Labrador ή Γερμανικός Ποιμενικός ή Rottweiler?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
καλησπερα να ρωτησω κατι?ειμαι καινουργια στισ συζητησεις σας οπως επισηςδεν εχω εμπειρια με σκυλους αν και τους αγαπω πολυ. Η ρατσα που ανεκαθεν αγαπουσα ηταν και ειναι ο γερμανικος ποιμενικος.Απο μικρη ηθελα αυτο το σκυλι αλλα οι γονεισ μου δεν ηθελαν.Εφτασα τελικα να γινω και γω μαμα για να αποφασισω να γινει το ονειρο μου πραγματικοτητα,μιασ και τα παιδια μου μου ζητουν να παρουμε ενα.Ο ενασ μου γιοσ θελει labrador ο αλλος θελει Rottweiler εγω ποιμενικο,τελικα καταληξαμε η στο labrador η στον ποιμενικο ποιο νομιζετε θα ηταν καλυτερο μιας και ειμαστε ολοι απειροι?ο ποιμενικος θελει οποσδοιποτε εκπαιδευτη?ειναι απ τα ησυχα σκυλια η γαυγιζει συνεχεια σαν μερικα αλλα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έφτασε η ώρα να γίνεις μαμά και όπως ξέρεις το σκυλί και το παιδί όπως το μάθεις είναι!Έτσι δεν λέει η παροιμία?

Αν ο σκύλος αποκτηθεί από σωστό εκτροφέα της φυλής που εν τέλει θα κατασταλλάξετε θα έχετε την πρώτη ύλη γιατί ο εκτροφέας έχει μεριμνήσει για σωστό χαρακτήρα και υγεία!έχει ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να εμφανίσουν τα σκυλιά του τις συνιθισμένες ασθένειες που ταλανίζουν τις φυλές αυτές που δυστυχώς και στις 3 αυτές φυλές η ασθένεια είναι η δυσπλασία ισχύων και αγκώνων!
Για μένα αυτές οι 3 φυλές είναι οι καλύτερες για οικογένεια με παιδιά!Σε βαθμίδα και με γνώμονα την καταλληλότητα θα έβαζα πρώτα το Labrador μετά το Rottweiler και τέλος τον Γερμανικό Ποιμενικό!
Είναι και οι 3 φυλές υψηλής ενέργειας, τουλάχιστον τα Labrador και τα Γερμανικά Ποιμενικά θέλουν αρκετές ώρες την μέρα εκτόνωση για να αναπτύξουν σωστό χαρακτήρα και να είναι υγιή και να μην βγάλουν προβλήματα συμπεριφοράς λόγω έλλειψης εκτόνωσης!Δηλαδή απαιτούν από εσάς πολλές ώρες την ημέρα από τον χρόνο σας!
Αν η συμβίωση θα γίνει σε διαμέρισμα τότε να ξέρετε ότι μαζί με τον σκύλο πάει πακέτο και η τρίχα του!Και θα έχετε κάμποση!Τουλάχιστον για Γερμανικά Ποιμενικά και Labrador που βγάζουν αρκετή τρίχα!Και πάλι με βαθμίδα εγώ θα έλεγα ότι περισσότερο βγάζει ο Γ.Π μετά τα Labrador και μετά τα Rottweiler!
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΑ σκυλιά και οι 3 φυλές!Είναι ανθρωποκεντρικά και αναζητούν την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ με τον ιδιοκτήτη τους!ΑΝ τους δώσετε αυτήν την λεξούλα που λέγεται "επαφή" έχετε κερδίσει τον σκύλο!
Όσον αφορά την εκπαίδευση είναι καθαρά θέμα δικό σας!Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο φύλαξη κτλ κτλ είναι και ανάπτυξη υγιούς σχέσης ιδιοκτήτη-σκύλου για καλύτερη συμβίωση κτλ, κατανόηση εντολών κτλ!Αν αποκτήσετε το σκύλο και θελήσετε να προχωρήσετε στην εκπαίδευση του τότε να πάτε σε έναν εκπαιδευτή που θα εκπαιδεύσει εσάς πρώτα και μετά εσείς τον σκύλο σας!Μην προτιμήστε να αφήσετε τον σκύλο εκεί γιατί το μυστικό είναι να μάθετε εσείς να χειρίζεστε τον σκύλο σας και όχι απλά να μάθει κάποιες εντολές!

Να θυμάστε ότι αν θέλουμε έναν σωστό σκύλο με σωστό χαρακτήρα και συμπεριφορά όπως επίσης και υγεία τότε απευθυνόμαστε σε εκτροφέα που έχει μελετήσει την φυλή και ξέρει τι κουτάβι θα σας δώσει, αν σας ταιριάζει ο σκύλος, τι χαρακτήρας θα είναι κτλ!

Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη και στις 3 φυλές να έχουμε πάρα πολύ καλά εκτροφεία!Τουλάχιστον όλα όσα ξέρω εγώ και παρακολουθώ κάνουν πολύ καλή δουλειά με τα σκυλιά τους!

Το σημαντικότερο σημείο είναι...οι φυλές είναι αυτές που είναι, με τα χαρακτηριστικά που έχουν!Εσείς σαν οικογένεια μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες τους έτσι ώστε να χτίσετε έναν σωστό σκύλο με σωστό χαρακτήρα και όχι προβληματικό?

Τα είπα λίγο μαζεμένα, πιστεύω να σας κατατόπισα εν μέρει, τέτοια ώρα:D!Θα ακολουθήσουν και άλλες απόψεις από άλλα μέλη!

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Επίσης θα μου κάνεις την χάρη να διαβάσεις αυτά τα θέματα για να ενημερωθείς και για 2-3 πραγματάκια όσον αφορά τον σκύλο γενικότερα!

Εμπειρίες από Pet Shops / Bybs
PET SHOPS - PUPPY MILLS
Γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά

Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά
Διαλέγοντας φυλή
Πως διαλέγω εκτροφέα
Τι πρέπει να προσέξω σε ένα PEDIGREE?
Πως διαλέγουμε εκπαιδευτή!

Διάβασε τα σε παρακαλώ ακριβώς με την σειρά που τα παρέθεσα!

Σκάλισε και λίγο το forum...

Για ότι χρειαστείς περεταίρω εδώ είμαστε...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλώς όρισες!!
Με το καλό να αποκτήσεις ΣΩΣΤΑ έναν κούταβο βασικά,και λέγοντας σωστά εννοώ οχι απο pet shops ή byb!!Προσοχή!
Οι ράτσες που μόλις ανέφερες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους για την ακρίβεια!
Άλλο χαρακτήρα έχουν τα γερμανικά ποιμενικά,άλλο τα λαμπραντόρ!
Να κοιτάξεις τι ταιριάζει στην οικογένεια σου περισσότερο και αν το κατα πόσο το σκυλί που θα αποκτήσετε θα είναι ευτυχισμένο μαζί σας,αν του προσφέρετε ότι αυτό θα χρειαστεί!
όσο για τον εκπαιδευτή,μπορεί να χρειαστεί μπορεί και όχι,κρίνεται ανάλογα την περίπτωση καθε φορά!Αν ασχοληθείς με το σκυλί σου πιστεύω οτι δεν χρειάζεται εκπαιδευτή!
Και οι δυο ράτσες πάντως μαδάνε αρκετά κατα τη διαρκεια όλου του χρόνου!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Σου ευχομαι με το καλο! Και μπραβο σου που θα παρεις σκυλακι στη σωστη στιγμη!

Εφοσον θα ειναι το πρωτο σου σκυλι, προτεινω να ειναι Labrador οπου ειναι απολυτα οικογενειακο σκυλι...
Λατρευω τους Γ.Π. εξ'ισου, πιστευω ομως οτι ειναι σκυλια για πιο εμπειρους ιδιοκτητες...
Οπως και να εχει, πρεπει να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου, να διαβασεις παρα πολυ για την φυλη που θα επιλεξεις, να τοn παρεις απο υπευθυνο εκτροφειο και να μιλησεις πριν πολυ μαζι του για τις αναγκες της φυλης και τον τροπο ζωης σου!

Με το καλο!!! :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με το καλό ν' αποκτήσετε σκυλάκι και να μάθετε τα πάντα μαζί του και γι' αυτό ειδικά. Μεγάλη σημασία έχει κι ο καταμερισμός. Ποιός το ταϊζει, ποιός το βγάζει βόλτα, ποιός κοιμάται μαζί του. Να θυμάσαι πως ένας σκύλος δεν είναι διακοσμητικό αλλά ζωντανός οργανισμός αβοήθητος που χρειάζεται φροντίδα κι αγάπη και πολύ μεγαλύτερη υπομονή από ένα παιδί μέχρι ν' αρχίσει να καταλαβαίνει πως λειτουργεί μια οικογένεια και εντέλει ν' αφομοιωθεί σ' αυτή.

Στο θέμα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν χωρίς καμιά εμπειρία με Γερμανικό χωρίς ν' αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, αλλά αν και θα είναι τρυφερός με όλους στην πραγματικότητα αφοσιώνεται μόνο σε έναν κι αυτό ίσως δημιουργήσει προβλήματα κτητικότητας κι ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά. Δεν γνωρίζω τίποτα για τα Λαμπραντόρ ούτε για τα Ριτρίβερ έχω την αίσθηση όμως πως είναι πολύ περισσότερο οικογενειακά σκυλιά απ' το Λυκόσκυλο και με μεγάλη όρεξη για παιχνίδια.

Καταλαβαίνω πως το θέμα είναι σαφές ανάμεσα στις δυο φυλές αλλά ας μου επιτρέψεις να προτείνω εναλλακτικά μια φυλή με 4 υποοικογένειες, τα Βέλγικα Λυκόσκυλα. Ανεπιφύλακτα και με μεγάλη εμπειρία (επεξηγώ εμπειρία ιδιώτη δεν είμαι ούτε εκπαιδευτής, ούτε εκτροφέας και φυσικά ούτε πετσοπάς) πιστεύω πως δε θα το μετανιώσετε ποτέ αν ένας Βέλγος μπει στην οικογένεια σας.

Θεωρώ εξ' ίσου σημαντικό να ασχοληθείτε και με το θέμα του φύλου αφού αποφασίσετε τη ράτσα. Υπάρχουν διαφορές και ιδιαιτερότητες ακόμη και σε ζώα της ίδιας φυλής.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καλώστην

το όλο θέμα είναι να βρείς σωστό Εκτροφέα και θα σε κατατοπίσει αυτός κατάλληλα

σε γενικές γραμμές ,κατα την γνώμη μου, καλύτερα λαμπραντόρ-φιλικό κοινωνικό και παιχνιδιάρικο
αλλά πάντα αυτό που προέχει είναι ο σωστό εκτροφέας που θα σε κατατοπίσει και θα σου δώσει το κουτάβι που θα σας ταιριάζει
το κουτάβι θέλει την σωστή κοινωνικοποίηση
η εκπαίδευση καλό κάνει και κακό δεν κάνει
ανάλογα τον τρόπο που του φέρεστε μπορεί και να μην χρειαστεί εκπαιδευση ότι σκυλί και αν πάρετε

σε γενικές γραμμές -όταν λέμε για οικογένεια με παιδιά-μεταξύ των 3 που λέτε
τα λαμπραντόρ είναι καλύτερα
αλλά ένα κακομεταχειρισμένο λάμπραντορ μπορεί να βγάλει περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς ακόμα και απο έναν όμορφα μεγαλωμένο καυκασιανό γίγαντα....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αμα το σκυλί το πάρεις απο τα αδέρφια του και την μάνα 35 ημερών και το πετάξεις σε μιά κούτα και μετά σε μιά γυάλα να κοιμάται εκεί που χέζει και ουρεί.....τι να κάνει κι αυτό?

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
αμα μπορεις να ασχολησε πολυ μαζι του τοτε μπορεις να του κανεις μια εκπαιδευση απο μονη σου οπως κανω κ εγω.
γαυγιζουν οι λυκοι καπως ναι..τωρα ειναι θεμα το τι σου αρεσει..και οι δυο ρατσες ειναι πολυ καλες..

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
τα λαμπραντορ ειναι υπεροχα σκυλια ....αλλα χτυπα απο εναν εκτροφεα ενα γερμανικο ποιμενικο και θα βρεις την υγεια σου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Δεν είχα ποτέ γερμανικο ποιμενικό αν και μια μέρα είχε ένα το ακατανόμαστο petshop και τον κοιτούσα από μακριά και τον λυπόμουν τόσο που κρατήθηκα με νύχια και με δόντια να μην κάνω την μλκια, αλλά ενα λάμπραντορ εδώ και 3 βδομάδες είναι σπίτι μας και παρόλο που είναι μωράκι και στις τρέλες του βλέπω ένα καταπληχτικό σκυλί. :)

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Έφτασε η ώρα να γίνεις μαμά και όπως ξέρεις το σκυλί και το παιδί όπως το μάθεις είναι!Έτσι δεν λέει η παροιμία?

Αν ο σκύλος αποκτηθεί από σωστό εκτροφέα της φυλής που εν τέλει θα κατασταλλάξετε θα έχετε την πρώτη ύλη γιατί ο εκτροφέας έχει μεριμνήσει για σωστό χαρακτήρα και υγεία!έχει ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να εμφανίσουν τα σκυλιά του τις συνιθισμένες ασθένειες που ταλανίζουν τις φυλές αυτές που δυστυχώς και στις 3 αυτές φυλές η ασθένεια είναι η δυσπλασία ισχύων και αγκώνων!
Για μένα αυτές οι 3 φυλές είναι οι καλύτερες για οικογένεια με παιδιά!Σε βαθμίδα και με γνώμονα την καταλληλότητα θα έβαζα πρώτα το Labrador μετά το Rottweiler και τέλος τον Γερμανικό Ποιμενικό!
Είναι και οι 3 φυλές υψηλής ενέργειας, τουλάχιστον τα Labrador και τα Γερμανικά Ποιμενικά θέλουν αρκετές ώρες την μέρα εκτόνωση για να αναπτύξουν σωστό χαρακτήρα και να είναι υγιή και να μην βγάλουν προβλήματα συμπεριφοράς λόγω έλλειψης εκτόνωσης!Δηλαδή απαιτούν από εσάς πολλές ώρες την ημέρα από τον χρόνο σας!
Αν η συμβίωση θα γίνει σε διαμέρισμα τότε να ξέρετε ότι μαζί με τον σκύλο πάει πακέτο και η τρίχα του!Και θα έχετε κάμποση!Τουλάχιστον για Γερμανικά Ποιμενικά και Labrador που βγάζουν αρκετή τρίχα!Και πάλι με βαθμίδα εγώ θα έλεγα ότι περισσότερο βγάζει ο Γ.Π μετά τα Labrador και μετά τα Rottweiler!
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΑ σκυλιά και οι 3 φυλές!Είναι ανθρωποκεντρικά και αναζητούν την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ με τον ιδιοκτήτη τους!ΑΝ τους δώσετε αυτήν την λεξούλα που λέγεται "επαφή" έχετε κερδίσει τον σκύλο!
Όσον αφορά την εκπαίδευση είναι καθαρά θέμα δικό σας!Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο φύλαξη κτλ κτλ είναι και ανάπτυξη υγιούς σχέσης ιδιοκτήτη-σκύλου για καλύτερη συμβίωση κτλ, κατανόηση εντολών κτλ!Αν αποκτήσετε το σκύλο και θελήσετε να προχωρήσετε στην εκπαίδευση του τότε να πάτε σε έναν εκπαιδευτή που θα εκπαιδεύσει εσάς πρώτα και μετά εσείς τον σκύλο σας!Μην προτιμήστε να αφήσετε τον σκύλο εκεί γιατί το μυστικό είναι να μάθετε εσείς να χειρίζεστε τον σκύλο σας και όχι απλά να μάθει κάποιες εντολές!

Να θυμάστε ότι αν θέλουμε έναν σωστό σκύλο με σωστό χαρακτήρα και συμπεριφορά όπως επίσης και υγεία τότε απευθυνόμαστε σε εκτροφέα που έχει μελετήσει την φυλή και ξέρει τι κουτάβι θα σας δώσει, αν σας ταιριάζει ο σκύλος, τι χαρακτήρας θα είναι κτλ!

Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη και στις 3 φυλές να έχουμε πάρα πολύ καλά εκτροφεία!Τουλάχιστον όλα όσα ξέρω εγώ και παρακολουθώ κάνουν πολύ καλή δουλειά με τα σκυλιά τους!

Το σημαντικότερο σημείο είναι...οι φυλές είναι αυτές που είναι, με τα χαρακτηριστικά που έχουν!Εσείς σαν οικογένεια μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες τους έτσι ώστε να χτίσετε έναν σωστό σκύλο με σωστό χαρακτήρα και όχι προβληματικό?

Τα είπα λίγο μαζεμένα, πιστεύω να σας κατατόπισα εν μέρει, τέτοια ώρα:D!Θα ακολουθήσουν και άλλες απόψεις από άλλα μέλη!

καλησπερα με βοηθησατε παρα πολυ.Με κατατοπισατε οσο δεν φανταζεστε! Διαβασα αποψεις, αλλα οι δικη σας ηταν ολοκληρωμενη,και απαντησε σε ολες τις αποριες μου.
Αυτο που ξερω μονο ειναι,οτι θα το αγαπαμε,αλλα η αγαπη μονο φτανει?Ειμαι απειρη δεν ξερω αν θα τα καταφερω.Ολοι οι αλλοι πως ξεκινησαν?
ο,τι και να με ρωτατε δεν μπορω να σας απαντησω με σιγουρια.Λετε η απειρια μου να βγαλει προβληματικο το σκυλι?
δεν περιμενα να βαλετε σε τριτη θεση τον ποιμενικο....

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Τσαμπα τυραννιεστε παιδες, το μελος που ανοιξε το θεμα εχει να μπει στο φορουμ απο τη μερα που ανοιξε το θεμα... :rolleyes:
Για μενα το λες ?αν ναι κανεις λαθος σε ολους εχω απαντησει και τιυς εχω ευχαριστησει

Status
Κλειδωμένο θέμα