Crate και διαστάσεις

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
καλα τα λες αλλα δεν υπαρχει η δυνοτητα αγορας και crate και παρκου και σπιτακι σκυλου..τσαμπα τα λεφτα θα πανε αργοτερα που θα βγει εξω τι θα τα κανω θα μου μεινουν αμανατι!!το σκυλι θα ειναι cane corso kai επειδη εχω μια μεγαλη καλαθουρα με μαξιλαρια απο τον γερμανικο σκεφτομουνα το παρκο νατου βαλω και τη καλαθουρα μεσα μαζι με τα πιατακια του και τη πανα του!!
και γιατί να βγει ο σκύλος έξω ?

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
εγω μεσα τον θελω αλλα η γυναικα μου ουτε να το ακουει δεν θελει!!εχω ηδη ενα γιορκ μεσα και εναν γερμανικο εξω!!απλα επειδη εχει πολλα σαλια μου τα χωνει απο τωρα!!χαχαχα .ξερεισ παρε το σκυλο αλλα μεχρι να μεγαλωσει εσυ θα μαζευεις σαλια εσυ ττισ ζημιες του και κατι τετοια καταλαβαινεις!!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
simpako... να σου υπογράψω ότι στις 60+1 μέρες το cane corso κουτάβι θα το έχει ρίξει κάτω το πάρκο και θα τρέχει: εγγύηση!
πάντως... αν δε το θέλει, ουσιαστικά, το σκυλί η γυναίκα σου, μήπως να ξανασκεφτείς αν πρέπει να το πάρεις;

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
εγω μεσα τον θελω αλλα η γυναικα μου ουτε να το ακουει δεν θελει!!εχω ηδη ενα γιορκ μεσα και εναν γερμανικο εξω!!απλα επειδη εχει πολλα σαλια μου τα χωνει απο τωρα!!χαχαχα .ξερεισ παρε το σκυλο αλλα μεχρι να μεγαλωσει εσυ θα μαζευεις σαλια εσυ ττισ ζημιες του και κατι τετοια καταλαβαινεις!!
Σόρρυ αλλά δεν συμφωνώ καθόλου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζει οποιοσδήποτε σκύλος σε μπαλκόνι ή αυλή. Το σκυλί πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι, σε συνεχή επαφή με τον ιδιοκτήτη-οικογένεια για πάρα πολλούς λόγους. Δεν θα αισθάνεται μοναξιά όσο υπάρχει κόσμος μέσα στο σπίτι, δεν θα ταράζει τη γειτονιά με υπερβολικό γαύγισμα από άνευ σημασίας ερεθίσματα (βλ. οτιδήποτε περνάει έξω από την πόρτα σας), είναι προφανώς πιο άμεση η επαφή, άρα και μεγαλύτερο δέσιμο μαζί του, δεν είναι εκτεθειμένο σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη, δεν είναι έυκολο να του ρίξει φόλα ο κάθε τυχάρπαστος ούγκανος, κλπ κλπ.

Αν το σάλιο αποτελεί τον μόνο λόγο που το σκυλί δεν θα είναι μέσα, είτε ξανασκεφτείτε πως θα αντιμετωπίσετε το σάλιο με τον σκύλο να είναι μέσα στο σπίτι, ή ξανασκεφτείτε τη φυλή γενικότερα.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
παιδια ειμαι σε χωριο εχω 25 στρεματα ελευθερα γυρω απο το σπιτι,και το επομενο σπιτι ,το πιο κοντινο μου ειναι 4 χλμ!!γιαυτο εχω καταληξει στη συγκεκριμενη φυλη το ψαχνω 4 χρονια τωρα δεν διαβασα εχτεσ και ειπα το θελω!!οποτε φιλε dnassib λες να παρω κατευθειαν ενα μεγαλο crate kai na ξεμπερδευω!!μπορει και στο τελοσ να μεινει μεσα το σκυλι δεν το αποκλειω!!1

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
παιδια ειμαι σε χωριο εχω 25 στρεματα ελευθερα γυρω απο το σπιτι,και το επομενο σπιτι ,το πιο κοντινο μου ειναι 4 χλμ!!γιαυτο εχω καταληξει στη συγκεκριμενη φυλη το ψαχνω 4 χρονια τωρα δεν διαβασα εχτεσ και ειπα το θελω!!οποτε φιλε dnassib λες να παρω κατευθειαν ενα μεγαλο crate kai na ξεμπερδευω!!μπορει και στο τελοσ να μεινει μεσα το σκυλι δεν το αποκλειω!!1

ελεύθερος χώρος δεν συνεπάγεται ευτυχισμένο σκύλο. Οκ γλύτωσες την γκρίνια της γειτονιας. Τα υπόλοιπα ?

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
τα υπολοιπα ερχονται μονα τους!!
Πώς έρχονται μόνα τους ακριβώς ? Όταν το σκυλί δεν θα μπαίνει μέσα στο σπίτι...
Άρα υποθέτω πως αν ας πουμε είσαι 10 ώρες στο σπίτι, θα είσαι κυρίως έξω για να νιώθει την παρουσία σου ο σκύλος, βρέξει χιονίσει, κάθε μέρα για πάντα? Τον Χ τρελλό που λόγω ενδεχόμενης διαμάχης μαζί σου περάσει από το σπίτι και πετάξει μια φολίτσα? Εκεί τί ?

Σόρρυ, και χωρίς παρεξήγηση - προσωπική μου άποψη είναι εξ' άλλου, μου φαίνεται πως μετά από το πρώτο 6μηνο (βαριά χρόνο) ο σκύλος θα ειναι για το 90% της μέρας μόνος του έξω. Θα βγαίνεις για φαγητο νερό και λίγο χάδι στην απόλυτη βαρεμάρα και that's it.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
αλλο ρωτησα εισαι εκτοσ θεματος δεν θα σου απαντησω γιατι ακρη δεν θα βγαλω ουτε με νοιαζει τι λεσ και το τι θα κανω ειναι δικο μου θεμα και δεν εχεισ δικαιωμα ουτε να κρινεις γιατι δεν με ξερεις,..τωρα αν θεσ να πεισ για κρατε η γι α παρκο καλος οτι αλλο κρατα τα για τον εαυτο σου...

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
αλλο ρωτησα εισαι εκτοσ θεματος δεν θα σου απαντησω γιατι ακρη δεν θα βγαλω ουτε με νοιαζει τι λεσ και το τι θα κανω ειναι δικο μου θεμα και δεν εχεισ δικαιωμα ουτε να κρινεις γιατι δεν με ξερεις,..τωρα αν θεσ να πεισ για κρατε η γι α παρκο καλος οτι αλλο κρατα τα για τον εαυτο σου...
το crate,το πάρκο και το σκυλόσπιτο είναι άμεση συνάρτηση του τί σκύλο παίρνουμε και γιατί θέλουμε τον σκύλο.

άρα μόνο εκτός θέματος δεν είμαι, και το γεγονός πως τσαντίστηκες, δυστυχώς επιβεβαιώνει το προηγούμενό μου ποστ.

Καλή τύχη με το σκυλάκι σου και μακάρι να αποδειχτώ λάθος.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
παρε κρεητ και οχι παρκο για μενα.
το κρεητ αν παρεις μεγαλο ισως στο μελλονσου χειαστε,το παρκο αν μεγαλωσει ο σκυλος θα σου ειναι αχρηστο.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
το crate,το πάρκο και το σκυλόσπιτο είναι άμεση συνάρτηση του τί σκύλο παίρνουμε και γιατί θέλουμε τον σκύλο.

άρα μόνο εκτός θέματος δεν είμαι, και το γεγονός πως τσαντίστηκες, δυστυχώς επιβεβαιώνει το προηγούμενό μου ποστ.

Καλή τύχη με το σκυλάκι σου και μακάρι να αποδειχτώ λάθος.
δεν τσαντιστηκα καθολου απλα δεν με βοηθας ετσι για το συγκεκριμενο θεμα εχω μιλησει σε αλλο ποστ ξερω τι θα κανω και πωσ θα το κανω αυτη τη στιγμη εχω ηδη 3 σκυλια οποτε ξερω και τι σκυλο παιρνω και γιατι τον θελω και ολα τωρα ψαχνομαι για το συγκεκριμενο θεμα και για ξηρα τροφη!!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
... για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο, λοιπόν, η προσωπική μου άποψη βάσει εμπειρίας είναι ότι, ναι, αν είναι να πάρεις 1 μόνο πράγμα, καλύτερο είναι να πάρεις crate, στις διαστάσεις που θα χωράει πλέον ο σκύλος όταν θα είναι και ενήλικος.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
για πειτε και μεγθος αν εχετε αποψη!!εχω βρει αυτο ενα με αυτες τισ διαστασεις σε καλη τιμη απο αγγλια
. L124 x W78 x H88cm μηπωσ ειναι πολυ μεγαλο?

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
... για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο, λοιπόν, η προσωπική μου άποψη βάσει εμπειρίας είναι ότι, ναι, αν είναι να πάρεις 1 μόνο πράγμα, καλύτερο είναι να πάρεις crate, στις διαστάσεις που θα χωράει πλέον ο σκύλος όταν θα είναι και ενήλικος.
αυτό προυποθέτει πως αν μή τί άλλο, θα υπάρχει στέγαστρο στον κήπο, που δεν θα το πιάνει η βροχή.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
αυτό προυποθέτει πως αν μή τί άλλο, θα υπάρχει στέγαστρο στον κήπο, που δεν θα το πιάνει η βροχή.
αυτο ειναι για μεσα!!στο κηπο εχω ετοιμο κενελ σκεπαστο 3 μ χ 7 μ για τισ ωρες που θα ειναι εκει αν τελικα θα παει εκει!!και μετα αλλο σπιτακι

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
αυτο ειναι για μεσα!!στο κηπο εχω ετοιμο κενελ σκεπαστο 3 μ χ 7 μ για τισ ωρες που θα ειναι εκει αν τελικα θα παει εκει!!και μετα αλλο σπιτακι
τότε crate 100%. και εφ' όσον, αν αντιλαμβάνομαι σωστά, ζεις σε κτήμα ή κάτι περεμφερές, μπορείς να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο "παρκο" με τίποτα καδρόνια και τελάρα, για όταν είναι πολύ μικρό και θα θες να το εκπαιδεύσεις και σε τουαλέτα. Πρόσεξε μόνο να είναι λείες τελείως οι επιφάνεις μην τραυματιστεί χωρίς λόγο από ακίδεσ, πρόκες ή οτιδήποτε άλλο. Ή αγόρασε τα πτυσόμενα πορτάκια που πωλούνται στο εμπορίο για να περιορίζουν τα μικρά παιδάκια όταν πρωτομπουσουλάνε. Αν είναι πολύ μικρό ίσως και το φιλέ που βάζουν στα μπαλκόνια πάλι ως προστασία για τα πολύ μικρά παιδάκια ενδεχομένως να σε βοηθήσει.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
ναι κτημα και πολυ ησυχια!!η εκπαιδευση τουαλετας θα ξεκινησει απο την πρωτη μερα κιολας, τουλαχιστον αυτο εχω στο μιαλο μου για αυτο ημουνα στο διλημα για το παρκο!!τωρα για να βαλω τιποτα καντρονια και τετοια μεσα στο σπιτι δυσκολο πρεπει αν βρω αλλη λυση!!καμια ιδεα?

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
ναι κτημα και πολυ ησυχια!!η εκπαιδευση τουαλετας θα ξεκινησει απο την πρωτη μερα κιολας, τουλαχιστον αυτο εχω στο μιαλο μου για αυτο ημουνα στο διλημα για το παρκο!!τωρα για να βαλω τιποτα καντρονια και τετοια μεσα στο σπιτι δυσκολο πρεπει αν βρω αλλη λυση!!καμια ιδεα?
δες το βίντεο 21 της λίστας. Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου, άρα κρέητ και γύρω γύρω περίφραξη. τώρα αν θα είναι σκυλοπάρκο, αυτοσχέδια (ασφαλής όμως) κατασκευή ή κάτι άλλο αυτό το βλέπεις.

εντιτ : ξέχασα το λινκ :rolleyes: Potty Training a Puppy | Teacher's Pet With Victoria Stilwell - YouTube

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ενας σκύλος οταν περνάει πολλές ώρες ανεπίβλεπτος, ειδικά τον πρώτο καιρο, αποκτάει δικές τους συνηθειες και τις εδραιώνει. Και τις περισσότερες φορές ειναι ανεπιθυμητες. Με μια τέτοια φυλή ρισκάρεις έχοντας τον στο κτήμα.

Ανέφερες απο ποιο εκτροφέα θα πάρεις τον σκύλο?