checkup

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
καλησπερα σε ολους,εχω ενα ημιαιμο λαμπραντορ 1 ετους,αρσενικο.Τωρα που χρονισε θελω να οργανωθω σιγα σιγα σχετικα με τις απαραιτητες εξετασεις που πρεπει να κανει.Μηπως μπορει καποιος να μου πει τι περιλαμβανει το ετησιο checkup που πρεπει να κανει? ευχαριστω προκαταβολικα.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
καλησπερα σε ολους,εχω ενα ημιαιμο λαμπραντορ 1 ετους,αρσενικο.Τωρα που χρονισε θελω να οργανωθω σιγα σιγα σχετικα με τις απαραιτητες εξετασεις που πρεπει να κανει.Μηπως μπορει καποιος να μου πει τι περιλαμβανει το ετησιο checkup που πρεπει να κανει? ευχαριστω προκαταβολικα.
Περα απο τον ετησιο εμβολιασμο, ενα αιμιδιαγραμμα και εξεταση καλαζαρ

• Like
Reactions: sharito

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Χοντρά-χοντρά...τέλος Μαίου, τέλος Νοεμβρίου, κάνεις γενική αίματος, ερλίχεια, λεισμάνεια. Αν μπορείς. μια φορά τον χρόνο και βιοχημικές. Καλώς εχόντων, ο γιατρός σου θα κάνει ένα πέρασμα σε μάτια, αφτιά, καρδιά και ότι άλλο κρίνει ότι χρειάζεται.
Συγχρόνως, προστατεύεις καθ'όλη σχεδόν την διάρκεια του έτους, από σκνίπες και τσιμπούρια, με αμπούλες, κολλάρα και το καλοκαίρι, ακόμη πιο εντατικά, με διάφορα σκευάσματα σιτρονέλλας.

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις...δεν τον ζευγαρώνεις ποτέ, τον τσιπάρεις απαραιτήτως, του φοράς πάντα ταυτότητα και...βεβαίως, μαζεύεις τα κακά του.

Να τον χαίρεσαι :)

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
ευχαριστω παρα πολυ,τα σχετικα με τις αμπουλες , τους εμβολιασμους κλπ. (νομιζω οτι τα γνωριζω) γιατι ο μικρος ζει μαζι μας 6 μηνες τωρα,απλα τωρα που ενηλικιωθηκε ηθελα να ξερω τι πρεπει να κανω για να τσεκαρω οτι ολα πανε καλα με την υγεια του.ελπιζω με ολες τις εξετασεις που μου προτεινατε να εχω μια πληρη εικονα της καταστασης του,ηθελανα παρω συμβουλες απο ανθρωπους που νοιαζονται για τα ζωακια τους γιατι με τους κτηνιατρους ακρη δεν βγαζω..

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εμείς Sharito κάθε 6μηνο κάνουμε γενική αίματος (με ερλίχεια & καλααζάρ μέσα), βιοχημικές + έξτρα λιπάση & αμυλάση

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
Εμείς Sharito κάθε 6μηνο κάνουμε γενική αίματος (με ερλίχεια & καλααζάρ μέσα), βιοχημικές + έξτρα λιπάση & αμυλάση
ευχαριστω,λιπαση και αμυλαση τι ειναι ακριβως?

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Είναι για το πάγκρεας αν θυμάμαι καλά.. Περνάμε από κόσκινο βασικά :D

• Like

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
μαλιστα,ευχαριτω και παλι , θα συμβουλευτω βεβαια και την κτηνιατρο του σαριτου μου σχετικα,αν χρειαζεται και κατι εξτρα αλλα απ οτι καταλαβα εχουμε αιματολογικες και βιοχημικες (κυριως) και κατι τελευταιο η εξεταση για καλαζαρ και ερλιχια προκυπτει απο τις αιματολογικες ή ειναι αλλο κομματι (διαφορετικη εξεταση) ?

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Θα σε γελάσω, πάντα πακέτο τα κάνουμε (νομίζω το καλααζάρ είναι έξτρα). Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει, αλλά σίγουρα θα σου πει και ο γιατρός σου αν τον ρωτήσεις

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Η ερλίχεια "δείχνει" και στις γενικές. Η λεισμάνεια, θέλει δική της εξέταση.
Προσωπικά, θεωρώ άχρηστα τα snap test, σε περίπτωση που ακούσεις, ότι κάτι τέτοιο θα κάνει. Καλύτερα, κανονικές εξετάσεις, με τα όλα τους.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Η εξέταση για λεισμάνια (καλαζαρ) και ερλίχια είναι έξτρα, δεν προκύπτει από τις απλές αιματολογικές.
Εντάξει ένας χαμηλός αιματοκρίτης με υψηλά λευκά μπορεί να μας υποψιάσει για ερλίχια αλλά μπορεί να είναι 1002 άλλα.

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Εχω μερικες αποριες: Θελω να κανω ενα Check-up στον μικρο μ κα8ως στης 22/5 ειναι προγραματισμενο το ετισιο εμβολιο του! Λεω λοιπον να τ κανω κ αιματολογικες..Απλα επειδη εχω μπερδεφτει λιγο..Με γενικες,απλες,βιοχημικες,καλαζαρ κ.α..Τι 8α ηταν καλητερο να κανω κ πιο περιπου το κοστος του??

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Να κάνεις γενικές αίματος, βιοχημικές και τίτλους για καλααζάρ και ερλίχια.
Για τιμή δεν μπορώ να σου πω επειδή ο κτηνίατρος είναι φίλος μου, πάντος για τους τίτλους το πηγαινω το αίμα Θεσ/νίκη σε ένα εργαστήριο και μου παιρνει 20€

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εμάς βγαίνει όλο το πακέτο 75 -χωρίς τις 2 έξτρα είναι 60

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Να κάνεις γενικές αίματος, βιοχημικές και τίτλους για καλααζάρ και ερλίχια.
Για τιμή δεν μπορώ να σου πω επειδή ο κτηνίατρος είναι φίλος μου, πάντος για τους τίτλους το πηγαινω το αίμα Θεσ/νίκη σε ένα εργαστήριο και μου παιρνει 20€
Σε ποιο εργαστήριο αν επιτρέπεται?οφφ τοπικ αλλά μπορεί να μου χρειαστεί στο μέλλον

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Αν και το μαρεκο τα συμπεριελαβε ολα, εγω απλα θα γινω ενα τσακ πιο αναλυτικος. Μια φορα τον χρονο κανουμε βιοχημικες εξετασεις (δειχνουν την κασταση σε συκωτι και νεφρα αυτες). Επισεις καθε τελος καλοκαιριου αρχη φθινοπωρου και συκεκριμενα μολις η θερμοκρασια πεσει κατω απο 20 βαθμους κελσιου (τοτε παυει να υπαρχει σκνιπα) παμε και κανουμε γενικες αιματος και τιτλο για λεισμανιωση(καλαζαρ) και μαζι κανουμε και ενα τιτλο για ερλιχιωση. Αναλογα τον κτηνιατρο & το εργαστηριο που συνεργαζεται, το ευρος τιμης για τις β/χ ειναι περιπου 40-50ευρω και αλλα 60-80 οι τιτλοι και η γενικη αιματος.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σε ποιο εργαστήριο αν επιτρέπεται?οφφ τοπικ αλλά μπορεί να μου χρειαστεί στο μέλλον

το εργαστήριο λέγεται ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ (Δημητρακοπούλου Φωτεινή) και είναι στο Κέντρο, στην οδό Ψαρών 8 (όπως κατεβαίνεις από τη λεωφόρο Καραμανλή προς την Κωνσταντινουπόλεως) τηλ. 2310886588

• Like
Reactions: kanarini

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
το εργαστήριο λέγεται ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ (Δημητρακοπούλου Φωτεινή) και είναι στο Κέντρο, στην οδό Ψαρών 8 (όπως κατεβαίνεις από τη λεωφόρο Καραμανλή προς την Κωνσταντινουπόλεως) τηλ. 2310886588
Το αίμα το παίρνει ο κτηνίατρος,αυτό δεν καταλαβα ?
Σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία