Play for two players

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
ΙCE & Chobie, 16 και 6 μηνων αντιστοιχα σε στιγμες χαλαρωσης και παιχνιδιου. Μετα απο μια μεγαλη βολτα φτασαμε σε αυτο το ομορφο παρκο και αφησαμε τα σκυλακια ελευθερα να παιξουν.

Παρατηρήστε τον κουταβο ποσο ψυχάκιας ειναι! Ενω σταματαει και καλα, οταν βλεπει τον ICE και παει να καθησει, αμεσως ξεκιναει παλι το ''πείραγμα''... :D

[video=youtube;hVKvcajHNAA]http://www.youtube.com/watch?v=hVKvcajHNAA&feature=youtu.be[/video]

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Bρε το τρελοκουταβο τον Chobie!! Τον εχει πεθανει στο δαγκωμα τον Ice με κατι διαλειμματα να τρωει χορτα :p

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αυτά είναι......μπράβο πολύ ωραίο παιχνίδι κάνουν και οι 2 τους. ο ICE ως συνήθος κούκλος και πολύ παιχνιδιάρης, να τον χαίρεσε.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστουμε πολυ. το μεγαλο ερωτημα ειναι μεχρι ποτε θα ειναι παιχνιδι αναμεσα σε δυο αρσενικα που ναι μεν γνωριζονται αλλα το ενα ειναι κουταβι. Θελω πολυ να δω ποτε, πως και τι θα αλλαξει. Μεχρι στιγμης ουτε γρυλλισματα, ουτε καποια διορθωση(μεταξυ των σκυλων, μιλαμε). Το βλεπω απιθανο ομως να μην αλλαξει κατι σε 2-3 μηνες. Αν δεν αλλαξει κατι, θα μιλαμε για κοινωνικοποιηση και θα εχουμε σπασει και ενα, ψυχολογικο ''φραγμα''...χεχε

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Υπαρχει περιπτωση να μην αλλαξει και τιποτα.. αυτο θα εξαρτηθει απο το χαρακτηρα που θα διαμορφωσει ο Chobie γιατι ο Ice εχει σταθεροποιηθει.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αν δεν αλλαξει κατι, θα μιλαμε για κοινωνικοποιηση και θα εχουμε σπασει και ενα, ψυχολογικο ''φραγμα''...χεχε
Αμάν βρε συ, αμέσως όλα να τα δείς σκούρα και ότι κάτι θα αλλάξει.:rolleyes: Γιατί σόνυ και καλά να αλλάξει; Κοίτα λίγο και εμάς, 3 Αρσενικά κάτω απο την ίδια στέγη και όμως δεν συμβαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, μαζί κοιμούνται, μαζί παίζουν (τα 2 απο αυτά ο παπούλης δεν παίζει λόγο ηλικίας), μαζί τρώνε. Άρα σταμάτα να στρεσάρεσε εσύ και να στρεσάρεις και το σκυλί με τα "μεγάλα ερωτήματα" και τα "πότε" και "πώς". ;) χε χε χε χε

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Πιστευω πως μπορει να αλλαξει και ο ice απεναντι στον τοτε ενηλικο και ανταγωνιστη τσομπι.
Βεβαια αυτο δεν ειναι δεδομενο μιας και μπορει να τα πανε καλα αν καταλαβει ο καθενας την θεση του και δεν υπαρξουν αψημαχιες για την θεση του ενος απεναντι στον αλλον.
Σημαντικο ειναι να συνεχισετε μαζι τις βολτες σας ,οσο πιο συχνα μπορειτε και θα εχετε κανει ενα απο τα πιο σημαντικα βηματα για την συνυπαρξη των δυο μαυροτιγροσκυλων.

Εχει συγγενεια ο κουταβος με τον δικο σου Γιαννη?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αμάν βρε συ, αμέσως όλα να τα δείς σκούρα και ότι κάτι θα αλλάξει.:rolleyes: Γιατί σόνυ και καλά να αλλάξει; Κοίτα λίγο και εμάς, 3 Αρσενικά κάτω απο την ίδια στέγη και όμως δεν συμβαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, μαζί κοιμούνται, μαζί παίζουν (τα 2 απο αυτά ο παπούλης δεν παίζει λόγο ηλικίας), μαζί τρώνε.
Διονυση τα σκυλια αυτα ειναι στειρωμενα ή αστειρωτα; Το θεμα ειναι οτι τα SBT εχουν μια ''κλιση'' το παιχνιδι να το κανουνε ''σοβαρο''. Βασικα δεν στρεσσαρομαι με το κουταβι γιατι βλεπω τον ICE πολυ χαλαρο οπως δεν τον εχω ξαναδει ποτε. Πιστευω ομως οτι το κουταβι καποια στιγμη θα αρχισει πανω στο παιχνιδι να δαγκωνει πιο δυνατα και να κανει και καμια αγριαδα και εκει δεν μπορω να υποθεσω την ενταση και την διαρκεια της όποιας διορθωσης...

Πιστευω πως μπορει να αλλαξει και ο ice απεναντι στον τοτε ενηλικο και ανταγωνιστη τσομπι.

Εχει συγγενεια ο κουταβος με τον δικο σου Γιαννη?
Θαναση συμφωνω με την παραπανω εκδοχη. Ο μικρος εχει ερθει απο Τσεχια, καμια σχεση με τις δικες μας γραμμες.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Διονυση τα σκυλια αυτα ειναι στειρωμενα ή αστειρωτα; Το θεμα ειναι οτι τα SBT εχουν μια ''κλιση'' το παιχνιδι να το κανουνε ''σοβαρο''. Βασικα δεν στρεσσαρομαι με το κουταβι γιατι βλεπω τον ICE πολυ χαλαρο οπως δεν τον εχω ξαναδει ποτε. Πιστευω ομως οτι το κουταβι καποια στιγμη θα αρχισει πανω στο παιχνιδι να δαγκωνει πιο δυνατα και να κανει και καμια αγριαδα και εκει δεν μπορω να υποθεσω την ενταση και την διαρκεια της όποιας διορθωσης...
Ο Λήο και ο Ιβάν δεν είναι στειρωμένοι, ο Ιβάν θα πάει για στείρωση αρχές Απριλίου, ο Μάξ είναι στειρωμένος. Και οι 3 μπορώ να σου πώ ότι κοιμούνται στον ίδιο χώρο, ενώ τα κορίτσια κοιμούνται αλλού. Τις ώρες που είμαι εκεί είναι όλοι μαζί και παίζουν σχεδόν όλοι μαζί εκτός απο τον Ιβάν που συνήθος θα κάτσει να λιάζετε ή να έρθει δίπλα μου για χάδια και λίγο μασάζ που του κάνω κάθε μέρα στα πόδια του. Ααααα, μην ξεχάσω ότι κάθε 2-3 μήνες φιλοξενώ της αδερφής μου τον Γ.Π. (Έκτωρας)που είναι 3-4 χρ και είναι αστείρωτος και απο εξαρχής με τον Λήο τα πάνε μια χαρά. Ο Λήο θέλει να πάιξει μαζί και ο Έκτωρας αν δεν θέλει του κάνει απλά ένα "γρρρρρ" και ο Λήο καταλαβαίνει και φεύγει.

Καταλαβαίνω αυτό που λες στο να έχουν την "κλίση" να σοβαρεύουν το παιχνίδι, αλλά πρόσεχε, έχεις 2 σκυλιά που παίζουν μια χαρά, μπορεί αυτό να αλλάξει, μπορεί και όχι, αυτό κατα την γνώμη μου (όσο χαζό και αν σου ακούγετε) θα εξαρτηθεί απόλυτα απο εσένα και απο τις γενικές εμπειρίες μεταξύ τους και με άλλα σκυλιά και όχι απο το DNA τους.

Θηλυκιά πάντως δεν έχεις (αν θυμάμαι καλά) για να υπάρξει ανταγωνισμός. Άρα αν εσύ κρατήσεις καλά την αρχηγία και την γενική ιεραρχία των πραγμάτων (δηλαδή σε όλα έρχετε πρώτος ο ICE και μετά ο Chobie) και δεν προκαλέσεις κάποιο λόγω "ζήλιας" ή "ανταγωνισμού" δεν βρίσκω τον λόγω να δημιουργηθεί πρόβλημα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ο Λήο θέλει να πάιξει μαζί και ο Έκτωρας αν δεν θέλει του κάνει απλά ένα "γρρρρρ" και ο Λήο καταλαβαίνει και φεύγει
Ειναι διαφορετικο πραγμα η συμβιωση δυο αρσενικων και διαφορετικο η επαφη καθε πενθημερο ας πουμε.
Οταν συμβιωνουν οι αρσενικοι βρισκουν την θεση τους στην ιεραρχεια και πορευονται ισως πιο ομαλα.
Αν βρισκονται μια στο τοσο θα εχεις αψημαχιες απο τους κυριαρχικους σκυλους.
Αν φερω εναν ενηλικο αρσενικο κοντα στον Εκτορα και ο εκτορας κανει γρρρ ,και ο αλλος δεν ξερει την θεση του θα υπαρχει ενα θεματακι μεχρι να αποκατασταθει η σειρα του σε αυτην την βαθμιδα.

Θηλυκιά πάντως δεν έχεις (αν θυμάμαι καλά) για να υπάρξει ανταγωνισμός
Ανταγωνισμος μπορει αν υπαρξει για μια διεκδικηση παιχνιδιου ,τροφης ,χωρου ,σημασιας.Δεν εχει να κανει μονο με την υπαρξη θυληκου στην παρεα.

Υποθεσεις βεβαια κανουμε μιας και μπορει να τα πανε αψογα μεταξυ τους και να μην συμβει απολυτως τιποτα ετσι?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ειναι διαφορετικο πραγμα η συμβιωση δυο αρσενικων και διαφορετικο η επαφη καθε πενθημερο ας πουμε.
Οταν συμβιωνουν οι αρσενικοι βρισκουν την θεση τους στην ιεραρχεια και πορευονται ισως πιο ομαλα.
Αν βρισκονται μια στο τοσο θα εχεις αψημαχιες απο τους κυριαρχικους σκυλους.
Αν φερω εναν ενηλικο αρσενικο κοντα στον Εκτορα και ο εκτορας κανει γρρρ ,και ο αλλος δεν ξερει την θεση του θα υπαρχει ενα θεματακι μεχρι να αποκατασταθει η σειρα του σε αυτην την βαθμιδα.
Κοίτα, εγώ έχω μάθει στον Λήο και στον Μάξ στα "γρρρρρ" να κάνουν "αποφυγή/ignore" και όχι να ανταποδίδουν. Άρα μέχρι στιγμής δεν έχω χρειαστεί να επεμβώ σε κάτι. Όταν φιλοξένησα ένα κυριαρχικό σκυλί στο διαμέρισμα και προσπάθησε να καβαλήσει τον Λήο, ο Λήο έκανε "γρρρρρρρ" και είδα μετά ότι το άλλο σκυλί δεν κατάλαβε (γιατί δεν είχε ποτέ μόνιμη επαφή με άλλα σκυλιά) και πήγε να προσπαθήσει πάλι, άρα εκεί επενέβησα εγώ και έβαλα μια φωνή "εεεεεεεεεπππππ" και τον σταμάτησα και δεν το ξανα έκανε καθόλου καθόλη την διάρκεια της παραμονής του μαζί μας. Εν ολίγης προσπαθώ να δείξω ότι εγώ είμαι ο αρχηγός εδω πέρα και εγώ λέω τι επιτρέπετε και τι όχι. Έξω, σε πάρκα, που δεν ξέρω όλα τα σκυλιά, κάνω ένα είδους αναγνώρισης και μετά επιλέγω που θα κάτσω και που θα πάω με τα σκυλιά μου.

Ανταγωνισμος μπορει αν υπαρξει για μια διεκδικηση παιχνιδιου ,τροφης ,χωρου ,σημασιας.Δεν εχει να κανει μονο με την υπαρξη θυληκου στην παρεα.
Ναι, αλλά σε 2,3,10 σκυλιά που έχει κάποιος έχει εδραιώσει μία ιεραρχία και κάποιους κάνονες, έτσι δεν είναι; Όπου μέσα σε αυτούς λογικά δεν θα πρέπει να επιτρέπονται οι διεκδικίσεις αυτού του τύπου που ανέφερες. Τουλάχιστον εγώ είμαι αυτής της άποψης και έτσι προσπαθώ να κρατήσω την δικιά μου αγέλη.

Υποθεσεις βεβαια κανουμε μιας και μπορει να τα πανε αψογα μεταξυ τους και να μην συμβει απολυτως τιποτα ετσι?
Μα εννοείτε ότι μιλάμε υποθετικά, γιατί μπορεί τελικά και οι 2 τους να συνεχίσουν να φέρονται μια χαρά ο ένας στον άλλον μια ζωή.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ναι, αλλά σε 2,3,10 σκυλιά που έχει κάποιος έχει εδραιώσει μία ιεραρχία και κάποιους κάνονες, έτσι δεν είναι; Όπου μέσα σε αυτούς λογικά δεν θα πρέπει να επιτρέπονται οι διεκδικίσεις αυτού του τύπου που ανέφερες. Τουλάχιστον εγώ είμαι αυτής της άποψης και έτσι προσπαθώ να κρατήσω την δικιά μου αγέλη
.Ναι βρε συ για τα δικα μας σκυλια ισχυει απολυτα αυτο που λες ,αλλα εγω εδω ειπα για τον ice και τον choppie.Αυτοι μπορει να διεκδικησουν το οτιδηποτε οταν ενηλικιωθει ο τσοπι.

Αν ειναι δικα μας τα σκυλια ειναι αλλο θεμα.

Εγω εχω τρια σκυλια που ζουν κατω απο την ιδια στεγη και δεν υπαρχουν αψημαχιες ουτε την ωρα του φαγητου μιας και τρωνε ολα διπλα διπλα.

Ο ενδοιασμος μου ειναι για τον ξενο σκυλο/φιλο.Μιας και εκει δεν εχουμε καθορισει κανονες στον ξενο σκυλο ,εκει ''ακουμπαμε'' στην δουλεια του ετερου χειριστη ιδιοκτητη.

Σημ:ο τσοπι δεν ειναι του Γιαννη .

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Σημ:ο τσοπι δεν ειναι του Γιαννη .
Ααααα, τότε σορρυ, δεν κατάλαβα ότι ο Τσόπι δεν είναι του Γιάννη.

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο ότι με ξένο σκυλί δεν μπορείς ΠΟΤΕ να ξέρεις τι θα γίνει διότι σε αυτήν την περίπτωση έχεις μόνο τον άλλον ιδιοκτήτη να σου πει για να ξέρεις αν το σκυλί του παραμένει κοινωνικό ή όχι (και πάλι δεν είναι απόλυτο αυτό) και παραμένει και το γεγονός κατα πόσο ο άλλος ιδιοκτήτης μπορεί να διορθώσει καταστάσεις ώστε να μην κάτσει ο Γιάννης (ή ο κάθε ένας μας) να διορθώνει ξένο σκυλί.

Αλλά όπως είπαμε, όλα αυτά είναι ικασίες. Δεν χρειάζετε απο τώρα να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο, lets stay positive.;)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ετσι. Ολα ειναι θεματα προς παρατηρηση και εξεταση και τα σκυλια συμπεριφερονται διαφορετικα σε διαφορετικες καταστασεις και με διαφορετικους εμπλεκομενους. Σε γενικες γραμμες με ενα ξενο αρσενικο το πιο πιθανο για δυο σκυλια σαν τον Chobie και τον ICE ειναι να πλακωθουν. Ωστοσο υπαρχουν παραδειγματα που αυτο δεν συμβαινει, αλλα ειναι συνηθως αναμεσα σε σκυλια που ζουν στο ιδιο σπιτι, εχουν τον ιδιο αφεντικο, μεγαλωσαν μαζι, κλπ...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ωστοσο υπαρχουν παραδειγματα που αυτο δεν συμβαινει, αλλα ειναι συνηθως αναμεσα σε σκυλια που ζουν στο ιδιο σπιτι, εχουν τον ιδιο αφεντικο, μεγαλωσαν μαζι, κλπ...
Όχι πάντα. Εγώ σου έχω παράδειγμα με της αδερφής μου το σκυλί (αρσενικό και αστείρωτο) που 4-5 φορές που έχει έρθει για φιλοξενία στο σπίτι μας (διαμέρισμα και μονοκατοικία) συμβίωσε μια χαρά με τον Λήο. Ναι, δεν παίζανε πάρα πολύ μεταξύ τους, αλλά αν τους τσίναγε και τους 2 η Ζήβα παίζαν και οι 2 μαζί της χωρίς να φαγωθούν μεταξύ τους για το ποιος θα την κυνηγήσει, και έχε υπόψιν σου ότι ο Έκτωρας τον Λήο τον γνωρίζει ελάχιστα, μόνο αυτές τις 4-5 φορές τον έχει δει, απλά ο γαμπρός μου έχει κοινωνικοποιήσει καλά το σκυλί και γενικά και εγώ δεν έχω ποτέ επιτρέψει σε κανέναν απο τους 2 να "τσαμπουκαλευτούν" για οτιδήποτε είτε σε βόλτα, είτε στο σπίτι.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εννοειται, δεν υπαρχει κανονας σε αυτα τα πραγματα, ολες οι συμπεριφορες μπορει να υπαρξουν αναλογα τα σκυλια και τις συνθηκες, την κοινωνικοποιηση που εχουν, το ποσο ελεγχομενα ειναι απο τους ιδιοκτητες τους, κλπ. Ολα μπορει να συμβουν και για αυτο χρειαζεται να ειμαστε προσεκτικοι και παρατηρητικοι παντοτε με τα σκυλια μας.