Eμετός και μετά;

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
καλησπέρα σκυλογονείς. ο μικρός μου έκανε εμετό σήμερα και δεν είχε όρεξη το πρωί, αν και τα κακακια του ήταν κανονικά. να αναφέρω ότι κάνουμε θεραπεία για την επιπεφυκίτιδα. τώρα όμως έχει συνέλθει πλήρως. βέβαια δεν του δίνω άφθονο νερό και τροφή προς το παρόν καθόλου. και τώρα έρχεται το ερώτημα μου σαν νέα μαμά. από τη μπορεί να κάνουν εμετό , εκτός από τις ασθένειες τις σοβαρές. και αν είναι κάτι απλό τι ακολουθούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μία φορά και ήταν κίτρινος όπως τα τσίσα. λέτε να έχει αλλεργία στα φάρμακα τώρα το σκέφτηκα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λογικά ηταν γαστρικά υγρά.

Δεν είναι λόγος ανησυχίας η μία φορά, κάνοντας εμετό γαστρικά υγρά..

Ακόμα και την άκρη από ένα παιχνίδι του να φάει, μπορεί να κάνει εμετό.

Φυσικά οτιδήποτε σε ανησυχεί παίρνεις τηλέφωνο τον κτηνίατρο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Τα σκυλιά έχουν ευαίσθητο γενικά στομάχι και βρίσκουν μόνα τους τον τρόπο, να το ανακουφίζουν όποτε χρειάζεται, κάνοντας εμετούς.
Αν είναι μια στις τόσες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν, παρακολουθείς μήπως τυχόν εμφανιστούν έξτρα συμπτώματα, ή μήπως αυξηθούν οι εμετοί. Τότε θα επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου. Αλλιώς, το ξεχνάς.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ναι παιδια εννοείται ότι αν αυξηθούν παίρνω κατευθείαν τηλέφωνο τον γιατρό. πιστεύω ότι έχω μάθει να καταλαβαίνω τα σημάδια του σκύλου μου. όταν ήταν πραγματικά άρρωστος με γαστρίτιδα τον έβλεπα 0 όρεξη για παιχνίδι και δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί. ήταν ανήσυχος. τώρα είναι μία χαρά . αυτό που ρωτάω είναι σε αυτές τις περιπτώσεις που μπορεί απλά να έβγαλε γαστρικά υγρά εκτός από παρακολούθηση τι άλλο κάνουμε?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Με έναν εμετό δεν θεωρείτε πρόβλημα..
Τίποτα άλλο προς το παρόν.., αναμένεις..

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ωραία. θα έχω το νου μου και ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.
αλλά ρε παιδιά ξέρετε τι σκέφτομαι ?
τους δίνουμε τροφή φρέσκο νερό, ζεστασιά, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αρρωσταίνουν και τρελαινόμαστε. εκείνα τα αδέσποτα τα καημένα που δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά πως δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
χαχα να σου πω..τα γυφτάκια και τα τσιγκανάκια έξω στον δρόμο το ίδιο δεν είναι?
Ποιος νομίζεις πως αρρωσταίνει ποιο εύκολα εσύ ή εκείνα?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εγω! προφανώς συμβαίνει ότι και με μας. έχουν αναπτύξει αντισώματα. θα σας πω και κάτι άλλο άκυρο με το θέμα αλλά χάρηκα πολύ για αυτό. ο χουκ δεν τρελαινόταν να παίζει με άλλα σκυλάκια και πίστευα ότι μπορεί να τα φοβάται. χτες συναντήσαμε ένα αδέσποτο 10 φορές μεγαλύτερο του και ο δικός μου τρελάθηκε στα παιχνίδια :) :) χάρηκα πολύ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σε ποιον απευθύνεσαι?

edit:

hook αν είναι όμως και μιλήσουμε για συμπεριφορά να μεταφερθούμε, γιατί εδώ είναι θέματα υγείας. :)

Last edited:

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ίσως αυθαίρετα αλλά για να το πω καλύτερα αυτά τα σκυλιά που ζουν στα χωράφια με κρύο χωρίς ένα χάδι ταίζοντας τα αποφάγια. ζουν περισσότερο. και σε αυτό έχω παράδειγμα όταν ήμουν μικρή είχαμε μία σκυλίτσα στο χωρίο την τάιζαν αποφάγια και γύριζε σε όλο το χωρίο. έμενε στο κρύο. η σκύλα αυτή έζησε 15 χρόνια

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Σε ποιον απευθύνεσαι?

edit:

hook αν είναι όμως και μιλήσουμε για συμπεριφορά να μεταφερθούμε, γιατί εδώ είναι θέματα υγείας. :)
ωραία θα ήταν να σας έλεγα πως συμπεριφέρεται με τα άλλα σκυλάκια αλλά θα ανοίξω άλλο θέμα κάποια άλλη στιγμή. ο mareco προφανώς αναφερόταν σε μένα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mην το λες αυτό..

Στατιστικά ζούνε λιγότερο.. για αυτό πασχίζουν οι φιλοζωικές να βρίσκουν σπίτια.., αναλογικά οι κίνδυνοι είναι πολλοί πιο πολλοι..!!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
χμμμ δεν το ήξερα.. πάντως σκέφτομαι μόλις τελειώσω με τις σπουδές μου σύντομα δηλαδή να υιοθετήσω ένα αδέσποτο.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Και πολύ καλά θα κάνεις hook! Ο δικός μου όταν τον πήρα απο φιλοζωική,πρώην αδέσποτο δλδ, είχε ήδη ερλιχίωση και ακολουθούσαμε θεραπεία για πολύ καιρό!
Τα αδέσποτα εκτός απο τις αρρώστειες ,υπάρχει ο κίνδυνος να φάνε φόλα,να τα χτυπήσει αυτοκίνητο,να τα κακοποιήσουν κι ένα σωρό άλλοι κίνδυνοι που παραμονεύουν,οπότε δεν έχουν πολύ ζωή αν δεν ενδιαφερθεί κάποιος γι αυτά!