Είχες ποτέ σου σκύλο? Και οι δύο μου φαίνονται ακατάλληλοι για αρχάριο σκυλο-ιδιοκτήτη. Τόσες φυλές εκτρέφονται στην Ελλάδα γιατί αυτά τα δύο μόνο?
Απ' την άλλη, ό,τι θες κάνε... με την κατάλληλη ενημέρωση θα τα καταφέρεις. Διάβασε όμως πολύ πριν καταλήξεις.
Καλώς όρισες και καλή χρονιά
Δε διαφωνώ με την Chloe, θα κάνω όμως τη συνήγορο του διαβόλου. Ονειρευόμουνα πάντα να έχω σκύλο, αλλά λόγω συγκυριών το κατάφερα μόλις φέτος. Επιπλέον ήθελα και Australian Shepherd και μάλιστα με μεγάλη ενέργεια. Οι περισσότεροι φίλοι μου φωνάζανε ότι όχι, δε μου ταιριάζει τέτοιος σκύλος και ότι θα έπρεπε να πάρω γάτα ή σκύλο του καναπέ. Όχι ότι έχω τίποτα εναντίον των γατών ή των σκύλων με λιγότερη ενέργεια, εγώ όμως ήθελα Aussie από τότε που το είδα σε αναλυτικό ντοκυμαντέρ. Και όχι, ήμουν σίγουρη ότι δεν ήτανε το χρώμα του που με εντυπωσίασε αλλά κάτι με τράβαγε στην προσωπικότητά του. Μέχρι όμως και φίλη μου κτηνίατρος με απέτρεπε. Τελικά το σκέφτηκα καλά, αποφάσισα να αγνοήσω τους πάντες και διάβασα εκατοντάδες αγγελίες του συλλόγου Aussie Rescue and Placement Helpline που περιέγραφαν τις προσωπικότητες των σκύλων που παρουσίαζαν. Μόλις αντίκρυσα το Μουφ-Μουφ (χαϊδευτικό του Αττάλου διότι μυρίζει τα πάντα) τον ερωτεύτηκα που λέει ο λόγος. Οδήγησα 14 ώρες σερί προς και από του διαόλου τη μάνα, διέσχισα τρεις πολιτείες, Illinois, Indiana και Michigan και τον παρέλαβα. Και τελικά όχι μόνο ταιριάξαμε, αλλά όοοοοοολοι εκείνοι οι φίλοι μου που γκρινιάζανε τώρα έχουνε παραδεχτεί ότι ήτανε καταπληκτική η απόφαση που πήρα. Ήξερα βέβαια ακριβώς τι ήθελα και ήξερα και τι υποχρεώσεις θα είχα. Και προτιμώ να πεθάνω παρά να γίνω αιτία για τη δυστυχία του Μουφακίου.
Η κτηνίατρος φίλη μου και ο άντρας της μου στείλανε Χριστουγεννιάτικη κάρτα όπου γράφανε: "Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε σένα και την οικογενειά σου, κλπ. κλπ. Ευχές και στον Άτταλο για τον οποίον το 2008 αποδείχτηκε όντως έτος Σωτήριον"!
Γι' αυτό εφόσον ο Crane ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι υποχρεώσεις θα έχει καθώς και τις ιδιαιτερότητες της ράτσας, θα έλεγα ότι θα ήτανε καλή ιδέα να πάρει το σκύλο που ονειρεύεται κι ας μην είναι ακριβώς αυτός που παίρνει συνήθως κανείς υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Από την άλλη μεριά, όπως λέει η Chloe, θέλει πολύ διάβασμα πριν πάρει κανείς την απόφαση. Εγώ π.χ. έχω βιβλιοθήκη ολόκληρη για τα Aussies.