Labrador και εμβόλια

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Εχω ενα λαμπραντορ αρσενικο με ημερομηνια γεννησης 15/8/14
1vanguard plus cpv 15/8/14
2 εμβολιο 31/10/14 vanguard r
3 26/8/14 droural
4 29/8/14 vanguard da2pi kai vanguard cpv lepto
5 29/8/14. Endogard. 1/2 καπως ετσι
6 29/9/14 τα ιδια με το 4
7 29/9/14 drontal tab x1
31/10/14 ιδια με 4
31/10/14 endogard x2
29/4/5 bravecto
29/7/15 bravecto..
Τι πρεπει να του κανω-δωσω;κατι ακομα εχει αντιλισικο μεσα σε αυτα;πρεπει να του κανω;επισης αντιτετανικο εχει;πρεπει να του κανω;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Την ημερα που γεννηθηκε εμβολιαστηκε?
2,5 μηνων εκανε της λυσσας?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οποτε τελευταιος εμβολιασμος ηταν 31/10/14 σωστα?
Αλλα κ παλι εμβολιαστηκε κ τον 9ο κ τον 10ο?:cautious:
Ολα τα αλλα που γραφεις ειναι ενδοπαρασιτωση-εξωπαρασιτωση που κ παλι εχεις να του κανεις 29-7?
Κατι δεν γραφεις καλα...εκτος κ αν ταχεις κανει ολα μονος\η σου...

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
οπως τα γραφω ειναι,οχι υπαρχει βιβλιαριο..Γεννηθηκε 4/06/2014 συγγνωμη μπερδευτικα..για λυσσα πιο ειναι?τι πρεπει να του κανω τωρα?οσο αφορα το bravecto Που επρεπε να του δωσω απο που τα προμηθευομαι?Και τι εμβολια πρεπει να του κανω?τιποτα λυσασ τιποτα αλλο?

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για τη λύσσα είναι το vanguard R που έκανε στις 31/10/2014. Βάσει νομοθεσίας έπρεπε ήδη να το έχει επαναλάβει ως ετήσιο. (αν και μου κάνει εντύπωση ότι το κάνατε δεύτερο στο κουτάβι, ενώ συνήθως βλέπω να γινεται τελευταίο).
Γιατί ρωτάς όμως? αυτά θα τα δει ο κτηνιατρος στο βιβλιάριο του σκυλιού σου και θα σου πει τι να κάνεις και πότε. Πχ τα ετήσια κάποιοι τα κάνουν μαζί, κάποιοι με αποσταση μιας βδομαδας. Το bravecto ή όποια άλλη αμπουλα, τα προμηθεύεσαι είτε από τον κτηνιατρο είτε από κτηνιατρικό φαρμακείο. Το ίδιο και όποιο σκεύασμα δίνεις για ενδοπαράσιτα.

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Εχω μετακομιση απο εκει που εμενα κ πρεπει να βρω νεο κτηνιατρο ..αλλα δεν θελω να με ξεγελασ.οποτε για αυτο ρωταω..δηλαδη πρεπει να μου κανει μονο το vanguar r και bravecto που ειναι χαπια;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Για ποιό λόγο πιστεύεις ότι θα σε ξεγελάσει ένας κτηνίατρος;
Και με ποιόν τρόπο;

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Γιατι αλλος μου ειπε 40Ε το εμβολιο αλλος 20Ε.οποτε εαν ξερω τι πρεπει να κανω θα το παω σαφως σε αυτν με τα 20Ε και θα ξεω τι πρεπει να μ κανει

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ο κάθε κτηνίατρος ορίζει τις τιμές του, αλλοι χρεώνουν επίσκεψη πχ άλλοι όχι. Δεν ειναι θέμα κοροϊδίας. Αν κάποιος κτηνίατρος κάνει τα δικά του και φορτώσει το σκυλο με επιπλέον εμβόλια, τότε ας παιρνει και 10 € μη το πας.
Είναι καλό να έχουμε μια σχετική εμπιστοσύνη στο γιατρό.

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Οποτε πρεπει να ξερω τι πρεπει να του κανω;.αυτο λεω αν μου πει οτι κερεις θελει 3 εμβολια αυτα κ αυτα ενω εσεις μ πειτε θελει 1 ..αυτο τι ειναι;για αυτο ρωταω

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Κοίτα, κάποιοι από μας θεωρούν ότι τα πολλά εμβόλια είναι περιττά και εμβολιάζουν το σκυλί κάθε χρόνο μόνο για λύσσα που είναι υποχρεωτικό και τα άλλα κάνουν κάθε 3 χρόνια ας πούμε. Κάποιοι άλλοι τα κάνουν όλα κάθε χρόνο και κάθε 6 μήνες lepto. Κάποιοι κάνουν εμβόλιο και για kennel cough και καλααζάρ και κάποιοι όχι. Από ποιον θα ακούσεις τις συμβουλές?? Αν θέλεις, καλύτερα κάνε μια γενική έρευνα για εμβόλια για να ξέρεις κάποια βασικά τουλάχιστον πράγματα (γιατί τώρα δεν ξέρεις απολύτως τίποτα) και μετά συζήτα με τον ιατρό τι σχήμα να ακολουθήσετε. Όταν δει ότι εχεις γνώση και άποψη δεν θα θέλει να σε "ξεγελάσει" οπως λες...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Είναι το εμβόλιο για τη λεπτοσπείρωση (ασθένεια που προκαλείται απο τα κόπρανα των ποντικών)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Οποτε πρεπει να ξερω τι πρεπει να του κανω;.αυτο λεω αν μου πει οτι κερεις θελει 3 εμβολια αυτα κ αυτα ενω εσεις μ πειτε θελει 1 ..αυτο τι ειναι;για αυτο ρωταω
Μα πώς ακριβως θα σου πούμε εμείς πόσα πρέπει να κάνεις? Δεν ειμαστε γιατροι.
Πχ το λεπτοσπείρωσης αλλοι το κάνουν ετησιο, αλλοι εξαμηνιαίο.... δεν σημαίνει ότι τους δεύτερους τους εξαπατά ο γιατρός τους, αλλά ότι βάσει συνθηκών και περιοχής κρινεται αναγκαία η ανα εξάμηνο επανάληψη.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ο ελαχιστος ετησιος εμβολιασμος θεωρητικα περιλαμβανει ενα πολλαπλο κ της λυσσας.

Της λυσσας (κωδικοποιηση R) ειναι υποχρεωτικο απο το νομο, τα αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι.

Το πολλαπλο στο σχημα της εταιριας Vanguard περιλαμβανει παρβοιωση+ λεπτοσπειρωση (cpv- lepto) και νοσσος του carre ηπατητιδα αναπνευστικης νοσου (Da2Pi) γνωστο κ ως 7πλο που γινεται ταυτοχρονα.

Το πολλαπλο σχημα της nobivac περιλαμβανει μορβα τυφο ηπατιτιδα (dhp) και λεπτοσπειρωση (L).

Tο ποιο σχημα γινεται εξαρταται βασικα απο την προτιμηση του κτηνιατρου. Ο παλιος σου κτηνιατρος προφανως χρησιμοποιουσε vanguard pfizer δεν ειναι απαραιτητο οτι θα το κανει κ ο επομενος.....

Μια επισκεψη με πολλαπλο εμβολιασμο +λυσσα θα μου φαινοταν νορμαλ στα 30-40 ευρω.....

Τα αλλα περι bravecto drontal endogard κλπ ειναι εσω κ εξω παρασιτωσεις ασχετα με τον ετησιο εμβολιασμο.

Ελπιζω να βοηθησα.....

• Like
Reactions: Phyrrus