Petshops - Nα πουλούν μόνο στειρωμένα!

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Δεν μπορουμε να πεισουμε απο τη μια μερα στην αλλη οσους θελουν να αποκτησουν σκυλο να στραφουν σε εκτροφεις...εχουν τοσες δικαιολογιες να σου πουν και η ισχυροτερη ειναι το μεγαλο κοστος.

Επισης δε μπορουμε να τους πεισουμε να υιοθετησουν ενα αδεσποτο οταν θελουν να αποκτησουν συγκεκριμενη φυλη.

Και αφου βρισκουν κ τα κανουν, αφου σχεδον ολα τα πετ σοπ εχουν και μια βιτρινα με σκυλακια, και αφου η νομοθεσια επιτρεπει σε αυτους να εισαγουν ανεξελεκτα και να πουλανε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΣΤΩ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ?

Τουλαχιστον αυτο θα ειναι μια καλη αρχη για να λιγοστεψουν οι "εκτροφεις της πισω αυλης" (bybs) και οοοοοοοοολοι αυτοι που εχουν δημιουργησει ενα καρο γκρουπ στο facebook, αγγελιες παντου και αλλα,
λεγοντας "εχω αρσενικο και ψαχνει γυναικα" ...."εχω θηλυκο και θελει να γινει μανουλα"....και ποσα αλλα τετοια!

(εχω δει πολλα μαζεμενα τελευταια και αγανακτησα!)

Και ισως οι περισσοτεροι απο αυτους δεν αφηνουν τα κουταβακια τους στο δρομο, μπορω να πω πως δεν ειναι η βασικη αιτια που γεμιζουμε αδεσποτα.Αυτοι εχουν αλλα κινητρα, πολλοι το κανουν για μεροκαματο, σιγα μη τα πεταξουν στο δρομο!

Αλλα δεν κανουν καλο στη φυλη...Ζευγαρωνουν σκυλια με ενα σωρο ελαττωματα μορφολογικα και υγειας απλα γιατι θελουν "εναν απογονο απο το δικο τους".!

Εχω γαλλικο μπουλντογκ και ναι δεν ειναι αξιο δειγμα φυλης για αναπαραγωγη.Το δεχομαι και συνεχιζω να το αγαπω. Οπως αγαπω και την φυλη και δε μπορω να βλεπω να ζευγαρωνουν σκυλια απο puppy mills που δεν μοιαζουν με french bulldog!

Σε λιγα χρονια ετσι οπως παμε θα βλεπουμε προτυπο γαλλικο μονο σε φωτογραφιες γιατι αυτα που κυκλοφορουν μεταξυ μας ειναι η σα δαλματιας με 10000 βουλες η πιο ψιλα, πιο καχεκτικα, με μυτερα αυτια, με αληθωρα ασυμετρα ματια,επιπεδη ραχη, με μικρο κεφαλι, στενο θωρακα κλπ....

frenchie1..jpgαυτο...?

η αυτο ειναι γαλλικο μπουλντογκ?
241092_174416465950&.jpg

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ: ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ PET SHOPS ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ!

Ειναι μια καλη αρχη....
Μπορουμε να κανουμε κατι?Που μπορουμε να ακουστουμε?

Last edited by a moderator:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το θέμα είναι να μην πουλάνε καθόλου σκυλιά, αλλά προφανώς το γνωρίζεις οπότε ας μεινω στην πρόταση.

Σαν γενική ιδέα, ότι δηλαδή τα προερχόμενα από pet shops σκυλιά δεν θα αναπαραχθούν είναι επιθυμητό.
Από την άλλη αυτοί πουλάνε 30,40 ημερών σκυλιά και φαντάζομαι δεν μπορούν να στειρωθούν σε αυτή την ηλικία.
Άσε που είναι και μεγάλο έξοδο για του εκάστοτε κουταβέμπορους, εδώ δεν κάνουν εμβόλια, στείρωση θα κάνουν?

Η λύση για μένα είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους σωστούς τρόπους απόκτησης σκύλου,
και επίσης να απαγορευθούν δια ροπάλου οι πωλήσεις σκύλων σε καταστήματα..

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Το θέμα είναι να μην πουλάνε καθόλου σκυλιά, αλλά προφανώς το γνωρίζεις οπότε ας μεινω στην πρόταση.
Α μπραβο, αλλα προφανως τους προστατευει ο νομος και το κανουν...

Σε τι ηλικια στειρωνονται το ελαχιστο?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κανονικά - θεωρώ, μα δε γνωρίζω αν έχει γίνει- θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες πετ σοπ που δεν πωλούν ζώα να αρχίσουν τη διαδικασία ενάντια σε εκεινους που πωλούν. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν γνωρίζω ακριβώς, έχω ακούσει για αδεσποτάκια που στειρώθηκαν σε ηλικία 4-5 μηνών,αλλά οι περισσότεροι κτηνίατροι λένε πως η σωστή ηλικία είναι τουλάχιστον μετά τον πρώτο ή δεύτερο οίστρο..

Όσο για τον νόμο, δυστυχώς δεν προβλέπω να αλλάζει σύντομα ;) :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.801
8.004
Η προταση αυτή δεν στέκει ιατρικά. Δεν μπορείς να στειρώσεις κουτάβια για λόγους υγείας, τα θηλυκά παθαίνουν ακράτεια αν δεν στειρωθούν την κατάλληλη ηλικία και τα αρσενικά δεν έχουν καν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των όρχεων πριν κάποια ηλικία.
Για μένα η λύση είναι αύξηση των εκτροφέων με παράλληλη ενημέρωση του κόσμου μέχρι η αγορά να πεθάνει από μονη της.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μου κάνει εντύπωση αυτή η πρόταση διότι ο μέσος πετσοπάς κόβει από παντού για το κουτάβι που φέρνει.
Κατ' αρχήν του στοιχίζει ελάχιστα. Δεύτερον, δεν το εμβολιάζει καν, το αρχικό εμβόλιο το έχει κάνει ήδη προκειμένου να το παραλάβει.
Η τροφή που του δίνει είναι συνήθως απ' τις φθηνές.
Δεν στειρώνεται τόσο μωρό (κάτω των 2 μηνών συνήθως) αλλά και να στειρωνόταν, γιατί να το στείρωνε?
Πρώτον θα αναλάμβανε έξοδα για τη στείρωση και την αποθεραπεία.
Δεύτερον για ποιο λόγο θα ήθελε να πουλήσει στειρωμένο καθαρόαιμο σκύλο (όταν διαφημίζει τους καθαρόαιμους σκύλους του "από τα καλύτερα εκτροφεία", με καλά αίματα και άμα λάχει με πέντιγκρι και γονείς πρωταθλητές?)
Άλλωστε ζευγαρώματα διάφορα γίνονται και στα pet shops από σκυλιά που έχουν πουληθεί, σκυλιά της γειτονιάς κ.λπ, δεν είναι όλα τα σκυλιά παραλαβή.

Πολλά είπα. Στην πραγματικότητα ήθελα να πω "μα γιατί????"

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αυτό είναι το μοναδικό που μας "χαλά" στα pet shops; Το ότι αυτοί οι προερχόμενοι από puppy mills σκύλοι μπορεί κ να ζευγαρώσουν μελλοντικά;

Τις κουταβομάνες, καθώς και τα προβλήματα υγείας ή άλλα γιονιδιακά μεταφερόμενα θέματα που έχουν συνήθως τέτοια κουτάβια [-αφού δεν είναι εντός προτύπου τέτοιοι σκύλοι, πώς τα χαρακτηρίζουμε ως καθαρόαιμα; -] δεν πρέπει να είναι το υπ' αριθμόν ένα μέλημά μας;

Δεν υπάρχουν μέσες οδοί εδώ, κατά τη γνώμη μου... Σωστή ενημέρωση μόνο και να ακολουθηθεί και στη χώρα μας μέσω νόμου ό,τι κ στο εξωτερικό όσον αφορά στα Pet shops. Δηλ. να πουλούν μόνο ό,τι αφορά τα κατοικίδια και ως εκεί.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν γνωρίζω ακριβώς, έχω ακούσει για αδεσποτάκια που στειρώθηκαν σε ηλικία 4-5 μηνών,αλλά οι περισσότεροι κτηνίατροι λένε πως η σωστή ηλικία είναι τουλάχιστον μετά τον πρώτο ή δεύτερο οίστρο..

Όσο για τον νόμο, δυστυχώς δεν προβλέπω να αλλάζει σύντομα ;) :(
Όχι, δεν είναι αλήθεια αυτό. Οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι η στείρωση πρέπει να γίνεται νωρίς, γύρω στους 4 μήνες και σε καμιά περίπτωση δε συμβουλεύουν να περιμένει κανείς τον πρώτο ή δεύτερο οίστρο στα θηλυκά.

Όσο για την αρχική ερώτηση του μέλους που ξεκίνησε το νήμα, έχω να πω ένα πράγμα: θα αστειεύεται φυσικά ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η ανευθυνότητα των όσων ανακατεύονται με τα πετσοπάδικα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.801
8.004
Όχι, δεν είναι αλήθεια αυτό. Οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι η στείρωση πρέπει να γίνεται νωρίς, γύρω στους 4 μήνες και σε καμιά περίπτωση δε συμβουλεύουν να περιμένει κανείς τον πρώτο ή δεύτερο οίστρο στα θηλυκά.

Όσο για την αρχική ερώτηση του μέλους που ξεκίνησε το νήμα, έχω να πω ένα πράγμα: θα αστειεύεται φυσικά ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η ανευθυνότητα των όσων ανακατεύονται με τα πετσοπάδικα.
Oι έλληνες γιατροί έχουν άλλη γνώμη. Και υπάρχουν περιπτώσεις θηλυκών σκύλων που έπαθαν ακράτεια λόγω στείρωσης σε μικρή ηλικία.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Οι Έλληνες κτηνίατροι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να ζευγαρώνουν και ζώα. Πάντως ακράτεια δεν έχω ακούσει να παθαίνει κανένα σκυλί εδώ από στείρωση εκτός κι αν είναι πολύ γέρικο και άρρωστο και κάτι τέτοια τα προσέχουνε πολύ εδώ. Η κτηνίατρος του Μουφ ισχυρίζεται μάλιστα ότι και το Μουφ στειρώθηκε σε μικρή ηλικία, το οποίο θεωρεί εκείνη καλό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.801
8.004
Οι Έλληνες κτηνίατροι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να ζευγαρώνουν και ζώα.
Σε αυτό δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μου έχει τύχει με δικό μου κτηνίατρο αλλά έχω ακούσει πολλούς που το συνιστούν...
Βέβαια σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές πρακτικές που είναι απαράδεκτες για κάποια άλλη. Π.χ. στις ΗΠΑ κάποιοι κτηνίατροι προχωρούν σε επέμβαση αφαίρεσης των νυχιών στις γάτες. Επειδή το κάνουν δεν σημαίνει ότι είναι και θεμιτό.. Εγώ προσωπικά αν ήθελα να στειρώσω τον σκύλο μου θα καθυστερούσα αλλά μην ξεχνάμε ότι όσον αφορά την πρόταση του μέλους που ξεκίνησε το thread, τα κουτάβια πωλούνται 2 μηνών, οπότε όσες και διαφωνίες και να έχουμε η ηλικία αυτή σίγουρα δεν ενδείκνυται για στείρωση. Πέρα από ότι εκτός του ιατρικού θέματος, η πρόταση δεν θα μπορούσε με τίποτα να εφαρμοστεί και για πολλούς άλλους λόγους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, ρε σει, το κάνουν και σε σκύλους και μερικοί ασυνείδητοι αφαιρούν και φωνητικές χορδές για να μη γαυγίζει. Αυτές όμως είναι ακραίες περιπτώσεις και όχι γενικευμένες. Μιλάμε τώρα για γενικευμένες πρακτικές που συμβουλεύει επίσημα ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος. Για τη στείρωση λένε ότι όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προσπαθούμε να διορθώσουμε το αποτέλεσμα και όχι την αιτία αυτήν την στιγμή...

Είναι σαν να έχεις ένα πρόβλημα στα μαθηματικά στο σχολείο και να βγάζεις με τις λάθος πράξεις σου 30 στο σύνολο ενώ η λύση είναι 10 με τις σωστές πράξεις!
Και εσύ αντί να σκεφτείς ότι έχεις κάνει λάθος μέσα στις πράξεις σου και να προσπαθείς να διορθώσεις παίρνεις την σβήστρα και σβήνεις το 30 και το κάνεις 10 και δίνεις το γραπτό στην δασκάλα!
Το αποτέλεσμα είναι να έχεις διορθώσει το αποτέλεσμα και όχι την αιτία και το ακόμα χειρότερο είναι ότι σε βάθος χρόνου(στο μέλλον) δεν θα ξέρεις να κάνεις πράξεις στα μαθηματικά!

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Εχετε δικιο πως η ιδεα μου δε θα ελυνε το προβλημα ουσιαστικα αλλα φανταζομουν πως θα ναι μια αρχη για να αποτραπουν οι bybs...

Eιμαι μελος σε ενα γκρουπ στο facebook και καθε φορα που βλεπω ενα καινουριο ποστ θελω να αρχισω να φωναζω!!!!! Ολοι παρακαλανε για ζευγαρωμα για τα σκυλια που εχουν παρει απο PuppyMills αλλα γι αυτους ειναι τελεια γιατι τα "αγαπουν και αυτο φτανει"
Εχω κουραστει να τα λεω κ να τα ξαναλεω μπας και ακουστω...(αναμεσα σε 300μελη μονο 2υποστηρικτες εχω εναν εκτροφεα και ενα ιδρυτικο μελος φιλοζωικης)

(η αληθεια ειναι πως καποτε και εγω το επερνα αψηφιστα το θεμα της αναπαραγωγης αλλα οσο μαθαινω....εξοργιζομαι!)

Αν εχει κανεις ελευθερο χρονο για γραψιμο ας ερθει για ενισχυσεις!!!!
Το γκρουπ λεγεται ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ-FRENCH BULLDOG

Ενα χελιδονι δεν φερνει την ανοιξη!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78