Mine: Ταινία για τα ζώα που σώθηκαν μετά τον Κατρίνα

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens

Πολλά από τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα ήταν τετράποδα: σκυλιά και γάτες, που έμειναν πίσω και διασώθηκαν από πυροσβέστες και φιλοζωϊκά σωματεία της Νέας Ορλεάνης.

Πολλά από αυτά τα ζώα δόθηκαν για υιοθεσία αλλά μερικές μέρες ή μήνες μετά, βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες τους. Και εκεί άρχισε μια μεγάλη διαμάχη για το πού πρέπει να μείνουν τα ζώα...
Η Εταιρεία Πρόληψης Κακοποίησης Ζώων της Santa Cruz διοργάνωσε τον περασμένο Απρίλιο μια βραδιά για συγκέντρωση δωρεών για τα ζώα που διασώθηκαν από τον τυφώνα. Εκεί έδειξαν την ταινία ''Mine'' με όμορφες σκηνές χαράς και ευτυχίας ζώων που σώθηκαν από στέγες σπιτιών, αφού οι δρόμοι είχαν πλημυρίσει. Μια συναισθηματική ταινία για τα πάνω από 180 ζώα που σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό.

Δυστυχώς τότε μόνο 4 ζώα είχαν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους αφού ήταν τα μόνα που έφεραν microchip.

Εκτός από την φοβερή έκταση της επιχείρησης διάσωσης όλων αυτών των ζώων όμως, μετά ξεκίνησε ένας μαραθώνιος αγωνίας. Άλλα ζώα θανατώθηκαν χωρίς ποτέ να βρεθούν ή να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες και άλλα δόθηκαν σε οικογένειες που πίστευαν ότι έκαναν μια καλή κίνηση υιοθετώντας ένα από τα ζώα που σώθηκαν... Όμως οι ιδιοκτήτες που αναζήτησαν τα ζώα τους ήρθαν σε διαμάχη για την κηδεμονία των τετράποδων που αν και ζούσαν ευτυχισμένα, ήταν μακριά από τους ανθρώπους που τα είχαν μεγαλώσει τόσα χρόνια...

Αγγίζει κάθε άνθρωπο...

Η ταινία πωλείται σε DVD, έναντι 25 δολλαρίων.

[video=youtube;cIoy0KuUes0]http://www.youtube.com/watch?v=cIoy0KuUes0[/video]

Πηγή: adespoto.gr

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εγω δεν καταλαβαίνω γιατι βιαστηκαν τόσο πολυ να τα δώσουν για υιοθεσία..
Παντως, πραγματικά, πολύ συγκινητικο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρόσφατα βρήκα και είδα ένα ντοκιμαντέρ για την καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη (νομίζω ήταν στην "Εμπόλεμη Ζώνη").
Ενδιαφέρον, θα ψάξω να βρω το Mine.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εγω δεν καταλαβαίνω γιατι βιαστηκαν τόσο πολυ να τα δώσουν για υιοθεσία..
Πιθανά λόγω έλλειψης χώρου? Για τον ίδιο λόγο που κάνουν και τις ευθανασίες.
Και που τις έκαναν και σε αυτή την περίπτωση.

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να περνάς όλο αυτό, να χάνεις τα πάντα, να σε αναγκάζουν να αφήσεις το ζώο σου πίσω, να επιβιώσει από την καταστροφή και τελικά να του γίνει ευθανασία!

Ξέρω ότι χάθηκαν πάρα πολλά τότε και ίσως πολλοί θεωρήσουν τους σκύλους αμελητέα απώλεια.
Και μπορεί και να είναι, αλλά για την προσωπική ζωή του κάθε ανθρωπου που έχει ζήσει την καταστροφή είναι μάλλον το κερασάκι στην τούρτα της απώλειας...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, τη φάση με το σπίτι του κρεμασμένου και τις κουβέντες περί σκοινιού την ξέρετε, έτσι? :(
Η φιλενάδα σας πρώην κατρινιασμένη πλημμυροπαθής,
Σάρα

Υ.Γ. Ευτυχώς α) δεν είχα τότε σκύλο και β) είχα αυτοκίνητο. Αλλιώς αν είχα το Μουφ τότε θα έμενα στη ΝΟΛΑ να πνιγώ μαζί του! :(

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Παιδιά, τη φάση με το σπίτι του κρεμασμένου και τις κουβέντες περί σκοινιού την ξέρετε, έτσι? :(
Η φιλενάδα σας πρώην κατρινιασμένη πλημμυροπαθής,
Σάρα

Υ.Γ. Ευτυχώς α) δεν είχα τότε σκύλο και β) είχα αυτοκίνητο. Αλλιώς αν είχα το Μουφ τότε θα έμενα στη ΝΟΛΑ να πνιγώ μαζί του! :(
Αλήθεια, Σάρα, εστω ότι είχες το Μουφ και έστω ότι σε παιρναν "σηκωτη" απο εκει χωρις το Μουφ, δεν θα κινουσες γή και ουρανο να τον βρεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται αν και δε θα με παίρνανε σηκωτή. Μείνανε δυστυχώς πολλοί στη ΝΟΛΑ με τον τυφώνα και πολλοί απ' αυτούς κατέληξαν γουλ-γουλ-γουλ... :( Από αυτούς που χάσανε τα σκυλιά τους μερικοί ήταν πάμφτωχοι και έπαθαν και PTSD, οπότε δεν είχαν τα μέσα να ψάξουν για τα σκυλιά τους. Εξάλλου για τρεις μήνες και βάλε δεν μπορούσες να μπεις στην πόλη ανεξέλεγκτα. Την πρώτη φορά που πήγα να δω τι έγινε με το σπίτι μου με σταμάτησε ο στρατός στο δρόμο, έλεγξε την ταυτότητά μου, με πληροφόρησαν ότι πλημμύρισε και μετά μ' αφήσανε να μπω. Ούτε πάτωμα δεν είχε μείνει! Για τα σκυλιά της ΝΟΛΑ πάντως γίνανε και μελέτες για το πώς οι επιζώντες σχηματίσανε αγέλες και αγρίεψαν. Πολλά φάγανε και πτώματα για να επιβιώσουν. Είχε μια εκπομπή ο Μιλλάν για την Κατρίνα και είχε πάρει μερικά από τα δύσκολα σκυλιά. Στο ένα βρήκε το αφεντικό του τελικά και έπρεπε να δείτε πώς έκανε ο σκύλος όταν τους αντίκρυσε, ήταν πολύ συγκινητική σκηνή.

Πάντως με τους ανθρώπους, όποιοι και να 'τανε, οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές. Ένας φίλος μου την έκανε εγκαίρως με τα δυο καβαλλιεράκια του, τα οποία, λέει, δε βγάλανε τσιμουδιά σε όλο το δρόμο στο αυτοκίνητο. Μια φίλη και συνάδελφος χάθηκε μέσα στο χαμό και κατέληξε στο Super Dome με τα πτώματα τρεις μέρες μέχρι που τη βγάλανε σηκωτή με το ελικόπτερο... :(

Καλά, δε σας λέω, έπρεπε να δείτε αντίδραση στην αστυνομία στην Ελλάδα όταν πήγα να δηλώσω απώλεια ταυτότητας και παλιού εκλογικού βιβλιαρίου. Με βάλανε να συμπληρώσω αίτηση και να τους πω πού τα έχασα, τους είπα στην Κατρίνα και μείνανε κόκκαλο!! "Πρώτη φορά μπαίνει άνθρωπος και μας λέει τέτοιο πράμα", μου είπανε!!:D:D

Last edited: