Chow chow Δερματίτιδα

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και σας γραφω να μου πειτε και εσεις τι γνωμη σας μηπως και βρω λυση στο προβλημα μου !!
Εδω και 11 μηνες εχω ενα chow chow το οποιο δεν ξερω αν γνωριζετε την συγκεκριμενη ρατσα αλλα ειναι ισως ενα απο τα πιο ομορφα σκυλια , εχω ομως ενα προβλημα , σχεδον καθε μηνα εμφανιζει δερματιτιδα δλδ πεφτει η τριχα σε ενα μικρο σημειο και βγαζει πληγη , το εχω παει στον κτηνιατρο και μ εδωσε μια αλοιφη με την οποια περναει μεν αλλα μετα απο 2 μηνες η 1 αναλογα εμφανιζεται παλι , μηπως γινεται να κανω κατι στο σκυλι να μην την εμφανιζει τοσο συχνα δεν ξερω τι , ζητω τα φωτα σας !!!DSC00035..jpg

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλωσηρθες! Πολυ μου αρεσουν τα chow!

Τι σου λεει οτι ειναι και σου δινει αυτην την κρεμα?
Καλο θα ηταν να να το πας και σε αλλον κτηνιατρο για δευτερη γνωμη μηπως χρειαζεται αλλη φαρμακευτικη αγωγη!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πήρε ξέσμα δέρματος?
Tι εξήγηση έδωσε ο ιατρός?

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Συμφωνώ με όσα είπαν τα κορίτσια πιο πάνω και να προσθέσω ότι ίσως να φταίει και η τροφή. Αν δε βρεθεί κάτι παθολογικό από τις εξετάσεις, θα σου πρότεινα να αλλάξεις για λίγο καιρό την τροφή του για να δεις πώς θα τα πάει. Περαστικά σας!

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
ευχαριστω για τις απαντησεις , οχι δεν πηρε ξεσμα δερματος , ο γιατρος αυτος μ ειπε οτι ειναι δερματιτιδα τπτ αλλο
δηλαδη πρεπει να του κανω εξετασεις ??
πρεπει να πω πως το σκυλι μ μενει στην αυλη και οχι μεσα στο σπιτι, μηπως το πειραζει η υγρασια ??
Απαντηστε παιδες , ειναι κριμα για το σκυλακι αυριο θελω να τον παω στον κτηνιατρο αλλα δεν θελω να χρειαστει να τον ξαναπαω για τον ιδιο λογο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
σχεδον καθε μηνα εμφανιζει δερματιτιδα δλδ πεφτει η τριχα σε ενα μικρο σημειο και βγαζει πληγη , το εχω παει στον κτηνιατρο και μ εδωσε μια αλοιφη με την οποια περναει μεν αλλα μετα απο 2 μηνες η 1 αναλογα εμφανιζεται παλι
Έχεις ρωτήσει τον ιατρό για αυτά που ρωτάς εμάς?
Τι απάντηση έδωσε..?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Καλό θα είναι να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν είναι κάτι παθολογικό, εμείς εδώ σαν φόρουμ δεν μπρωούμε να βοηθήσουμε περισσότερο μιας και δεν είμαστε κτηνίατροι (που και να ήταν κάποιος κτηνίατρος πάλι θα χρειαζόταν να δεί το σκυλί απο κόντα και να κάνει εξετάσεις). Καλύτερα να μην το καθυστερείς.

ε
πρεπει να πω πως το σκυλι μ μενει στην αυλη και οχι μεσα στο σπιτι, μηπως το πειραζει η υγρασια ??
Γιατί το σκυλί μένει στην αυλή και όχι στο σπίτι? Λόγο τρίχας? Είναι συνέχεια έξω ή όλη μέρα έχει πρόσβαση στο σπίτι και σε εσάς αν θέλει και απλά το βράδυ κοιμάται έξω? Τι γνωρίζεις για την φυλή αυτή?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Κανενα νεο? Ποια τροφη του δινεις?

Καλο θα ηταν το σκυλι (το οποιο ειναι αγελαιο ζωο) να ειναι εντος του σπιτιου για πολλους λογους οπως φολες, να τον κλεψουν και φανταζομαι θα νιωθετε και εσεις πιο ασφαλεις!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και σας γραφω να μου πειτε και εσεις τι γνωμη σας μηπως και βρω λυση στο προβλημα μου !!
Εδω και 11 μηνες εχω ενα chow chow το οποιο δεν ξερω αν γνωριζετε την συγκεκριμενη ρατσα αλλα ειναι ισως ενα απο τα πιο ομορφα σκυλια , εχω ομως ενα προβλημα , σχεδον καθε μηνα εμφανιζει δερματιτιδα δλδ πεφτει η τριχα σε ενα μικρο σημειο και βγαζει πληγη , το εχω παει στον κτηνιατρο και μ εδωσε μια αλοιφη με την οποια περναει μεν αλλα μετα απο 2 μηνες η 1 αναλογα εμφανιζεται παλι , μηπως γινεται να κανω κατι στο σκυλι να μην την εμφανιζει τοσο συχνα δεν ξερω τι , ζητω τα φωτα σας !!!View attachment 13765

να υποθέσω ότι σου έδωσε celestoderm με αντιβίωση

παρόμοιες κρέμες καλό είναι να χρησιμοποιούνται όχι για "μέχρι να εξαφανιστεί το πρόβλημα" αλλά για ακριβώς τον διπλάσιο χρόνο
το πρόβλημα καταπολεμάται απο την κρέμα αλλά ο παθογόνος οργανισμός δεν εξαλείφεται-απλά υποχωρεί
οταν σταματήσεις να βάζεις κρέμα ο παθογόνος οργανισμός ξαναξεκινάει μέχρι που ξαναεμφανίζεται το πρόβλημα.

το αυτό ισχύει και για αντίστοιχα δερματικά προβλήματα στους ανθρώπους

βέβαια το ξέσμα δέρματος και η μικροβιακή ανάλυση θα έδινε με ακρίβεια την διάρκεια της θεραπείας και ίσως και μιά πιο σαφή εικόνα του τι αντιβίωση ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί αλλά ο κτηνίατρός σου πιθανόν για να σε γλυτώσει απο περιττά έξοδα να ακολούθησε την μέθοδο του "δίνουμε ένα ευρέως φάσματος και βλέπουμε..."

για κάνε άλλη μιά απόπειρα με μεγάλης διάρκειας χορήγηση αλοιφής

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
ο κτηνιατρος μου ειπε πως εχει πυωδη δερματιτιδα !!!
μου εδωσε αντιβιωση και μια κρεμα την AMIDERM να την βαζω στο σημειο αυτο , μ ειπε πως θελει χτενισμα για να φευγει η νεκρη τριχα καθημερινο και αμπουλα καθε μηνα που ειναι για τα βακτηρια του δερματος(την οποια ειχα παραλειψει)
ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΚΟΝΙ Μ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ(ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ) ΛΙΓΟ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ?

Last edited:

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
Eirini-Fonta μ εδωσε μια αντιβιωση δεν θυμαμαι πως την λενε , την κρεμα που ειπα και ενα σαμπουαν να του το βαζω τοπικα πριν την κρεμα για αποστειρωση
Αυτα

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σε παρομοια κατασταση εμας μας ειχα δωσει την celestoderm with garamicyn.

Να προσεχεις την διατροφη του, εκει που βρισκεται το σκυλι να ειναι καθαρα, οποτε τον κανεις μπανιο να χρησιμοποιεις σαμπουαν ειδικο για τις αλλεργιες (douxo) και να κανεις τον κυκλο της θεραπειας που σου εδωσε ο κτηνιατρος για να δεις αν θα καλυτερεψει.

Αν οχι μπορεις να παρεις και δευτερη γνωμη. Ευχομαι περαστικα!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
λέω να κάνεις ότι σου είπε ο κτηνίατρος ακριβώς-αλλά να μην σταματάς μόλις βλέπεις να σταματάει το πρόβλημα-αλλά,να συνεχίζεις την ίδια αγωγή για περισσότερο χρόνο

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η πυοδερμία είναι βακτηριακή (Stafylococcus intermedius) μόλυνση του δέρματος, το θέμα είναι να βρεις την αιτία.

Πολλές δερματοπάθειες ή άλλες παθήσεις μπορούν να την προκαλέσουν: Ατοπική δερματίτιδα, τροφική αλλεργία, δεμοδήκωση, Malassezia, δερματόφυτα, λεϊσμανίαση, υποθυρεοειδισμός, διαβήτης, cushing, ...

Αντιβίωση για πόσες ημέρες σου έδωσε;

kmanikas13

Member
22 Νοεμβρίου 2010
19
0
10 μερες αντιβιωση , πριν λιγο πηγα να του βαλω την κρεμα και πηγε να με δαγκωσει , καταλαβαινω οτι τον ποναει πολυ, ελπιζω η αντιβιωση να κανει δουλεια