Nέες τροφές Earthborn Holistic?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Τι να σου κάνω... είναι compact ο σκύλος μου (50 γρ την ημέρα!!)!! :p :D
Τον αιγλαιωρα τρωει,πρεπει να κανεις 2 δουλειες για να τα βγαλεις περα με αυτο το θηριο.:DΔηλαδη τρωει.1,5 κιλο τον μηνα η 6 κιλα το 4 μηνο.Εμενα τρωει καπου 12-13 κιλα το 4 μηνο και νομιζα οτι ειναι λιγα αλλα με περασες.;)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
;Άστα ναπάνε... έχει ξετινάξει τον οικογενειακό προυπολογισμό το σαρκοβόρο...
Μη το παίρνεις προσωπικά... αναλογικά με την ενέργεια και το τρέξιμο και τη μουρλαμάρα του δικού σου ίσα βάρκα, ίσα νερά έρχεται!!! Χι, χι... :D

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Σημερα το μεσημερι μιλησα με 1 κυρια που ειχε 1 ωραιο σταχτι αρσενικο Yorkhire 1900 γραμμαρια απ'οτι ειπε.Ο δικος μου ηθελε να το πλησιασει αλλα αυτο του εκανε αγριαδες,αφου μυριστικαν στην αρχη.Την ρωτησα που το πηρε και ειπε οτι το εφερε ο γιος της απο Αγγλια 750 ευρω.Την ρωτησα αν ειναι απο εκτροφειο αλλα δεν γνωριζε τιποτα σχετικα.Λογικα ο γιος της θα ειναι ενημερωμενος και θα το εχει παρει απο εκτροφειο,ελπιζω δηλαδη.Παντως δεν εχω ξαναδει εδω στην Ελλαδα τετοιο χρωμα.Τον ειχε κουρεψει κιολας σε Groomer και ηταν κουκλακι.Μου ειπε οτι το αφησε εκει το σκυλακι για να μην περιμενει οπως της ειπαν 1,5 ωρα και πηγε μετα να το παρει.Μα καλα,οταν παει καποιος τον σκυλο σε Groomer δεν πρεπει να ειναι μπροστα?Της ειπα οτι κακως αφησε το σκυλακι εκει μονο του.Λογικα θα πετυχω και τον γιο της σε εκεινο το παρκακι και θα τον γνωρισω,εκει το βγαζει ειπε...
Οσο για την ποσοτητα της τροφης που λεγαμε προηγουμενως,ο σκυλος μου μπορει να φαει απο 50 γραμμαρια μεχρι και 150,οταν ηταν κουταβι ετρωγε πιο πολυ λογω αναπτυξης και επειδη επαιζε πολυ εξω στις βολτες.Τωρα μεσο ορο τρωει καπου 100 γραμμαρια την ημερα.

Last edited:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
χαχαχαχαχα
εγω για να φανταστεις ξεκινησα με 300γρ οταν ηρθε σπιτι!!!!!!!!! :D

xaxaxa

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Εμενα ειναι 17μν κ τρωει 150-170 γρ την ημερα κ ειναι 13κλ !!

Κανονικα πρεπει να τρωει το πολυ 140 no active!! αλλα αφου κανουμε 1ωρα το πρωι βολτα με λιγο τρέξιμο κ αλλη μια ωρα το απογευμα βραδυ του δινω αυτην την ποσοτητα κ δεν τον βλεπω να παχαίνει οποτε παμε καλα !!

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Καλημέρα,

Επειδη ψαχνω λίγο το θέμα των τροφών τελευταια βρηκα οτι προσφατα ηρθαν στην Ελλαδα καποιες τροφες απο ΗΠΑ. Λεγονται EARTHBORN HOLISTIC και ειναι βιολογικες, απ' οτι μου ειπαν.

Ενδεικτικα κανω copy - paste τα συστατικα για να μου πειτε τη γνωμη σας, διοτι δεν γνωριζω ακομα πολλα και προσωπικως μου φαινονται ολα ιδια ακομα :):

Κρέας Λευκού Ψαριού, Βρώμη, Κριθάρι, Καστανό Ρύζι, Αλεύρι σίκαλης, Πατάτα, Γλυκοπατάτα, Λίπος Κοτόπουλου (συντηρημένο με μίγμα από τοκοφερόλες , πηγή Βιταμίνης Ε), Έλαια Κανόλας(συντηρημένα με μίγμα από τοκοφερόλες , πηγή Βιταμίνης Ε), Πολτός τομάτας, Λιναρόσπορος, Μήλο, Μύρτιλα, Καρότα, Μπιζέλια, Σπανάκι, Σκόρδο, Εκχύλισμα Γιούκας, Ταυρίνη, L - Λυσίνη, DL-Μεθιονίνη, Υδροχλωρική Γλυκοζαμίνη, Θειική Χονδροιτίνη, β-Καροτίνη, Ανθρακικό Ασβέστιο, Οξείδιο του Ψευδαργύρου, Πρωτεινικό Μαγνήσιο, Φωσφορικός Χαλκός, Οξείδιο του Μαγγανίου, Νιασίνη, Παντοθενικό Οξύ Ασβεστίου D, Συμπλήρωμα Βιταμίνης Α, L- Καρνιτίνη, Συμπλήρωμα βιταμίνης Β12, Ασκορβικό Οξύ, Φωσφορικός Σίδηρος, Βιοτίνη, Ριβοφλαβίνη(Βιταμίνη Β2), Υδροχλωρική Θειαμίνη (Βιταμίνη Β1), Ιωδιούχο Ασβέστιο, Υδροχλωρική Πυριδοξίνη (Βιταμίνη Β6), Συμπλήρωμα Βιταμίνης D3, Φολικό Οξύ, Πρωτεινικό Μαγγάνιο, Πρωτεινικός Σίδηρος Πρωτεινικός Ψευδάργυρος, Πρωτεινικός Χαλκός, Προβιωτικά Lactobacillus Plantarium , Προβιωτικά Enterococcus Faecium , Προβιωτικά Lactobacillus Casei, Προβιωτικά Lactobacilus Acidophilus προιόντα ζύμωσης.

Η νομοθεσία αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει αναφορά των συστατικών μίας τροφής, βάση ποσοστιαίας σύνθεσης, με φθίνουσα σειρά.

Δηλαδή, ξεκινάμε από το συστατικό με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και ακολουθούν αυτά με τη μικρότερη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρώτο συστατικό δεσπόζει το ψάρι (το ότι είναι λευκό ΔΕΝ είναι προτέρημα πάντως.. το σκούρο κρέας είναι πάντα πιο πλούσιο...), προϊδεάζοντας τον καταναλωτή για την ποιότητα της τροφής.

Αλλά τι γίνεται στη συνέχεια? Πιστεύετε ότι το κριθάρι, η βρώμη, η σίκαλη, το ρύζι (καστανό, γιασεμί, μπασμάτι ή γλασέ - ελάχιστο ρόλο παίζει το είδος, 1-2% διαφορά σε πρωτεΐνη) διαφέρουν σε κάτι μεταξύ τους....??? Γιατί 4 δημητριακά...?? Δεν θα αρκούσε μόνο ρύζι & βρώμη?? Ή ρύζι & κριθάρι....???? Ας δούμε γιατί λοιπόν....

Κύρια συστατικά 6: Ψάρι, 4 δημητριακά, 1 πατάτες/γλυκοπατάτες, άρα 100%/6=16.666%.
Οπότε, για να είναι το ψάρι ΠΡΩΤΟ συστατικό αρκεί να είναι 17% επί του συνολικού. Αυτομάτως, όλα τα υπόλοιπα συστατικά πέφτουν κάτω από το 17% και γίνονται 2α, 3α, 4α συστατικά (δε παίζει κανένα ρόλο)...

ΑΝ τώρα είχαν ΜΟΝΟ 2 δημητριακά, η κατάσταση θα ήταν αρκετά διαφορετική: 100%/4=25%, άρα για να είναι το ψάρι ΠΡΩΤΟ συστατικό, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 25%, το 1/4 δλδ της συνολικής τροφής...

ΜΕΓΑΛΗ διαφορά για μία εταιρεία το 17% από το 25%.. Που 17 τόνοι ψάρι, που 25... 21.000€ έναντι 31.000€.... Ξέρετε πόσους τόνους δημητριακά αγοράζετε με 10.000€? Περίπου 40-50.....

Οπότε, μια τροφή δε περιέχει 4 διαφορετικά δημητριακά & 1 πατάτα για πλουεαρισμό... δεν είναι delicatessen.... Τα περιέχει για να κουκουλώσει το γεγονός ότι έχει λίγη ζωική πρωτεΐνη ΚΑΙ ΜΟΝΟ.... Τώρα, αν θέλετε να ταΐζετε το σκυλί σας δημητριακά, δίνετε καμιά μπαγκέτα.. και πιο πολύ θα την ευχαριστηθεί, και πιο υγιεινή θα είναι....

Αυτά....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες και το τι προσπαθούν να κρύψουν οι εταιρείες από πίσω τους.

Η νομοθεσία αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει αναφορά των συστατικών μίας τροφής, βάση ποσοστιαίας σύνθεσης, με φθίνουσα σειρά.

Δηλαδή, ξεκινάμε από το συστατικό με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και ακολουθούν αυτά με τη μικρότερη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρώτο συστατικό δεσπόζει το ψάρι (το ότι είναι λευκό ΔΕΝ είναι προτέρημα πάντως.. το σκούρο κρέας είναι πάντα πιο πλούσιο...), προϊδεάζοντας τον καταναλωτή για την ποιότητα της τροφής.

Αλλά τι γίνεται στη συνέχεια? Πιστεύετε ότι το κριθάρι, η βρώμη, η σίκαλη, το ρύζι (καστανό, γιασεμί, μπασμάτι ή γλασέ - ελάχιστο ρόλο παίζει το είδος, 1-2% διαφορά σε πρωτεΐνη) διαφέρουν σε κάτι μεταξύ τους....??? Γιατί 4 δημητριακά...?? Δεν θα αρκούσε μόνο ρύζι & βρώμη?? Ή ρύζι & κριθάρι....???? Ας δούμε γιατί λοιπόν....

Κύρια συστατικά 6: Ψάρι, 4 δημητριακά, 1 πατάτες/γλυκοπατάτες, άρα 100%/6=16.666%.
Οπότε, για να είναι το ψάρι ΠΡΩΤΟ συστατικό αρκεί να είναι 17% επί του συνολικού. Αυτομάτως, όλα τα υπόλοιπα συστατικά πέφτουν κάτω από το 17% και γίνονται 2α, 3α, 4α συστατικά (δε παίζει κανένα ρόλο)...

ΑΝ τώρα είχαν ΜΟΝΟ 2 δημητριακά, η κατάσταση θα ήταν αρκετά διαφορετική: 100%/4=25%, άρα για να είναι το ψάρι ΠΡΩΤΟ συστατικό, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 25%, το 1/4 δλδ της συνολικής τροφής...

ΜΕΓΑΛΗ διαφορά για μία εταιρεία το 17% από το 25%.. Που 17 τόνοι ψάρι, που 25... 21.000€ έναντι 31.000€.... Ξέρετε πόσους τόνους δημητριακά αγοράζετε με 10.000€? Περίπου 40-50.....

Οπότε, μια τροφή δε περιέχει 4 διαφορετικά δημητριακά & 1 πατάτα για πλουεαρισμό... δεν είναι delicatessen.... Τα περιέχει για να κουκουλώσει το γεγονός ότι έχει λίγη ζωική πρωτεΐνη ΚΑΙ ΜΟΝΟ.... Τώρα, αν θέλετε να ταΐζετε το σκυλί σας δημητριακά, δίνετε καμιά μπαγκέτα.. και πιο πολύ θα την ευχαριστηθεί, και πιο υγιεινή θα είναι....

Αυτά....
Να ρωτήσω (γιατί ειλικρινά με ενδιαφέρει πολύ) τη γνώμη σου για τη grain free της ίδιας εταιρείας? :)

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Νομιζω οτι με τις ολιστικές εγώ έχω δοκιμάσει sams field μυριζει λιγο καλυτερα ο σκυλος. Όταν τελειωσει το σακί που έχω θα τις ξαναπροτιμήσω.

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Να προσθέσω στην εξαιρετική ανάλυση του/της GAIA LYKAIA ότι πουθενά στο site τους δεν αναφέρεται η χρήση ethoxyquin free προιόντων,άρα υποθέτω ότι τα ψαρικά ειδικά,τα συντηρούν με ethoxyquin.
Πέραν αυτού του γεγονότος που είναι πολύ αποτρεπτικό για εμένα προσωπικά,η ποσότητα κρέατος είναι πολύ μικρή και οι grain free φόρμουλες χρησιμοποιούν παράγωγα αυγών,γιατί όχι ολόκληρα κανονικά αυγά;

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Αναγκάστικα προχθές να την πάρω και εγώ στην δικιά μου!!!Πατάτα λέτε έκανα ε?Πάντος της έκατσε ευτυχός καλά η μετάβαση από την μία στην άλλη που ούτε καν φάνηκε πουθενά!!!
Περιμένω να κάνει παραλαβές το πετ και θα πάω να πάρω πάλι την arden που δίνω!!!
Λέτε να πάθει κάτι από τις αλλαγές?

dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Λοιπόν εγω τις βρήκα εδω στην νεα μακρη, την αγοραζω για 3 φορα και πραγματικά τα σκυλιά μου την πάνε αμάσητη!!! Όλα καλα με τηντροφή, αλλά σήμερα διάβασα το παρακάτω Review απο το DogFoodAnalysis.com

Review Date: Sat July 18, 2009Would you recommend the product? No | Price you paid?: Not Indicated | Rating: 0

Pros:First ingredient is a named meat product
Cons:Insufficient meat content

The first ingredient in this food is a named meat product, in meal form. There is a second meat meal ingredient sixth on the ingredient list. Both are fish meal, but we find no sign of a guarantee on packaging or the manufacturer website that this ingredient has been purchased free of ethoxyquin (ethoxyquin is a chemical preservative commonly added to ocean fish products destined for meal, but that is banned or heavily regulated in human food products due to the belief that it is carcinogenic).

The carbohydrate content is a mix of grains and vegetables, which is appreciated as this helps to reduce the grain content in the food. Dogs are not vegetarians, but vegetables are a more natural foodstuff for canines than grains and hence are generally preferable. In grains, barley is decent quality but we consider rye flour to be primarily filler.

Fat content is provided by oil rather than animal fat, which is generally a good thing but not all commentators agree that canola is good quality. We note the presence of synthetic vitamin k which is alleged by some to cause liver problems and which has been removed from better quality products
Άρα για εμενα πάλι πίσω σε Orijen που είναι οτι καλύτερο... ο λόγος που πήγα σε Eartborn είναι οτι τα σκυλιά είχαν αρχίσει και την βαριώντουσαν την Orijen

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
καλο το dogfoodanalysis αλλα δεν πιανει ολες τις τροφες και αυτα που λει δεν σημαινει οτι ισχυουν παντα στην πραξη...

προσωπικα νομιζω οτι η τροφη ειναι μετρια για την τιμη της.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Την είδα προχθές αλλά μου φάνηκε πολύ ακρίβη για τα συστατικά της, με 2-3 ευρώ παραπάνω παώ στην Orijen.
Τι δείνει κανείς στο σκύλο του;