Eπιλογή σκύλου

vardis

New Member
7 Νοεμβρίου 2011
4
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Γεια σας είμαι νέο μέλος και γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ.Ο λόγος που γράφω είναι ότι έχω τον εξής προβληματισμό, είμαι κάτοχος ενός κόλει 9 ετών και αποφάσισα να αποκτήσω ενα δεύτερο σκύλο, μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο ΑΚΙΤΑ μέχρι που η κοπέλα μου είδε τον σκύλο του γείτονα, μια όμορφη λύκαινα 2ετών που λόγο των ιδιοκτητών της υποφέρει. Το σκυλί εδώ και ένα χρόνο είναι δεμένο όλη μέρα με μια κοντή αλυσίδα που δεν το αφήνει να κουνήσει όσο για βολτες, καθαριοτητά, παιχνίδι η έστω επαφή με τους ιδιοκτήτες ούτε λόγος.Συζητήσαμε με τους ανθρώπους και μας είπαν ότι θέλουν να μας χαρισουν το σκυλί και το σκεφτομαστε πολύ.Το ζήτημα είναι το εξής μπορεί το σκυλί να αγαπήσει και να αποδεκτεί ένα νεό ιδιοκτητη σε τέτοια ηλικία?(το σκυλί είναι πολυ επιθετικό και δεν ξερω εάν θα μπορέσω να το προσεγγίσω) Θα μπορεί να αφομειώσει τον χαρακτηρά μου και τους κανονες του σπιτιού αφού έχει μεγαλωσει αρκετα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο στην κοπέλλα σου και σε σένα και μόνο για την σκέψη σας, να σώσετε αυτό το δύστυχο.
Ο δικός σου σκύλος είναι αρσενικός; Αν ναι, είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Δύο ετών είναι μικρό ακόμη το σκυλί. Εχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης του χαρακτήρα της. Η ίσως είναι σωστότερο να πούμε, δεδομένης της ελεεινής μέχρι τώρα ζωής της, άνθησης του χαρακτήρα και των χαρισμάτων της. Αυτό που θα σας δυσκολέψει είναι οι μέρες του οίστρου της. Συζητήστε με τον γιατρό σας, το ενδεχόμενο στείρωσής της. Κατά τα λοιπά, στα πάντα μπορεί να προσαρμοστεί. Τα πάντα μπορεί να δεχτεί. Και σίγουρα θα το κάνει με μεγάλη ευκολία, μόλις καταλάβει πόσο καλύτερη θα γίνει η ζωή της. Σκεφτείτε ίσως το ενδεχόμενο, τις πρώτες προσεγγίσεις, να τις κάνετε με την βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή, που θα μπορέσει να την βολιδοσκοπήσει και να σας βοηθήσει στην ομαλή ένταξή της, στην οικογένειά σας.

vardis

New Member
7 Νοεμβρίου 2011
4
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αρσενικό είναι το Κόλει άλλα είναι λίγο αφιλόξενο δεν θέλει άλλα σκυλια στην αυλή όσα σκυλιά φίλων έχουν έρθει εχούμε θέματα αλλά σιγα σιγα πιστεύω να την συνηθίσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Θα πρέπει να ξεκινήσετε την μεταξύ τους γνωριμία, αργά και μεθοδικά.
Θα πρότεινα, πριν την πάρετε οριστικά, να την παίρνετε καθημερινά να κάνουν μαζί την βόλτα τους.
Εκτός σπιτιού σας εννοείται. Και θα ξαναπώ, πως αν δεν νοιώθετε σίγουροι ότι θα κάνετε τις σωστές κινήσεις, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνουν όλα σωστά, ζητείστε την βοήθεια εκπαιδευτή.

vardis

New Member
7 Νοεμβρίου 2011
4
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το κόλει έχει μεγαλώσει και ζει στην αυλή.Ναι εχουμε επαφή δεν υπαρχει πρόβλημα με την βόλτα αν τους του πουμε θα πάμε!

vardis

New Member
7 Νοεμβρίου 2011
4
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δεν θα την πάμε μόνοι μας αρχικά, καλύτερα είναι να την πάμε παρεά με τους τωρινούς της ιδιοκτήτες για να μην υπάρχει πρόβλημα