help!Πονοι στη μεση!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Παιδια καλησπερα!
Πριν απο λιγες μερες στην προσπαθεια της να πηδηξει [ανω μου η Συλβια,χτυπησε τη μεση της στην ακρη του τραπεζιου.Οχι στη γωνια.Δεν εδειξε σημαδια πονου τοτε...
Γυρισα πριν απο λιγο απο τη δουλεια και ενω αλλες φορες ενθουσιαζοταν που με εβλεπε σημερα ειχε πολυ μαζεμενη αντιδραση..Σκεφτηκα οτι θα εχει κανει καμια ζημια και περιμενει κατσαδα..Πηγε ξαπλωσε στο κρεβατι της και καθοτανε εκει.Οταν πηγα να τη χαιδεψω, στο αγαπημενο της σημειο(πανω απο την ουρα της,και προς τη μεση)ενω αλλες φορες μουγκριζε απο ευτυχια σημερα γλυφεται νευρικα,και καποια στιγμη βογγηξε.πηγαμε για τσισα,και δεν ετρεχε οπως συνηθως,αλλα περπατουσε σιγα.Και απο τοτε ειναι καπως αδιαθετη.Εφαγε κανονικα και με ορεξη ομως.
Ειχα κλεισει ραντεβου με τον γιατρο μας για την πεμπτη για γενικες εξετασεις και σημερα ο γιατρος δεν ειναι καν στο νησι.Τι να κανω??Εχω ανησυχησει παρα πολυ...Φοβαμαι μην εχει τιποτα με τη σπονδυλικη στηλη..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Οσο περισσότερο ακινησία γίνεται, μέχρι να την δει γιατρός.
Αν έχεις crate, το χρησιμοποιείς άμεσα και δεν αφήνεις να κάνει επικίνδυνες κινήσεις, που βέβαια φαντάζομαι, ότι δυσκολεύεται έτσι κι αλλιώς να τις κάνει. Αν πάντως χρειαστεί να ανέβει ή κατέβει κάπου, πάρτην αγκαλιά. Μην δώσεις παυσίπονο ή τίποτα τέτοιο. Αν βέβαια δεις ότι κάπως χειροτερεύει, τουλάχιστον μίλησε στο τηλέφωνο με τον γιατρό σου.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
δεν εχω crate.Ειναι στο κρεβατι της,πηγε απο μονη της εκει, ενω συνεχεια ειναι ουρα μου οπου παω..Να δω δηλαδη πως θα εξελιχθει και να επικοινωνησω με τον γιατρο αν χειροτερεψει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Εφόσον δεν έχεις την επιλογή να την πας άμεσα σε γιατρό, ναι. Κι αυτά, μόνο επειδή μιλάμε για γαλλικό. Αν επρόκειτο για άλλη ράτσα, θα σου έλεγα να μην ανησυχείς ιδιαίτερα, αλλά σε πρώτη ευκαιρία και αν εξακολουθούσε να πονάει, ας την έβλεπε κι ένας γιατρός. Καλό θα ήταν να μην μετακινείται συνεχώς πάντως.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Και εγω επειδη ειναι γαλλικο εχω φρικαρει..Ελπιζω να υπερβαλλω και να μην ειναι κατι σοβαρο.Ειναι μαζι μου τωρα και κοιμαται..Ευχαριστω πολυ mareco!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επειδή είναι γαλλάκι που έχουν ως φυλή κάποια θεματάκια με την σπονδυλική στήλη, μήπως να πήγαινες μια βόλτα από τον κτηνίατρο;
Μην τυχόν δηλαδή το χτύπημα είναι η αφορμή κι όχι η αιτία του πόνου...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Επειδή είναι γαλλάκι που έχουν ως φυλή κάποια θεματάκια με την σπονδυλική στήλη, μήπως να πήγαινες μια βόλτα από τον κτηνίατρο;
Μην τυχόν δηλαδή το χτύπημα είναι η αφορμή κι όχι η αιτία του πόνου...
O κτηνιατρος λειπει σημερα και ζω σε νησι οποτε δεν εχω πολλες δυνατοτητες...Την πεμπτη θα μας δει ετσι κι αλλιως.Αν χειροτερεψει θα προσπαθησω να βρω μια λυση.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΟΚ τότε...
Υπομονή μέχρι την πέμπτη κι όσο μπορείς να την έχεις μαζεμένη...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αν πρόκειται για Hemivertebrae θα πρέπει να το δει γιατρός άμεσα.
τα Hemivertibrae απο μονα τους δεν ειναι το προβλημα- σχεδον ολα τα γαλλικα εχουν.
Αλλα εαν εχει παθει δισκοκοιλη η προβολη δισκου- το να περιμενει μεχρι την πεμπτη και να παει μετα σε κτηνιατρο στο νησι που εχει αγνοια για της ιδιαιτεροτητες της φυλης σε αυτην την περιπτοση, μποερει να ειναι και μοιραιο!

Εγω μολις αντιληφθω θεμα σπονδηλκης, κανω και ενεση κορτιζωνη και Neurobion- και μετα παμε ιατρο.

Οταν αλλες φυλες σε τετοια περιπτοση κανουν και μερες/εβδωμαδες για να φτανουν στην ολικη παραλυση- στα γαλλικα πολλες φορες ειναι θεμα ωρων!

ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να την εχει σε πληρες ακηνισια. Εαν δεν εχεις κλουβι- δες την. Να μην περιφερεται στο σπιτι- και εξω να παει μονο με το λουρι και αυστηρα μονο για της αναγκες της και μεσα παλι!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Μη μου λετε τετοια...Την παρακολουθω εδω και ωρες και σκεφτομαι τα χειροτερα.Δεν εχει παθει ποτε το οτιδηποτε το σκυλι και εχω παγωσει!Δεν εχει Hemivertibrae..τουλαχιστον στην τελευταια ακτινογραφια ηταν ολα μια χαρα.Μπορει να δημιουργηθηκε τωρα αυτο?Σαν να την βλεπω καπως καλυτερα τωρα ομως...Εχει παραπανω διαθεση αλλα δεν επαναπαυομαστε.την εχω δεμενη βεβαια και θα παμε στον γιατρο οπωσδηποτε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.679
11.119
Athens
Μη μου λετε τετοια...Την παρακολουθω εδω και ωρες και σκεφτομαι τα χειροτερα.Δεν εχει παθει ποτε το οτιδηποτε το σκυλι και εχω παγωσει!Δεν εχει Hemivertibrae..τουλαχιστον στην τελευταια ακτινογραφια ηταν ολα μια χαρα.Μπορει να δημιουργηθηκε τωρα αυτο?Σαν να την βλεπω καπως καλυτερα τωρα ομως...Εχει παραπανω διαθεση αλλα δεν επαναπαυομαστε.την εχω δεμενη βεβαια και θα παμε στον γιατρο οπωσδηποτε.
Με ακτινογραφία δεν φαίνεται κατ' ανάγκη. Η δικιά μου έχει μια χαρά ακτινογραφία - για γαλλικά είναι "καλή", παρόλα αυτα έχει πρόβλημα. Μόνο με μαγνητική διαπιστώνεται.
Αν είναι όντως σπονδυλική ο χρόνος μετράει γμτ..
Το θέμα είναι αν του γιατρού εκεί κόβει το μάτι του...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα Hemivertibrae φαινονται στην ακτινογραφια- αφου ειναι παραμορφομενοι σπονδυλοι!
Αλλα και οταν μια σπονδυλικη γαλλικου δεν εχει- δεν παει να πει, οτι δεν θα παθει καποια δισκοπαθεια/προβολη. Το εχουν πολυ ευκολα!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Παιδια μεγαλη αλλαγη!!Μια χαρα τη βλεπω τωρα..σαν να μη τρεχει τιποτα και μαλλον δεν τρεχει τιποτα!Ισως να ειχε πονοκοιλο τι να πω..Με πηγε στην κουλουρη ομως το σκασμενο!Την εβγαλα και εξω πριν για χεσους,μια χαρουλα ηταν!Βεβαια θα την προσεχω για να βεβαιωθω οτι δεν ειναι κατι.Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες και την ενημερωση σας..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.679
11.119
Athens
Τα Hemivertibrae φαινονται στην ακτινογραφια- αφου ειναι παραμορφομενοι σπονδυλοι!
Αλλα και οταν μια σπονδυλικη γαλλικου δεν εχει- δεν παει να πει, οτι δεν θα παθει καποια δισκοπαθεια/προβολη. Το εχουν πολυ ευκολα!
Η ακτινογραφία δεν δίνει όμως πλήρη εικόνα για την κατάσταση στη σπονδυλική στήλη, κατά λεγόμενα και του ορθοπεδικού και του δικού μας κτηνιάτρου. Τέσσερεις κτηνίατροι τη δική μας την ακτινογραφία την βρήκαν σχετικά καλή για γαλλικό μπουλντόγκ- αλλά δεν λέει κάτι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η ακτινογραφία δεν δίνει όμως πλήρη εικόνα για την κατάσταση στη σπονδυλική στήλη, κατά λεγόμενα και του ορθοπεδικού και του δικού μας κτηνιάτρου. Τέσσερεις κτηνίατροι τη δική μας την ακτινογραφία την βρήκαν σχετικά καλή για γαλλικό μπουλντόγκ- αλλά δεν λέει κάτι.
Ναι ετσι ειναι- προβλημα φαινεται μονο στην μαγνητικη- και μονο οταν ειναι σε οξεια φαση!

Παιδια μεγαλη αλλαγη!!Μια χαρα τη βλεπω τωρα..σαν να μη τρεχει τιποτα και μαλλον δεν τρεχει τιποτα!Ισως να ειχε πονοκοιλο τι να πω..Με πηγε στην κουλουρη ομως το σκασμενο!Την εβγαλα και εξω πριν για χεσους,μια χαρουλα ηταν!Βεβαια θα την προσεχω για να βεβαιωθω οτι δεν ειναι κατι.Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες και την ενημερωση σας..
Επειδη το εχω περασει και αυτο- η πρωτη μου γαλλιδα παθαινε "κρισεις πονου" που υποχωρουσαν μετα απο λιγες ωρες και εγω αναπαυομουν μετα!
Αλλα ειχε κατι σαν "ισχυαλγια" που το προκαλουσε αυτες της κρισεις!

Μην την αφηνεις να κινηθει ακομα! Αστην 4-5 μερες με απολτυτος ελεχομενες κινησεις. Μονο εαν τοτε δεν εχει ξαναβγαλει κατι, μπορεις να αναπαυτεις για την ωρα.