prezolon και ...υπνηλία;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
3 μερες που του δινω το πρεζολον ο σκυλος ειναι σα ναρκωμενος.Κοιμαται συ-νε-χει-α.Σηκωνεται μονο για την αναγκη του και το βραδυ για να φαει.Ουρει πολυυυυ(παρενεργεια του φαρμακου) και ειναι συνεχεια ξαπλα.Συνεχεια ομως.Μολις του πω για βολτα σηκωνεται αλλα με ματια κατεβασμενα,λες και μαστουρωνει.Στην αρχη δεν καταλαβα οτι ηταν απο το φαρμακο.Λεω ακεφιες εχει,ή ζεσταινεται ή κουραστηκε στη θαλασσα ή ή ή....
Δε βρισκω το γιατρο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Και ο Ντιεγκο οταν επερνε ετσι ηταν.. Σηκωνοταν μονο για κατουριμα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αμαρτια...Εμενα που θα παιρνει συχνα -πυκνα θα ειναι ετσι;Θα αυτοκτονησει στο τελος!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
skylakos... θα παιρνει συχνα πυκνα? δηλαδη για ενα διαστημα και μετα στοπ? και μετα ξανα?
το πρεζολον κορτιζονουχο δεν ειναι??

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ναι, είναι κορτιζονούχο. o Λέοντας όταν έπαιρνε prezolon έπινε πάρα πολύ νερό σε σημείο να του φύγουνε μέσα στο σπίτι το βράδυ. (Αναφέρεται κι εδώ η συχνοουρία http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9592) Υπνηλία δε διέκρινα. Στη βόλτα τον έβγαζα με λουρί όμως γιατί δεν έκανε να τρέχει οπότε δε ξέρω πόση ενέργεια είχε.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Απο οτι μου εξηγησε ο γιατρος, ναι.Θα παιρνει ανα διαστηματα.Το βλεπουμε στην πορεια αυτο.
Εμενα παντως νερο δε πινει.Που βρισκει τοοοοοσο πιπι ηθελα να ξερα.Κι εμενα του φυγανε στο σπιτι.Προσπαθουσε να παει στο μπαλκονι και δεν προλαβε.Τον ειχα βγαλει 1 ωρα νωριτερα.
Του δινω απο σημερα και πιο ελαφρια τροφη σε λιπος.Acana παλι,αλλα με λιγοτερο λιπος.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μολις μιλησα με το γιατρο.Παραξενευτηκε πολυ με την αδιαθεσια του και μου ειπε οτι συνηθως η κορτιζονη θα επρεπε να τον κανει πιο ευδιαθετο.Μου ειπε να μη χαμηλωσω τη δοση οπως θα επρεπε αλλα να τη συνεχισω για 2 μερες και να παω στην κτηνιατρο μου εδω να δουμε τι εχει το σκυλι και ειναι τεζα.Δεν ειναι απο την κορτιζονη.Λετε να το συνεδεσα με το φαρμακο επειδη συνεπεσαν οι μερες και να εκανα λαθος;Τι να πω...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Το χαρτι καπου το ξαποστειλα,αλλα μπηκα στο ιντερνετ,τις διαβασα ολες και πουθενα δε γραφει για υπνηλια.Γραφει μονο οτι μπορει να παρατηρηθει υπνηλια σε αποτομη διακοπη της κορτιζονης.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μολις μιλησα με το γιατρο.Παραξενευτηκε πολυ με την αδιαθεσια του και μου ειπε οτι συνηθως η κορτιζονη θα επρεπε να τον κανει πιο ευδιαθετο.Μου ειπε να μη χαμηλωσω τη δοση οπως θα επρεπε αλλα να τη συνεχισω για 2 μερες και να παω στην κτηνιατρο μου εδω να δουμε τι εχει το σκυλι και ειναι τεζα.Δεν ειναι απο την κορτιζονη.Λετε να το συνεδεσα με το φαρμακο επειδη συνεπεσαν οι μερες και να εκανα λαθος;Τι να πω...
Α ναι ξεχασα να σου πω οτι οταν εδινα στη Σοκο κορτιζονη εκανε λες και την ειχα ντοπαρει. οχι δεν ειχε υπνηλια αλλα ετρεχε και επαιζε σαν το τρελοκατσικο. Συνηθως η κορτιζονη σε "ανεβαζει". Μηπωε του δινεις και κανενα αλλο χαπι που τον ενοχλει?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βιοχημικες αιματος εχετε κανει?? Να δειτε αν ειναι καποιος δεικτης κατω απο τα ορια και εχει τετοια υπνηλια??
Το εχω ξαναπει καπου, η Σοκο οταν ειχε τρομερη υπνηλια ειχε την αλκαλικη φωσφαταση πολυ ανεβασμενη. Δεν χανεις τιποτα να του κανεις ενα τσεκ απ.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αυριο εχω ραντεβου με τη γιατρο μου εδω.Απλα ξεκινησε οσες μερες δινω (μαλλον τη 2η μερα) πρεζολον και τα συνεδεσα ετσι.Θα σας πω αυριο παιδια.Ευχαριστω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σκυλακος..
απλα μια και θα διακοπτεις και θα ξαναρχιζεις την δοσολογία συζητησε με τον γιατρό σου την ακριβή δοσολογία....
είχα διαβασει ότι ενώ ξεκινας με δοση "εφόδου" για την διακοπή του φαρμακου πρέπει να γινει σταδιακα και να μειώνεται η δόση σιγα σιγα σε αντιθετη περίπτωση υπαρχει κίνδυνος να " χαλασουν τα νεφρα"
χωρις να θελω να σε τρομαξω αλλα αν συχνα πυκνα θα δινεις το συγκεκριμενο φαρμακο συζητα το διεξοδικα με τον γιατρό και μην αφήσεις "γκριζα σημεία..."

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι,ναι Πετρο.Μου εχει δωσει χαρτι που μου γραφει πως ξεκιναμε και πως τελειωνουμε.Το μειωνει πολυ σταδιακα.Απλα θα γινεται συχνα,αλλα οχι αποτομα.Σ' ευχαριστω πολυ.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι Στελλιτσα.Το αναφερω στο ποστ #9.

Berna οι παρενεργειες ειναι:
Ιατρογενές σύνδρομο Cushing, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, κατακράτηση νατρίου και ύδατος με σχηματισμό οιδημάτων, υποκαλιαιμία, υπέρταση, καταβολισμός λευκωμάτων, αρνητικό ισοζύγιο αζώτου και ασβεστίου με οστεοπόρωση, ενεργοποί­ηση, πρόκληση, αιμορραγία ή διάτρηση πεπτικού έλκους, ψυχωσικές εκδηλώσεις, αύξηση ενδοφθάλμιας πίεσης και γλαύκω­μα, καταρράκτης, ευαισθησία στις λοιμώξεις και εξάπλωση μικροβιακών φλεγμονών, μυκητιάσεων ή ιώσεων αναστολή σωματικής ανάπτυξης στα παιδιά, καλοήθης ενδοκρανιακή υπέρταση, απορρύθμιση σακχαρώδη διαβήτη, αναστολή της φλοιοεπινε­φριδικής λειτουργίας, συγκάλυψη οξείας χειρουργικής κοιλίας (αθόρυβη περιτονίτιδα σε περιπτώσεις διάτρησης), μυοπάθει­ες, ατροφία του δέρματος, αιμορραγία μεμονωμένων σημείων ή περιοχών του δέρματος, εκχυμώσεις, ερυθρές ραβδώσεις, ακμή, καθυστέρηση της επούλωσης τραυμάτων, μεταβολές της ανάπτυξης των τριχών του σώματος και του προσώπου, αυξημένος κίνδυνος θρομβώσεων, διαταραχές της έκκρισης σεξουαλικών ορμονών, φλεγμονές του παγκρέατος (σε αλκοολικούς υπάρχει προδιάθεση), άσηπτες νεκρώσεις των οστών. Σε άτομα με χρόνια αρθρική φλεγμονή, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος αγγειακής νόσου. Σε άτομα με ελκώδη κολίτιδα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ρήξης του εντέρου.

Χθες αργα το βραδυ που βγηκαμε,ηταν παλι ορεξατος και χαρηκα.Θα δουμε και σημερα...

Last edited: