chow chow + δερματιτιδα SOS

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Καλησπέρα σε όλους.Το chow chow μου υποφέρει απο μικρός κατα καιρούς απο δερματιτιδες.Είναι 4 ,αρσενικός ,24 κιλα και καθαρόαιμος.Ολοι οι κτηνιατροι μου έχουν πει πως είναι γενική ευαισθησία της ράτσας οπότε δεν είναι κατι ανησυχητικό.Απλά αυτη την φορά το πυώδερμα έχει προχωρήσει στους όρχεις.Το μαυρο χρώμα έχει φύγει εντελώς και έχει γεμίσει πύον.Ο κτηνιατρος μου συστησε Marbocyl 80mg για 1 βδομαδα όπωςκαι εγινε και ενω έδειξε σημαδια καλυτερευσης τις τελευταιες μερες έγινε χειροτερο.Σε επικοινωνια με τον γιατρο επέμεινε να συνεχισουμε με Marbocyl για άλλες 2 βδομάδες και αν δν αλλάξει κάτι να αλλάξουμε την αντιβίωση.Επειδή δεν μπορώ να κάνω πειράματα στο σκυλί ουτε να πετάω τα ευρώ αδικα helpppppp..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Μόνο ένας κτηνίατρος, θα σου πει τι πρέπει να κάνεις.
Αν δεν εμπιστεύεσαι αυτόν που πας, θα πρέπει να βρεις άλλον, να πάρεις και άλλη γνώμη. Και καλό θα ήταν, να ρωτήσεις και τον εκτροφέα σου.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Για πυοδερμία δεν αρκεί μια εβδομάδα, 3-4 ειναι το μίνιμουμ, πολλες φορές μεχρι και 6-7 εβδομάδες.
Αντί να δοκιμάζουν ποια αντιβίωση θα πιάσει, καλύτερα ειναι να κάνουν καλλιέργεια και αντιβιογραμμα για την κατάλληλη αγωγή + τοπική αντιμετωπιση με τακτικά μπάνια με ειδικό σαμπουάν.

Θα πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί και η αιτία της πυοδερμίας. Συχνά οφείλεται σε αλλεργίες, δερματιτιδες, παράσιτα, ορμονικές διαταραχές, διαβήτη, ...