O σκυλος μου δεν περπαταει

geotek

Member
21 Ιουνίου 2013
6
0
Καλησπερα, τις τελευταιες μερες παρατηρησα πως ο σκυλος μου ειχε γεμισει ψυλλουςς και τσιμπουρια. Το εριχνα σπρει και η κατασταση βελτιωθηκε παρα πολυ. Σημερα ομως ο σκυλος μου κουτσενει και δεν μπορει να περπατησει. Ολο του το σωμα εχει γεμισει κατι σαν μικρα μικρα τσιμπουρακια. Ακομα και στα ματια. Εχω φοβηθει παρα πολυ γιατι ο κτηνιατρος ειναι παρα πολυ μακρια και πρεπει να περιμενω μεχρι το βραδυ που θα επιστρεψει ο πατερας μου. Σας παρακαλω πολυ οποιος μπορει να εχει μια ιδεα τι μπορει να συμβαινει ας το γραψει συντομα γιατι εχω αναστατωθει παρα πολυ. Σας ευχαριστω

geotek

Member
21 Ιουνίου 2013
6
0
Δεν ειμαι σιγουρη ομως οτι ειναι τσιμπουρια. Ειναι παρα παρα πολυ μικρα και δεν μπορω να καταλαβω. Μπορει να ειναι κατι αλλο; Πιο σοβαρο; Μπορει αυτο να γινει σε ενα βραδυ. Δεν φανταζεσαι ποσο εχω τρομαξει. Μπορεις να προτεινεις καποιο πολυ δυνατο σπρει που να υπαρχει στα φαρμακεια;
Σε ευχαριστω παρα πολυ που απαντησες

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Frontline απο κτηνιατρικά, κάλυψε όλο το σώμα τρίψε το καλά επάνω του παντού, και πρόσεχε να μην πάει στα μάτια

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
sebacil,,,, οχι απλα ισχυρο... ειναι πανισχυρο... αλλα μην το παρακανεις με τη δοσολογια και ξεκανεις το σκυλο.... και μην ξεχνας,, με το ιδιο ψεκαζεις και το σκυλοσπιτο του αν εχει,,,και ψοφανε,, γιατι μπορει να εχουν κανει αποικια εκει,,,,,,

geotek

Member
21 Ιουνίου 2013
6
0
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...επανηλαθα με νεα
λοιπον παιδια πηγα χθες στο φαρμακειο και το μονο φαρμακο που ειχε ηταν ενα της Bayern το προβλημα ομως τωρα ειναι οτι ο σκυλος ειναι περφραγμένος σε ενα χωρο γυρο στα 60τμ οπου κάτω εχει χωμα και δεν εχω αλλου χωρο να τον βαλω...τα τσιμπουρια πεφτουν αλλα τα βλεπω και ειναι ακομα ζωντανα. Οποτε δε θα ξανακολισει το σκυλι; Υπαρχει κατι κυριως φυσικό ή που μπορω να φτιαξω μονη μου για να ψεκασω το χωμα ή οτι άλλο που μπορω να κανω; ευχαριστω και παλι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Φυσικό και να σκοτώσει τόσα τσιμπούρια αποκλείεται.
Πρέπει να βρεις sebacil για τον χώρο του και frontline για τον ίδιο τον σκύλο.
Επίσης να τον πας στο γιατρό για εξετάσεις αίματος γιατί με τόσα τσιμπούρια ο σκύλος θα έχει σίγουρα πρόβλημα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Να βρεις το sebacil κ να ψεκασεις το σκυλο κ το χωρο του, αλλα οπως σου ειπανε προσοχη στην δοσολογια.
Στο χωρο επισης λειτουργει εξαιρετικα κ το πετρελαιο (κανονικο πετρελαιο κινησης) αλλα να το ριξεις ψεκαστο- θα ψωφισουνε στο επιτοπου......
Επισης καλο θα ειναι να του βρεις ενα ποιο καθαρο χωρο, ακομα καλυτερο θα ειναι να τον πας στον κτηνιατρο κ να φροντισεις να του βαλεις μια αμπουλα για να μην ξανασκαρφαλωσουνε τα ζωυφια πανω του.

geotek

Member
21 Ιουνίου 2013
6
0
Ειναι ολα παρα πολυ μικρα αλλα για να το λες εσυ κατι θα ξερεις... κι ολα αυτα μεσα σε δυο μερες πρινα 4-5 μερες τον εκανα μπανιο και τον κοιταξα και δεν ειχε τιποτα... θα προσπαθησω να βρω τα φαρμακα που μου λες κι ελπιζω να τα βρω

geotek

Member
21 Ιουνίου 2013
6
0
του ειχα βαλει αμπουλα και φοραγε και κολαρο...δε μπορω να καταλαβω πως εγινε αυτο το πραγμα με το πετραιλεο δε θα εχει προβλημα το σκυλι; ποσες ωρες μετα μπορει να ξαναμπε στο χωρο του;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
του ειχα βαλει αμπουλα και φοραγε και κολαρο...δε μπορω να καταλαβω πως εγινε αυτο το πραγμα με το πετραιλεο δε θα εχει προβλημα το σκυλι; ποσες ωρες μετα μπορει να ξαναμπε στο χωρο του;
Μην φανταστεις οτι θα ριξεις 100λιτρα.....
Για 60τμ φτανουνε 5 λιτρα αν το ψεκασεις καλα.
Και στον ιδιο το σκυλο μπορεις να ριξεις δεν παθαινει κατι.
(συνηθως το καναμε οταν ο σκυλος ηταν τιγκα στο τσιμπουρι κ ολες οι αλλες μεθοδοι αποτυγχανανε...)
Αν παλι δεν θες η τον δεις να δυσανασχετει, παρτον απο κει ψεκασε κ ξαναπηγαινε τον σε κανα μισαωρο.

geotek

Member
21 Ιουνίου 2013
6
0
Λοιπον σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Τον ειδε ο κτηνιατρος, μου ειπε οτι το φαρμακο σκοτωσε τα περισσοτερα και με καθυσηχασε. Επισης λεει οτι στην περιοχη μου γινεται χαμος. Ολοι εχουν μεγαλο προβλημα. Αυτο που με απασχολει ειναι ο σκυλος ειναι αδυναμος, τρωει ελαχιστα και γενικα δεν ειναι ζωηρος. Ο γιατρος μου ειπε πως θα τον παρεξενευε το αντιθετο. Αλλα εγω μεχρι να τον δω ξανα ζωηρο δεν θα ηρεμησω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Λοιπον σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Τον ειδε ο κτηνιατρος, μου ειπε οτι το φαρμακο σκοτωσε τα περισσοτερα και με καθυσηχασε. Επισης λεει οτι στην περιοχη μου γινεται χαμος. Ολοι εχουν μεγαλο προβλημα. Αυτο που με απασχολει ειναι ο σκυλος ειναι αδυναμος, τρωει ελαχιστα και γενικα δεν ειναι ζωηρος. Ο γιατρος μου ειπε πως θα τον παρεξενευε το αντιθετο. Αλλα εγω μεχρι να τον δω ξανα ζωηρο δεν θα ηρεμησω.
Και εδω που μενω φημολογειται οτι γινεται χαμος, αλλα με σωστη προληψη κ προστασια του ζωου εχω να δω τσιμπουρι πανω τους απο το 2011......
Δεν χρειαζεται ο σκυλος να γεμισει για να κανουμε κατι.
Καλο ειναι να ψεκαζεις τακτικα το χωρο του (ειδικα αν μενει εξω σε συγκεκριμενο χωρο) να του βαζεις την αμπουλα του κ να τον ελεγχεις τακτικα....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτο που με απασχολει ειναι ο σκυλος ειναι αδυναμος, τρωει ελαχιστα και γενικα δεν ειναι ζωηρος. Ο γιατρος μου ειπε πως θα τον παρεξενευε το αντιθετο. Αλλα εγω μεχρι να τον δω ξανα ζωηρο δεν θα ηρεμησω.

Και δεν σου προτηνε να κανεις εξετασεις αιματος??
Τα τσιμουρια μπορουν να μεταδωσουν ερλιχια και Lyme.
Και οι δυο ειναι αρκετα σοβαρες αρρωστιες για τα σκυκλια μας- και χωρις θεραπεια και θανατηφορες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3