Αυτό εννοούσα κι εγώ (ότι είπε η Γαλάζιο δηλ.). Δεν θα το έκανα εάν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος (μόνο τα κέννελ/πανσιόν μου έρχοται στο νου τώρα). Οι εκθεσιακοί σκύλοι μου δεν έκαναν ποτέ (που κι στις εκθέσεις φυσικά υπάρχει ρίσκο).
Όσο για τους κτηνίατρος, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από (όλα) τα εμβόλια, για τους οποίους δεν συζητούν με ευκολία. Πολλοί δεν το γνωρίζουν καν. Δεν το μαθαίνουν, απλά. Όπως δεν μαθαίνουν στη σχολή το ότι τα Weimeraner πρέπει να εμβολιάζονται εφ' όρου ζωής με επαναληπτικά (με δόσεις, όπως τα κουτάβια -όχι "κοκτέιλ" ) γιατί κινδυνεύει η ίδια η ζωή τους.
Υπάρχουν τέστ (titer test) που ελέγχουν τα αντισώματα του σκύλου για να ξέρεις αν όντως χρείαζεται εμβόλια (και ποιό ακριβώς). Κοστίζουν όμως πιο ακριβά από το να κάνεις τα εμβόλια και να τελειώνεις και οι περισσότεροι γιατροί στην Αθήνα δεν έχουν ιδέα για το θέμα αυτό και πως γίνεται.
Από την άλλη κι ιδιοκτήτες ίσως να βρούν δικαιολογία να μην φροντίζουν το ζώο καθόλου, εάν διαφημιστούν οι νέες ανακαλήψεις για τα εμβόλια, με αποτέλεσμα εξάρσεις επιδημιών που έχουν δεκαετίες να εμφανιστούν (ακόμη και λύσσας, κι ας έχει 30+ χρόνια να ακουστεί κρούσμα). Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη κι οι "καλοί" γιατροί δεν το συζητούν εύκολα.
Μετά υπάρχουν κι οι ΑΠΕΙΡΟΙ απαράδεκτοι ιατροί που δεν ξέρουν πως να κάνουν μια απλή σειρά εμβολίων σε κουτάβι (δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζει ο κόσμος) κι ούτε φυσικά τι να του κάνουν όταν έχει ανεπιθύμητη αντίδραση. Με έχουν τρομάζει τόσο πολύ οι Αθηναίοι κτηνίατροι που δεν περιγράφεται... όχι όλοι ευτυχώς, αλλά πολλοί.
Με τον κτηνίατρο του Ομίλου των Ντόμπερμαν μόνο μπουνιές δεν έχουμε παίξει...
Αλλά θα έρθει η ώρα του!