Diana - New member!

E

Emma89

Guest
Καλησπέρα σας! Αποφάσισα και εγώ να γραφτώ σε αυτό το forum μιας που πρόσφατα υιοθέτησα ένα πανέμορφο κοριτσάκι! Το όνομα της είναι Diana και είναι περίπου 4 μηνών (ημερομηνία γέννησης μου είπαν περίπου 04/03/2017). Στην αγγελία έγραφε κοκκόνι αλλά καμία σχέση. Ωστόσο έχουμε δεθεί άπειρα μαζί της, μας έχει πάρει το μυαλό! Την πήγα στον κτηνίατρο και δεν μπορούσε να καταλάβει ράτσα γιατί δεν ήξερε τους γονείς. Μου είπε ότι θα γίνει μέχρι 15-20 κιλά. Είναι ήδη στα 10 σήμερα που την ζύγισα. Σας επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες και θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω την γνώμη σας! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Έμμα και Diana :)

Attachments

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.508
Καλως ηρθες, πολυ χαριτωμένα αυτάκια και μουτράκι έχει... Για το μέγεθος αν σε ενδιαφέρει για να υπολογίσεις γραμμάρια τροφής ή crate και τέτοια θα έλεγα υπολόγιζε λιγάκι παραπάνω προς τα 20-25 (εμενα πχ ηταν 9.5 στους 3.5 μήνες, τωρα ειναι 19.5 στους 6.5 οποτε υπολογιζω τροφη κ.τ.λ για 25 περίπου τελικό βάρος). Τα ράτσας "τουρλου-τουρλου κατσαρόλας" είναι λιγο kinder εκπληξη :D Κατα τ'αλλα φαντάζομαι δεν έχει σημασία, μωρό θα σου φαίνεται για πάντα :LOL:

Last edited:
  • Like
Reactions: alexouli and Emma89

E

Emma89

Guest
Crate της έχω πάρει ήδη αλλά μπαίνει μόνο όταν είναι πολύ κουρασμένη. Συνήθως κοιμάται μαζί με τους γονείς μου στο δωμάτιο τους κάτω από το κρεβάτι τους. Ισχύει για την ράτσα, μου έχουν πει τσοπανόσκυλο ή τζακ ράσελ ωστόσο ο κτηνίατρος είπε πως δεν είναι. Επίσης, εάν παρατηρήσετε την πρώτη φωτογραφία στο πίσω αριστερό ποδαράκι της έχει ένα επιπλέον δάχτυλο :p

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.508
Επίσης, εάν παρατηρήσετε την πρώτη φωτογραφία στο πίσω αριστερό ποδαράκι της έχει ένα επιπλέον δάχτυλο :p
Και εμένα έχει ενα επιπλέον δαχτυλάκι στο ίδιο ακριβώς ποδαράκι :p Λέγεται ψευδόνυχο, εγω λέω είναι γούρι, αχαχχα Μελλοντικά επειδή δε τρίβεται το νυχάκι να έχεις το νου σου να το κοβεις οταν μεγαλώσει πολύ, γίνεται γαμψο και γυρίζει προς τα μέσα, πιάνεται και ευκολα σε υφασματα κ.τ.λ

• Like
Reactions: Emma89

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
407
2.179
33
Πάτρα
Πανέμορφη είναι!! Να σου ζήσει!!:X3:
Όσο για το δαχτυλάκι το έχουμε κι εμείς σε όλα τα ποδαράκια, και φροντίζουμε να τα κόβουμε τακτικά τα νύχια!!

• Like

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να σου ζήσει η σκυλίτσα είναι πολύ πολύ όμορφη :love:.......όταν λες από αγγελία ...κάποιας φιλοζωικής ;

• Like
Reactions: Emma89 and mareco

E

Emma89

Guest
Να σου ζήσει η σκυλίτσα είναι πολύ πολύ όμορφη :love:.......όταν λες από αγγελία ...κάποιας φιλοζωικής ;
Ευχαριστώ πολύ! Ναι ήταν μια αγγελία στο getper.gr που έλεγε χαρίζονται ελληνικά κοκκόνια και θα γίνουν μέχρι 12-15 κιλά.. Καμία σχέση όμως όπως εξελίσσεται η δικιά μου. Ευελπιστώ να μην πάει πάνω από 20 κιλάκια.

E

Emma89

Guest
Καλησπέρα σας, έχω μια ερώτηση σχετικά με την σκυλίτσα μου. Έχουμε υπολογίσει οτι γεννήθηκε 05/03/2017. Μας είπαν οτι θα γίνει μικρόσωμη ωστόσο έχει φτάσει ήδη τα 14-15 κιλά. Το θέμα που έχουμε είναι οτι δαγκώνει πάρα πολύ κ ειδικά την μαμά μου που είναι συνέχεια μαζί της. Της κάνουμε και εκπαίδευση αλλά εκείνη την στιγμή είνβαι πολύ καλή. Πχ εάν είμαστε σπίτι και δεν της δίνουμε κάτι που κρατάμε μας αρπάζει το χέρι κ δαγκώνει. Τι να κάνω; Θα μεγαλώσει κ άλλο; Ο κτηνίατρος μου είχε πει μέχρι 17 κιλά περίπου. Πότε θα σταματήσει να μεγαλώνει; Επίση πότε αδιαθετούν τα θηλυκά; Ευχαριστώ πολύ!!!

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα!
Για το δάγκωμα κάνε μια αναζήτηση, έχει συζητηθεί ήδη το θέμα και θα βρεις συμβουλές.
Τώρα για το μέγεθος: σε σκυλιά ημίαιμα, όπως σου έχουν ξαναπεί, είναι λίγο κίντερ έκπληξη το πράγμα. Για τον αρσενικό μου πχ μου είχαν πει ότι θα γίνει πάνω από 30 κιλά και σταμάτησε στα 18-19, για τη θηλυκιά μου ότι θα γίνει το πολύ 10 αλλά αυτή έφτασε τα 14. Από τον 6ο μήνα και μετά μεγάλωναν πιο αργά και γύρω στον χρόνο αν θυμάμαι καλά σταμάτησαν. Για άλλες θηλυκές δεν ξέρω, η δική μου πάντως αδιαθέτησε πρώτη φορά περίπου 8 μηνών.

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Αφού κάνετε εκπαίδευση στο σκυλάκι σας δεν χρειάζεστε συμβουλές από το φόρουμ. Μιλήστε με τον εκπαιδευτή και ζητήστε του οδηγίες για όταν δεν είναι παρόν.
Γιατί σας απασχολεί τόσο αν θα μεγαλώσει λίγο ακόμη; Δεν φορολογείται το μέγεθος του σκύλου. Με την εκπαίδευση θα μάθετε να χειρίζεστε τον σκύλο σας ασχέτως μεγέθους.
Μην πανικοβάλεστε με μία συμπεριφορά που δεν σας αρέσει μπορεί να διορθωθεί. Γενικά βγάζει ένα άγχος και έναν πανικό το ποστ σου για τον σκύλο που τελικά δεν είναι αυτό που περίμενες ή κάτι τέτοιο που είναι κρίμα και άδικο για την σκυλίτσα σου που δεν έχει κανέναν άλλον εκτός από εσάς. Όλα θα διορθωθούν μην αγχώνεσαι και να γίνει 2-3 κιλά παραπάνω από το αναμενόμενο.
περίοδος έρχεται γύρω στους 8 μήνες στα μεγαλόσωμα που είχα εγώ, δεν ξέρω αν αλλάζει στα μικρόσωμα.

E

Emma89

Guest
Δεν είπα κάτι για το σκυλάκι, συμβουλές ζήτησα μιας κ είναι η πρώτη φορά που υιοθέτησα σκυλάκι. Μην είστε επιθετικός και ειρωνικός. Ίσα ίσα που διαβάζω συνέχεια για να μαθαίνω πράγματα κτλ. Προφανώς κ το βάρος δεν με ενοχλεί απλά με αγχώνει το δάγκωμα κ τι να κάνω να το σταματήσω, αυτό. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σας.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δλδ ειναι περιπου 5 μηνων?
Εε θα πάρει κ αλλο τοτε,σιγουρα,ναι!
Οπως,προειπαν...σσοουυρρρπππρρααιιιζζζζζ :X3:
Περιοδο 6-8 μηνων περιπου περιμενε την.
Το δαγκωμα μη σε ανησυχει,ετσι παιζουν,εξερευνουν,μαθαινουν,επικοινωνουν...δινε της μπολικα μασουλητηρια,γιατι θαχει κ τα δοντακια της τωρα κ υπομονή!

• Like