bravecto η αμπούλα?

Alegraa

Active Member
2 Οκτωβρίου 2015
30
10
45
Ο κτηνιατρος μου λεει οτι πρεπει να δωσω και τα δυο μαζι. Bravecto ομως ειναι λιγο ακριβο για μενα, παραπανω απο 30 ευρω το ενα χαπακι!
Το κολαρο δεν θελω με τιποτα.
εσεις τι χρησιμοποιείτε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Το bravecto διαρκεί 3μηνο. Οπότε στην ουσία, μπορεί να σου έρχεται και πιο οικονομικά από τις μηνιαίες αμπούλες. Υποτίθεται ότι είναι και πιο δραστικό, σε περίπτωση κιόλας που ο σκύλος σου, εμφανίζει δερματική αλλεργία, σε τσιμπήματα ψύλλων, σε σχέση με τις συνήθεις αμπούλες, στις οποίες πλέον εμφανίζουν σε μεγάλο ποσοστό ανοσία, τα εξωπαράσιτα.

• Like
Reactions: spyv

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
To Βravecto πιάνει τσιμπούρια, ψύλλους και έχω ακούσει ότι κάνει θαύματα και σε δεμοδηκτική ψώρα.
Δεν κάνει για σκνίπα.
Αν είχα να διαλέξω που θα ρίξω το "χημικό φορτίο" στο σκύλο, για τσιμπούρια ή για σκνίπα, τότε δαγκωτό στη σκνίπα.
Με την ερλείχια ξεμπερδεύεις με 1 μήνα αντιβίωση - με το καλαζάρ δεν ξεμπερδεύεις ποτέ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Στο διά ταύτα...για να στο πει ο γιατρός σου, μάλλον κάποιο λόγο έχει.
Γιατί οι δικές μας απαντήσεις, είναι αναλόγως της εμπειρίας του καθενός και κατά τα λοιπά, σε γενικές γραμμές.
Αν έχεις ενδοιασμούς ή απορίες, με τον ίδιο θα πρέπει να τις συζητήσεις :)

• Like
Reactions: GRDANE

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Δεν το ήξερα το bravecto, πολύ ενδιαφέρον. Ξέρει κανείς μήπως επειδή είναι σε χάπι είναι πιο τοξικό από όλα τα υπόλοιπα δηλητήρια;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Εγώ το χρησιμοποίησα πρώτη φορά, πριν κανά-δυό μήνες στον Σώτο, μπας και ησυχάσει από τα hot spot και το λυσσαλέο ξύσιμο, και όντως ηρέμησε ο καημένος.
Και επειδή μάλλον, από αλλεργία σε ψύλλο βγάζει τελικά hot spot, σκοπεύω να το συνεχίσω, μάλλον μόνο σ'αυτόν.

• Like
Reactions: johnk and l.Kyveli

Alegraa

Active Member
2 Οκτωβρίου 2015
30
10
45
Γιατί οι δικές μας απαντήσεις, είναι αναλόγως της εμπειρίας του καθενός και κατά τα λοιπά, σε γενικές γραμμές.
σε ολους τα λεει πιστευω.. λεει οτι αυτος ο συνδυασμος ειναι καλυτερο τι μπορω να κανω για το σκυλο.
πριν ενα μηνα αγορασα το Bravecto απο τον pet city, νομιζω πληρωσα 33 ευρω.. παντου εχει ιδιες τιμες? :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
Πέρυσι προβληματιζόμουν, να το δώσω ή όχι?
Το Bravecto είναι ένα σκεύασμα που το τρώει ο σκύλος και σκοτώνει φύλλους/τσιμπούρια για 3 μήνες. Άρα είναι "χημικό - τούμπανο".
Αν είχα σκύλο με δερματικά όπως το mareco, ναι θα το έδινα.
Eπειδή τα σκυλιά μου έχουν φάει ένα κάρο θεραπείες τα τελευταία 2 χρόνια, προσπαθώ να κάνω "οικονομία" στα χημικά, όπου γίνετα. Με αυτή τη λογική λοιπόν, αν μου κάλυπτε και σκνίπα, ναι θα το έπαιρνα.
Δεδομένου όμως ότι τα σκυλιά μου είναι "αστικά" και δεν ζουν σε περιβάλλον με μεγάλο ρίσκο με τσιμπούρια - ψύλλους, θα το αφήσω στην άκρη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
το brαvecto Δεν πιανει σκνιπα, Δεν εχει απωθητικη δραση και ειναι και πανακριβο.
Εγω μενω στην αμπουλα!
3 μηνο με αμπουλα ex spot = 20 ευρω περιπου
Bravecto = 28 ευρω.
ε οχι.

• Like
Reactions: johnk

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Από την άλλη αν ο σκύλος σου είναι κ@λος και βρακί με μωρό και δεν θέλεις να έχει κάτι τοξικό επάνω του για αυτό το λόγο το bravecto βολεύει.

• Like
Reactions: anastasiak

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμένα πολλά μού είπε ο γιατρός μου... Ολα τα παίρνω με μια επιφύλαξη. Και όσοι το κάνουν και ρωτάνε για γνώμες και εμπειρίες, καλά κάνουν. Κατ' αρχάς δεν θα έδινα ποτέ χάπι το οποίο σκοτώνει ψύλλους και τσιμπούρια για 3 μήνες... φαντάσου τι χημεία παίζει μέσα! Με πρήζουν εδώ και μήνες με ένα χάπι που λέγεται Nexguard και λένε, τι καλά, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι αν θα βραχεί ο σκύλος όπως με την αμπούλα... Το ότι θα φάει χημικές ουσίες που σκοτώνουν ψύλλους / τσιμπούρια πόσο θα επιρεάσουν τον οργανισμό του όμως; Υπάρχει και η παλιά καλή λύση, Advantix, ή αν θέλετε, Advantix + Scalibor. Αμπούλα και χάπι; Ευχαριστώ, αλλά δεν...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
@Berna ο καθένας μας, οφείλει να κάνει την έρευνά του και να πάρει τις αποφάσεις του.
Προσωπικά, βάζω πάνω απ'όλα, την γνώμη του γιατρού μου.
Και κάπου, στην άκρη του μυαλού μου, ίσως να το συζητούσα και με πολύ έμπιστούς μου και έμπειρους σκυλάδες.
Εγώ προσωπικά, δεν βάζω κανενός είδους αποπαρασίτωση, χρόνια τώρα.
Είναι όμως δική μου επιλογή. Δεν μπορώ να την προτείνω σε κανέναν άλλον.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr