Jack russell terrier

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
Γεια σας! Ειμαι καινουριο μελος.... Προσφατα απεκτησα ενα πανεμορφο αρσενικο τζακ ρασελ(το πηρα απο ενα γνωστο μ).Ενω αυτος με ειπε οτι ειναι καθαροαιμο τζακ ρασελ αφου και η μαμα τ και ο μπαμπας του ειναι καθαροαιμοι..οταν πηγα στην κτηνιατρο για εναν ελεγχο με λεει οτι ειναι ημιαιμο και της λεω οτι δεν ειναι αλλα ειναι καθαροαιμο.Και με λεει ειναι πολυ μικρο ακομα και δεν φαινεται για τζακ ρασελ για αυτο... Θελω να με πειτε τι ειναι τελικα καθαροαιμο ή οχι? o_O
(Ειναι ενος μηνων)

Attachments

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
οτι και να ειναι ....
καταρχην να σου ζησει να το χαιρεσαι...
δευτερο
εχεις μπλεξει...

προφανως δεν ειναι καθαροαιμο απο τη στιγμη που δεν συνοδευεται απο χαρτια...
μπορει οι γονεις του να μοιαζουν η να πλησιαζουν την φυλη αρκετα....
κατι που αν αυτο ισχυει μονο μπελαδες εχεις αποκτησει παιρνοντας το κουταβι τοσο μικρο...

λογικα θα επρεπε να ειχε μεινει με τα αδελφια του μεχρι την ηλικια των 55 - 60 ημερων ωστε να διαμορφωσει τα πρωτα στοιχεια του χαρακτηρα του και μετα να περασει στη μελλοντικη του οικογενεια...

πριν την καθαροαιμια του εγω αυτο που βλεπω ως προβλημα ειναι η ηλικια που εχει αποχωριστει τα αδελφια του...

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
Να και ενας κτηνίατρος που έδωσε την σωστή απάντηση.

Ειναι πολυ όμορφος και να τον χαίρεσαι δεν εχει σημασία τι ειναι.
Σε ευχαριστω :) τουλαχιστον ελπιζω οσο μεγαλωνει να ειναι παρομοιο με τζακ ρασελ :D

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
οτι και να ειναι ....
καταρχην να σου ζησει να το χαιρεσαι...
δευτερο
εχεις μπλεξει...

προφανως δεν ειναι καθαροαιμο απο τη στιγμη που δεν συνοδευεται απο χαρτια...
μπορει οι γονεις του να μοιαζουν η να πλησιαζουν την φυλη αρκετα....
κατι που αν αυτο ισχυει μονο μπελαδες εχεις αποκτησει παιρνοντας το κουταβι τοσο μικρο...

λογικα θα επρεπε να ειχε μεινει με τα αδελφια του μεχρι την ηλικια των 55 - 60 ημερων ωστε να διαμορφωσει τα πρωτα στοιχεια του χαρακτηρα του και μετα να περασει στη μελλοντικη του οικογενεια...

πριν την καθαροαιμια του εγω αυτο που βλεπω ως προβλημα ειναι η ηλικια που εχει αποχωριστει τα αδελφια του...
Και εγω αλλα και η μητερα μου αυτο πιστεουμε οτι ηταν νωρις που μου το εδωσε αλλα τι εννοεις προβλημα? Δεν θα μου ελεγε κατι η κτηνιατρος? :/

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ο κτηνιατρος θα σου μιλησει σχετικα με την υγεια του κουταβιου σου
εγω μιλω για την διανμορφωση ενος σωστου και ισορροπημενου χαρακτηρα....
ειναι πολυ σημαντικες οι πρωτες ημερες μεχρι την ηλικια των 60 ημερων η συναναστροφη με τα αδελφια του...

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
ο κτηνιατρος θα σου μιλησει σχετικα με την υγεια του κουταβιου....
εγω μιλω για την διανμορφωση ενος σωστου και ισορροπημενου χαρακτηρα....
ειναι πολυ σημαντικες οι πρωτες ημερες μεχρι την ηλικια των 60 ημερων η συναναστροφη με τα αδελφια του...
Απλα μου ειπε οτι ηταν δυο μηνων και ετσι το πηρα... αλλα μολις το πηγα στην κτηνιατρο μου ειπε ειναι ενος μηνων
Ωχ με αγχωσες τρ... Τι προβληματα λες να δημιουργηθουν? :sick::unsure:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το κουταβι μαθαινει συμπεριφορες εκεινη την περιοδο μαζι με τα αδελφια του...
συμπεριφορες που πολυ δυσκολα μπορεις εσυ να μαθεις στο κουταβι...
( οχι ακατορθωτο αλλα δυσκολο , ειδικα οταν μιλαμε για φυλες με εντονο ταπερμαεντο...)
πως να αντιμετωπιζει αλλα σκυλια
πως να δαγκωνει η να ΜΗΝ δαγκωνει
να σεβεται την ιεραρχια σε μια αγελη - οικογενεια,
να μοιραζεται το φαγητο του....
αυτα τα πρωτα που εν συντομια και πολυ ευκολα μου ερχονται στο μυαλο

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Σε ευχαριστω :) τουλαχιστον ελπιζω οσο μεγαλωνει να ειναι παρομοιο με τζακ ρασελ :D
Γιατι να μην ηταν οντως Τζακ Ρασελ καθαροαιμο απο εκτροφεα αλλα αρκεισαι στο να ειναι παρομοιο με Τζακ Ρασελ(αν ειναι δηλαδη) ; Ηταν λαθος σου που δεν μπηκες στη διαδικασια να ψαξεις 2-3 πραγματα προτου αποκτησεις κουταβι,δηλαδη αν ο κτηνιατρος δεν ελεγε τιποτα για την καθαροαιμια του ζωου(..),δεν θα εψαχνες απο μονη σου καποια πραγματα ;

Απλα μου ειπε οτι ηταν δυο μηνων και ετσι το πηρα... αλλα μολις το πηγα στην κτηνιατρο μου ειπε ειναι ενος μηνων
Ωχ με αγχωσες τρ... Τι προβληματα λες να δημιουργηθουν? :sick::unsure:
http://www.trihes.gr/τα-στάδια-αναπτυξης-των-κουταβιών/

• Like
Reactions: ghelly

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
το κουταβι μαθαινει συμπεριφορες εκεινη την περιοδο μαζι με τα αδελφια του...
συμπεριφορες που πολυ δυσκολα μπορεις εσυ να μαθεις στο κουταβι...
( οχι ακατορθωτο αλλα δυσκολο , ειδικα οταν μιλαμε για φυλες με εντονο ταπερμαεντο...)
πως να αντιμετωπιζει αλλα σκυλια
πως να δαγκωνει η να ΜΗΝ δαγκωνει
να σεβεται την ιεραρχια σε μια αγελη - οικογενεια,
να μοιραζεται το φαγητο του....
αυτα τα πρωτα που εν συντομια και πολυ ευκολα μου ερχονται στο μυαλο
Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σ... Ελπιζω με την εκπαιδευση να μην εκδηλωσει αυτα τα θεματα

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
Γιατι χαρακτηριστικως Τζακ Ρασελ καθαροαιμο απο εκτροφεα αλλα αρκεισαι στο να ειναι παρομοιο με Τζακ Ρασελ(αν ειναι δηλαδη) ; Ηταν λαθος σου που δεν μπηκες στη διαδικασια να ψαξεις 2-3 πραγματα προτου αποκτησεις κουταβι,δηλαδη αν ο κτηνιατρος δεν ελεγε τιποτα για την καθαροαιμια του ζωου(..),δεν θα εψαχνες απο μονη σου καποια πραγματα ;

http://www.trihes.gr/τα-στάδια-αναπτυξης-των-κουταβιών/
Βασικα θα το καταλαβαινα οσο μεγαλωνε γιατι ξερω πολυ καλα τα χαρακτηριστικα του τζακ ρασελ... Εφοσον μου ειπε ειναι καθαροαιμο δεν το εψαξα το θεμα γιατι πιστευα οτι μου ελεγε την αληθεια :/ οσο για εκτροφεα λιγο δυσκολο διοτι ειμαι 16 οποτε ειχα θεμα με τα χρηματα γιατι κοστιζουν πολυ τα τζακ ρασελ o_O

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Βασικα θα το καταλαβαινα οσο μεγαλωνε γιατι ξερω πολυ καλα τα χαρακτηριστικα του τζακ ρασελ... Εφοσον μου ειπε ειναι καθαροαιμο δεν το εψαξα το θεμα γιατι πιστευα οτι μου ελεγε την αληθεια :/ οσο για εκτροφεα λιγο δυσκολο διοτι ειμαι 16 οποτε ειχα θεμα με τα χρηματα γιατι κοστιζουν πολυ τα τζακ ρασελ o_O
Δεν ξερω ποσα χρηματα εδωσες(αν εδωσες),αλλα απο την στιγμη που ησουν ενημερη για εκτροφικα τζακ ρασελ και το κοστος τους,θεωρησες ( ; ) οτι μπορεις να παρεις το ιδιο σκυλι με (πολυ) λιγοτερα χρηματα και εμπιστευτηκες καποιον ο οποιος κατα πασα πιθανοτητα σε κοροιδεψε και παρανομησε σε πολλαπλα επιπεδα.Οι γονεις σου ειχαν λογο σε αυτην την υποθεση ;

p.s. Οι γνωσεις σου πανω στα Τζακ Ρασελ απο που προερχονται ; Γιατι νομιζω πως οι γνωσεις πανω σε μια φυλη,συνοδευονται και απο καποιες βασικες γνωσεις σε αλλα κυνολογικα ζητηματα,οπως π.χ. να μπορεις να ξεχωρισεις ποτε ενα σκυλι ειναι ενος ή δυο μηνων,για να αποδειχθει η καθαροαιμια ενος σκυλου απαιτειται πεντιγκρι,κ.α.

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
Δεν ξερω ποσα χρηματα εδωσες(αν εδωσες),αλλα απο την στιγμη που ησουν ενημερη για εκτροφικα τζακ ρασελ και το κοστος τους,θεωρησες ( ; ) οτι μπορεις να παρεις το ιδιο σκυλι με (πολυ) λιγοτερα χρηματα και εμπιστευτηκες καποιον ο οποιος κατα πασα πιθανοτητα σε κοροιδεψε και παρανομησε σε πολλαπλα επιπεδα.Οι γονεις σου ειχαν λογο σε αυτην την υποθεση ;
Δεμ εδωσα καθολου χρηματα αλλα ξερω ενα ατομο εδω που μενω το οποιο εχει τζακ ρασελ που το πηρε 2.000€ και οταν γεννησε τα ειχε δωσει δωρεαν.. Ναι ηξεραν οτι θα επαιρνα απο αυτον κουταβι αλλα οι γονεις μου δεν γνωριζουν τιποτε απο ρατσες

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
με την εκπαιδευση του ποιος θα ασχοληθει? δεν θα εχει κοστος?
σχετικα με τα θεματα της ηλικιας του πρεπει να αρχισει να δουλευεται τωρα......

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
με την εκπαιδευση του ποιος θα ασχοληθει? δεν θα εχει κοστος?
σχετικα με τα θεματα της ηλικιας του πρεπει να αρχισει να δουλευεται τωρα......
Εγω θα το εκπαιδευσω αλλα ξερω τα βασικα οπως να μην τραβαει στην βολτα να μαθει να λερωνει σε συγκεκριμενο σημειο και εντολες αλλα νομιζω ειναι αρκετα μικρουλης για αυτα ακομα λεω οταν γινει δυο μηνων να αρχισω να το εκπαοδευω

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28

p.s. Οι γνωσεις σου πανω στα Τζακ Ρασελ απο που προερχονται ; Γιατι νομιζω πως οι γνωσεις πανω σε μια φυλη,συνοδευονται και απο καποιες βασικες γνωσεις σε αλλα κυνολογικα ζητηματα,οπως π.χ. να μπορεις να ξεχωρισεις ποτε ενα σκυλι ειναι ενος ή δυο μηνων,για να αποδειχθει η καθαροαιμια ενος σκυλου απαιτειται πεντιγκρι,κ.α.
Οι γνωσειε μου προερχονται απο βιβλια και απο εκπομπες για σκυλια γιατι απο την ηλικια των 11-12 μπορουσα να ξεχωρισω τι ειναι το καθε σκυλι αλλα δεν εχω τοσες γνωσεις ωστε να ξεχωριζω ποτε ενα κουταβι ειναι ενος ή δυο μηνων

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι απόκτησης σκύλου: επ' αμοιβή από σοβαρό εκτροφέα αν θέλουμε καθαρόαιμο, δωρεάν από το δρόμο / φιλοζωική για ημίαιμο (ανεξαρτήτως αν μοιάζει με κάποια φυλή). Μένουμε μακριά από πετ σοπ των οποίων τα κουτάβια προέρχονται από puppy mills και από γνωστούς / αγγελίες που ζευγαρώνουν ανεύθυνα τα σκυλιά τους με όσα προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Αυτά τα θέματα έχουν αναλυθεί μέχρι θανάτου στο φόρουμ, κάνε μια αναζήτηση για να ενημερωθείς και να κάνεις μια υπεύθυνη επιλογή για τον επόμενο σκύλο σου.

Η εκπαίδευση δεν έχει ηλικία ούτε έναρξης ούτε λήξης, κοινώς ξεκινάει από τη στιγμή που θα το πάρεις στο σπίτι σου και δε σταματάει ποτέ. Μην έχεις στο μυαλό σου ότι εκπαίδευση είναι μόνο να του μάθεις εντολές του τύπου δίπλα/κάτω/μείνω κλπ. Εκπαίδευση είναι τα πάντα, από το να μην περνάει τα χέρια σου για μασουλητήρι μέχρι το να σέβεται το χώρο του/σου. Διάβασε το φόρουμ αλλά και ό,τι άλλες πληροφορίες βρεις σχετικά, αλλά κυρίως συζήτησε με τους γονείς σου να κάνετε οπωσδήποτε κάποια μαθήματα με εκπαιδευτή.

Ξεκινήστε με τον εκπαιδευτή δυο τρία μαθήματα το συντομότερο για να σας δώσει κάποιες βασικές κατευθύνσεις πώς να συμπεριφέρεστε στο κουτάβι σας, ιδίως εφόσον έχει χάσει πολύτιμα μαθήματα από τη μητέρα του. Όταν μεγαλώσει λίγο ξαναμιλήστε με τον εκπαιδευτή για πιο συγκεκριμένα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης.

Οι γνώσεις που προέρχονται αποκλειστικά από βιβλία, ίντερνετ, τηλεόραση δεν είναι ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου, και σπανίως μπορούν να μεταφερθούν σωστά στην πραγματική ζωή χωρίς σωστή καθοδήγηση - μην το πάρεις στραβά, είναι κάτι που ισχύει για όλους μας ανεξαιρέτως.
Να χαίρεσαι το κουτάβι σου και να ενημερωθείς για το πως θα ζήσετε πολλά ευτυχισμένα χρόνια!

Maria99

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
37
3
28
Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι απόκτησης σκύλου: επ' αμοιβή από σοβαρό εκτροφέα αν θέλουμε καθαρόαιμο, δωρεάν από το δρόμο / φιλοζωική για ημίαιμο (ανεξαρτήτως αν μοιάζει με κάποια φυλή). Μένουμε μακριά από πετ σοπ των οποίων τα κουτάβια προέρχονται από puppy mills και από γνωστούς / αγγελίες που ζευγαρώνουν ανεύθυνα τα σκυλιά τους με όσα προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Αυτά τα θέματα έχουν αναλυθεί μέχρι θανάτου στο φόρουμ, κάνε μια αναζήτηση για να ενημερωθείς και να κάνεις μια υπεύθυνη επιλογή για τον επόμενο σκύλο σου.

Η εκπαίδευση δεν έχει ηλικία ούτε έναρξης ούτε λήξης, κοινώς ξεκινάει από τη στιγμή που θα το πάρεις στο σπίτι σου και δε σταματάει ποτέ. Μην έχεις στο μυαλό σου ότι εκπαίδευση είναι μόνο να του μάθεις εντολές του τύπου δίπλα/κάτω/μείνω κλπ. Εκπαίδευση είναι τα πάντα, από το να μην περνάει τα χέρια σου για μασουλητήρι μέχρι το να σέβεται το χώρο του/σου. Διάβασε το φόρουμ αλλά και ό,τι άλλες πληροφορίες βρεις σχετικά, αλλά κυρίως συζήτησε με τους γονείς σου να κάνετε οπωσδήποτε κάποια μαθήματα με εκπαιδευτή.

Ξεκινήστε με τον εκπαιδευτή δυο τρία μαθήματα το συντομότερο για να σας δώσει κάποιες βασικές κατευθύνσεις πώς να συμπεριφέρεστε στο κουτάβι σας, ιδίως εφόσον έχει χάσει πολύτιμα μαθήματα από τη μητέρα του. Όταν μεγαλώσει λίγο ξαναμιλήστε με τον εκπαιδευτή για πιο συγκεκριμένα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης.

Οι γνώσεις που προέρχονται αποκλειστικά από βιβλία, ίντερνετ, τηλεόραση δεν είναι ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου, και σπανίως μπορούν να μεταφερθούν σωστά στην πραγματική ζωή χωρίς σωστή καθοδήγηση - μην το πάρεις στραβά, είναι κάτι που ισχύει για όλους μας ανεξαιρέτως.
Να χαίρεσαι το κουτάβι σου και να ενημερωθείς για το πως θα ζήσετε πολλά ευτυχισμένα χρόνια!
Σε ευχαριστω παρα πολυ γισ τις συμβουλες σ :) θα αρχισω αμεσ ατην εκπαιδευση... Οσο για εκπαιδευτη λιγο δυσκολο γιστι εδω που μενω(καλαμπάκα) δεν υπαρχουν οποτε λιγο δυσκολο :/