Jack russell ή Beagle?

Ad94

Active Member
29 Αυγούστου 2015
42
1
30
Με γοητευουν εξισου και οι δυο ρατσες.. Μενω σε διαμερισμα μεγαλο, βολτες μπορω σιγουρα πρωι βραδυ..το ξερω οτι τα μπιγκλ ειναι πιο απαιτητικα αλλα δεν αρκει; Γενικα, σε προηγουμενη φαση ειχαμε ενα γιορκ σαιρ (αδερφος.. Πεθανε στα 7 του απο ενα μικρο πεσιμο..δεν ξερουμε ακριβως τι συνεβη..οτι χειροτερο..ηταν μελος της οικογενειας),συνεπως θα ειναι σιγουρα μια μεταβαση..ειτε επιλεγοντας το τζακ ειτε το μπιγκλ.
Σορρυ για την φλυαρια. Εσεις παντως θα μου προτεινατε να προβω σε αποκτηση νεου σκυλου παρολο που ο χαμος του μικρουλη μας ειναι ακομη νωπος; Ευχαριστω

Ad94

Active Member
29 Αυγούστου 2015
42
1
30
τι ακριβώς σε έχει "τραβήξει" σε αυτές τις δύο φυλές και είσαι σε δίλημμα?
αρκετοι παραγοντες, απο την ερευνα που χω κανει νομιζω ειναι οι επικρατεστερες -για τα δεδομενα μου- φυλες..σιγουρα υπαρχουν πολλα που δεν γνωριζω :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μα λες ότι είσαι αναμεσα σε 2 φυλές αλλά ενώ ρωτάω τι σε τραβηξε, δεν μου εξηγείς. Ετσι κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει.

Όσο για το γιορκι, πόσα κιλά ηταν και τι πέσιμο έκανε ώστε να είναι θανατηφόρο?
Ωσπου να βρεις το κουτάβι που θες όπως το θες...θα περάσει καιρός, οπότε θα είσαι και πιο ετοιμος/η

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.925
5.314
patra
grdane.blogspot.com
επεπιτα απο τον χαμο ενος αγαπημενου σκυλου
πιστευω οτι η αποκτηση ενος νεου σκυλου βοηθαει

αν θελεις πες μας πως σκεφτεσαι την ζωη σου με το νεο σου συντροφο
τι θελεις να κανεις μαζι του
ποιες ασχολιες ωστε να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε περισσοτερο

παραδειγμα αν σου αρεσει το σινεμα και θελεις να βλεπεις ταινιες μαζι του τα σαββατοβραδα ενα μπουλντογκ ισως να ηταν καλυτερο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...παραδειγμα αν σου αρεσει το σινεμα και θελεις να βλεπεις ταινιες μαζι του τα σαββατοβραδα ενα μπουλντογκ ισως να ηταν καλυτερο...
Αυτά είναι τα ωραία!!!

Υ.Γ. Κι ένα Μπουρμπούλ...:) ιδανικό!:cool: Αν δεν υπάρχει "σκυλάκι" απέναντί του...

Last edited:
  • Like
Reactions: Lavernne and GRDANE

Ad94

Active Member
29 Αυγούστου 2015
42
1
30
Μα λες ότι είσαι αναμεσα σε 2 φυλές αλλά ενώ ρωτάω τι σε τραβηξε, δεν μου εξηγείς. Ετσι κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει.

Όσο για το γιορκι, πόσα κιλά ηταν και τι πέσιμο έκανε ώστε να είναι θανατηφόρο?
Ωσπου να βρεις το κουτάβι που θες όπως το θες...θα περάσει καιρός, οπότε θα είσαι και πιο ετοιμος/η
Ηταν 7 ετων, ηταν μικρος αρκετα.. Γυρω στα 3,4 κιλα μαξιμουμ, αυτο που μας συγκλονισε και μας διελυσε ηταν ακριβως το γεγονος οτι ηταν ξαφνικο,ακαριαιο.. Ηταν υγιεστατος,δεν ειχε ποτε θεμα, παντα ευχαρος πανεξυπνος σαν ανθρωπακι.. Δεν γαυγιζε ποτε,μονο γριλισμα..μονο μια φορα πριν 2 χρονια ειχε κανει μια επεμβασουλα στα δοντια..γνωριζεις την ευαισθησια των γιορκις στα δοντια..ηταν περιπου ενα μηνα πριν.. Οντας εξαιρετικα λεμαργος -παντα- "ζητιανευε" λιγο ροδακινο απο τον πατερα μ στο κρεβατι..εννοειται πως δεν του εδωσε καθως ειναι απαγορευτικο αποσο γνωριζω για τα σκυλια.. Σε καποια φαση απτην μανια που τον επιασε δαγκωνει τον πατερα μου στο στηθος -ποτε δεν εχει δαγκωσει-, ισως αστοχησε ο μικρος, θελοντας ροδακινο.. Απο αντανακλαστικα ο μπαμπας τον εδιωξε απτο κρεβατι το οποιο δεν ειχε και κανα μεγαλο υψωμα..πολλες φορες επεφτε απο καναπεδες κλπ..πεφτει σεκος..δεν κουνιοταν..τιποτα..παθαινουμε πολλαπλα "εγκεφαλικα", τρελενομαστε, προσπαθω να του κανω τεχνητη αναπνοη ( δεν ειμαι κανας ειδικος)..σπευδουμε αμεσα σε ενα εφημερευον κτηνιατρειο..οπου μας λενε οτι δεν γινεται τιποτα..ισως ηταν απτο σοκ; Επαθε κατι η καρδουλα του; Ο γιατρος ειπε κατι και γιαναναρροφηση...πραγματικα ηταν οτι χειροτερο εχω βιωσει..ηταν σαν αδερφακι (ειμαι 20 ετων).. Μηπως ηταν κατι κληρονομικο το οποιο ποτε δεν θα το μαθαιναμε; Επειδη πριν 7 χρονια τον πηραμε απο το πετ σιτι..αλλα και παλι ηταν ντουρος ολα αυτα τα χρονια..σιγουρα με ανακουφιζει το οτι δεν πονεσε,δεν καταλαβε τιποτα.Ειναι απιστευτο το δεσιμο και ο πονος που προκαλει η απωλεια των μικρων φιλων. Ο maxakos.. :)

Attachments

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Λυπάμαι πραγματικά για την άδικη και πριν της ώρας του απώλεια του μικρού σας!

(αλλά δεν ήταν μικρός σε μέγεθος, στο ανώτατο όριο του προτύπου ηταν σχεδόν)
Πότε ξανά σε πετσοπ για αγορά ζώου και ποτέ από αγγελίες... αυτό να θυμάσαι!

Ad94

Active Member
29 Αυγούστου 2015
42
1
30
Λυπάμαι πραγματικά για την άδικη και πριν της ώρας του απώλεια του μικρού σας!

(αλλά δεν ήταν μικρός σε μέγεθος, στο ανώτατο όριο του προτύπου ηταν σχεδόν)
Πότε ξανά σε πετσοπ για αγορά ζώου και ποτέ από αγγελίες... αυτό να θυμάσαι!
Νασαι καλα, οχι ηταν αρκετα μικρουλης, στο λεω επειδη εχω δει πολυ μεγαλυτερα..θυμαμαι ο μικρος ηταν μινι προς τα ορια toy.. Σιγουρα αποτι εχω δει υπαρχουν και ακομη πιο μικρα .. Teacup? καπως ετσι...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Νασαι καλα, οχι ηταν αρκετα μικρουλης, στο λεω επειδη εχω δει πολυ μεγαλυτερα..θυμαμαι ο μικρος ηταν μινι προς τα ορια toy.. Σιγουρα αποτι εχω δει υπαρχουν και ακομη πιο μικρα .. Teacup? καπως ετσι...
Το ότι έχεις δει, δεν σημαίνει ότι είναι καθαρόαιμα. Τα γιόρκι είναι ένα μέγεθος, όχι μίνι, μίντιουμ κλπ. Φτάνουν ως 3,2 κιλά βάσει του προτύπου τους. Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" και πρακτικές σκυλεμπόρων που βλέποντας κόσμο να ψαρώνει με τα δήθεν μεγέθη, θησαυρίζουν πουλώντας είτε κάτω του κιλού σκυλιά, είτε μίξεις με πιο μεγάλα.

http://www.fci.be/Nomenclature/Standards/086g03-en.pdf

Ad94

Active Member
29 Αυγούστου 2015
42
1
30
Το ότι έχεις δει, δεν σημαίνει ότι είναι καθαρόαιμα. Τα γιόρκι είναι ένα μέγεθος, όχι μίνι, μίντιουμ κλπ. Φτάνουν ως 3,2 κιλά βάσει του προτύπου τους. Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" και πρακτικές σκυλεμπόρων που βλέποντας κόσμο να ψαρώνει με τα δήθεν μεγέθη, θησαυρίζουν πουλώντας είτε κάτω του κιλού σκυλιά, είτε μίξεις με πιο μεγάλα.

http://www.fci.be/Nomenclature/Standards/086g03-en.pdf
Ναι δεν καταλαβαινω το point σου, το δικο μου δεν υπερεβαινε τα 3 κιλα και ξαναλεω οτι τα 8/10 γιορκιες ηταν πιο μεγαλοσωμα .. Εστω λιγο σε υψος width klp.. Προφανως και δεν ζητας το pedigree των σκυλιων που βλεπεις με τα αφεντικα τους στο δρομο.. Αλλα στατιστικα καταλαβαινεις πανω κατω. Anyway xoxo

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
To point μου είναι ότι τα γιορκι ΔΕΝ είναι μινι, teacup κλπ. Ένα μέγεθος έχουν μόνο. Είναι παραπληροφόρηση που διαδιδεται ατέρμονα τα περί mini yorkie κλπ