Mαλακά κόπρανα SOS

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
καλησπερα σε ολο το group,θα ηθελα τη βοηθεια σας.εδω κ 2 μηνες η σκυλιτσα μου κανει πολυ μαλακα κοπρανα.Την πηγα στο γιατρο κ μου εδωσε για μια εβδομαδα flagyl αλλα την εκανε χειροτερα,μετα μου εδωσε για αλλη μια εβδομαδα ercefuril,αλλα παλι τα ιδια..κανει πολυ μαλακα κοπρανα, πολλες φορες χωρις καθολου σχημα και στο τελος καθε κενωσης βγαζει και λιγο υγρο..sorry για την σκατοκουβεντα,αλλα εχω αγανακτησει..Της δινω εδω κ 4 μηνες λαδι σολωμου,αλλα ο γιατρος μου λεει οτι δεν ειναι απο αυτο.Ξεχασα να πω οτι γεννησε πριν 2 μηνες κ τοτε ξεκινησαν ολα..

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
Αλλαξα τροφη,της εδινα puppy γιατι θηλαζε,εχει μια εβδομαδα ομως που της δινω παλι κανονικη τροφη και της κανω διαιτα,αλλα τα ιδια..

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
ειναι 2 χρονων.πριν μεινει εγκυος της εδινα την blue,στην εγκυμοσυνη και στη γαλουχια της εδινα τη starter r/c και τη belcando puppy,τωρα της δινω τη doglover's gold.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μηπως να ρωτουσες και εναν δευτερο κτηνιατρο για να εισαι σιγουρη? 2 μηνες ειναι μεγαλο διαστημα...
Να γινω λιγο σπαστικη και να ρωτησω γιατι ζευγαρωσες τη σκυλα σου?

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
ηθελα ενα ακομη της ιδιας ρατσας και ετσι αποφασισα να τη ζευγαρωσω.γιατι πιστευεις οτι παιζει ρολο η κατασταση της με την εγκυμοσυνη;

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Οχι ιδεα δεν εχω, δεν ειμαι γιατρος και δεν μπορω να κανω υποθεσεις. Μπορει να οφειλεται στην εγκυμοσυνη, μπορει στην τροφη, μπορει σε ενδοπαρασιτα, μπορει να εχει γαστριτιδα... Παρε καλυτερα και μια δευτερη γνωμη κτηνιατρου. Εγω το μονο που μπορω ειναι να σου ευχηθω να μην ειναι τπτ κακο και να πανε ολα καλα με τη σκυλιτσα σου. Επισης ριξε αν θες μια ματια σε πιο παλια θεματα του φορουμ στο γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνουμε τα σκυλια μας.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλώς όρισες!

Εντάξει δεν είναι και για να εκπέμπεις S.O.S. μια που είναι θέμα 2 μηνών πλέον.

Η γιατρός τι σου είπε δίνοντας σου τα φάρμακα (μια το Flagyl και μια το Ercefuryl);...Τι μπορεί να "κρύβεται" δηλαδή πίσω από τις διάρροιες;

Πότε πήρε Flagyl 1η φορά;

Πότε πήρε Ercefuryl τελευταία φορά;

Πότε γέννησε (ημερομηνία) και πόσο θήλασαν τα κουτάβια (...και που είναι τώρα;...άλλο αυτό);

Από αυτά που γράφεις παραπάνω μέσα σε 2 μήνες (περίπου) η σκύλα έχει αλλάξει 4 φορές τροφή...και μόνο αυτό φτάνει καμιά φορά.

Μια εγκυμοσύνη μπορεί να παίζει ρόλο για πάρα πολλά πράγματα, μια εγκυμοσύνη από άπειρο ιδιοκτήτη (επέτρεψε μου το βιαστικό, ίσως, συμπέρασμα) σίγουρα παίζει ρόλο σε ακόμη περισσότερα θέματα.

Θα ήθελα να μείνεις και να διαβάσεις μερικά θέματα στο φόρουμ και όταν νιώσεις έτοιμος/η να κρίνεις μόνος/η τα προηγούμενα βήματα σου.Θα ήταν χρήσιμο και ενδιαφέρον, σε οποιοδήποτε συμπέρασμα και αν καταλήξεις (αν θες τα μοιράζεσαι και μαζί μας).

Καλή συνέχεια και μην ξεχνάς πως καμιά πληροφορία στο διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον/την γιατρό σου.Μη διστάζεις και κάνε όσες ερωτήσεις κάνεις και εδώ στον/στην ίδιο/α...Θα σου απαντήσει.

Μεταφέροντας τις απαντήσεις (μαζί με τις απορίες σου) θα βοηθήσεις και άλλους και θα βοηθηθείς και εσύ για καλύτερα συμπεράσματα και καλύτερη κρίση.

Καλή συνέχεια...και keep on mopping!...:D

Last edited:

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Υπάρχουν ειδικές κονσέρβες που σταματούν τη διάρροια (Hills,Royal Canin)..και η πάστα "Diarsanyl" . Όμως χρειάζεστε και γενικές εξέτασεις αίματος για έχετε μια εικόνα του τι γίνεται. Επίσης μια ανάλυση κοπράνων. Αυτά στα λέω εκ πείρας γιατί έχουμε "διδακτορικό" σε μαλακά κόπρανα και διάρροιες..! Θα διαλέξεις με πολλή προσοχή μια τροφή με λίγες φυτικές ίνες και με "προβιοτικά" και δίνεις αυστηρά πάντα την ίδια μοιρασμένη σε μικρές πόσοτητες. Π.χ πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Είναι όντως ένα πρόβλημα που παίρνει πολύ καιρό να διορθωθεί..ακόμα και μήνες.Θέλει πολύ προσοχή και συνέπεια.Τέλος...κακώς έκανε γέννα..ταλαιπωρεί πολύ τον οργανισμό και αν δεν έχεις pedigree και γνώσεις εκτροφέα δεν έχει νόημα.

Last edited:

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
εχει 4 μερες που της δινω κορτιζονη που μου συνεστησε ο γιατρος και ολα μια χαρα και κει που ημουν χαρουμενη και πηρα να του πω για τη θετικη εξεληξη της θεραπειας μου ειπε πως αρα ειναι φλεγμονη του εντερου και μετα το τελος της θεραπειας(10 ημερες)αν δεν στρωσει , θα παρουμε καποιο κομματι απο το εντερο και θα το στειλουμε για αναλυση.φοβαμαι παρα πολυ,εχει τυχει σε κανεναν κατι αντιστοιχο;

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
εχει 4 μερες που της δινω κορτιζονη που μου συνεστησε ο γιατρος και ολα μια χαρα και κει που ημουν χαρουμενη και πηρα να του πω για τη θετικη εξεληξη της θεραπειας μου ειπε πως αρα ειναι φλεγμονη του εντερου και μετα το τελος της θεραπειας(10 ημερες)αν δεν στρωσει , θα παρουμε καποιο κομματι απο το εντερο και θα το στειλουμε για αναλυση.φοβαμαι παρα πολυ,εχει τυχει σε κανεναν κατι αντιστοιχο;
Κορτιζόνη δίνουν να ξέρεις όταν δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Θα σου σύστηνα να αλλάξεις κτηνίατρο. Σου προτείνω αν θέλεις τον δικό μας που έχει ειδικότητα Κτηνίατρος-Μαιευτήρας σκύλου και γάτας που είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σας με την γέννα. Κάτι σαν σκυλογυναικολόγος:p
Λέκκας Μιλτιάδης - Κτηνίατρος
2108944090
Ήρας 33, Γλυφάδα

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
:confused: :eek: :eek:

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
ειναι king charles cavalier spaniel,και ειμαι απο θεσσαλονικη,καποιον κτηνιατρο απο εδω γνωριζει κανεις;

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
δοξα τον θεο εχετε πολλους καλους γιατρους στην θεσσαλονικη και αν δεν κανω λαθος υπαρχει και σχολη εκει (πανεπιστημιο νομιζω).υπερηχο εχεις κανει?

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
ο γιατρος που εχω ειναι απο τους καλυτερους εδω,ειναι και καθηγητης στην κτηνιατρικη σχολη,εχω αλλαξει πολλους για να καταληξω σε αυτον..υπερηχο δεν της εχω κανει,γιατι δε μου το προτεινε,μονο ακτινογραφια,η οποια ηταν μια χαρα..

φανη

Member
15 Ιανουαρίου 2012
8
0
κι εγω πιστευω πως ειναι καλος,αλλα πιο πανω μου ειπαν πως κορτιζονη δινουν οταν δεν ξερουν τι να κανουν,γι'αυτο αρχισα να αμφιβαλλω...τελοσπαντων η μικρη μου ειναι πολυ καλυτερα και ελπιζω να συνεχισει ετσι.τωρα της δινω την doglover's gold,την ξερει κανεις;