Maltese [ψωρίαση]

Maria280291

New Member
23 Δεκεμβρίου 2012
4
0
Ιωάννινα
kalispera...thelw tin gnwmi sas sto parakatw....exw ena maltezaki pou siga siga tou peftei to trixwma gurw gurw apo ta autia to laimo ta podarakia tou kai sto pisino tou.,to piga se giatro dden to eksetase mono me to mati mou eipe gia pswriasi tou ekane mia enesi ,mou edwse bitamines kai siropi amoxil gia 15 meres...den blepw kapoia allagi kai twra ksinetai sunexws kai matwnei...to mono pou allakse einai pws einai pio oreksatos.an kserei kapoios as mou apantisei... to exw mesa spiti kai den kserw ena einai kolitiko i an einai mukites,den thelw na pathei tpt alla oute kai egw

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kαλώς ήρθες.
Μην γράφεις greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς.
Αν είναι ψωρίαση δεν είναι κολλητική αλλά πάρε μια δεύτερη γνώμη γιατί η διάγνωση δεν γίνεται με το μάτι...
Βάλε μια φωτογραφία την προβληματική περιοχή του σκύλου γιατί κάποιος από προσωπική εμπειρία μπορεί να σε βοηθήσει.

Maria280291

New Member
23 Δεκεμβρίου 2012
4
0
Ιωάννινα
Οκ... :)
τον εχω χρόνια τον γιατρό δεν πιστεύω απο την μια να μου είπε ότι να ναι αλλα απ την άλλη φοβάμαι μη μου πάθει τπτ. μου είπε βέβαια χθές να τον πάω για εξέταση αίματος αλλά είναι πολλά και τα έξοδα :( υπάρχει περίπτωση να είναι μύκητες?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν έχω σχετική εμπειρία για να σε βοηθήσω. Ξύσμα από την περιοχή δεν μπορεί να πάρει για να κάνει καλλιέργεια; Αν σου είπε για εξετάσεις αίματος προσπάθησε να τις κάνεις για να ξέρεις που βρίσκεσαι.

Maria280291

New Member
23 Δεκεμβρίου 2012
4
0
Ιωάννινα
Εννοείτε πως θα προσπαθήσω απλά είπα μήπως έχει κανείς εμπειρία να μου φύγει λίγο το άνχος έχουμε μια βδομάδα τώρα με την θεραπεία...και τπτ :(

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
" καλησπέρα...θέλω την γνώμη σας στο παρακάτω....έχω ένα μαλτεζάκη που σιγά σιγά του πέφτει το τρίχωμα γύρω γύρω από τα αυτιά το λαιμό τα ποδαράκια του και στο πισινό του.,το πήγα σε γιατρό dden το εξέτασε μονο με το μάτι μου είπε για ψωρίαση του έκανε μια ένεση ,μου έδωσε βιταμίνες και σιρόπι amoxil για 15 μέρες...δεν βλέπω κάποια αλλαγή και τώρα ξύνεται συνεχώς και ματώνει...το μονο που άλλαξε είναι πως είναι πιο oreksatos.an ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει...το έχω μέσα σπίτι και δεν ξέρω ένα είναι κολλητικό η αν είναι μύκητες,δεν θέλω να πάθει τίποτα αλλα ούτε και εγώ "

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Καταρχάς πές μας λίγα πράγματα για το μαλτεζάκι σου ..

Πόσων χρονών είναι , πού μένει , μένεισ ε διαμέρισμα ; βγαίνει συνέχεια έξω ; βγαίνει σε αυλή ; έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα ; τι τρώει ; Πόσο καιρό έχει που βλέπεις το τρίχωμα να πέφτει ;

Και μια διορθωσούλα ..:)
Αν και εφόσον είναι Δεδοδεκτική ή Σαρκοπτική ψώρα , το ξέσμα δεν το κάνει καλλιέργεια διότι το Demodex και το Sarcoptes είναι παράσιτα ... δεν καλλιεργούνται τα παράσιτα
Σε επόμενη φάση αν πρόκειται για κάτι μικροβιακής φύσεως , ο Κτηνίατρος θα κινηθεί αλλοιώς.

Maria280291

New Member
23 Δεκεμβρίου 2012
4
0
Ιωάννινα
είναι 4 χρονών οχι δεν μου είπε τπτ για δεμοδήκωση.το είχα έξω λόγο κάποιον οικογενειακών προβλημάτων αλλα τώρα μέσα στο σπίτι είναι.δεν έχει επαφή με σκυλιά΄με γάτες έχει αλλά απ όταν τον πήρα.πιο πολύ φαγητό που τρώμε και εμεις εδ΄ψ στο σπίτι τρώει.αυτό που έχει με το τρίχωμα γίνεται εδω και 15 μέρες περίπου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αν και εφόσον είναι Δεδοδεκτική ή Σαρκοπτική ψώρα , το ξέσμα δεν το κάνει καλλιέργεια διότι το Demodex και το Sarcoptes είναι παράσιτα ... δεν καλλιεργούνται τα παράσιτα
Σε επόμενη φάση αν πρόκειται για κάτι μικροβιακής φύσεως , ο Κτηνίατρος θα κινηθεί αλλοιώς.
Mάλιστα, βλακεία είπα δηλαδή ε; Thanx doc, και μία ερώτηση στην εξέταση αίματος που πρότεινε ο γιατρός στην κοπέλα θα φανεί ;

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Τέτοια παράσιτα στο αίμα δεν ανευρίσκονται , καθότι "ζούνε" στο δέρμα και τους θήλακους των τριχών ( ανάλογα το είδος ε ).
Την εξέταση αίματος την ζήτησε προκειμένου να έχει μια γενικότερη εικόνα της υγείας του ζώου , να τσεκάρει αιματοκρίτη , λευκά κλπ ... Δεν μπορεί να προχωρήσει στην όποια θεραπεία έτσι απλά στα τυφλά ....

:)