Newfoundland, Akita, CC ή Presa?!!!

wolfant

Active Member
16 Μαϊου 2011
38
0
Ηράκλειο Κρήτης
Γεια σας.
Θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση για τα Newfoundland. Ξέρω ότι τα βρίσκουν μια χαρά με τα παιδιά και επειδή ειμαί κάτοχος και ενός άλλου κατοικίδιου (της κόρης μου) αποφάσισα και έχω μελετήση πολύ την συγκεκριμένη ράτσα όπως και τα Αkita τα αμερικάνικα. Η απορίες μου είναι οι εξής : Λόγο ζέστης δεν υποφέρουν στη χώρα μας και περισσότερο στην Κρήτη που βρίσκομαι εγώ οι συγκεκριμένες ράτσες? Αμαρτία δεν είναι? Και ακόμα μία ερώτηση. Μπόρει να γίνει φύλακας ή μόνο χαχαχουχα είναι (Newfoundland)? Ρωτάω επειδή έχει ένας φίλος ένα αλλά είναι πολύ μαμούχαλο!!! Ακόμα σκέφτομαι εάν δεν καταλήξω στα συγκεκριμένα (και ο λόγος θα είναι πιο πολύ η ζέστη γιατί τα λυπάμαι), να πάω προς κανένα cane corso ή presa de canaria (καμμία σχέση αλλά αν δεν είχα το κατοικίδιο που προανέφερα :):) θα είχα πάρει είδη ένα από τα δύο τελευταία!!!). Απ' ότι καταλαβαίνετε ο προβληματισμός μου για τα 2 τελευταία είναι στον χαρακτήρα του σκυλιού!!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!​

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα και καλως ηρθες. Απο αυτα τα 3 δεν θα προτεινα κανενα για τις συνθηκες και τα δεδομενα τα οποια αναφερεις. Μπορεις να δεις και αλλες φυλες οι οποιες αν σου αρεσουν και πληρουν καποια δικα σου κριτηρια, θα ηταν πιο καταλληλες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ε όχι και μαμούχαλα τα Νέας Γής!!!!!!!!!
για φύλακας δεν ξέρω
για παιδιά που λέμε πάντως-έτσι κι αλλιώς επιβάλεται η επίβλεψη όταν έχεις μικρό παιδί και σκυλί είτε είναι κάποια φυλή μαμούχαλη είτε είναι κάποια φυλή σούπερ αντιμαμούχαλη
ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει το πιτσιρίκι στο σκυλί και μιά ελάχιστη διορθωσούλα απο τον σκύλο (που σε άλλον σκύλο δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως βλάβη) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραύμα σε ένα παιδάκι ....

π.χ. ένα σπρώξιμο που θα έχει ως αποτέλεσμα μία άγαρμπη πτώση.....

wolfant

Active Member
16 Μαϊου 2011
38
0
Ηράκλειο Κρήτης
Το ξέρω ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο παιδί, το ξέρω ότι ποτέ δεν πρέπει να μένουν μόνα τους τα παιδιά χωρίς επίβλεψη με τα σκυλιά και ειδικά σε τέτοια ηλικία (4 χρονών)!!! Είμαι καινούριος στο forum αλλά πολύ παλιός με τα σκυλιά (ροτβαιλερ, αλασκα μαλαμουντ, σναουτσερ γιγας). Το ξέρω ότι τα υπόλοιπα που έγραψα δεν έχουν καμία σχέση στον χαρακτήρα με τα Newfoundland. Το συγκεκριμένο Newfoundland που ξέρω είναι πάρα πολύ μαμούχαλο!!! Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις συγκεκριμένες φυλές γιατί αυτές μου αρέσουν η καθεμία για διαφορετικούς λόγους αλλά το βασικό μου κόλλημα είναι η μικρή και σκέφτομαι μήπως είναι νωρίς για οποιοδήποτε σκυλί!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
το νωρις,αργα η ιδανικα ,εχει να κανει με εσενα πιο πολυ,παρα με την μικρη.εισαι ετοιμος να επεξεργαστεις ενα σκυλι?εχεις τον χρονο?η μικρη ειναι σχεδων σε καλη ηλικια,αρκει να καταλαβαινει κ να σε ακουει ...σημαντικο για το πως θα μαθει να φερεται κ αυτη στο σκυλι...εγω θα κοιτουσα κατι σε λαμπραντορακι παντως...τελειος ασχετο απο αυτα που θες....σε ενδιαφερει η φυλαξη καθολου?

wolfant

Active Member
16 Μαϊου 2011
38
0
Ηράκλειο Κρήτης
Μα πιο πολύ η φύλαξη με ενδιαφέρει. Γνώμη μου είναι ότι αυτή είναι στη φύση του κάθε σκυλιού και θα πρέπει την κάθε φυλή να την προτιμάμε για τα χαρίσματα της και όχι να την επιλέγουμε επειδή έχουμε μοναξιά και να τους χαλάμε τα φυσικά τους ένστικτα!!!! Ούτως η άλλως δεν θα είναι είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι (πολύ σπάνια) και δεν θα αντικαταστήσει την κόρη μου!!!!! Όλα αυτά που γράφω και που ίσως γράψω είναι προσωπικές μου γνώμες και δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να παρεξηγηθώ!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
ρισκο για το σκυλι το ιδιο κ για εσενα κατ'επεκταση.αν τον εχεις στην αυλη ,οποιος θελει να μπει ,θα μπει...θα χασεις το σκυλι σου κ θα σου κανουν κ ζημια....πρωτα απο ολα,αυτο που πρεπει να κανεις για φυλαξη,ειναι αλλα πραγματα.. φωτα κ συναγερμο πχ.αν οχι συναγερμο,φωτα οπωσδηποτε στην αυλη.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ουπς,ειδα φως και μπηκα :D

Θα ελεγα μερα με τη νυχτα οι 4 φυλες που εχεις ''διαλεξει'' μοιαζουν μονο στα βασικα χαρακτηριστικα,ποδια-χερια-ματια-ουρα :D:D

Κατοχος newfoundland εδω.
Φυλακες :rolleyes: σε τι βαθμο θελεις? Δεν ειναι σκυλια φυλακες,ειναι ναυαγοσωστες.
Αν το θελεις για προειδοποιησει καλα ειναι,αλλα οχι για κατι παραπανω,αν κανει το κατι παραπανω πολυ απλα δεν ειναι newfoundland!!!

O φιλος σου απο που εχει παρει το σκυλι του? δεν μπορει μια καλη εκτροφη να ειναι μαμουχαλη,ειναι σκυλι εργασιας δεν μπορει να βαριεται! (εκτος αν δεν ασχολιτε μαζι του το εχει υπερβαρο κλπ)

Ενα σωστο newfoundland δεν μπορει σε καμια περιπτωση να κανει κακο στο παιδι σου,στο υπογραφω.

Οτι παραπανω θελεις εδω ειμαι
(((( και πρωην κατοικος Κρητης μαζι με 4 νεας γης))))

wolfant

Active Member
16 Μαϊου 2011
38
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλά, θα τον έχω για φύλακα και θα μπουν να τον πάρουν!!!!! Δεν θα πάρω γάτα. Όταν είχα το ροτβαιλερ ούτε κουνούπι δεν έμπαινε, για άνθρωπο δεν το συζητώ καθόλου!!! Φαντάσου!!!!!! Εννοείτε ότι μιλάω για όταν μεγαλώσει.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
αν θελεις σου βαζω στοιχημα απο τωρα,οτι αν θελω,θα μπω σπιτι σου...

οταν εγραψα να χασεις τον σκυλο σου,δεν εννοουσα να στον κλεψουν....η φυλαξη σε εξωτερικους χωρους,κρυβει πολλους κινδυνους,με μεγαλυτερο τον θανατο του ζωου....σκεψου λιγακι....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλά, θα τον έχω για φύλακα και θα μπουν να τον πάρουν!!!!! Δεν θα πάρω γάτα. Όταν είχα το ροτβαιλερ ούτε κουνούπι δεν έμπαινε, για άνθρωπο δεν το συζητώ καθόλου!!! Φαντάσου!!!!!! Εννοείτε ότι μιλάω για όταν μεγαλώσει.
Ε οταν μεγαλωσει ουτε εσεις δε θα μπαινετε.. δε θα χωρατε γι αυτο...
Ο προηγουμενος δαγκωνε ε? ποσους ειχε φαει ?

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Ε οταν μεγαλωσει ουτε εσεις δε θα μπαινετε.. δε θα χωρατε γι αυτο...
Ο προηγουμενος δαγκωνε ε? ποσους ειχε φαει ?
εσένα τώρα γιατί σε πιάνουν οι ζήλιες.. ; Dogo πήρες ας πρόσεχες.. διάβασε προσεκτικά το thread μπας και πάρεις δαγκανιάρικο σκύλο την επόμενη :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
εσένα τώρα γιατί σε πιάνουν οι ζήλιες.. ; Dogo πήρες ας πρόσεχες.. διάβασε προσεκτικά το thread μπας και πάρεις δαγκανιάρικο σκύλο την επόμενη :D

χαχαχαχα!κρυφοπρεσου ειναι ρε!!!!!!
Ναι το βρηκατε!!! Σας ζηλευω εσας που εχετε τα δαγκανιαρικα και δεν περναει ουτε κουνουπι και γω εχω μεινει με το προβατακι μου:D