Kυτταρολογικη εξεταση κολπικων επιχρισματων

argusDob

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
8
0
Καλησπερα σε ολους!

Εχω ενα γκολντεν ριτριβερ 8.5 χρονων το οποιο πριν 10 μερες εμφανισε καποια περιεργα συμπτωματα οπως αιμα και ετριβε τον πισινο της στο πατωμα. Πηγα στο γιατρο ο οποιος διεγνωσε πυομητρα και μας κανονισε χειρουργιο (για να την ανοιξουμε οπως χαρακτηριστικα μας ειπε!!!!)την επομενη μερα γιατι η πυομητρα εξελισσεται πολυ γρηγορα.

Οπως φυσικα καταλαβαινεται επισκεφθηκαμε και δευτερο κτηνιατρο ο οποιος εκανε την εξεταση ΚΕΚΕ και μας ειπε οτι η σκυλα απλα εχει περιοδο και δεν πασχει απο πυομητρα ,οπως επισης μα συμβουλεψε να ακυρωσουμε το χειρουργιο πραγμα το οποιο φυσικα και εκανα.

Επειτα ξαναπηγα στον πρωτο γιατρο για να ακυρωσω την επεμβαση και να ζητησω εξηγησεις και μου ειπε οτι αυτη η εξεταση γινετε μονο απο συγκεκριμενες ειδικοτητες και να μην εχω εμπιστοσυνη στον δευτερο γιατρο και να παω σε εναν δικο του για να ξανακανω την εξεταση.

Επειδη οπως καταλαβαινεται εχω μπερδευτει αρκετα θελω να ξανακανω την εξεταση αλλα θελω να την κανω σε καποιον τριτο και οχι στον ανθρωπο που θα μου προτεινει ο πρωτος γιατρος.

Η ερωτηση ειναι αν εχει καποιος εμπειρια με την συγκεκριμενη εξεταση και αν ναι θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας επειδη ως επι το πλειστον απο την ερευνα μου, βρισκω μονο κλινικες που κανουν την εξεταση ,αλλα εγω θα προστιμουσα να την κανω σε καποιον ιδιωτη για ευνοητους λογους.

Ευχαριστω ολους εκ των προτερων!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Λεμε δηλαδη οτι ενας κτηνιατρος μπερδεψε την περιοδο του σκυλου με την πυομητρα?

Πυομητρα "με το ματι" δεν ξερω κατα ποσο μπορει να διαγνωστει, εκτος κι αν ειναι σε πολυ προχωρημενο σταδιο που παλι η σκυλα θα παρουσιαζει κι αλλα συμπτωματα, ανορεξια καταπτωση κλπ..... Μια αιματολογικη με αυξημενα λευκα θα ηταν μια βαση...... Ενας υπερηχος ακομα καλυτερα.

ΚΕΚΕ μπορει να κανει οποιος κτηνιατρος εχει μια μπατονετα ενα πλακακι κι ενα μικροσκοπιο, αρκει να ξερει τι πρεπει να δει. Αν ειδε κερατινοποιημενα κυτταρα η απυρινα και αιμα φυσικα κατεληξε σε συμπερασμα οτι η σκυλα εχει οιστρο!!

Μπορεις να πας σχεδον σε καθε κτηνιατρο για ΚΕΚΕ.....
Για ποιο λογο δεν θες να πας σε κλινικη;

argusDob

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
8
0
East49 Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και για τις πληροφοριες που παραθεσες φαινεται πως γνωριζεις γιατι πραγμα μιλας.

Κοιτα υπερηχο εκαναν και οι 2 γιατροι εννοειται απλα ξεχασα να το αναφερω. Ειδανε και οι 2 καποιο υγρο μεσα αλλα ο πρωτος υποστηριζει οτι ειναι πυομητρα ενω ο δευτερος γιατρος που εκανε και την ΚΕΚΕ ηταν απολυτος σιγουρος πως η σκυλα μας εχει απλα περιοδο.

Να σου πω την αληθεια εμπιστευομαι κατα 99.9 % την δευτερη κτηνιατρο γιατι εχω παρει πολυ καλες συστασεις απο τον χωρο της κυνοφιλιας, αλλα με προβληματισε οτι ο πρωτος γιατρος μου ειπε πως αυτη η εξεταση γινετε μονο απο μικροβιολογο η γενετιστη.

Μεσα μου πιστευω πως ο πρωτος γιατρος εχει καταλαβει πως εχει κανει πατατα και προσπαθει να μαζεψει να ασυμαζευτα γιατι μαλλον φοβαται πως θα του βγαλω τα απλυτα στην φορα....

Τωρα επειδη μου ειπε ετσι λεω να παω να κανω και καπου αλλου την εξεταση απλα και μονο για να κοιμαμαι το βραδυ ησυχος.

Κλινικη δεν θελω γιατι φοβαμαι μην παω και μου πουν εχει πυομητρα απλα και μονο για να την <<ανοιξουν>> αλλα σκεφτομαι να παω και να μην αναφερω τιποτα,απλα να τους πω πως θελω να δω ποτε ειναι οι γονιμες μερες γιατι και καλα θελω να την διασταυρωσω.

Eντομεταξυ ο πρωτος γιατρος θελει να με στειλει σε δικο του ανθρωπο και μου ειπε και καλα να ξανακανω υπερηχο και μετα την ΚΕΚΕ που δεν βγαζει κανενα νοημα... Τα συμπερασματα δικα σας!

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Απ οτι καταλαβαινω εσενα σε ενδιαφερει να μαθεις αν ο σκυλος εχει περιοδο η πυομητρα.

Σε ανοιχτη πυομητρα, θα ειχες πυον ως κυριο χαρακτηριστικο.
Σε κλειστη κι αν συζηταμε για μερικες μερες που εχεις την υποψια θα ειχες κι αλλα συμπτωματα λογικα. Τυπου καταπτωσης ανορεξιας πολυδιψιας........
Σου ξαναλεω, με αιματολογικη θα ειχες και ανεβασμενα λευκα.
Στην θεση σου, θα ξεκιναγα με αιματολογικη λοιπον αφου υπερηχος εγινε και δεν ειχες σαφες αποτελεσμα.
Αν ο σκυλος ειναι απολυτως νορμαλ συμπεριφορικα και τα λευκα φυσιολογικα μαλλον δεν συζηταμε για πυομητρα!
Μιας δε και θα παρεις αιμα, αντι για ΚΕΚΕ μπορεις να ζητησεις τιμη προγεστερονης (ειναι η ορμονη που ανεβαζει τιμες οταν η σκυλα ειναι σε οιστρο) κι αν δεις ανεβασμενη τιμη, θα ξερεις οτι σιγουρα σερνει.

Σε ολα αυτα που σου γραφω λαβε υπ οψιν σου, οτι ΔΕΝ ειμαι κτηνιατρος και οτι σου γραφω ειναι απλα η αποψη ενος ιδιωτη.

Αν μας πεις περιοχη, πιθανοτατα μπορουν να σου προτεινουν δοκιμασμενο κτηνιατρο στην περιοχη σου.

Υ. Γ. Η συμπεριφορα της με αρσενικα πως ειναι?

• Like
Reactions: ioanna a