Orbenin

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Παιδιά έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι...Το θέμα είναι ότι ο Δίας χθες έβγαλε μια αρκετά περίεργη τσίμπλα..θα ανεβάσω φωτό.. Δυστυχώς η κτηνίατρος μ λείπει εκτός Ελλάδας οπότε πήρα αλλού τηλ μιας και θα επιστρέψω από τη δουλειά τ απόγευμα.Ο άλλος γιατρός λοιπόν μ συνέστησε πλύσεις με φυσιολογικό ορό και γάζα και το orbenin .έψαξα λίγο στο ιντερνέτ αλλά το μόνο που βρήκα είναι πως δεν κάνει να το παίρνουν έγκυες αγελάδες ..Οποίος γνωρίζει κάτι ας μας πει...Πρώτου κρίνεται τον άλλο γιατρό πως δεν δίνουμε θεραπεία αν δεν δούμε τ σκύλο από κοντά να πω ότι συμφωνώ και τον κρίνω πρώτος εγώ.Απλα έχω περιέργεια για το εν λόγω σκεύασμα... ευχαριστώ για το χρόνο σας

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Αντιβιοτικό είναι το Οrbenin, λογικά ο άλλος γιατρός υποψιάστηκε κάποια μόλυνση στο μάτι.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Η δόση που μ είπαν είναι μια σταγόνα την ημέρα.Εαν τ χρησιμοποιήσω δεν θα εδώ κάποιο πρόβλημα έτσι??

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Λογικά όχι αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να του το πλύνεις μόνο και να περάσεις να του ρίξει μια ματιά ο κτηνίατρος αύριο, να μην κάνουμε διάγνωση από εδώ?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Λογικά όχι αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να του το πλύνεις μόνο και να περάσεις να του ρίξει μια ματιά ο κτηνίατρος αύριο, να μην κάνουμε διάγνωση από εδώ?
Αυτό εννοείται απλά ήθελα να ξέρω αν μπορεί να τ κάνει κακό...Σε ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις

• Like
Reactions: Kahlan

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αυτό που δεν βάζουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ σε μάτι πριν το δει (καλά ε; ) ο γιατρός είναι κορτιζονούχα κολλύρια. Αν το μάτι έχει πληγή μπορεί να του κάνει μεγάλη ζημιά. Το συγκεκριμένο δεν το ξέρω, αλλά εδώ http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/orbenin λέει ότι είναι σκέτη αντιβίωση.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Αυτό που δεν βάζουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ σε μάτι πριν το δει (καλά ε; ) ο γιατρός είναι κορτιζονούχα κολλύρια. Αν το μάτι έχει πληγή μπορεί να του κάνει μεγάλη ζημιά. Το συγκεκριμένο δεν το ξέρω, αλλά εδώ http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/orbenin λέει ότι είναι σκέτη αντιβίωση.
για τ κορτιζουνουχα κάπου τ είχε πάρει το μάτι μ..Στο θέμα tobrex-tobradex νομίζω...Επειδή είδα ότι είναι αντιβίωση ανησυχησα μήπως τ προκαλέσει κάτι

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αν θέλεις να είσαι "σίγουρος", το κρατάς σχολαστικά καθαρό με φυσιολογικό ορό και γάζα και περιμένεις να το δει από κοντά ο γιατρός.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Αν θέλεις να είσαι "σίγουρος", το κρατάς σχολαστικά καθαρό με φυσιολογικό ορό και γάζα και περιμένεις να το δει από κοντά ο γιατρός.
Αυτό θα κάνω..σε ευχαριστώ κ εσένα