labrador

Status
Κλειδωμένο θέμα

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
ε! μα κανενας χαζος ειναι να παρει οτι να'ναι! αυτο ειναι,βασιλικο,αν το ζευγαρωσεις κρατα ενα το θελω για φυλαξη!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οκ, το θέμα το άνοιξες επειδή ήδη υποπτεύεσαι πως δεν είναι καθαρόαιμο, έτσι; Διαφορετικά δεν θα παραξενευόσουν που το τρίχωμά του είναι φουντωτό. Τα Λάμπραντορ δεν ειναι φουντωτά.

Αυτό που θέλουν να σου πουν τα παιδιά είναι πως όταν αγοράζεις κάτι θέλεις να ξέρεις τι ακριβώς αγοράζεις. Δεν λέμε πως τα ημίαιμα (σκυλιά χωρίς χαρτιά) έχουν μικρότερη αξία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά που περιμένουν κι αυτά μια οικογένεια, συνεπώς δεν είναι "ηθικό" να στηρίζονται οι εκτροφείς της πίσω αυλής απ' τη μία μεριά. Απ' την άλλη, αν αποφασίσεις να αγοράσεις σκύλο, αντί να ιυοθετήσεις, έχεις κάποιες απαιτήσεις από τον εκτροφέα. Θες το σκυλί σου πάνω απ' όλα να είναι υγιές, και μετά να είναι η ράτσα που θες. Τα χαρτιά δεν είναι μόνο απόδειξη καθαροαιμίας, αλλά γνωρίζοντας τους προγόνους ξέρεις ποια προβλήματα υπάρχουν στις γραμμές (τα Λάμπραντορ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα με τις αρθρόσεις - δυσπλασίες και κάποιες άλλες κληρονομικές ασθένειες).

Σκέψου το και αν το ψάξεις το θέμα, το φουντωτό τρίχωμα είναι το λιγότερο που πρέπει να σε απασχολεί.

soccel

Member
26 Οκτωβρίου 2013
7
0
ε ετσι κ αλλιως τον βλεπω να ξενιτευεται...αυτα τα μεγαλα μυαλα,δε χωρανε στα 131,940 τ.χλμ της ελλαδιτσας..
πολυ σωστα τα λες φιλε μου εδω και καιρο ζω αλλου .... ευτυχως και τα τετραγωνικα μια χαρα ειναι ... στο περιεχομενο ειναι το προβλημα

soccel

Member
26 Οκτωβρίου 2013
7
0
ε! μα κανενας χαζος ειναι να παρει οτι να'ναι! αυτο ειναι,βασιλικο,αν το ζευγαρωσεις κρατα ενα το θελω για φυλαξη!
εγω φιλε μου μπορει και να το ζευγαρωσω .. για σενα δεν ξερω αν μπορεις γιατι μαλλον εχεις καποιο προβληματακι .... υπαρχουν παντως πολλοι ειδικοι ... κανε μια επισκεψη μπορει να σε βοηθησει

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Αγαπητε μου μην εκνευριζεσαι διότι κάνεις λάθος!
Το πεντιγκρι είναι η ταυτοτητα του σκυλου.
Χωρις ταυτότητα, πού θελεις να ξερουμε τι προγόνους είχε το σκυλί σου;(ακόμα κι αν ξερεις με τι εμοιαζαν οι γονεις δεν ξερεις τους προγόνους των γονεων και δυστυχώς ή ευτυχώς κληρονομούμε χαρακτηριστικα των προγόνων και όχι μόνο των γονέων)

Μπορει να πήρες την μικρη Μαρία και επειδή είναι ξανθή, ζητάς να σου πούμε αν είναι βορειοευρωπαία...

Last edited:

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Μηπως εχει υγρασια εκει που μενεις στα ξενα και φριζαρε το μαλλι του σκυλου ? Ή μπορει να μην το εκανε ισιωτικη ο ιδιωτης προτου στο δωσει 45 ημερων(για αυτην τη δουλεια το σκυλι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 60 ημερων).

Status
Κλειδωμένο θέμα