Απο ποτε η αληθεια ειναι δογματικοτητα?
Μάλλον το "δογματικός" δεν ήταν η καταλληλότερη λέξη.
"Απόλυτος" θα έλεγα καλύτερα.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προκαλέσω ή να θείξω κανένα.
Αλλά μια συζήτηση στο θέμα, θα με ενδιέφερε πολύ

.
Απο ποτε με το να υποστηριζεις ενα πιο υγειη σκυλο σε κανει λατρη των κυνομαχιων?
Δεν υπέθεσα κάτι τέτοιο.
Για ονομαααααααά... (που έλεγε και η χύρα του Λαζόπουλου

)
Ειναι το σημερινο μπουλ τερριε ενα sporting dog ικανο να ακολουθησει στα παντα τον ανθρωπο του?
Πρεπει να ειναι fit η ειναι fit?
Νομίζω οτι ακόμα, είναι.
Η αλήθεια όμως είναι οτι κρίνω απο ένα πολύ μικρό αριθμό ΒΤ τα οποία έχω γνωρίσει απο κοντά (και απο την ίδια "γραμμή) και φυσικά απο τον δικό μου.
Απο αυτά που διαβάζω όμως σε ξένα forum πραγματικά ανυσηχώ για το μέλλον της ράτσας και το έχω εκφράσει σε εκτροφείς, προσπαθώντας να προκαλέσω συζητηση και να μάθω πως βλέπουν αυτοί τα πράγματα.
To πρωτο προτυπο του 1896 φυσικα και δεν ζητουσε τετοιυ ειδους κρανιο,στα τελη της δεκαετιας του 20 το προτυπο οριστηκε ωστε το κεφαλι να μοιαζει με μπαλλα του ραγκμπι,πραγμα περιεργο για εναν σκυλο...
Φυσικα εμας μπορει να μας αρεσει αλλα δεν ρωτησαμε τον σκυλο εαν του αρεσει...
Κρίνοντας απο τον δικό μου θα σου πω οτι του αρέσει και πάρα πολύ. Τον βολεύει στον ύπνο

Πρέπει να βάλω φωτογραφία να δείτε.

Και απ'όσο ξέρω πρόβλημα υγείας δεν προκαλείται απο το σχήμα του κρανίου.
Τουλάχιστον προς το παρόν.
Αν στο μέλλον οι εκτροφείς βγάλουν ΒΤ με προβοσκίδα...
Για την γλυπτικη και της παραξενιεςς μας υπαρχει το μαρμαρο η ζωγραφικη και αλλα τοσα οχι ζωντανοι οργανισμοι που υποφερουν απο τις επιλογες μας.
Καλά ας μην το πιάσουμε αυτό καλύτερα.
Οι μισές ράτσες είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, αλλοφροσύνης, τρέλας, παραξενιάς όποια λέξη και να βάλλετε εγώ θα συμφωνήσω.
Αλλά εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, εμένα η προκαλούμενη ποικιλομορφία, μου αρέσει.
Και τελος δεν μπορει ο σκυλος που εδωσε το αιμα του σε τοσες φυλες για να εμφυτευσει το αθλητικο ιδεωδες και τη θεληση να ευχαριστησει τον ανθρωπο του να εχει καταντησει σκια αυτου που καποτε ηταν..
Ο σκυλος που μπορουσε να κανει τα παντα
απο νταντα των παιδιων μεχρι κυνηγος μεγαλου θηραματος και σκυλος της αστυνομιας.
Εδώ θα συμφωνήσω εν μέρει και θα ρίξω το φταίξιμο στους εκτροφείς που πατώντας στο ελλειπές κατά τη γνώμη μου standard, οδηγούν τη ράτσα σε υπέρβαρους εκπροσώπους.
Ειμαι σιγουρος οτι το σημερινο μπουλ τερριε εχει τη θεληση να κανει ολα αυτα τα πραγματα αλλα το πνευμα προθυμο ,η σαρκα ασθενεις και μαλιστα βαρια
Εδώ θα διαφωνήσω όμως.
Όσο αφορά στο παρόν, υπερβάλεις.
Όσο αφορά στο μέλλον και το που πάει η ράτσα θα συμφωνήσω. Έχω τις ίδιες ανυσηχίες.