Heart Murmur (τα φώτα σας!) Καρδιακό φύσημα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είμαι αρκετά ανήσυχη διότι μόλις γύρισα απ' την κτηνίατρο. Ήταν να κάνω στο Μουφ το τελευταίο του εμβόλιο (λεπτοσπείρωσης) και είδα χτες το βράδυ ότι το μάτι του είχε επίσης μολυνθεί, οπότε το ζαλώθηκα σήμερα και βουρ στον κτηνίατρο. Έχει όντως μόλυνση στο μάτι, αλλά δεν είναι σοβαρή και θα του βάζω κολλύριο με αντιβιωτικό για πέντε μέρες. Επίσης του βρήκε και ελαφρά αλλεργία στα πόδια για την οποία του δίνω ανθρώπινο Benadryl, το οποίο έφαγε ήδη σε ένεση για να μην έχει ιστορίες με το εμβόλιο. Για καλό και για κακό όμως του έκανε η κτηνίατρος και γενική εξέταση. Κι εκεί μου ήρθε η κεραμίδα:

Του βρήκε, λέει, heart murmur, το οποίο δεν έχω ιδέα πώς το λέμε στα ελληνικά. Διροφιλαρίωση δεν έχει διότι πρώτον του δίνω πάντα τα χαπάκια του κάθε μήνα και δεύτερον του κάναμε αιματολογικές την προπερασμένη βδομάδα που τον πήγα για την ετήσια εξέτασή του και για τα εμβόλια και βγήκαν αρνητικές. Άλλα συμπτώματα δεν έχει, δε βήχει και είναι ορεξάτος για βόλτες και τρελλίτσες ως συνήθως. Όμως το heart murmur το έχει και είναι, λέει, κληρονομικό. Μου λέει η κτηνίατρος ότι καμιά φορά εμφανίζεται σ' αυτή την ηλικία (το Μουφ θα γίνει αυτή την εποχή 6 χρονών) και είτε μένει και δε συμβαίνει τίποτα, είτε είναι αρχή καρδιοπάθειας (ανεπάρκειας;), οπότε πρέπει να προσέχουμε για συμπτώματα. Αν είναι καρδιοπάθεια θα πρέπει να παίρνει φάρμακα σε όλη του τη ζωή και γενικώς καρδία ίσον χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι! :(:(

Παιδιά, ξέρετε τίποτα γι' αυτό; Έχετε σχετική πείρα; Και αν έχετε καταφέρανε να ζήσουνε τα σκυλιά σας ή τα βρήκατε μια μέρα τέζα; Υποφέρανε καθόλου; Να τα βάψω μαύρα ή να μην ανησυχώ πολύ; Πολύ θα με πειράξει να πάθει τίποτα το Μουφ.

Σημειωτέον ότι το Μουφ είναι σε σχεδόν φυσιολογικό βάρος, δηλαδή 26,2 κιλά και πρέπει να φτάσει τα 25, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα απ' αυτή την άποψη.

Τέλος, τα παραπάνω αποτελούν άλλο ένα επιχείρημα γιατί θα πρέπει να υπάρχει κάποιος νόμος να τσαταλιάζει τους παπυμιλλάδες και ΒΥΒ, καθότι από τέτοια πηγή πρέπει να προέρχεται Μουφ όπως εικάζει το καταφύγιο απ' όπου το πήρα, και δεύτερον γιατί θα πρέπει όλοι μας να αποφεύγουμε πάντα τα πετσοπάδικα που πουλάνε σκύλους και που είναι και ο λόγος που υπαρχουν παπυμιλλάδες... :(

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καρδιακό φύσημα λες? Το είχε ο Άλκης, το κανίς του θείου πριν χρόνια κ με χρόνια φαρμακευτική αγωγή, πέθανε στα 16 του. Δν ξέρω αν είναι ο κανόνας, αλλά το σίγουρο είναι ότι το Μουφ θα έχει καλύτερα φάρμακα, αφού αυτό που σου λέω έγινε με σκύλο που πέθανε το 1996!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, αυτό πρέπει να είναι. Και, ρε σεις, φάρμακα θα πρέπει να παίρνει; :( Δε μου λέτε, άμα συγχίζεται διότι περνάει άνθρωπος απέξω από τον κήπο και αρχίζει να γαυγίζει, αυτό του επιβαρύνει την καρδιά; Θα του 'ρθει δηλαδή κανας νταμπλάς ή κάτι τέτοιο;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Κ πάλι εντελώς εμπειρικά κ χωρίς να το παίζω ειδήμονας ή γνώστης του κανόνα, ο Άλκης που σου έλεγα πριν? Δν έκανε με τα άντερά του. Συγχυζόταν κ γρύλιζε με το παραμικρό. Γενικά ήταν πολύ στριμμένος. Λες να ήταν αυτό που λένε "κακό σκυλί ψόφο δν έχει"? :p
H γιατρίνα του Μουφ δν σ είπε κάτι παραπάνω?

vgi

Member
22 Αυγούστου 2011
23
0
Ο δικός μου αλητάκος, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια εκ γενετής , πού όμως διαγνώστηκε στα 7 του :mad:, έφτασε σχεδόν 15, (βέβαια με Hi-Tech φάρμακα πρωί, μεσημέρι, βράδυ, που όμως δεν τον εμπόδισαν να έχει πολύ καλή ποιότητα ζωής).

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η κτηνίατρος αυτή δεν ήταν η κανονική που βλέπει το Μουφ διότι δεν είχε σήμερα ραντεβού με την κτηνίατρο, παρά μόνο με τη νοσοκόμα για το εμβόλιο. Επειδή όμως το μάτι του είχε το χάλι του, πήρα τηλέφωνο και μας είδε η κτηνίατρος που είχε χρόνο με επείγοντα. Αυτή βρήκε το murmur που δεν είχε ξαναεμφανιστεί. Μου είπε ό,τι σας είπα και επίσης μου είπαν ότι θα μου στείλουνε ταχυδρομικώς σχετικό φυλλάδιο για το murmur. Πρέπει απλώς, λέει, να προσέχω μήπως δω τίποτα άλλα συμπτώματα, αλλά τα χρεμετίσματα που κάνει συνήθως το Μουφ όταν τσαντίζεται διότι δεν το ταΐζω όσο θέλει, δεν είναι συμπτώματα. Αλλιώς, λέει, μερικοί σκύλοι ζούνε και χωρίς φάρμακα και καμιά φορά εξαφανίζεται τελείως το murmur ή έρχεται και φεύγει. Η χειρότερη περίπτωση όμως είναι που με ανησυχεί πολύ. Μέχρι τώρα δεν το είχε και περιμένω να δω τι θα δείξει η επόμενη εξέταση τον Απρίλιο που πρέπει να του κάνω την εξαμηνιαία bordetella του.

Ότα λέμε ότι ο αλητάκος σου, VGI, είχε πολύ καλή ποιότητα ζωής, τι εννοούμε ακριβώς;

Last edited:

vgi

Member
22 Αυγούστου 2011
23
0
Ότι έτρεχε σαν τρελλός μέχρι τον τελευταίο μήνα και τελικά έκανε ότι και πρίν την διάγνωση, εκτός από το ότι έπρεπε να παίρνει απαραιτήτως τα φάρμακα του.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
Απο χοληστερίνη πως παει;;; :p

Περαστικά σας!!!Ο,τι κ να είναι , τα φάρμακα θα τον κρατήσουν σούπερ! Μπορει να σου πουν να χάσει κιλα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις και τις ευχές. :) Το Μουφ πρέπει να χάσει μόνο 1,2 κιλά ακόμα και δεν πρέπει να κατεβεί κάτω από τα 25, οπότε από κιλά πάμε καλά και όντως δεν πρέπει να βάλει. Δεν ξέρω τίποτα για χοληστερίνη σκύλων, αλλά του κάναμε αιματολογικές τους τελευταίους έξι μήνες και βγήκαν πάρα πολύ καλές. Το μόνο που ήταν κάπως χαμηλούτσικο ήταν το ποτάσσιο, αλλά τον φλόμωσα τις μπανάνες και λογικά πρέπει να είναι εντάξει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, απλώς του έδινα μισή μπανάνα από καιρό σε καιρό. Το ξέρω ότι έχουν 100 θερμίδες η μια και το Μουφ επιτρέπεται να τρώει μέχρι 783 θερμίδες τη μέρα προκειμένου να χάσει κιλά. Ως τώρα δούλεψε το σύστημα. Συνήθως άμα είναι να του δώσω κάτι εκτός σκυλόφαγου, κόβω λίγο απ' το φαΐ του, π.χ. χτες το βράδυ έφαγε δυο παϊδάκια (μαζί με τα κόκκαλα) και μισό φλυτζάνι τροφής αντί ένα. Επειδή δε σήμερα κατέβασε τον άμπακο σε λιχουδιές στην κλινική και πρέπει να του δίνω για να κάθεται να του βάζω τις σταγόνες στα μάτια του, πάλι θα φάει μισό φλυτζάνι. Αύριο θα πάει δε στο πάρκο να τρέξει και είπε η κτηνίατρος να τον αφήνω να τρέχει όσο θέλει.

Α ναι, τον εξέτασε και για τη δυσπλασία και φαίνεται ότι αυτά που παίρνει κάνουν τη δουλειά τους διότι δεν έχει καν συμπτώματα εξωτερικά, ούτε πόνο αν τον πιέζει εκεί που πονούσε παλιά. Επίσης δε φαίνεται να έχει στένωση. Αλλά και πάλι επιμένω ότι ο Άμις παπυμιλλάς που είχε τη φαεινή ιδέα να "εκτρέψει" Μουφ από τους γονείς του Μουφ θέλει ξύλο. :mad: Ελπίζω ο Θεός του να τον στείλει τσιφ στην Κόλαση!

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Έλα ρε, Sara! Και νόμιζα σε χάσαμε!

Μια χαρά είναι το Μουφ, μην αγχώνεσαι! Εδώ άνθρωποι με φύσημα και πετάνε! Αν χρειαστεί φάρμακα, θα του δώσεις και όλα μια χαρά! Εγώ νομίζω πως ο γιατρός δεν ξέρει ότι η καρδιά του Μουφ κάνει *Μουφ-Μουφ* *Μουφ-Μουφ* και το πέρασε για φύσημα!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αστεία-αστεία, το σκεφτήκαμε κι αυτό, γι' αυτό και όταν τον εξέταζε η κτηνίατρος τον κράταγα εγώ απ' τη μια και η νοσοκόμα του είχε κλείσει το στόμα ώστε να σταματήσει τα α-χα-χα-χα και τα μουφ-μουφ-μουφ και να μπορέσει να του ακούσει η γιατρός την καρδιά του. Δεν ξέρω, μάγκες, τι θα γίνει με το μούρμουρ, αλλά εγώ θα προτιμούσα να μην το είχε καθόλου κι ας υπάρχουν φάρμακα. Είναι περίπτωση του "ούτε το διάολο να δεις, ούτε το σταυρό σου να κάνεις"!

Α, μην ξεχάσω να σας πω κι αυτό το κουφό: εννοείται ότι όλο το απόγευμα κάθομαι και διαβάζω περί μούρμουρ στο ίντερνετ μέχρι να έρθει το μπροσούρι της γιατρού στο σπίτι. Βρήκα και εμπιθρόπουλα που να παίζουν καρδιές σκύλων ώστε να μάθω πώς ακούγεται το μούρμουρ. Ε, άκουσε το Μουφ τις καρδιές και έπαθε αμόκ! Άρχισε να χτυπιέται και να γαυγίζει όπως κάνει όταν πιστεύει ότι έρχονται οι τσέτες να μας κόψουν φέτες! Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκυλί καθόλου... :rolleyes:

Πάω τώρα να μαζέψω το Μουφ από τον κήπο όπου βγήκε ν' αλωνίσει διότι σε λίγο θα κάνει δε κάτακλυσμ οφ δε μίστερ! Βρέχει τις τελευταίες μέρες και έχει ρίξει κουβάδες, στο δε νότιο Ιλλινόι και το Μιζούρι, οι άνθρωποι κοντέψανε να κάνουνε γουλ-γουλ-γουλ... :(

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Βέβαια και προτιμάς να μην το είχε καθόλου, εννοείται. Μήπως να το διπλοτσεκάρεις ή είσαι σίγουρη για την διάγνωση;
Εύχομει να ήταν μούφιασμα και να μην επχει τίποτα απολύτως!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, δεν του έχουν κάνει επισήμως διάγνωση, αλλά το μουρμούρισμα το έχει. Μου είπαν ότι μπορεί να μείνει, ή μπορεί να φύγει. Θα πάμε πάλι Απρίλιο στην κτηνίατρο για να κάνουμε το εμβόλιο της bordetella, οπότε θα τον ακούσει κιόλας. Λέω να μάθω να τον ακούω κι εγώ, πώς μετράμε π.χ. την ανθρώπινη πίεση κάθε μέρα έτσι και έχουμε πρόβλημα; Εγώ θα ακούω το Μουφ.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σάρα ιδέα δεν έχω για το μουρμουρ,την κρεβατομουρμούρα ξέρω μόνο :)D) αλλά εύχομαι να μην έχει τίποτα το μουφόσκυλο... :)
Όλα καλά θα πάνε μην αγχώνεσαι!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σάρα βρήκα αυτό για το τί θα ήταν καλό να κάνεις μετά πάντως. Οχι ότι δν θα το έχεις ψάξει, απλώς για να μην ανησυχείς από τώρα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Περαστικά του του Άτταλου! Να του πείς ότι δε σε ξεγελάει με αυτά κι ότι να γυρίσει πίσω στα μουρμουρίσματα του στομαχιού και να αφήσει την καρδιά! Μια χαρά σε τουμπάρει κι όταν μουρμουρίζει μόνο το στομάχι! (Εύχομαι να άκουσε λάθος η κτηνίατρος και στην επανεξέταση να είναι όλα εντάξει)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λάθος δε νομίζω ότι έκανε διότι τον άκουσε καλά και δεν της έκανε ούτε α-χα-χα-χα, ούτε μούφιαζε αφού τον είχε χαλιναγωγήσει η βοηθός της. Το θέμα είναι αν πρόκειται για κάτι που θα εμφανίζεται και θα εξαφανίζεται. Όσο δε βήχει και δεν αποφεύγει την άσκηση είμαστε καλά πάντως, λέει.