Glugantim και παρενέργειες

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Το ντόμπερμαν που είχαμε διαγνώστηκε για λεισμανίαση σε έναν έλεγχο ρουτίνας. Ξεκινήσαμε θεραπεία κατόπιν παρότρυνσης 2 κτηνιάτρων με Glucantim και Zylapour. Κάναμε κάθε εβδομάδα βιοχημικές, αιματολογικές, ακτινογραφίες και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και η σκυλίτσα πήγαινε πολύ καλά. Μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση της θεραπείας συνέβη το εξής: Δευτέρα κάνουμε εξετάσεις - όλα καλά. Πέμπτη βλέπουμε το σκυλί λίγο κακαοδιάθετο και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό. Παρασκευή πρωί το σκυλί είναι πιο άσχημα και φεύγουμε σφαίρα για τον γιατρό. Το απόγευμα πέφτει σε κώμα (παρά του ορους και τις προσπάθειες του γιατρού) και μέχρι το πρωί την χάνουμε:(. Οι εξετάσεις δείχνουν οξεία νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια. Και ρωτώ. Μήπως έφταιγε το Glucantim? Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία? Που το απεύχομαι, βέβαια...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το Glucantime μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Δε σε είχε προειδοποιήσει ο κτηνίατρός σου?

Βέβαια, δε γινόταν να κάνεις κάτι άλλο, ήταν η μοναδική θεραπεία που υπήρχε, και αν δεν την έδινες το σκυλί θα πέθαινε έτσι και αλλιώς.

Παρόμοια εμπειρία δεν έχω, αλλά έχω ακούσει από τον κτηνίατρό μου κάποια περιστατικά, πολύ λίγα είναι η αλήθεια όταν δεν είχαν πειραχθεί τα όργανα του ζώου.

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Ναι, φυσικά και μας είχε προειδοποιήσει, αλλά όπως είπες δεν είχαμε άλλη επιλογή. Γι'αυτό και παρακολουθούσαμε την λειτουργία νεφρών - ήπατος κάθε εβδομάδα. Και ο κτηνίατρος δεν μπόρεσε να το εξηγήσει ακριβώς. Πολύ σπάνια περίπτωση μας είπε. Τί να πω. Καμιά φορά είναι και η τύχη στη μέση.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κανατε εξετασεις σε νεφρα την δευτερα και ηταν ολα καλα και την παρασκευη πεθανε απο νεφρικη ανεπαρκεια?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πως διαπιστωθηκε αυτο? κανατε εξετασεις μετα τον θανατο του σκυλιου?

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Όχι το Milteforan δεν υπήρχε. Οι εξετάσεις έγιναν μόλις την πήγαμε στον κτηνίατρο και λίγο πριν πέσει σε κώμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr