husky siberian

hackerinside

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2012
172
0
Αριδαια
καλισπερα σας θα ηθελα να μαθω απο καποιους που εχουν εμπειρια στα χασκι,...

θελω να παρω χασκι,απλα θα ηθελα να μαθω πως αντιδρουν σαν σκυλια,

ποσα περιπου χρειαζονται χρηματα για τροφη...
επειδη δεν θα μπορεσω να το παω για εκπεδευση γιατι ζητανε πολλα χρηματα θα μπορεσω εγω να το εκπεδευσω διαθετο πολυ ωρα και αυλη επειδη μενω σε μονοκατοικια,και οταν εννοω να μπορεσω εγω να τα εκπεδευσω δηλαδη να μου πει καποιος καποια πραγματα και να τα τηρω,,

εμαθα οτι δεν μαθενουν ευκολα δηλαδη τι σημενει αυτο??

το καλοκαιρι μπορουν να ζησουν εννοο βολτες και τα λοιπα...

θελω να μου πειτε την γνωμη σας ...

σας ευχαριστω!!!

hackerinside

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2012
172
0
Αριδαια
οντως αλλα γιαυτο ρωταω να μαθω,,ηθελα πολυ να παρω ακιτα αλλα δν μπορω να διαθεσω τοσα χρηματα φιλε μου

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Καλως ήρθες φίλε μου!!Επειδή δεν ξέρω και πολλά για τα χάσκυ το γρίφος πήγαινε στ μέλος Grifos για να επέμβει με τις γνώσεις που όντως κατέχει!!!

Mr Husky

Member
9 Μαρτίου 2012
14
0
Τα husky αν και εξυπνα σκυλια βαριουνται ευκολα για αυτο ειναι λιγο δυσκολο να τα εκπευδευσεις οσο για το καλοκαιρι καλο θα ηταν να ειναι μεσα στο σπιτι με κλιματιστικο και να το βγαζεις βολτα βραδακι.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σάκη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια, ξέρω μερικά πράγματα, δεν είμαι ειδήμων όμως.

Καλώς ήρθες Χάκερ στο dogforum :)

Εσύ περιμένεις απαντήσεις, εγώ όμως για αρχή σου επιφυλάσσω ερωτήσεις.

Γιατί Χάσκι;
Ζεις μόνος;
Θα είναι οικογενειακός σκύλος ή προσωπικός δικός σου;
Έχεις ξεμπερδέψει με φοιτητικά χρόνια και στρατιωτικό;
Γνωρίζεις το σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου και ειδικά μιας τόσο απαιτητικής ομάδας σκύλων όπως η 5 ώστε να ζήσετε απροβλημάτιστα και για πολλά χρόνια ευτυχισμένοι με το φίλο σου;
Τί άλλες εμπειρίες έχεις από σκυλιά;
Τί χαρακτήρα έχεις; Τί σ' αρέσει να κάνεις;
Πώς φαντάζεσαι τη ζωή με το νέο σου φίλο;

Κι επειδή θα λείψω αρκετές ώρες κι είμαι σίγουρος πως ''βιάζεσαι'' για κάποιες απαντήσεις, να επικαλεστώ κι εγώ με τη σειρά μου τα μέλη Sadah και Lavernne που μπορούν να σου πουν και πάρα πολλά για την κουταβοπερίοδο που την έχουν πιο πρόσφατη στη ζωή τους.

Καλό απόγευμα :)

hackerinside

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2012
172
0
Αριδαια
απο τα δυο σκυλια που θα ηθελα ειναι τα χασκι και τα ακιτα,δεν ξερω απο μικρος μου αρεσε αυτα που διαβαζα για τα χασκι,οσο για το ακιτα εχει καποιο χρονο παω και παρακουλουθο σε συκεντροσης,..
οχι δεν ζω μονος ειμαστε 4 μελης οικογενεια...
Θα είναι οικογενειακός σκύλος ή προσωπικός δικός σου; και οικογενιακος και προσοπικος...
τα εχω ξεμπερδεψη 25 χρονον ειμαι...
Γνωρίζεις το σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου και ειδικά μιας τόσο απαιτητικής ομάδας σκύλων όπως η 5 ώστε να ζήσετε απροβλημάτιστα και για πολλά χρόνια ευτυχισμένοι με το φίλο σου; τι εννοεις φιλε μου οτι σκυλι αν παρω θα παρω απο εκτροφεα...
ειχα ποιο μικρος καμποσα σκυλια ημιαιμα,τα πηγαινα μια χαρα...
χαρακτηρα καλο, αθλουμε παιζο ποδοσφαιρο...
Πώς φαντάζεσαι τη ζωή με το νέο σου φίλο;να ειμαι εγς γιαυτον και αυτοσ για μενα οσο και αν φαινεται τοσο παραξενο...
και πανο απο ολα σε ευχαριστω που βοηθας ¨...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
οντως αλλα γιαυτο ρωταω να μαθω,,ηθελα πολυ να παρω ακιτα αλλα δν μπορω να διαθεσω τοσα χρηματα φιλε μου
Είτε ακίτα είτε χάσκυ, από σωστό εκτροφέα δεν νομίζω να έχουν διαφορά στην τιμή...Τουλάχιστον μεγάλη διαφορά

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com

επειδη δεν θα μπορεσω να το παω για εκπεδευση γιατι ζητανε πολλα χρηματα θα μπορεσω εγω να το εκπεδευσω διαθετο πολυ ωρα και αυλη επειδη μενω σε μονοκατοικια,και οταν εννοω να μπορεσω εγω να τα εκπεδευσω δηλαδη να μου πει καποιος καποια πραγματα και να τα τηρω,,

σας ευχαριστω!!!
Μιας που μας φώναξε ο Γρίφος, να μαι και εγώ!! :p

Λοιπόν, τα Χάσκυ είναι ανεξάρτητα πλάσματα και αρκετά επιφυλακτικά με ξένους, ειδικά όταν αυτοί βρίσκονται έξω από την πόρτα του σπιτιού σου (πιτσαδόρους, επισκέπτες και γενικά άτομα που δεν τα γνωρίζουν)... Είναι πανέξυπνα και για να κάνουν αυτό που θέλεις χρειάζονται κίνητρο (βλέπε φαγητό, παιχνίδι, κλπ)..
Δε πιστεύω οτι σου χρειάζεται εκπαιδευτής, εφόσον πάρεις χάσκυ, με πολύ διάβασμα και με ακόμα περισσότερη θέληση, θα τα καταφέρεις και μόνος σου για τη ΒΥ (Βασική Υπακοή). Όχι οτι μπορείς να τον εκπαιδεύσεις για φύλακα, μιας και δεν είναι...
Οτι θελήσεις να του μάθεις (τουαλέτα, βασικές εντολές όπως κάτσε, μείνε, κάτω, έλα, μη, κλπ.), το κάνεις πάντα με μία λιχουδιά στο χέρι! Θα τα μάθει όλα πάρα πολύ γρήγορα!!

Τα χρήματα που θα διαθέσεις αν το πάρεις από εκτροφέα, δε διαφέρουν πολύ από αυτά που θα δώσεις για ακίτα!! 100 ευρώ πάνω, εκατό ευρώ κάτω... Γύρω στα 1000 θα σου βγει από εκτροφέα είτε για χάσκυ, είτε για ακίτα...

Το χρηματικό ποσό για την τροφή εξαρτάται από την ίδια την τροφή που θα αποφασίσεις να δώσεις, π.χ. φρισκις 5 ευρώ τα 3 κιλά και ρόυαλ κάνιν 27.7 ευρώ τα 4 κιλά!!!
Από τη μία η φρίσκις είναι σκέτο άχυρο και όχι σκυλοτροφή για να μεγαλώσεις το σκύλο σου, ενώ η ρόυαλ κάνιν είναι τις καλύτερες κατά την άποψη μου! Υπάρχουν και άλλες πάρα πολύ καλές τροφές, αν ψάξεις στο φόρουμ, θα βρεις.. Στην προκειμένη παραθέτω απλά ένα παράδειγμα...

Το καλοκαίρι εμείς βγάζαμε την Ηλέκτρα μας μόνο νωρίς το πρωί (6.30-7.30) και αργά το βράδυ (22.00-23.00), μεσημέρι ποτέ!!!
Στο μπαλκόνι υπήρχε πάντα μία πισινούλα με κρύο νερό και το air condition δούλευε 24/7.

Τα χάσκυ θέλουν αρκετά συχνά χτένισμα!

Μία συμβουλή.. Μην πάρεις χάσκυ γιατί είναι πολύ όμορφο σκυλί, πάρε το για όλα τα υπόλοιπα προτερήματά του!!

Ακόμα μία.. Μη το πάρεις για να το έχεις μονίμως στην αυλή.. Θέλουν να είναι μαζί με την οικογένεια- αγέλη τους...
Ακόμα και τώρα τον χειμώνα, η Ηλέκτρα είναι μέσα μαζί μας και ας έχουμε την μπαλκονόπορτα ορθάνοιχτη.. Απλά μπαινοβγαίνει.. Παίρνει τον αέρα της και ξανά ύπνο στα πόδια μας!! Το ίδιο και ο κουταβούλης μας!!

Last edited:

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη

σας ευχαριστω!!!
Μαθαινουν πολυ ευκολα αρκει να υπαρχει ο καταλληλος λογος...
Ειτε αυτος λεγεται λιχουδια, ειτε λεγεται το αγαπημενο του παιχνιδι (προκειμενου να το παρει πισω)
Ειναι σκυλια που θελουν καλο λογο για να κανουν κατι και πιστεψε με αν θεωρησει οτι εχει κατι καλυτερο να ασχοληθει, την ωρα που εσυ θελεις να κανεις κατι αλλο, μπορει να γυρισει να κοιταξει με βλεμα του στυλ ''οκ ειπες οτι ειχες να μου πεις, ασε με στη δουλεια μου τωρα''
Πολλοι κανουν το λαθος να νομιζουν οτι ειναι χαζα σκυλια και οτι δεν ακουνε, η μαθαινουν δυσκολα οπως ειπες κ εσυ. Στην πραγματικοτητα ειναι τοσο εξυπνα οσο οταν ακουνε μια εντολη, να αναρωτιουντε...

''Γιατι να το κανω αυτο τωρα;
Εχω λογο;
Ποιος ειναι;''

Ειναι ανεξαρτητα σκυλια, αυτοβουλα με ελευθερο πνευμα και χαρακτηρα. Τα πανε περιφημα με παιδια, αλλα ειναι αρκετα καχυποπτα με ξενους, σε σημειο που αυτο παρεξηγειτε απο πολλους και μεταφραζεται ως φοβος, ενω δεν ειναι. Λατρευουν την αγελη τους και θελουν να ειναι μαζι τους οχι ομως να ειναι προσκολλημενα συνεχως με αυτην. (Αυτο συμβαινει και αναλογα με το ατομο φυσικα) Να θυμασαι πως οσο περισσοτερο χρονο διαθετεις στο σιβηρικο σου, ειδικα οσο ειναι κουταβι, τοσο πιο ισσοροπημενο, θα γινει ως ενηλικο!
Η φυλη μπορει να ανταπεξελθει σε διαφορα κλιματα λογο της διπλης γουνας που διαθετει, με αποτελεσμα να κραταει την θερμοκρασια του τον χειμωνα, αλλα και το καλοκαιρι. Καπου εχει αναλυθει αυτο στο παρελθον αν θυμαμαι καλα, με μια αναζητηση θα το βρεις ευκολα.
Αυτα τα λιγα απο εμενα προς το παρον.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Στην πραγματικοτητα ειναι τοσο εξυπνα οσο οταν ακουνε μια εντολη, να αναρωτιουντε...

''Γιατι να το κανω αυτο τωρα;
Εχω λογο;
Ποιος ειναι;''
Κι η σημαντικότερη ίσως ερώτηση,
''αν πρέπει να το κάνω, γιατί να το κάνω έτσι'';
''υπάρχει άλλος τρόπος'';

Ο σκύλος θέλω να πιστεύω πως θα έχει ελεύθερη πρόσβαση τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και στην αυλή. Αλήθεια, η αυλή είναι πλακοστρωμένη, ή χώμα; Υπάρχουν κι εκεί κάποιες προϋποθέσεις για την παραμονή του σκύλου σ' αυτό το χώρο, αλλά δεν είναι ακόμη καιρός να τα πούμε αυτά.

Όπως σου έγραψαν παραπάνω για να το επιβεβαιώσω κι εγώ, είτε πάρεις Χάσκι, είτε πάρεις Ακίτα, είτε Γερμανικό Ποιμενικό, είτε Πουντλ εφ' όσον μιλάμε για αγορά από εκτροφέα που είναι μονόδρομος εφ' όσον θέλεις καθαρόαιμο, δεν υπάρχουν πρακτικές διαφορές στην τιμή.

Κατά κύριο λόγο για την τροφή, θα πρέπει να υπολογίζεις ότι ένα καλό δεκαπεντόκιλο ανάλογα με τη φίρμα, κοστίζει από 35 ευρώ και πάνω. Σε γενικές γραμμές για τις φυλές μας απ' όσο έχω δει η ημερήσια πρόσληψη ορίζεται από 270 έως 400 γραμμάρια αναλόγως συστατικών, ειδικών περιόδων στη ζωή και δραστηριότητας και ηλικίας. Όπως καταλαβαίνεις οριακά ένα σακί καλύπτει από ένα μήνα και ίσως λίγο παραπάνω.

Πρέπει να γνωρίζεις μιας και έγραψες ''να είμαι εγώ γι' αυτό κι εκείνο για 'μενα'', το Χάσκι είναι ένας σιωπηλός σκύλος, όχι ιδιαίτερα επικοινωνιακός μέχρι να μάθεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια και τον τρόπο που επιλέγει να στα δείξει. Θα είναι πραγματικά δίπλα σου αν τον χρειαστείς. Θα σου πει καλημέρα με τον τρόπο του, θα απαιτήσει την αγάπη σου με τον τρόπο του, θα σε θεωρήσει δεδομένο την ίδια στιγμή που θα σε τσεκάρει ώστε να επιβεβαιώνεται και είναι δεδομένο άπαξ και μιλάμε για Χάσκι, Μάλαμιουτ και Ακίτα ότι ΕΣΥ του ανήκεις κι όχι εκείνο σε 'σενα. Γι αυτό απ' την αρχή με ευγένεια αλλά και στιβαρότητα πρέπει να μάθει ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης σας.

Η Lavernne σου έγραψε πως εκπαιδεύεται εύκολα με ένα μεζεδάκι. Η αλήθεια όμως είναι πως η Lavernne και ο Sadah (που ήταν πιο φειδωλός και μπράβο του) έχουν αναθρέψει ένα κι αναθρέφουν και δεύτερο Χάσκι, αυτό που είναι εύκολο για 'μας δεν είναι τόσο εύκολο στην αρχή. Θέλω να πω ότι ο μεζές θα σε διευκολύνει αλλά μη φανταστείς ούτε για δευτερόλεπτο ότι το Χάσκι εξαγοράζεται και να θυμάσαι πάντα ότι θα προτιμήσει τον τρόπο του παρά το δικό σου για να κάνει ή να αποφύγει κάτι.

Με προβληματίζει λίγο ο παραλληλισμός Χάσκι με Ακίτα. Ανήκουν στην ίδια ομάδα φυλών, αλλά στην πραγματικότητα δεν παραλληλίζονται. Θέλω να σου εφιστήσω λοιπόν την προσοχή ότι επιλέγουμε σκύλο βάσει χαρακτήρα, συνειδητοποιούμε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε βάσει αναγκών και απαιτήσεων της φυλής και τελικά χρησιμοποιούμε την εξωτερική εμφάνιση για να αποφασίσουμε ποιό σκύλο θέλουμε απ' τους όσους στους οποίους έχουμε καταλήξει. Αν επιλέξεις ένα σκύλο γιατί σ' αρέσει η εμφάνιση του και μόνο είναι πολύ πιθανό να μη δέσει η ζύμη.

Όταν σε ρώτησα για το χαρακτήρα σου, το να μου απαντήσεις ότι είναι καλός εμένα δε μου λέει τίποτα αυτό και δε με βοηθάς ώστε να πω με μεγαλύτερη άνεση τη γνώμη μου. Δε μ' ενδιαφέρει αν έχεις καλό χαρακτήρα, δεν ψάχνω ταίρι. Μ' ενδιαφέρει τι σ' αρέσει να κάνεις, πως περνάς το χρόνο σου, ποιά είναι τα βασικά μειονεκτήματα σου και ποιές αρετές πιστεύεις ότι έχεις.

Χάσκι σημαίνει ξεκινάω να περπατάω, δεν προκαθορίζω μια διαδρομή γιατί κι εμένα μ' αρέσει να πηγαίνω μια βόλτα για ευχαρίστηση χωρίς συγκεκριμένη διαδρομή γιατί βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια, έτσι είναι και αυτός ο σκύλος. Του αρέσει να ανακαλύπτει συνέχεια, είναι περίεργος, σοβαρός, ελεύθερος. Αν είσαι έτσι, μη διστάσεις ούτε στιγμή να θεωρήσεις το Χάσκι σοβαρή επιλογή. Αν δεν είσαι έτσι, ή δε σου αρέσει, δεν πρόκειται να του το αλλάξεις. Το Χάσκι δεν είναι και δε θα γίνει στρατιωτάκι ούτε για 'σενα, ούτε για κανέναν άλλο.

Μπαλάκια, δισκάκια, παιχνιδάκια δεν είναι για το Χάσκι, βαριέται. Του αρέσει να τρέχει, να περπατάει, να ανακαλύπτει και όσο περίεργο κι αν φαίνεται στους απέξω, πραγματικά απολαμβάνει να είναι μαζί σου και να του μιλάς, καταλαβαίνει. Τη στιγμή που θα χρειαστείς την αφοσίωση, ή την αγάπη του θα σου δείξει πως υπάρχουν μέσα του, αλλά συνεχώς πρέπει να τα κερδίζεις.

Η εκπαίδευση του δεν είναι εύκολη, ούτε δύσκολη, είναι ιδιαίτερη. Και όπως έγραψα παραπάνω απαιτείται ευγένεια και στιβαρότητα.