ξεκάθαρα ότι για να βγουν πρέπει να υπάρχουν και οι ικανότητες του χειριστή καθώς και χρόνος ενασχόλησης

Αναφέρομαι στα video που δείχνουν τις δυνατότητες όχι τις καταστροφές

Last edited: