Kennel cough

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Δε μας λές και εμάς galazio να μαθαίνουμε?:(
Γιατί τελικά αποφάσισες να κάνεις αυτό το εμβόλιο στα σκυλιά??
γιατι και ο εκτροφεας μου το ζητησε ωστε να ειναι καλυμμενος (εχει και γεννες τωρα) και να ειμαι κι εγω,διοτι τα σκυλια μου θα βρεθουν μαζι με πολλα αλλα.
για τι αλλο θα το εκανα?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Επειδή δύο μέλη σε προηγούμενα post αναφέρθηκαν αρνητικά σε αυτό το εμβόλιο, νόμιζα ότι είχες μπει σε σκέψεις. Και επειδή είπες ότι ενημερώθηκες και με pm είπα μήπως έμαθες κάτι χρήσιμο και τελικά το αποφάσισες. Συγνώμη αν κατάλαβα κάτι λάθος..:(

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ναι και εγω εχω μεινει με την απορια.. Καλυπτει ολα τα ειδη τραχειοβρογχιτιδας? Δεν ειναι μουφα τελικα? Εγω που η ριτα ειχε μαλλον κατι τετοιο οταν την πηραμε.. εβηχε σαν τρελη και δεν ειχε πολλες πιθανοτητες να ζησει μας ειχαν πει.. και εχει μια ευαισθησια πρεπει να της το κανω.. και αν της τοο κανω θα ειμαι καλλυμενη?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αναφερθηκαν αρνητικα, αλλα δεν μου ειπαν εαν ηταν δεδομενο οτι θα πηγαιναν τα σκυλια τους σε ξενο εκτροφειο και με την πιθανοτητα να υπαρχει μικροβιο εκει,τι θα εκαναν.
θα εμβολιαζαν ,η οχι?
ολα τα εμβολια εχουν παρενεργειες (και των ανθρωπων και καποια ειναι στην δικη μας εκτιμηση εαν θα τα κανουμε η οχι ) .
εγω εφοσον με διαβεβαιωσε ο εκτροφεας οτι δεν εχει βηχα εκτροφειου στον χωρο του ,θα τα παω τα σκυλια,αλλιως δεν θα τα πηγαινα ,δεν το ρισκαρα ακομη και εμβολιασμενα, λογω μεγαλης ηλικιας.
σεβομαι ομως αυτο που μου ζηταει ,θα ρωτησω και τον κτηνιατρο καποιες λεπτομερειες που θελω και θα το κανω.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
σωστη.. αμα σου πει ο κτηνιατρος κατι που θεωρεις οτι αξιζει να το μοιραστεις, οπως παρενεργειες η απο τι δεν μπορει να σε προστατεψει να μας το πεις ε?:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Ναι και εγω εχω μεινει με την απορια.. Καλυπτει ολα τα ειδη τραχειοβρογχιτιδας? Δεν ειναι μουφα τελικα? Εγω που η ριτα ειχε μαλλον κατι τετοιο οταν την πηραμε.. εβηχε σαν τρελη και δεν ειχε πολλες πιθανοτητες να ζησει μας ειχαν πει.. και εχει μια ευαισθησια πρεπει να της το κανω.. και αν της τοο κανω θα ειμαι καλλυμενη?
θα βρεθει με πολλα σκυλια στον ιδιο χωρο ? για ποιο λογο να το κανεις?
χωρις σοβαρο λογο, δεν θα εριχνα δοσεις τραχειοβρογχιτιδας στα σκυλια μου.
ουτε σε καλυπτει απολυτα το εμβολιο ,ουτως η αλλως, τα ξερεις αυτα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δικιο εχεις.. Απλα επειδη βγαινει εξω και ερχεται σε επαφη με αλλα ζωα και ειναι και ασθενικη σκεφτομουνα μηπως το κανω. Αλλα νομιζω πως ναι ειναι υπερβολη... ας μην της επιβαρυνω τον οργανισμο επειδη εγω φοβαμαι μην αρρωστησει.. ξανα.:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτό εννοούσα κι εγώ (ότι είπε η Γαλάζιο δηλ.). Δεν θα το έκανα εάν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος (μόνο τα κέννελ/πανσιόν μου έρχοται στο νου τώρα). Οι εκθεσιακοί σκύλοι μου δεν έκαναν ποτέ (που κι στις εκθέσεις φυσικά υπάρχει ρίσκο).

Όσο για τους κτηνίατρος, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από (όλα) τα εμβόλια, για τους οποίους δεν συζητούν με ευκολία. Πολλοί δεν το γνωρίζουν καν. Δεν το μαθαίνουν, απλά. Όπως δεν μαθαίνουν στη σχολή το ότι τα Weimeraner πρέπει να εμβολιάζονται εφ' όρου ζωής με επαναληπτικά (με δόσεις, όπως τα κουτάβια -όχι "κοκτέιλ" ) γιατί κινδυνεύει η ίδια η ζωή τους.

Υπάρχουν τέστ (titer test) που ελέγχουν τα αντισώματα του σκύλου για να ξέρεις αν όντως χρείαζεται εμβόλια (και ποιό ακριβώς). Κοστίζουν όμως πιο ακριβά από το να κάνεις τα εμβόλια και να τελειώνεις και οι περισσότεροι γιατροί στην Αθήνα δεν έχουν ιδέα για το θέμα αυτό και πως γίνεται.

Από την άλλη κι ιδιοκτήτες ίσως να βρούν δικαιολογία να μην φροντίζουν το ζώο καθόλου, εάν διαφημιστούν οι νέες ανακαλήψεις για τα εμβόλια, με αποτέλεσμα εξάρσεις επιδημιών που έχουν δεκαετίες να εμφανιστούν (ακόμη και λύσσας, κι ας έχει 30+ χρόνια να ακουστεί κρούσμα). Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη κι οι "καλοί" γιατροί δεν το συζητούν εύκολα.

Μετά υπάρχουν κι οι ΑΠΕΙΡΟΙ απαράδεκτοι ιατροί που δεν ξέρουν πως να κάνουν μια απλή σειρά εμβολίων σε κουτάβι (δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζει ο κόσμος) κι ούτε φυσικά τι να του κάνουν όταν έχει ανεπιθύμητη αντίδραση. Με έχουν τρομάζει τόσο πολύ οι Αθηναίοι κτηνίατροι που δεν περιγράφεται... όχι όλοι ευτυχώς, αλλά πολλοί.
Με τον κτηνίατρο του Ομίλου των Ντόμπερμαν μόνο μπουνιές δεν έχουμε παίξει...
Αλλά θα έρθει η ώρα του! ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87