Maltese με εμετό και διάρροια


Linaki28

New Member
6 Οκτωβρίου 2018
1
0
34
Γεια σας ειμαι και καινούργια στο forum και δε ξέρω πως να το ανεβάσω σα θεμα!! Απλα θα ήθελα βοήθεια πήρα ένα mini maltsese μου ήρθε τη Τετάρτη το πρωί από Θεσσαλονίκη εγώ μένω στη Μεσσηνη και ενώ τη πρώτη μερα που ήρθε ήταν ενταξει... από εχθές έχει ξεκινήσει εμετό και διάρροια... έχει διάθεση την πήγα και στον κτηνίατρο δεν είδε κατι ανησυχητικό... ειναι 2 μηνών και 3 ημερών τι μπορεί να φταίει; Της έδωσα και primeran ενώ εχθές το εφτησε σε σιρόπι σήμερα το δέχτηκε αλλα πριν λιγο έβγαλε το νερό που είχε πιει
 
Last edited by a moderator:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Και τώρα που μεταφέρθηκε το θέμα και μπορεί να σχολιαστεί...

... πήρα ένα mini maltsese ...
Δεν υπάρχουν mini maltese.

... μου ήρθε τη Τετάρτη το πρωί από Θεσσαλονίκη εγώ μένω στη Μεσσηνη ...
Αυτή η πρόταση, εμένα πάντως, με αρρωσταίνει :cautious:

Ελπίζω το σκυλάκι, να έχει επιβιώσει, και να ήταν κάτι περαστικό.
 
  • Like
Reactions: alexxela


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Πριν σε καλωσορίσω, λίγα λόγια για τα σκυλιά "mini" ή "teacup", όπως είναι επίσης γνωστά...

Τα σκυλιά "mini" και "teacup" ήδη μικρόσωμων φυλών, όπως τα Maltese, τα Chihuahua, τα Yorkshire, τα Pomeranian και πολλά άλλα είναι ζώα που έχουν εκτραφεί για να είναι τόσο μικρά όσο είναι δυνατό. Τα περισσότερα σκυλιά που θεωρούνται "teacup" ζυγίζουν 5 κιλά ή λιγότερα και αυτός είναι και ο μοναδικός γνώμονας και κριτήριο αναπαραγωγής τους.

Τα σκυλιά αυτά δημιουργούνται όταν οι "εκτροφείς" αναπαράγουν σκόπιμα τους σκύλους που δεν έχουν σωστή ανάπτυξη, τα λεγόμενα "runts", μεταξύ τους ξανά και ξανά, δημιουργώντας σκυλιά που είναι αφύσικα μικρά. Τις περισσότερες φορές τα σκυλιά που επιλέγονται για αναπαραγωγή είναι μικρά λόγω ενός γενετικού ελαττώματος ή κάποιας άλλης παθολογικής κατάστασης.

Στοιχεία από κτηνιατρικές μελέτες υποδηλώνουν ότι οι μικροσκοπικές φυλές σκύλων που εσκεμμένα αναπαράγονται για ακόμα πιο μικρές "εκδοχές" τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο διαταραχών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της εξάρθρωσης της επιγονατίδας, όπου το γόνατο του σκυλιού γλιστράει από τη θέση του, προκαλώντας εκφυλισμό της άρθρωσης και πόνους. Τραχειακή κατάρρευση, όπου η τραχεία καταρρέει προκαλώντας βήχα και δυσκολίες στην αναπνοή. Ακόμα, οδοντική νόσος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κακή αναπνοή, αλλά και χρόνιο πόνο και απώλεια δοντιών και συριγγομυελία, μια οδυνηρή διαταραχή του εγκεφάλου όπου ο εγκέφαλος είναι πολύ μεγάλος για το σχετικά μικρό κρανίο. Επίσης, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και η χαμηλή θερμοκρασία του σώματος που έχουν μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στο χειρουργείο, αν και εφόσον χρειαστεί αλλά και σε άλλες στιγμές της ζωής τους.

Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ ευάλωτα σε τραυματισμούς λόγω των εύθραυστων οστών τους, τα οποία μπορεί ακόμη και να σπάσουν κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων όπως το άλμα από ένα καναπέ ή και το παιχνίδι.

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν "mini" και "teacup" σκύλοι διότι η εκτροφή τους θεωρείται ανήθικη και δεν αναγνωρίζονται από κανένα επίσημο όμιλο φυλής. Είναι σκύλοι εκτός προτύπου φυλής με πολλά προβλήματα υγείας.

Με δεδομένα τα παραπάνω και αν κατανοούμε σωστά και την φράση σου πως το σκυλάκι "σου ήρθε", όπως σημείωσε και πιο πάνω το μέλος mareco, πιθανόν να μην είναι και από πηγή, από άνθρωπο, που έχει δώσει την απαιτούμενη σημασία στα παραπάνω. Έτσι θα πρέπει να είσαι διπλά προσεκτική στα συμπτώματα του κουταβιού σου.

Αν χρειαστεί, ξανά κάνεις μια επίσκεψη στον κτηνίατρο και φροντίζεις να ακολουθείς τα όσα σου είπε. Το μέγεθος, η πιθανή προέλευση και η πιθανή απειρία σου θέλουν μια προσοχή, άρα μη διστάζεις να "ενοχλείς" τον κτηνίατρο μέχρι να ξεπεραστεί το θέμα (εύκολα αφυδατώνεται ένα πολύ μικρό σκυλάκι).

Περαστικά σας!
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Είναι σκύλοι εκτός προτύπου φυλής με πολλά προβλήματα υγείας.
Το κακό είναι πως - τουλάχιστον στα γιόρκι - ουδέποτε στην ιστορία υπήρχε όριο προς τα κάτω. Ακόμα και τώρα το πρότυπο αναφέρει μέχρι 3.2 κιλά.
Θα έπρεπε - κατά την γνώμη μου - να υπάρχει ένα όριο (τα 2 κιλά πχ).
Κατά καιρούς βέβαια βγαίνουν τόσο μικρόσωμα σκυλάκια από κανονικού μεγέθους γονείς, όπου είθισται να δίδονται ως πετ ώστε να μην αναπαραχθούν.
Το πρόβλημα - όπως λες - είναι όταν επί τούτου επιλέγεις να φέρνεις στον κόσμο σκυλάκια με τέτοιες λιλιπούτειες κατασκευές με πολλά προβλήματα.
Κλασσικοί €κτροφείς που παράγουν ό,τι ζητάει το κοινό.


Τα περισσότερα σκυλιά που θεωρούνται "teacup" ζυγίζουν 5 κιλά ή λιγότερα
Τα 5 κιλά είναι πολλά canis.
Συνήθως αναφέρονται σε σκυλάκια κάτω από 2 κιλά.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το κακό είναι πως - τουλάχιστον στα γιόρκι - ουδέποτε στην ιστορία υπήρχε όριο προς τα κάτω. Ακόμα και τώρα το πρότυπο αναφέρει μέχρι 3.2 κιλά.
Θα έπρεπε - κατά την γνώμη μου - να υπάρχει ένα όριο (τα 2 κιλά πχ).
Κατά καιρούς βέβαια βγαίνουν τόσο μικρόσωμα σκυλάκια από κανονικού μεγέθους γονείς, όπου είθισται να δίδονται ως πετ ώστε να μην αναπαραχθούν.
Το πρόβλημα - όπως λες - είναι όταν επί τούτου επιλέγεις να φέρνεις στον κόσμο σκυλάκια με τέτοιες λιλιπούτειες κατασκευές με πολλά προβλήματα.
Κλασσικοί €κτροφείς που παράγουν ό,τι ζητάει το κοινό.



Τα 5 κιλά είναι πολλά canis.
Συνήθως αναφέρονται σε σκυλάκια κάτω από 2 κιλά.
Στην γερμανια, βαση προδιαγραφων του VDH θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 2.4κγ για να παρουν ZTP.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict