Kαλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους

Crane

New Member
6 Ιανουαρίου 2009
1
0
44
Hilioupolis Attiki
Καλημέρα.Το όνομα μου είναι Σταύρος είμαι 28 χρονών και μένω στην Ηλιούπολη στην Αθήνα.Απο το ίντερνετ ψάχνωντας για να βρω πληροφορίες για τα σκυλιά με μεγάλη μου τύχη έπεσα επάνω στο φόρουμ.Για την ώρα δεν έχω κάποιο σκύλο γιατί πρέπει να λύσω μικρά προβληματάκια.Έχω να διαβάσω πολύ υλικό μιας και το φόρουμ απο οτι βλέπω έχει πάρα πολύ υλικό.Αυτό που έχω στο μυαλό μου να πάρω στους επόμενους μήνες είναι ενα απο τα δύο που θα σας πω.Η ενα jack Rassel η Rotwailer.Ξέρω οτι είναι εντελώς αντίθετα σε μερικά πράγματα αλλά έχω φάει κόλλημα με τα συγκεκριμένα.Μένω σε μεζονέτα δική μου με μπαλκόνια αλλα και μεγάλη διαμορφωμένη ταράτσα (140 τετραγωνικά).Για την ώρα να μου επιτραπεί να βυθιστώ στα πολλά θέματα που υπάρχουν και κάποια στιγμή θα κάνω την παρουσία μου σε κάποιο θέμα. Να είστε όλοι καλά.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
καλως ηρθες!!!! για ροττ δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα το τζακ ρασελ θα σε τρελανει!!!! πολυ ενεργεια, ξερω κι απο το μπηγκλ που εχω, θελουν μεγαλες βολτες για να εκτονωθουν , χωρο μεγαλο τον οποιο διαθετεις αλλα και χρονο!!!! πολυ χρονο! και ορισμενες φορες...γερα νευρα!!!!!!:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ενα jack Rassel η Rotwailer.Ξέρω οτι είναι εντελώς αντίθετα σε μερικά πράγματα αλλά έχω φάει κόλλημα με τα συγκεκριμένα.
Καλώς ηρθες στο φόρουμ! :)

Δεν είναι αντίθετα σε κάποια πράγματα, είναι αντίθετα σε όλα τα πράγματα! Τι σου αρέσει σε αυτές τις φυλές εκτός της εμφάνισης?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι να πω… Εγω πάντως δεν νομίζω πως ένας υπερδραστήριος, ανεξάντλητος, νευρικός, γαβγισιάρικος και ουσιαστικά κυνηγετικής φύσης (με ότι συνεπάγεται αυτό) σκύλος έχει σχέση με ένα Rottweiler.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Τι να πω… Εγω πάντως δεν νομίζω πως ένας υπερδραστήριος, ανεξάντλητος, νευρικός, γαβγισιάρικος και ουσιαστικά κυνηγετικής φύσης (με ότι συνεπάγεται αυτό) σκύλος έχει σχέση με ένα Rottweiler.
ουτε και εγω

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το αποτέλεσμα της κατοχής ενός τέτοιου σκύλου όμως από έναν ανίδεο για το τί κατέχει είναι το ίδιο ... δεν θα αρχίσει το rottweiler να κάνει σωματοφυλακή απο μόνο του ουτε το Τζακ να κηνυγάει αρουραίους ... μιλάμε για σκύλους με ανάγκη εκτόνωσης και πνευματικής "υγείας" που αν δεν ικανοποιηθεί απλά θα έχουμε έναν σκύλο που δαγκώνει και καταστρέφει το σπιτι, σκάβει κλπ κλπ ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είχες ποτέ σου σκύλο? Και οι δύο μου φαίνονται ακατάλληλοι για αρχάριο σκυλο-ιδιοκτήτη. Τόσες φυλές εκτρέφονται στην Ελλάδα γιατί αυτά τα δύο μόνο?
Απ' την άλλη, ό,τι θες κάνε... με την κατάλληλη ενημέρωση θα τα καταφέρεις. Διάβασε όμως πολύ πριν καταλήξεις.
Καλώς όρισες και καλή χρονιά :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως ηρθες??:):)
Γιατι διάλεξες αυτές τις δυο ράτσες?
Τι στοιχεια ζητάς από ένα σκύλο..
Ασε την ταράτσα δεν λέει κάτι αυτό..
Το θέμα είναι εσένα ποια είναι η καθημερινότητα σου και πως μπορείς να συνδυάσεις τον τροπο ζωης σου με την οποια φυλη επιλέξεις..,γιατι οποια και αν ειναι αυτη(που οντως ειναι σημαντικο πρεπει να σου ταιριαζει)..
η ζωη σου θα αλλαξει..;):):)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είχες ποτέ σου σκύλο? Και οι δύο μου φαίνονται ακατάλληλοι για αρχάριο σκυλο-ιδιοκτήτη. Τόσες φυλές εκτρέφονται στην Ελλάδα γιατί αυτά τα δύο μόνο?
Απ' την άλλη, ό,τι θες κάνε... με την κατάλληλη ενημέρωση θα τα καταφέρεις. Διάβασε όμως πολύ πριν καταλήξεις.
Καλώς όρισες και καλή χρονιά :)
Δε διαφωνώ με την Chloe, θα κάνω όμως τη συνήγορο του διαβόλου. Ονειρευόμουνα πάντα να έχω σκύλο, αλλά λόγω συγκυριών το κατάφερα μόλις φέτος. Επιπλέον ήθελα και Australian Shepherd και μάλιστα με μεγάλη ενέργεια. Οι περισσότεροι φίλοι μου φωνάζανε ότι όχι, δε μου ταιριάζει τέτοιος σκύλος και ότι θα έπρεπε να πάρω γάτα ή σκύλο του καναπέ. Όχι ότι έχω τίποτα εναντίον των γατών ή των σκύλων με λιγότερη ενέργεια, εγώ όμως ήθελα Aussie από τότε που το είδα σε αναλυτικό ντοκυμαντέρ. Και όχι, ήμουν σίγουρη ότι δεν ήτανε το χρώμα του που με εντυπωσίασε αλλά κάτι με τράβαγε στην προσωπικότητά του. Μέχρι όμως και φίλη μου κτηνίατρος με απέτρεπε. Τελικά το σκέφτηκα καλά, αποφάσισα να αγνοήσω τους πάντες και διάβασα εκατοντάδες αγγελίες του συλλόγου Aussie Rescue and Placement Helpline που περιέγραφαν τις προσωπικότητες των σκύλων που παρουσίαζαν. Μόλις αντίκρυσα το Μουφ-Μουφ (χαϊδευτικό του Αττάλου διότι μυρίζει τα πάντα) τον ερωτεύτηκα που λέει ο λόγος. Οδήγησα 14 ώρες σερί προς και από του διαόλου τη μάνα, διέσχισα τρεις πολιτείες, Illinois, Indiana και Michigan και τον παρέλαβα. Και τελικά όχι μόνο ταιριάξαμε, αλλά όοοοοοολοι εκείνοι οι φίλοι μου που γκρινιάζανε τώρα έχουνε παραδεχτεί ότι ήτανε καταπληκτική η απόφαση που πήρα. Ήξερα βέβαια ακριβώς τι ήθελα και ήξερα και τι υποχρεώσεις θα είχα. Και προτιμώ να πεθάνω παρά να γίνω αιτία για τη δυστυχία του Μουφακίου.

Η κτηνίατρος φίλη μου και ο άντρας της μου στείλανε Χριστουγεννιάτικη κάρτα όπου γράφανε: "Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε σένα και την οικογενειά σου, κλπ. κλπ. Ευχές και στον Άτταλο για τον οποίον το 2008 αποδείχτηκε όντως έτος Σωτήριον"!

Γι' αυτό εφόσον ο Crane ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι υποχρεώσεις θα έχει καθώς και τις ιδιαιτερότητες της ράτσας, θα έλεγα ότι θα ήτανε καλή ιδέα να πάρει το σκύλο που ονειρεύεται κι ας μην είναι ακριβώς αυτός που παίρνει συνήθως κανείς υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Από την άλλη μεριά, όπως λέει η Chloe, θέλει πολύ διάβασμα πριν πάρει κανείς την απόφαση. Εγώ π.χ. έχω βιβλιοθήκη ολόκληρη για τα Aussies.

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Στον 1ο σκύλο που παίρνουμε,συνήθως δεν είμαστε γνώστες περί ράτσας κτλ. κ αυτό γιατί τον έχουμε αποκτήσει σε μικρή ηλικία(όχι του σκύλου,δική μας:)) γιαυτό κ δε νομίζω να υπάρχουν σκυλιά που απευθύνονται σε αρχάριους αποκλειστικά,δηλαδή με τι λογική λέμε αυτό είναι για αρχάριους κ αυτό όχι?? :cool:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ίσως με τον όρο αρχάριος να εννοούμε σκύλους με λιγότερες απαιτήσεις από άλλους ώστε να μη μας έρθουνε όλα μαζί ξαφνικά. Είχε ένα σχετικό επεισόδιο ο Cesar Millan πάνω στο θέμα όπου προσπαθούσε να βοηθήσει διάφορους "καινούριου" συμπεριλαμβανομένου και ενός που έπασχε από κυνοφοβία. Γενικά τους σύστηνε μικρά σκυλάκια χωρίς τις πολλές απαιτήσεις άλλων ή με κυρίαρχη προσωπικότητα αν και το τελευταίο εξαρτάται μάλλον και από το σκύλο.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ναι αλλά τι γίνεται στην περίπτωση(σα τη δική σου κ του crane)που θέλουνε συγκεκριμένο σκύλο?Να προτιμήσει σκύλο για αρχάριους κ μετά να πάει σε αυτά που πραγματικά θέλει?
Γνώμη μου είναι πως αν σ'αρέσει το ροτ,ροτ να πάρεις κ να το φροντίσεις κατάλληλα,όποιες απαιτήσεις κ αν έχει γιατί,πάλι κατ' εμέ,αν σ'αρέσει μία συγκεκριμένη ράτσα,σ'αρέσει σα σύνολο,χαρακτήρα κ εμφάνιση.Δε θέλεις,ρε παιδάκι μου,να βολευτείς με ένα σκυλί με 'χαμηλές' απαιτήσεις!