Kalimera !!!

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
Καλημέρα σε όλους

Έπεσα χθες καταλάθος στο forum σασ σερφαροντασ και ειλικρινά ενθουσιαστηκα!
Είμαι από θεσσαλονίκη και ζω με το Mauriziο, 2 ετων αρσενικό μαλτεζ.

Απ'οτι φαινεται το forum σασ έχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων ..
Μπράβο παιδια για την προσπάθεια

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?Ψάχνω να βρώ νόμους που να αφορούν τα σκυλιά. Αλλα να αναφερονται σε όλα τα θέματα αναλυτικά. Πχ που μπορεί να σε συνοδεψει ένασ σκυλος , αν μπορεί να κατουράει στο δέντρο κτλ. Ζω στη θεσσαλονίκη σε μια γειτονία που φοβάμαι να βγω έξω με το σκυλί μου μήπως και βρει καμια φόλα ή γίνει καποια φασαρια...( με εμενα εμπλεκόμενη και καποιον κολλημένο παππού φυσικά..)

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
rottie thanks για την άμεση απάντηση αλλα άυτά είναι πολύ γενικά.

πχ.. βγαινω με το Maurizio βόλτα(έχω πάντα σακούλα μαζί μου και μαζέυω τα κακακια του) βγαίνει ο παππούς ο στριμένοσ από απέναντι μασ απειλεί γιατι ο μικρόσ κατούρησε στο δέντρο..εγώ τι μπορώ να κανω? καταρχάσ δεν επιτρέπεται να κατουρήσει στο δέντρο ???αντε τα κακακια τα μαζεύεισ, μαυτό τι κάνεις???βαζεισ καθετήρα στο σκυλακι??

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
Amelie said:
Καλημέρα σε όλους

Έπεσα χθες καταλάθος στο forum σασ σερφαροντασ και ειλικρινά ενθουσιαστηκα!
Είμαι από θεσσαλονίκη και ζω με το Mauriziο, 2 ετων αρσενικό μαλτεζ.

Απ'οτι φαινεται το forum σασ έχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων ..
Μπράβο παιδια για την προσπάθεια
Καλημέρα κι από μένα..βγάζεις το σκυλάκι βόλτα και αδιαφορείς για τους κομπλεξικούς...Έχω διάφορες απαντήσεις για κάθε σχόλιο που μπορεί να ακούσεις..στη διάθεσή σου....

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
giulia thanks αλλα δεν μπορώ να αδιαφορώ όταν απειλούν τη ζωή του μικρού
Έχω πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο ζευγαρι στη γειτονιά που κάθε φορά που τους συναντάω στο δρόμο με απειλούν,άσε που το καλοκαίρι βαζουν θειάφι (μαλλον αυτοί είναι) στα δέντρα μπροστα στο δρόμο τουσ.Και να σκεφτείς οτι ο Mauriziο είναι πολύ ήσυχο σκυλί, έννοείται πως δεν είναι φυλακισμένο στο μπαλκόνι και να γαυβίζει όλη μέρα. Αντιθέτως ..ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα.'Οταν πήγα σ'αυτό το σπίτι που μένω με είχε προειδοποιήσει μια κοπέλα που είχε σκυλάκι και έμενε στη πολυκατοικία να προσέχω γιατι το δικό της πέθανε από φόλα στη γειτονια.
Τι να κάνω αν ξαναελθω σε αντιπαραθεση μαζί του?Να κάνω μύνηση για τις απειλές μπας και ηρεμίσει??

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
Amelie said:
giulia thanks αλλα δεν μπορώ να αδιαφορώ όταν απειλούν τη ζωή του μικρού
Έχω πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο ζευγαρι στη γειτονιά που κάθε φορά που τους συναντάω στο δρόμο με απειλούν,άσε που το καλοκαίρι βαζουν θειάφι (μαλλον αυτοί είναι) στα δέντρα μπροστα στο δρόμο τουσ.Και να σκεφτείς οτι ο Mauriziο είναι πολύ ήσυχο σκυλί, έννοείται πως δεν είναι φυλακισμένο στο μπαλκόνι και να γαυβίζει όλη μέρα. Αντιθέτως ..ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα.'Οταν πήγα σ'αυτό το σπίτι που μένω με είχε προειδοποιήσει μια κοπέλα που είχε σκυλάκι και έμενε στη πολυκατοικία να προσέχω γιατι το δικό της πέθανε από φόλα στη γειτονια.
Τι να κάνω αν ξαναελθω σε αντιπαραθεση μαζί του?Να κάνω μύνηση για τις απειλές μπας και ηρεμίσει??
Να πας στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να κάνεις επώνυμη καταγγελία!! Τον καλούν εκεί και τον προειδοποιούν πως για ότι συμβεί θα είναι αυτός υπεύθυνος και θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
καλως ηρθες Amelie :p
αδιαφορησε για τους κομπλεξικους ..απο την στιγμη που μαζευεις τα κακακια του δεν μπορει να σου πει κανενας τιποτα..

τωρα οσον αφορα την φολα...
Να μην βγαινει ποτε μονο του βολτα..
να μην το αφηνεις ποτε να φαει κατι απο κατω και να το κοιτας ολη την ωρα για το αν φαει.. μπας και προλαβεις να του το βγαλεις κατευθειαν απο το στομα..
Για την περιπτωση φολας η ροτυ εχει γραψει για ωρα αναγκης τι κανουμε..
εχουμε παντα μαζι μας ατροπινη(σωζει)
Δεν επαναπαβομαστε σε αυτο γιατι δεν σωζει παντα..
Εφοσον εχεις προβλημα με γειτονους μην το βγαζεις μονο του στο μπαλκονι γιατι μπορει να του το πεταξουν μεσα (αν τους δεις τον κυνηγας νομικα..)
Αν εχεις αυλη τα ιδια..αλλα κοιτα καθημερινα την αυλη γιατι μια η αλλη απο
εκει θα βγητε θεωρητικα..

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
Thanks kango
Για την ατροπίνη έχεις δίκιο γιατι ακομα και μαζί του που βγαίνω πάντα μπορεί σε δευτερόλεπτα να γίνει το κακό.
Αυτό με το θειάφι γύρω από τα δέντρα και τισ γωνίες το έχετε ξανακούσει???είναι δυνατόν??μόλις φτιαξει ο καιρός αντε πάλι θα αρχίσουν..εννοείται πως πήρα και στο δήμο να τους ενημερώσω και είναι παντελώς αδιαφοροι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Amelie said:
Thanks kango
Για την ατροπίνη έχεις δίκιο γιατι ακομα και μαζί του που βγαίνω πάντα μπορεί σε δευτερόλεπτα να γίνει το κακό.
Αυτό με το θειάφι γύρω από τα δέντρα και τισ γωνίες το έχετε ξανακούσει???είναι δυνατόν??μόλις φτιαξει ο καιρός αντε πάλι θα αρχίσουν..εννοείται πως πήρα και στο δήμο να τους ενημερώσω και είναι παντελώς αδιαφοροι
οχι.. τι κανουν με το θειαφι? :?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Σε ποια περιοχη μενεις amelie αν επιτρεπετε και ειναι ολοι τοσο καλοκαγαθοι ανθρωποι που ποτιζουν δηλητηρια :?: :?: :?:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το θειάφι χρησιμοποιείται ως παρασιτοκτόνο στα φυτά, συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Γενικά πρέπει να προσέχουμε τα σκυλιά μας σε χώρους που υπάρχουν φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και ποντικοφάρμακα.

Στην πλειοψηφία των δηλητηριάσεων οικόσιτων ζώων (αυτό που όλοι λέμε φόλες) αιτία είναι η απρόσεκτη, ερασιτεχνική και χωρίς σήμανση χρήση των παραπάνω σκευασμάτων. Στις πιο πολλές περιπτώσεις πρόκειται για εγκληματική μεν, πλην όμως αμέλεια, σπανιότερα απο πρόθεση.

Για το λόγο αυτό, σε μη ελεγχόμενους χώρους έχουμε τα σκυλιά μας υπο επιτήρηση και στο σπίτι ή αν ταξιδεύουμε μαζί μας, το γνωστό φαρμακείο πρώτων βοηθειών για ζώα.

Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες φροντίζουμε επίσης να ενημερωθούμε για τον τρόπο που θα χειριστούμε άρωστο ζώο, να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες και να το μεταφέρουμε με το σωστό τρόπο στον πλησιέστερο γιατρό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ρε παιδια sorry αλλα πως μπορει να μολυνθει απο δεντρο που εχει θειαφι το σκυλι?δεν ξερω ρωταω..? :oops:
με τι τροπο μπορει να μολυνθει περα απο καταποση? :roll:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Σωστά, η κατάποση. Ας μη ξεχνάμε ότι τα σκυλιά, ειδικά τα νεαρά χρησιμοποιούν μαζι με την όσφρηση και τη γεύση για να αντλήσουν πληροφορίες. Αν πρόκειται για κάτι που μυρίζει ωραία σύμφωνα με το σκύλο, θα το γλύψει ή και θα το φάει ακόμα κι αν δεν ξέρει τι είναι.