Brit Care ή Optima Visan - τι λέτε;

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Παιδιά η τροφή που δώσαμε στον Buddy (cibau) δεν μας έκατσε και πολύ καλά, οπότε ψάχνοντας μια οικονομική αλλά και καλή τροφή, καταλήξαμε σε αυτές τις 2. Η τιμή λίγο πολύ παρόμοια και η ποιότητα αντίστοιχη;

Την optima την γράφουν premium ενώ την brit care super premium. Ποια λέτε να δοκιμάσουμε (και λέω να δοκιμάσουμε γιατί δεν ξέρουμε αν θα μας κάτσει και αυτή καλά);

Θέλουμε οπωσδήποτε αρνί by the way, ο Buddy είναι λίγο ευαισθητούλης και μας το σύστησε η κτηνίατρος.

Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι

Superpremium Τροφή Σκύλων – Κουτάβια Μικρόσωμων και Μεσαίων Φυλών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Αρνίσιο κρέας, ρύζι, λίπος πουλερικών (με τοκοφερόλη), λάδι σολομού, φυσικό άρωμα, πίτουρο ρυζιού, αποξηραμένος πολτός τεύτλου, μαγιά μπύρας, αποξηραμένα αυγά, εκχύλισμα yucca, αποξηραμένα μήλα, μεταλλικές ουσίες, υδροχλωρική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη, DL-μεθιονίνη, L-λυσίνη, Mannan-oligosacharides, φρουκτο-ολιγο-σακχαρίτες, Πενταϋδρογονωμένος θειικός χαλκός, νιασίνη, παντοθενικό ασβέστιο, φολικό οξύ, χλωριούχος χολίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη D3, βιταμίνη Ε(α-τοκοφερόλη).

Τροφή για σκύλους – Ξηρά τροφή - Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι

Optima Puppy & Junior Lamb & Rice

Composition:
Fresh lamb >20%, rice, chicken oil, dehydrated lamb meat, corn, wheat, barley, beetroot pulp, yeasts, corn gluten, hydrolysed lamb liver, potato protein, egg, chicory, MOS, monocalcium phosphate, salt, potassium chloride, taurine, carnitine, cassava.

Analytical constituents:
Crude protein 30%, crude fat 18%, crude cellulose 2.5%, crude ash 9%, calcium 1.9%, phosphorus 1.3%.

Additives:
Vitamin A 17,000 UI/Kg, vitamin D3 2,000 UI/Kg, vitamin E (alpha-tocopherol) 140 mg/Kg, vitamin C 75 mg/Kg, copper (copper sulphate pentahydrate) 10 mg/Kg, selenium (sodium selenite) 0.5 mg/Kg, taurine 100 mg/Kg, carnitine 35 mg/Kg.

Optima - Puppy Lamb & Rice - Alimento Para Dogs - Visan

Βλέπω πως η Optima έχει 2 είδη κρέατος στα 4 πρώτα συστατικά, αλλά έχει και καλαμπόκι, ενώ η άλλη όχι.
Τι άλλο κοιτάμε; Μήπως η brit care παραέχει πολλά χημικά; Αχ δεν ξέρω, βοηθήστε please!! :eek:

(Παρεπιπτόντως είναι περίπου 4.5 μηνών και 9.5 κιλά)

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Παιδιά η τροφή που δώσαμε στον Buddy (cibau) δεν μας έκατσε και πολύ καλά, οπότε ψάχνοντας μια οικονομική αλλά και καλή τροφή, καταλήξαμε σε αυτές τις 2. Η τιμή λίγο πολύ παρόμοια και η ποιότητα αντίστοιχη;

Την optima την γράφουν premium ενώ την brit care super premium. Ποια λέτε να δοκιμάσουμε (και λέω να δοκιμάσουμε γιατί δεν ξέρουμε αν θα μας κάτσει και αυτή καλά);

Θέλουμε οπωσδήποτε αρνί by the way, ο Buddy είναι λίγο ευαισθητούλης και μας το σύστησε η κτηνίατρος.

Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι

Superpremium Τροφή Σκύλων – Κουτάβια Μικρόσωμων και Μεσαίων Φυλών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Αρνίσιο κρέας, ρύζι, λίπος πουλερικών (με τοκοφερόλη), λάδι σολομού, φυσικό άρωμα, πίτουρο ρυζιού, αποξηραμένος πολτός τεύτλου, μαγιά μπύρας, αποξηραμένα αυγά, εκχύλισμα yucca, αποξηραμένα μήλα, μεταλλικές ουσίες, υδροχλωρική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη, DL-μεθιονίνη, L-λυσίνη, Mannan-oligosacharides, φρουκτο-ολιγο-σακχαρίτες, Πενταϋδρογονωμένος θειικός χαλκός, νιασίνη, παντοθενικό ασβέστιο, φολικό οξύ, χλωριούχος χολίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη D3, βιταμίνη Ε(α-τοκοφερόλη).

Τροφή για σκύλους – Ξηρά τροφή - Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι

Optima Puppy & Junior Lamb & Rice

Composition:
Fresh lamb >20%, rice, chicken oil, dehydrated lamb meat, corn, wheat, barley, beetroot pulp, yeasts, corn gluten, hydrolysed lamb liver, potato protein, egg, chicory, MOS, monocalcium phosphate, salt, potassium chloride, taurine, carnitine, cassava.

Analytical constituents:
Crude protein 30%, crude fat 18%, crude cellulose 2.5%, crude ash 9%, calcium 1.9%, phosphorus 1.3%.

Additives:
Vitamin A 17,000 UI/Kg, vitamin D3 2,000 UI/Kg, vitamin E (alpha-tocopherol) 140 mg/Kg, vitamin C 75 mg/Kg, copper (copper sulphate pentahydrate) 10 mg/Kg, selenium (sodium selenite) 0.5 mg/Kg, taurine 100 mg/Kg, carnitine 35 mg/Kg.

Optima - Puppy Lamb & Rice - Alimento Para Dogs - Visan

Βλέπω πως η Optima έχει 2 είδη κρέατος στα 4 πρώτα συστατικά, αλλά έχει και καλαμπόκι, ενώ η άλλη όχι.
Τι άλλο κοιτάμε; Μήπως η brit care παραέχει πολλά χημικά; Αχ δεν ξέρω, βοηθήστε please!! :eek:

(Παρεπιπτόντως είναι περίπου 4.5 μηνών και 9.5 κιλά)
Εγώ πάντως από το σάββατο του δίνω Optima - Puppy Chicken & Rice - Alimento Para Dogs - Visan . Έκανε 2-3 μέρες διάρροια και τέλος. Μέσα σε 3 μέρες έχω την εντύπωση ότι έχω δει διαφορά στο τρίχωμα και στην ενέργεια του σκύλου. Για μένα είναι πολύ πιο καλή από κάποιες άλλες super premium που έχω ψάξει, βάση συστατικών!!!

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Α....ξέχασα να πω ότι την τρώει με τρελή όρεξη λες και έχει να φάει 10 μέρες!!!!!! Απλώς εγώ μόλις τελειώσει το 3κιλο θα την αλλάξω σε Optima - Puppy Large Breed - Alimento Para Dogs - Visan γιατί είναι πολύ ψιλή αυτή που του δίνω τώρα και την καταπίνει χωρίς να την μασάει. Πιστεύω η άλλη να είναι λίγο πιο χοντρή. Θα το ρωτήσω κιόλας.

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Βrit care δαγκωτό..
Μια optima που είχα δοκιμάσει ήταν άχυρο εντελώς..
Δεν σου άρεσε στη γεύση? :p
Εμάς πάντως μια χαρά μας έκατσε μέχρι στιγμής.
Αν έχεις διαβάσει και τα συστατικά της, είναι μια χαρά!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γελάστε παιδιά, το έχω ξαναπεί πάντα τις δοκιμάζω. :D

Εμένα δεν την έτρωγε καν, από συστατικά δεν τρελάθηκα κιόλας αν και είχα πάρει άλλο κωδικό όχι τον συγκεκριμένο αλλά δεν θυμάμαι να σου πω,σαφώς όμως η τιμή είναι δελεαστική ειδικά τη σήμερον ημέρα!
Επειδή τις έχω δοκιμάσει και τις 2, συστήνω brit care, τουλάχιστον στο δικό μου σκυλί είδα πολύ καλά αποτελέσματα και την τρώει με όρεξη.

Ο κάθε σκύλος βέβαια είναι διαφορετικός :)

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Γελάστε παιδιά, το έχω ξαναπεί πάντα τις δοκιμάζω. :D

Εμένα δεν την έτρωγε καν, από 1)συστατικά δεν τρελάθηκα κιόλας αν και είχα πάρει άλλο κωδικό όχι τον συγκεκριμένο αλλά δεν θυμάμαι να σου πω,σαφώς όμως η τιμή είναι δελεαστική ειδικά τη σήμερον ημέρα!
Επειδή τις έχω δοκιμάσει και τις 2, συστήνω brit care, τουλάχιστον 2)στο δικό μου σκυλί είδα πολύ καλά αποτελέσματα και την τρώει με όρεξη.

3)Ο κάθε σκύλος βέβαια είναι διαφορετικός :)
1)Αν δεις τα συστατικά του συγκεκριμμένου κωδικού είναι μια χαρά.
2)Ακριβώς αυτά είδα εγώ στον δικό μου με την Optima.
3) +1000 :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σίγουρα αυτή που είχα πάρει είχε άλλα συστατικά, ήταν adult.
Θα ψάξω και αν την θυμηθώ ποια ήταν θα την βάλω εδώ ;)

:)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Παιδιά με διαφωτίσατε, χαχα! :D
Α-μπε-μπα-μπλομ θα κάνω!

Sofouli κι εγώ δοκίμασα την Cibau κι ήταν απαίσια!! Την έτρωγε βέβαια με όρεξη το σκυλάκι μου αρχικά, τώρα την σνομπάρει, δεν ξέρω γιατί. Έχεις όμως δοκιμάσει ποτέ σκυλοτροφή που να'χει ωραία γεύση; :p

Ηλίας-Χρήστος

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2011
54
0
Εγώ που πήρα την proct-dog της visan...μπορώ να πώ ότι για τα λεφτά(33,50E-->20kg) της είναι πραγματικά πολύ καλή...τα κόπρανα την 2η μέρα έιναι σχεδόν μαύρα και καλοσχηματισμένα,ελάχιστη μυρωδιά και το τρίχωμα του γυαλλίζει...Οπότε δίνω ενα +1 στην optima της visan...

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Είπα :mad: , και η Optima είναι καλή :p .
Χαχα, πλάκα έχετε!

Εγώ που πήρα την proct-dog της visan...μπορώ να πώ ότι για τα λεφτά(33,50E-->20kg) της είναι πραγματικά πολύ καλή...τα κόπρανα την 2η μέρα έιναι σχεδόν μαύρα και καλοσχηματισμένα,ελάχιστη μυρωδιά και το τρίχωμα του γυαλλίζει...Οπότε δίνω ενα +1 στην optima της visan...
Σ'ευχαριστώ!
Το όνομα της τροφής βέβαια, proct-dog, παραπέμπει κάπου αλλού, χαχα :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για τη Optima δεν εχω ιδεα, αλλά ταϊζω brit care και δεν θα μπορουσα να ειμαι περισσοτερο ευχαριστημενος. Επισης, κανει τα ελαχιστα ελαχιστα κοπρανα, σφιχτά ομως.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Για τη Optima δεν εχω ιδεα, αλλά ταϊζω brit care και δεν θα μπορουσα να ειμαι περισσοτερο ευχαριστημενος. Επισης, κανει τα ελαχιστα ελαχιστα κοπρανα, σφιχτά ομως.
Αχ ναι, πολύ θέλουμε να σφίξουν τα κακάκια, με την Cibau δεν ήταν και πολύ καλά.
Θα την δοκιμάσουμε την brit care, ελπίζω να μας κάτσει καλά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το οτι λειτουργησε ετσι στον δικο μου κυλο, δεν σημαινει οπωσδηποτε οτι θα εχει ιδια αποτελεσματα και στον δικο σου.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Παιδιά τελικά δοκιμάσαμε την Britcare και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

Λίγο στη μετάβαση είχαμε ένα θέμα (διάρροια) μιας και ήταν πολύ διαφορετικη η δοσολογία της προηγούμενης τροφής και ήταν δύσκολο να βγάλουμε τις σωστές αναλογίες, αλλά από τότε που επικράτησε και παρέμεινε η Britcare είναι πολύ καλά. Τα κακάκια είναι λίγα και πολύ σφιχτά και τα αέρια απειροελάχιστα (πριν είχαμε πολύ πράμα!).
Ενέργεια και τρίχωμα μια χαρά, αλλά έτσι ήταν και πριν.

Μόνο η δοσολογία είναι λίγο μικρή, το οποίο πολύ καλό μεν από οικονομικής άποψης, αλλά ο Buddy πάντα αναζητάει κι άλλο και μας ακολουθάει όποτε τρώμε ή ετοιμάζουμε φαγητό. Αλλά με το βάρος και την αύξηση ηλικίας θα αυξηθεί και η δοσολογία. Άλλωστε μας είπαν οτι ενδεικτική είναι, μπορούμε να του δίνουμε και λίγο παραπάνω.

Και πολύ βασικό ότι η τροφή είναι υποαλλεργική - δεν έχει ούτε καλαμπόκι μέσα.

Οπότε τιμή-ποιότητα-αποτελέσματα, όλα πολύ καλα!