English Cocker Spaniel..από πού??

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Καλησπέρα παίδες μόλις γράφτηκα στο φόρουμ σας διαβάζω κατά καιρούς αλλά τώρα χρειάζομαι και την βοήθειά σας για ένα θέμα που έχω.
η κοπέλα μου ενδιαφέρεται να πάρει ένα english cocker spaniel όπως γράφω και στον τίτλο κανελί θηλυκό κουταβάκι.Γνωρίζω το πρόβλημα με τα πετ σοπς και τα παπι μιλλσ γι'αυτό και εξ'αρχής στραφήκαμε στην λύση του εκτροφείου.οι ερωτήσεις μου είναι:α)ποιά εκτροφεία στην Ελλάδα και ακόμα καλύτερα Αθήνα μου προτείνετε και β)με τί τιμές γιατί τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα(πρέπει δηλαδή οπωσδήποτε να δώσω ένα 500αρι για να πάρουμε ένα υγιές κουτάβι??)

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Υπάρχουν εκτροφείς, καλό είναι να μιλήσεις με τον ΚΟΕ να σου δώσει όλους τους εγγεγραμένους. Μετά ρίχνεις μια ματιά σε μερικά (ή όλα) και αποφασίζεις.

Για τα χρήματα ξέρουμε ότι είναι δύσκολες εποχές. Τα 500Ε εκτός του ότι δυσκολα θα βρεις κουτάβι, τι θα κάνεις μετά? Γνωρίζεις τι έξοδα έχει ένα σκύλος? Περίπου ένα μηνιάτικο θα δίνεις το χρόνο στα βασικά (χωρίς απροοπτα). Στα 10χρόνια θα έχεις δώσει 6-7000Ε... και θα κολλήσεις στα 500Ε για να το αποκτήσεις? Δεν ακούγεται λίγο κακό μιας και ο τρόπος απόκτησεις είναι το πιο σημαντικό.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το να βρεις υγιές και σωστό english cocker spaniel κουτάβι, με 500 ευρώ, συγγνώμη αλλά μου ακουγεται ουτοπικό!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αναλόγως τη ράτσα και τον ανταγωνισμό,rottweiler πχ εκτροφικά,βρίσκεις από 500e +
Στις περισσότερες φυλές όμως παίζεις γύρω στο 1000άρικο.
Το έξοδο της αγοράς είναι το μικρότερο όμως κ αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί λιγότερο από το κόστος της συντήρησης!

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
το μετέπειτα το αναλαμβάνουν τα πεθερικά η απόκτηση είναι το ζήτημα:p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παμε πάλι...

ποιος το θελει το σκυλι? τα πεθερικά? Αν ναι, γιατι σκας εσύ για την αγορά? Εκεινοι θα πληρώσουν

Αν εννοείς όμως ότι θα παρεις σκύλο και θα τον εχεις στα πεθερικά που ενδεχομένως εχουν κήπο κλπ, είσαι από την αρχή λάθος!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Το έψαξε καλά το θέμα ή τα θέλει επειδή είναι όμορφα, η φυλή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Και όπως είπε η nfeel τα λεφτά είναι παραπάνω.
Αν η κοπέλα σου δεν ψάχτηκε καθόλου για το χαρακτήρα του σκύλου και τα προβλήματα υγείας που έχει η φυλή αυτή ψάξτο εσύ, χάρη θα της κάνεις.
Υπάρχουν και εδώ θέματάκια ανάλογα κάνε αναζήτηση και θα τα βρεις.

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
η κοπέλα μου το θέλει αλλά μένει ακόμα με τους γονείς δεν μένουμε μαζί για εκείνη το θέλω όχι για μένα εγώ έχω σκύλο.και θέλω να της το κάνω εγώ δώρο γι'αυτό σκάω για την απόκτηση.
η αλήθεια είναι πως ναι κυρίως λόγω ομορφιάς και μεγέθους επιδή όμως με προβλημάτισε αυτό με τα προβλήματα υγείας που είπες είναι γνωστά για κάποια συγκεκριμένα προβλήματα τα cocker?επίσης σε ανάλογη ράτσα σε μέγεθος 10-15 κιλά και αν γίνεται να μην μαδάει ιδιαίτερα έχετε κάτι να μου προτείνετε??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και γιατι βρε άνθρωπε δεν μας συστήνεις το δικό σου κουκλι του αβαταρ?

Σκυλι και δώρο? Όχι, μην το κάνεις! Αν θες παρει της κατι αλλο, αλλά μην αντιμετωπίζεις εστω και επιφανειακά σαν αντικείμενο εναν σύντροφο ζωής.
Όταν θα ειναι ώριμη για σκυλο η κοπέλα σου θα το επιλέξει πιο συνειδητά, όχι λόγω ομορφιαας και μεγέθους μόνο, αλλά και λόγω χαρακτήρα, ταπεραμέντου και υγείας. Τότε ναι, να την βοηθησεις να παρει.
Τώρα όχι όμως!

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
ΟΚ:p
Puba το όνομά του
Σκυλίθιος το παρατσούκλι του εν μέσω πολλών άλλων που του βρίσκω κάθε μέρα και άλλο:p
german spitz mittel άσπρο 2 χρόνων και κάτι

Ξέρει ότι θα το πάρω δεν θα της το φέρω έτσι από το πουθενά χρόνια θέλει σκυλί αλλά δεν μπορούσε λόγω χρόνου και απουσίας από το σπίτι τώρα πλέον μπορεί αλλά είναι το πρώτο της και δεν ξέρει πολά πράγματα ακόμα εγώ πάλι ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω αλλά όχι και τι προβλήματα έχει κάθε ράτσα συγκεκριμένα.γι'αυτό και σας έγραψα να μου πείτε την γνώμη σας και να βοηθήσετε.αλλά μέχρι τώρα ούτε εκτροφείο μου είπατε ούτε κάποια άλλη ράτσα αν τελικά είνια τόσο ακατάλληλο για πρώτο σκυλί το κοκερ. . . .

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
έχει πολλά στις φιλοζωικές και χωρίς το δύσκολο 500κο
και απο ράτσα το λες όπως θες
ναι τα ξέρω πολύ καλά αυτά αλλά σαν πρώτο της που είναι νιώθει καλύτερα με ένα σκυλί ράτσας για να ξέρει με τί έχει να κάνει τι χρειάζεται το σκυλι γενικα να ξέρει τι της γίνεται..

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
και ναι ένας καθαρόαιμος κυνηγός μπορεί να είναι "δύσκολο" σκυλί, ανάλογα βέβαια τι θεωρεί δύσκολο ο καθένας βέβαια.

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
και ναι ένας καθαρόαιμος κυνηγός μπορεί να είναι "δύσκολο" σκυλί, ανάλογα βέβαια τι θεωρεί δύσκολο ο καθένας βέβαια.
σίγουρα.γι'αυτό ζήτησα και περισσότερες προτάσεις αν είναι τελικά τόσο δύσκολο σκυλί το κοκερ

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πόσο χρόνο μπορεί να αφιερώσει την ημέρα για το σκύλο και τις βόλτες του;
Π.Χ Τα Κοκερ θέλουν εκτόνωση αρκετή, μπορεί να τον συντήρηση μόνη της; Ο σκύλος θα μένει μέσα στο σπίτι ή έξω; οι γονείς της συμφωνουν;
Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Πόσες βόλτες θα το βγάζει και πόση ώρα?
Πόσο χρόνο μπορεί να αφιερώνει στη φροντιδα του αν πχ εχει μακρύ τρίχωμα?

Θέλει σκύλο συντροφιας? Αν ναι τότε μπορείς να δεις για πεκινουα, μαλτέζ, πομεράνιαν (εχω κακές αναμνησεις :p ). Αν και βεβαια δεν ειναι κανελί....

Δώσε λοιπόν περισσότερες πληροφοριες σχετικά με τις προθέσεις της κοπέλας!
Γιατι κανελι ως 10 κιλά, ε δεν μας βοηθάς και πολύ!:rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος τα 500 ευρω για κοκερ εκρτοφικο δεν ειναι και ουτοπια. Και πιο φθηνα τα εχουν δωσει φιλοι μου εκτροφεις- ακομα και πριν την κριση.

Το κοκερ ειναι οντος αρκετα απαιτητηκη φυλη σε οτι αφορα την ασκηση του- αλλα και την περιποιηση του. Θελει και αυτο στριππινγ καθε 3-5 μηνες ( αναλογα με την ποιοτητα της τριχας), κατι που στοιχηζει αρκετα ( 70-80 ευρω).

Υπαρχουν αρκετοι εκτροφεις της φυλης στην ελλαδα.

Chrysophthalmos Phevos, Venilil, Alma Libre- ειναι μονο τρια που μου ερχονται αμεσα στο μυαλο.

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
σορυ που αργησα είχα βγάλει το μικρό να κατουρήσει:p
λοιπόν υπολογίζει να το βγάζει 2 φορές την μέρα βόλτα σε πλατεία και με άλλα σκυλιά που μπορεί να τρέξει και να μαλ...στει με τα άλλα όσο για το χτένισμα εεε κάθε 2η 3η μέρα και ναι θέλει σκύλο συντροφιάς για το σπίτι δεν θα έχει δηλαδη κάποια εργασία ο σκύλος και ναι το σκύλι θα μένει μέσα στο σπίτι πάντα δεν πρόκειται να μείνει ποτέ μόνο του