Hemivertebrae

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Καλησπέρα παιδιά!
Τις τελευταίες 2 μέρες το γαλλικό μπουλντογκ του φίλου μου δε στεκόταν και τόσο καλά στα μπροστινά του πόδια και σήμερα που η κατάσταση χειροτέρεψε, τον πήγε στο κτηνίατρο. Του έβγαλε ακτινογραφία και του είπε ότι πάσχει από hemivertebrae... Απ'ότι κατάλαβα του είπε ότι έχει πρόβλημα στους σπονδυλους και ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς μέχρι που τελικά θα παραλύσει τελείως και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα... Του έδωσε κάποιο κορτιζονούχο και του είπε να τον ξαναπάει αύριο αλλά ουσιαστικά δεν άφησε κανένα περιθώριο για βελτίωση...
Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία?
Το σκυλάκι είναι 3 ετών και μέχρι σήμερα ήταν υγιέστατο...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Ξέρουμε κανένα ορθοπεδικό με εμπειρία στα γαλλάκια??? Επίσης ξέρουμε αν το σκυλάκι της vrmode συνήλθε "εντελώς" ή χειροτέρεψε?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Συνηθως σε hermivertibrae ο σκύλος δεν στέκεται καλα στα πίσω πόδια.
Και απο εκει και πέρα θέλει πάρα πολύ προσοχή στον σκύλο, ακινησία γενικά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
H σκυλιτσα της vrmode συνηθλε, αλλα επαθε αλλο ενα επεισοδιο μετα απο λιγες μηνες, οπου ετρεξε αμεσως και προλαβε και παλι το κακο.

Οπος ειχα γραψει και σε θεμα που σου παρεθεσα- τα hemivertebrae απο μονα τους δεν ειναι προβλημα.
Απλα ειναι παραμοροφμενοι σπονδυλοι που δεν συνγκρατουν τους μεσοσπονδυλους δισκους και τα μεσα τους καλα στην θεση τους- με αποτελεσμα να υπαρχει αυξημενος κινδυνος για προβολη η ακομα και προπτοση δισκου.
Σχεδον ολα τα γαλλικα εχουν- αλλα λιγα, αλλα πολλα ( η μια δικια μου εχει 5 στην σειρα, αλλα στην θωρακικη, που υποτιθεται οτι δεν ειναι και τοσο "επικινδυνα", επειδη εκει υπαρχει και στιρηξη απο τα πλευρα). Ενα επισοδειο με ελαφρια "παραλυση¨το εχουμε περασει και εμεις.

Για αρχη κρατα τον σκυλο σε απολυτη ακινησια για καμια 10αρια μερες και ακολουθα θεραπεια με κορτιζωνη και βιταμινη Β κομπλεξ ( Νeurobion).
Κοψτε ολες της αποτομες κινησεις ( παιχνιδια με μπαλακια, οπου ο σκυλος τρεχει και σταματαει αποτιμα), τραβιγματα ( παιχνιδια με tug), πηδηματα ( καναπεδες, κρεβατια) και σκαλες.
Εγω, επειδη την ειχα παθει με την πρωτη μου γαλλιδα, εχω τα τωρινα μου σε μεγαλη προσοχη, παντα με την σκεψη οτι ειναι υποψιφηοι για προβληματα με την σπονδυλικη στυλη τους.

Εγω ορθοπαιδικο που να ξερει ακριβος το τι πρεπει να κανει σε περιπτοση προβολη δισκου, δεν εχω βρει ακομα. Ακομα και δικος μας ιατρος ( εχουμε τον ιδιο με την vrmode) δεν αντιμετοπιζει το θεμα παντα οπος θα ηθελα εγω. Δηλαδη καθαρα εμπειρικα κανω πολλα πραγματα μονη μου.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Συνηθως σε hermivertibrae ο σκύλος δεν στέκεται καλα στα πίσω πόδια.
Και απο εκει και πέρα θέλει πάρα πολύ προσοχή στον σκύλο, ακινησία γενικά.
Εξαραται που στην σπονδυλικη εντοπιζεται το προβλημα.
Εαν ειναι στην αυχενικη- ο σκυλος εχει και στα μπροστινα ποδια προβληματα.
Εαν ειναι στην θωρακικη η στην οσφυηκη τα προβληματα μετατοπιζονται προς τα πισω.

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
Καλησπέρα και από μένα και ολόψυχα περαστικά!!!Εμείς αντιμετωπίζουμε το τελευταίο τρίμηνο προβολή 12-13 θωρακικού σπονδύλου...Μας παρακολουθεί ο κύριος Βλαχόπουλος στην Ν.Σμύρνη από τους καλύτερους κτηνιάτρους με ειδικότητα ορθοπεδικού και πολύ ευγενικός άνθρωπος...Δεν είχαμε παράλυση αλλά ο σκυλάκος πονάει και πάμε συντηρητικά με κορτιζόνη έχοντας δει μια μικρή βελτίωση..Για χειρουργείο μας είπε ο γιατρός θα προχωρήσουμε μόνο εαν δείξει αστάθεια,παράλυση κτλ...πω πω πόσο καταλαβαίνω τον πόνο του φίλου σου...πόσο μάλλον πολύ περισσότερο είναι και μικρούλης ο σκυλάκος...

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Περαστικά και σε εσάς τα καλύτερα εύχομαι :)
Τελικά αποφασίσαμε να μη τον πάμε στον ίδιο κτηνίατρο αλλά σε ορθοπεδικό ο οποίος μας είπε ότι σύμφωνα με την ακτινογραφία είναι περίεργο που έχει πρόβλημα στα μπροστινά πόδια... Οπότε θα τον πάμε τώρα να τον δει...

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Περαστικά και σε εσάς τα καλύτερα εύχομαι :)
Τελικά αποφασίσαμε να μη τον πάμε στον ίδιο κτηνίατρο αλλά σε ορθοπεδικό ο οποίος μας είπε ότι σύμφωνα με την ακτινογραφία είναι περίεργο που έχει πρόβλημα στα μπροστινά πόδια... Οπότε θα τον πάμε τώρα να τον δει...
εύχομαι να σας πει ευχάριστα θα περιμένουμε νέα!!!!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Πήγαμε τον μικρό στον κύριο Δανούρδη στο Χαλάνδρι. Λάθος έκανα, δεν είχε δει ακόμα την ακτινογραφία και ούτε την πολυκοίταξε μιας που μας είπε ότι είναι τεχνικά κακή και το μόνο που δείχνει είναι υποψία hermivertibrae αλλά σε σπονδύλους που θα έπρεπε, αν βλέπαμε πρόβλημα, να είναι στα πίσω πόδια. Αλλά αφού τον εξέτασε μας είπε ότι η κλινική εικόνα του σκύλου δείχνει πρόβλημα στο μπροστά αριστερό και άρα αυχενικό πρόβλημα. Αύριο το πρωί θα πάμε για μαγνητική και ως πιο πιθανό ενδεχόμενο μας έδωσε την προβολή δίσκου. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα χρειαστεί επέμβαση. Διαφορετικά μπορεί να είναι μυελίτιδα ή κάτι τέτοιο... Τώρα δεν ξέρω αν αυτά είναι "καλά" ή κακά νέα πάντως δε μας είπε ότι το σκυλάκι πάει κατευθείαν για... ενεση... σε κανα μηνα σαν τον άλλο το γελοίο! Επίσης μας είπε να κόψουμε την κορτιζόνη γιατί μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα της μαγνητικής...

Neo 1982

Active Member
27 Αυγούστου 2013
34
0
Μάλιστα...περιμένουμε την μαγνητική λοιπόν...:confused: όπως και να έχει εύχομαι να είναι το πιο αντιμετωπίσιμο...
Που θα κάνετε μαγνητική?

Last edited: