Natural Greatness

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
είμαι λίγο μπερδεμένη με τη συγκεκριμένη τροφή. ενώ τη δίναμε περίπου 5-6 μήνες, είμασταν πολύ ικανοποιημένοι και φαινοταν το σκυλι να εχει προσαρμοστεί πολύ καλά σε αυτήν, μας εμφάνισε γαστριτιδα που έγινε και χρόνια. παρολ αυτά δεν πιστευω οτι φταίει η συγκεκριμενη τροφή.

PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
42
Ωχ ναι, ε; Εμείς τελειώσαμε τώρα το πρώτο τσουβαλάκι, καλά του έκατσε και τώρα πάμε για το δεύτερο, αλλά ήθελα να πάρω και μία άλλη γνώμη.

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
Δεν πιστεύω ότι φταίει η τροφή, δεδομένου ότι την έτρωγε αρκετό καιρό, όπως προείπα. Αλλά κι εμένα θα με ενδιέφερε κάποια άλλη άποψη!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν θέλω να σας χαλάσω τον ενθουσιασμό αλλά...

Αφυδατωμένο κρέας γαλοπούλας (15%), Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (14%), Πατάτες, Αρακάς, Φρέσκο κρέας γαλοπούλας (10%), Έλαιο κοτόπουλου (7,5%), Πολτός ζαχαρότευτλων, Υδρολυμένο συκώτι γαλοπούλας (2,5%), Πρωτεΐνη αρακά, Πρωτεΐνη πατάτας, Μαγιά, Αφυδατωμένος Σολομός (1%), Λιναρόσπορος, Έλαιο σολομού (0,75%), Αφυδατωμένο ολόκληρο αυγό (0,3%), Μαννοζο-ολιγοσακχαρίτες-MOS (0,05%), Ραδίκια – ινουλίνη FOS (0,05%), Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία, Γιούκα, Γλυκοζαμίνη (650mg/kg), Χονδροϊτίνη (150mg/kg).

Και από κάτω λένε:
Συνολικό ποσοστό κρέατος: 51%

15+14+10=39

Αντε ας συνυπολογισουμε και το λιπος απο κοτόπουλο (7,5) παλι δεν βγαινει το 51% κρέας
Εκτος αν μετρανε και τα ραδίκια...

• Like
Reactions: stefanosk and saras

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Δεν θέλω να σας χαλάσω τον ενθουσιασμό αλλά...

Αφυδατωμένο κρέας γαλοπούλας (15%), Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (14%), Πατάτες, Αρακάς, Φρέσκο κρέας γαλοπούλας (10%), Έλαιο κοτόπουλου (7,5%), Πολτός ζαχαρότευτλων, Υδρολυμένο συκώτι γαλοπούλας (2,5%), Πρωτεΐνη αρακά, Πρωτεΐνη πατάτας, Μαγιά, Αφυδατωμένος Σολομός (1%), Λιναρόσπορος, Έλαιο σολομού (0,75%), Αφυδατωμένο ολόκληρο αυγό (0,3%), Μαννοζο-ολιγοσακχαρίτες-MOS (0,05%), Ραδίκια – ινουλίνη FOS (0,05%), Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία, Γιούκα, Γλυκοζαμίνη (650mg/kg), Χονδροϊτίνη (150mg/kg).

Και από κάτω λένε:
Συνολικό ποσοστό κρέατος: 51%

15+14+10=39

Αντε ας συνυπολογισουμε και το λιπος απο κοτόπουλο (7,5) παλι δεν βγαινει το 51% κρέας
Εκτος αν μετρανε και τα ραδίκια...
Υπολογίζουν το συκώτι γαλοπούλοας, τον αφυδατωμένο σολωμό, το έλαιο σολωμού και το αφυδατωμένο αυγό. Αν τα προσθέσεις και αυτά, βγαίνει το 51%. Γενικά το ποσοστό κρέατος στην συγκεκριμένη τροφή δεν είναι κακό. Το 30% είναι αφυδατωμένο, οπότε μετά την διαδικασία ψησίματος δεν χάνει υγρασία και παραμένει ίδιο. Σίγουρα υψηλότερο από τη μέση τροφή όπου μετά την διαδικασία ψησίματος άντε να έχει μείνει 20% κρέας. Π.χ η acana regionals που είναι 70% ζωικά συστατικά τo 35% είναι φρέσκα. Οπότε μετά το ψήσιμο θα έχει μείνει ένα 10 με 12%. Συνολικά μαζί με το άλλο 35%, μετά το ψήσιμο, να έχει μείνει 45 με 50% κρέας. Σίγουρα όχι 70/30 που διαφημίζουν.
Στη συγκεκριμένη τροφή άλλο θα με αποθάρρυνε. ενώ η πατάτα και ο αρακάς εμφανίζονται ως 3ο και 4ο συστατικό αντίστοιχα, παρακάτω στη λίστα επαναλαμβάνονται και έχουμε πρωτείνη αρακά και πατάτας. Άρα
1ο η πατάτα και ο αρακάς είναι πιο ψηλά στη λίστα των συστατικών μπορεί και πρώτα ή δευτερα, και
2ον μεγάλο μέρος της πρωτείνης προέρχεται από αυτά αντί από τα ζωικά συστατικά.

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ας είναι κι έτσι, από που κι ως που το λίπος, το αυγό και το ψάρι θεωρούνται κρέας; :confused:
ας έγραφαν "συνολικό ποσοστό υλικών ζωικής προέλευσης", αλλιώς όλη η φάση μοιάζει σαν αποπλάνηση του αγοραστή ο οποίος δεν θα κάτσει να μετρήσει αλλά θα πει γουαου τα μισά συστατικά είναι κρέας... Αυτό με την πατάτα που λες και με τις φυτικές πρωτεϊνες είναι ένα άλλο που δεν μου αρέσει φυσικά.

Προς την @Misty λες ότι ο σκυλος αρρώστησε με χρόνια γαστρίτιδα αλλά δεν φταίει η τροφη... αλλα τι αλλο μπορει να φταίει; ο καφές και το τσιγάρο; :whistle:
Σαφώς και φταίει η τροφή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι χάλια, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να την αλλάξεις

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
είπα ότι δεν ξερω σιγουρα αν φταιει η συγκεκριμένη τροφη γτ την έπαιρνε πολύ καιρό. ουτε ο κτηνιατρος μου ειπε φταιει η τροφη .. (τι φταιει βεβαια δεν εχουμε μαθει ακομα, εχω ανοιξει ενα αλλο Thread σχετικα με το θεμα). την εχουμε αλλαξει παντως προ πολλού ..