Crate και δάγκωμα...

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Καλησπέρα κι πάλι σε όλους...δύο είναι τα σημερινά ερωτήματα...Ερώτημα νούμερο 1: είχα αναφέρει ότι είχα πρόβλημα με το αντράκι μου όταν τον άφηνα μόνο του το καλοκαίρι όσο ήμουν στο νησί,γάβγιζε κι 4 ώρες συνεχόμενα μια φορά που έτυχε ν' αργήσω...μου προτείνατε το crate...τέλειο..αν ήμουν σκύλος έτσι όμως το χω φτιάξει θα ήμουν εκεί όλη την ώρα...ο αντρούλης μου βέβαια, του αρέσει πολύ απ' ότι φαίνεται...όταν λείπω κοιμάται εκεί,κάθεται,κρύβει τα παιχνίδια του (μάλιστα είναι κοκεράκι κι του το πήρα λίγο μεγαλύτερο για να είνια πιο άνετος) ...άμα όμως του κλείσω την πόρτα τελείωσε...κλαίει μέχρι τελικής πτώσεως...προχθές που έπρεπε να πάω σε μία γιορτή κι έλειπα πάλι 3-4 ώρες του κλεισα την πόρτα για να μην γίνει καμία στραβή (φάει τίποτα περίεργο κτλ) κι γάβγιζε όλες αυτές τις ώρες κι του ανοίξαν οι δικιοί μου γιατί είχε πάει 2 η ώρα το ξημέρωμα...καμία πρόταση γι'αυτό;;;Να σας πώ ότι αν του ανοίξω την πόρτα κι τον αφήσω δεν κλαίει καθόλου κι ας έιναι μόνος του (τον έχω μόνο στο δωμάτιο μου,δεν βγαίνει στο υπόλοιπο σπίτι όταν λείπω εγώ)
Ερώτημα νούμερο 2: είναι τώρα 5 μηνών,έχουμε αλλάξει δοντάκια,δε ξέρω με τα πίσω τι γίνεται αλλά τα μπροστά κι τα πλαινά τα χουμε ολοκαίνουρια κι πανέμορφα...εεε λοιπόν όσο δεν δάγκωνε πιο μικρός κι κατα την περίοδο που του πέφταν,δαγκώνει τώρα...τα χέρια μου τα χει ριμάξει(υπερβάλλω δεν με πονάει αλλά δεν εχει να λεει)...όταν πάω να παίξω μαζί του αυτός βρίσκει σαν παιχνίδι τα χέρια μου...αφού τα κοιτάει όλη την ώρα που τα κουνάω...δεν τους αγριεύει αλλά παίζει αποκλείστικά με τα χέρια μου δαγκώνοντας τα...του λέω συνέχεια μη κι σταματάω το παιχνίδι αλλά μετά αυτός πάλι εκεί...είναι φυσιολογικό;...Να σας πω,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, ότι έχουμε κοινωνικοποιηθεί πάρα πολύ κι κάθε βράδυ παίζουμε με 5-6 σκυλάκια μαζί κι φυσικά το παιχνίδι τους έχει πολλά δαγκώματα...μήπως γι' αυτό παίζει κι με μένα έτσι; πως θα το κόψω; Σας ευχαριστώωω...!!!:cool:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν τον αφήνεις να σε δαγκώνει, του δίνεις άλλα μασουλητήρια να ασχοληθεί. Τώρα που αλλάζει θα είναι πρησμένα τα ούλα του, οπότε ακόμα πονάει.

Για το crate έχεις ακολουθήσει τα βήματα για να το συνηθίσει ή το πήρες, τον έβαλες μέσα και έφυγες;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Για το crate έχεις ακολουθήσει τα βήματα για να το συνηθίσει ή το πήρες, τον έβαλες μέσα και έφυγες;
Του το πήρα,του το έφτιαξα να είανι ζεστό κι μαλακό,του έβαλα μέσα το κραβατάκι του κι από την πρώτη στιγμή που το 'στησα μπήκε κατευθείαν μέσα...στην αρχή το χα με ανοιχτή την πόρτα όλη την ώρα...μετά από καμιά βδομάδα που είδα ότι κοιμάται κιόλας εκεί ενώ ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο του κλεισα την πόρτα κι δεν του δινα σημασία, εκεί είχαμε πολύ κλάμα,αλλά δεν του την άνοιγα...όταν σταματούσε του πέταγα μία λιχουδιά κι του άνοιγα...όσες φορές κι αν το χω κάνει αυτό έχουμε πολύ κλάμα αλλά επειδή είμαι στον ίδιο χώρο κι εγώ κάποια στιγμή σταματάει...απλώς τις προάλλες δεν είχα επιλογή γιατί το ήξερα ότι θα λείψω για πολλή ώρα κι επειδή έχει αρχίσει κι καταστρεφει πράγματα έπρεπε να τον κλείσω γιατί την προηγούμενη βδομάδα ξετρίπωσε ένα στιλό bic κι τον έσπασε σε τόσο μικρά κομμάτια που ήταν σαν γυαλιά κι ήμουν 2 μέρες άυπνη μήπως κι παθει κάτι αν είχε καταπιεί, κι όταν είχα ρωτήσει στο forum για το crate μου χαν πει ότι δε γίνεται να κάτσω να περιμένω πότε θα αποφασίσει το σκυλί να μπει,να τον βάλω μέσα να κλείσω την πόρτα κι να φύγω...ήμουν αρνητική σ' αυτό γι'αυτό κι δεν το κανα απ' την αρχή...Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως όταν είμαι εκεί με κλειστη την πόρτα μετά από κανά μισάωρο σταματάει το κλαψούρισμα...όταν λείπω όμως κλαίει κι γαβγίζει για ώρες...